Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 31 martie 2016

Personal insuficient la DSVSA

14 inspectori verifică alimentele din tot judeţul

 

 Controale în magazinele alimentare, la medicii veterinari, în restaurante, cantine, tîrguri de animale, pieţe, în şcoli la programul „Laptele şi cornul“, la fermieri şi lista continuă. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş are în atribuţii toate aceste verificări şi în special pe cele cu privire la siguranţa alimentelor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2045

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 31 martie 2016

Scandalul ia amploare la Teatru

Memoriul actorilor, pe masa lui Polexe

 

 Majoritatea actorilor de la Teatrul Al. Davila, din Piteşti, au transmis, ieri, un memoriu Consiliului Judeţean Argeş, solicitînd revocarea din funcţia de şef secţie Estradă a lui George Diaconescu. Acest memoriu vine după ce, marţi dimineaţă, în plin examen de promovare a 16 actori şi doi scenografi, George Diaconescu, şeful secţiei Estradă a teatrului, fiul consilierului judeţean Nicuşor Diaconescu, a făcut tărăboi, supărat fiind că se fac promovările actorilor şi nu la Estradă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1546

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 31 martie 2016

Medicii de familie se plîng că nu funcţionează

Sistemul informatic din Sănătate, la pămînt!

 

 Haosul din sistemul sanitar se observă şi prin prisma sistemului informatic din asigurările de sănătate. Medicii de familie din judeţul nostru se plîng de faptul că acesta este la pămînt şi că mai mult stă blocat decît să meargă! Sistemul cardului naţional de sănătate, prescripţia electronică şi SIUI nu funcţionează decît din joi în Paşte, spre disperarea medicilor!   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1870

Continuare
 
Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 31 martie 2016

Marius Badea nu se lasă învins de sistem

Lactate Brădet se redeschide

 

 După loviturile grele de imagine suferite de Fabrica Lactate Brădet în criza bebeluşilor, aceasta încearcă să-şi revină şi să reintre pe piaţă. În timpul crizei bebeluşilor din România, dar şi apoi, după apariţia unui caz la un copil din Italia, au a­părut informaţii neverificate şi nedovedite despre produsele Brădet. Autorităţile române au recunoscut că nu brînza proas­­pătă de la Brădet a îmbolnăvit copiii din Argeş, iar ancheta din Italia nu a dovedit cauza certă a îmbolnăvirii.   

Comentarii (5) | Vizualizari: 2524

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 31 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Creşte indemnizaţia lunară pentru copii

Ieri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, respectiv 3.400 lei. Indemnizaţia va fi acordată pînă cînd copilul împlineşte vîrsta de 2 ani. Aceasta creşte cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat pentru fiecare copil născut din sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi, începînd cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere. Cei ce au realizat minimum 12 luni venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea celui mic timp de doi ani şi respectiv trei ani pentru copilul cu handicap. Indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului este 85% din media veniturilor nete realizate într-un an lucrat din ultimii doi, anterior naşterii copilului. Prevederile vor intra în vigoare de la data de 1 iulie.


A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1641

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 31 martie 2016

Obligatoriu contract individual de muncă

Nimeni nu poate munci la negru!

 

 Orice persoană fizică care munceşte pentru un angajator trebuie să aibă încheiat un contract de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş vine cu unele noutăţi în ce priveşte raportul dintre contractul individual de muncă şi contractul de prestări servicii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1662

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Dacă nu respectaţi legea, sînteţi amendaţi

Sancţiuni pentru neacordarea pauzelor de masă

 

 La ITM Argeş se primesc destul de multe sesizări, în care oamenii spun că unii angajatori nu le acordă pauzele de masă necesare, iar alţii nici nu respectă legea în ce priveşte repausul zilnic. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1279

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 31 martie 2016

Tot 6.500 de lei pentru prima de casare

Programul Rabla începe în aprilie

 

 Şi anul acesta va continua Programul Rabla, după ce Ministerul Mediului a anunţat acest lucru. Programul va începe la jumătatea lunii aprilie şi va include două componente dedicate maşinilor electrice. Totul se va realiza după aceleaşi reguli ca şi anul trecut. Prima de casare va fi de 6.500 de lei, iar bugetul total urmează a fi stabilit, pentru a se afla şi numărul total de tichete. Acesta va include şi o opţiune pentru cumpărarea maşinilor electrice şi hibrid.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1816

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Sînt bani pentru Zilele Municipiului

Piteştenii se vor distra şi în acest an

 

Consilierii locali vor avea în această săptămînă pe ordinea de zi un proiect de hotărîre care vizează organizarea Zilelor Municipiului Piteşti. Devizul estimativ al cheltuielilor prevede şi fondurile pentru masa şi cazarea delegaţiilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1231

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Juriştii Prefecturii verifică dispoziţiile vicelui

 

Săptămîna trecută, Prefectura Argeş  solicitat „celor două primării“ să prezinte decizia primarului Tudor Pendiuc prin care acesta i-a delegat atribuţiile de emitere a dispoziţiilor viceprimarului Cornel Ionică, după ce măsura arestului preventiv în dosarul „Publitrans“ a fost înlocuită pentru edilul-şef cu controlul judiciar. Primăria Piteşti a trimis un răspuns în care invocă nişte articole din lege, iar Pendiuc a spus că, încă de la începutul mandatului, din 2012, a delegat din atribuţii celor doi viceprimari. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1171

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Liberalul Gelu Tofan a creat locuri de muncă în Bascov

Apa Poiana Ursului, izvor de sănătate!

 

 Vechiul sifon cu care se delectau odinioară oamenii a fost readus pe piaţă într-o formă modernă şi cu apă din inima pădurii, dintr-o zonă nepoluată, în satul Valea Ursului din Bascov. Iniţiativa aparţine unui liberal, candidat la Consiliul Local Piteşti, care a reuşit să creeze printr-un proiect cu finanţare europeană, locuri de muncă pentru localnici. Gelu Tofan a înfiinţat o fabrică de îmbuteliat apă carbogazoasă care a fost deschisă în toamna anului trecut, iar apa Poiana Ursului a cucerit deja mulţi argeşeni care s-au convins de calitatea ei.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3182

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Iată unde s-a chiulit

Topul absenţelor la gimnaziu!

 

 Elevii de gimnaziu din Argeş au strîns, în primul semestru din anul şcolar 2015 - 2016, 375.635 de absenţe, din care nemotivate 220.275. La un număr de 22.492 de copii la gimnaziu, cîţi erau înscrişi la începutul acestui an şcolar, înseamnă 16 absenţe pe cap de elev. De departe, cele mai multe absenţe s-au înregistrat la Şcoala Gimnazială Petre Tudose Mălureni, mai precis 12.394.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1454

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Exerciţiu de simulare la Barajul Rîuşor

Cutremur urmat de un val de 15 m!

 

 Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea va organiza, astăzi, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, un exerciţiu de simulare a intevenţiei în caz de situaţii de urgenţă la barajul Rîuşor din Lereşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1852

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Lista şcolilor private acreditate

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să asigure informarea părinţilor cu privire la lista actualizată a unităţilor de învăţămînt preuniversitar particular acreditate/autorizate din fiecare judeţ. În acest sens, ISJ-urile vor colabora cu ARACIP pentru a furniza o imagine la zi a acestor informaţii. Lista va fi afişată atît la avizierele inspectoratelor şcolare judeţene, cît şi pe prima pagină a site-urilor inspectoratelor şcolare/instituţiilor conexe. La nivelul Argeşului, potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, sînt 9 şcoli acreditate. Acestea primesc finanţare per elev. Totodată, avem şi unităţi de învăţămînt autorizate, acestea nu primesc finanţare per elev. Probabil, în cel mai scurt timp, după solicitarea făcută de Minister, lista unităţilor şcolare autorizate sau acreditate se va găsi şi pe site-ul ISJ Argeş.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1466

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Deficit pe trei luni

Universitatea nu are bani de salarii!

 

 După ce s-au stabilit prorectorii pentru mandatul 2016 - 2020 la Universitatea de Stat din Piteşti, urmează alegerea decanilor. Potrivit informaţiilor primite de la rectorul UPIT, Dumitru Chirleşan, echipa completă va fi stabilită astfel pînă pe data de 18 aprilie. Totodată, acesta a recunoscut în cadrul conferinţei de presă de ieri că deficitul salarial este de 8,8 milioane lei, mai precis pe trei luni.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1494

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Englezii cu Duster se uită la şuşanele

Conform unor studii, englezul care cumpără Duster are 55 ani sau e deja pensionat. A lucrat în IT sau în sectorul financiar. Citeşte ziare şi reviste, urmăreşte politica, ştiri şi emisiuni auto şi de sport, se uită la meciuri de fotbal şi cricket dar şi la „Britain‘s Got Talent“. Pe de altă parte, ascultă şi muzică clasică în maşină. Dacă s-ar studia la ce se uită cumpărătorii de Dacii, poate ar ieşi scandal. Unii poate la „Acces direct“, alţii poate Taraf TV, mai ştii?.

Concurentul Daciei se cumpără cu preot

Mai citim că occidentalii care îşi cumpără o Dacie o iau ca pe a 10-a sau a 15-a maşină a lor, aşa că sînt pragmatici şi ştiu ce să aştepte de la ea. Pe cînd Datsun-ul rusesc, produs de Nissan, pentru a fi un fel de Dacie mai ieftină (fără cerinţele europene privind poluarea şi securitatea) ,e de regulă prima maşină şi clienţii ei estici sînt mai emoţionali. Cu toate dotările, costă 8.650 euro. Indienii care dau 6.000 - 7.000 euro pe o maşină nouă vin să o cumpere însoţiţi şi de un preot hindus.

Limba Daciei

Yves Caracatzanis, noul şef de la Dacia, nu vorbeşte încă româna, dar învaţă (în ciuda numelui grecesc, zice că are sînge italian, deşi printre angajaţi circula zvonul că ar fi evreu). Ceilalţi şefi vorbeau şi ei româneşte în cadru privat, fiindcă înţelegeau româneşte doar vreo 90%, cam cît înţeleg şi mulţi români francofoni franceza. Totuşi, limba oficială a alianţei Renault-Nissan este engleza.

Vînzări mari de maşini, gaze şi ţigări

Pe primul loc între firmele din România ca vînzări este tot Dacia, cu 19,200 miliarde lei în creştere faţă de anul precedent, urmată de OMV, cu 13.952 miliarde, însă în scădere. În top mai e şi Kaufland, primul dintre retaileri, plus benzinării şi firme din energie (GDF Suez). Printre ei e şi producătorul de ţigări Kent şi Pall Mall (British American Tobacco), locul 5, înaintea celor din energie.    

           VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1259

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8495 - 8525 din 11125


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiExclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info