Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Alte 10 microbuze pentru Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 21 mai 2015

Alte 10 microbuze pentru Argeş

 

Argeşul a primit de la Guvern alte 10 microbuze, fieca­re cu 16+1 locuri, pentru tran­sportul elevilor. În cea de-a doua etapă a repartizării mijloacelor de transport pentru dotarea unităţilor administrative, în vederea transportului elevilor, în Argeş au mai fost repartizate 10 microbuze 16+1 locuri, din care 8 pentru următoarele localităţi: Bogaţi, Cocu, Lunca Corbului, Schitu Goleşti, Teiu, Ţiţeşti, Ungheni, Vedea. De asemenea, au mai fost repartizate două microbuze 16+1 locuri pentru CSS Dinicu Golescu Cîmpulung şi LPS Piteşti. În prima etapă, în iulie 2014, au fost repartizate 18 microbuze 16+1 locuri, pentru localităţile Albota, Bascov, Băiculeşti, Bîrla, Budeasa, Ciofrîngeni, Coşeşti, Dîrmăneşti, Dragoslavele, Izvoru, Leordeni, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Mozăceni, Priboieni, Răteşti şi Stoeneşti.

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 1989

 
Piteştiul, la 627 de ani Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 mai 2015

Piteştiul, la 627 de ani 

 

 Ieri, Piteştiul a aniversat 627 de ani de la prima atestare documentară, într-un act oficial emis pe 20 mai 1388 de domnitorul Mircea cel Bătrîn. Cu această ocazie, de la ora 11, Primăria a organizat o evocare istorică la statuia de lîngă Teatrul Alexandru Davila a domnitorului. La manifestări a fost prezent şi preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2130

Continuare
 
Sîmbătă se deschide bazinul Trivale Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 mai 2015

Începe sezonul estival

Sîmbătă se deschide bazinul Trivale

 

 Ieri, Cornel Ionică, viceprimarul Piteştiului, a organizat conferinţa de presă săptămînală a Primăriei la baza de agrement din Trivale, pentru a marca finalizarea etapei a doua a lucrărilor de amenajare. Cu această ocazie, Ionică a anunţat şi faptul că de sîmbătă se deschide baza de agrement din Trivale, iar celelalte două bazine din Tudor Vladimirescu şi de lîngă Bazinul Olimpic se deschid în ultima sîmbătă din lună.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2722

Continuare
 
Înscrie-te la concursul de manager! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 21 mai 2015

Vrei să conduci Spitalul de Pediatrie, Judeţean sau Brădet?

Înscrie-te la concursul de manager!

 

 Ieri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş au anuţat că în perioada următoare se organizează concursuri privind ocuparea funcţiei de manager la Pediatrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi Spitalul Brădet. Potrivit informaţiilor venite de la Alisa Ciobanu - director Juridic CJ Argeş, probele scrise se desfăşoară pe 18 iunie la Spitalul de Pediatrie Piteşti, pe  22 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi pe 24 iunie la Spitalul Brădet.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3005

Continuare
 
Campanie pentru sinistraţii din Nepal Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 21 mai 2015

Marţi, de ziua lui, alpinistul Alex Găvan a lansat

Campanie pentru sinistraţii din Nepal

 

 Alpinistul argeşean Alex Găvan a împlinit, marţi, 33 de ani. Recent întors din expediţia pentru cucerirea vîrfului Lhotse, alpinistul a renunţat la escaladare în urma cutremurului din Nepal, fiind la un pas de a fi surprins de avalanşă pe Everest. Impresionat de drama prin care trec locuitorii Nepalului, Alex a lansat, marţi, de ziua lui, o campanie umanitară  intitulată „Bucu­rie pentru Nepal“ / „Joy for Nepal“. Campania se va derula timp de 7 săptămâni şi 9 zile, perioadă corespunzătoare gradelor înregistrate de primul cutremur care a distrus această ţară, pe 25 aprilie 2015, cînd Alex se afla în Tabăra de Bază de pe Everest/ Lhotse, în timpul expediţiei sale pentru a urca vîrful Lhotse (8516m).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2128

Continuare
 
Unitate nefuncţională, la centrul medical Rucăr Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Exemplu clar de risipă a banului public

Unitate nefuncţională, la centrul medical Rucăr

 

 În primăvara anului 2011, Guvernul Boc, prin HG 776, a închis 67 de spitale din toată ţara, printre ca­re şi cel de boli cronice din comuna Rucăr, propu­nîndu-se transformarea lor în azile pentru bătrîni.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3426

Continuare
 
La Spitalul Domneşti, aparatură da, medici ba! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Cinci structuri bine utilate, dar nu are cine să lucreze...

La Spitalul Domneşti, aparatură da, medici ba!

 

 În 2011, s-a închis Spitalul Domneşti, însă în locul lui au fost înfiinţate mai multe unităţi. În curtea fostului spital, e acum mare şantier, fiind în construc-ţie pe banii Consiliului Judeţean Argeş o unitate medico-socială care se anunţă a fi una de cinci stele, cu 38 de paturi prin unirea a doua dintre vechile pavilioane şi modernizarea lor. Tot aici funcţionează un Centru Multifuncţional, un Centru de Permanenţă, un Centru de Zi pentru Copii şi Tineri cu Dizabilităţi şi un punct al Ambulanţei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3458

Continuare
 
Copiii s-au întrecut la mersul pe bicicletă! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

În cadrul Zilelor Municipiului Piteşti,

Copiii s-au întrecut la mersul pe bicicletă!

 

 „Viitorul este al bicicletei în România!“, asta este concluzia bine întemeiată de unul dintre organizatorii concursului naţional de educaţie rutieră „Cupa DHS“. Această competiţie inclusă în manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Piteşti s-a desfăşurat, ieri, în Piaţa Primăriei Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2196

Continuare
 
Canalele put! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Cetăţenii se plîng că, odată cu căldura, a venit şi mirosul:

Canalele put!

 

 Cum a venit căldura, au început să pută canalele! Mirosul greu de suportat întoarce stomacul oricărui cetăţean care trece prin a­propierea unui canal. Unii piteşteni ne-au semnalat la redacţie că în anumite zone, pe lîngă miros, se ridică din canale şi gîndaci. Am discutat pe tema acestui subiect ieri cu viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, explicîndu-ne că va vorbi cu reprezentanţii Apă-Ca­nal, pentru a vedea ce se poate face.

Comentarii (5) | Vizualizari: 2775

Continuare
 
Lemne depozitate pe malul rîului Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

În caz de viitură, la Domneşti, buştenii luaţi de apă produc baraje

Lemne depozitate pe malul rîului

# Autorităţile au dat termene de remediere, nu amenzi
Doar o nenorocire îi va trezi la realitate!

 

 Zilele trecute, în cadrul unui rond efec­tuat în Coşeşti, în imediata apro­piere a malului Rîului Doamnei, am găsit un depozit de material lemnos. Zeci de buşteni sînt depozitaţi în apropierea rîului. În cazul unei viituri, lemnele sînt luate de apă şi se formează ba­raje care duc la inundaţii. Anul trecut, acestea au făcut prăpăd în mai multe comune. Asemenea depozite se găsesc prin tot judeţul, iar raportul verificărilor efectuate de curînd de autorităţi scoate în evidenţă existenţa multora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2285

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Trenuri suplimentare de Rusalii

Cu prilejul minivacanţei de Sărbătoarea Rusaliilor, CFR Călători introduce suplimentar în circulaţie, pe 1 iunie mai multe trenuri. Argeşenii ar trebui să îşi achiziţioneze din timp biletele, în special pentru trenurile de lung parcurs care au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă. În zilele libere din această perioadă, o serie de trenuri InterRegio şi Regio de navetă de pe rutele cu trafic redus nu vor circula. Modificările în trafic sînt anunţate la nivel local în staţii. A doua zi de Rusalii, pe 1 iunie, agenţiile de voiaj CFR Călători nu vor avea program de lucru cu publicul.   

 A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2326

Continuare
 
Locuri de muncã asigurate pentru cei ce urmeazã un curs de Croitorie ! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Locuri de muncã asigurate pentru cei ce urmeazã un curs de Croitorie !

 

 Cei care doresc sã se angajeze ȋn domeniul croitoriei, dar nu au cunoştinţele necesare o pot face acum, prin parcurgerea unui curs de calificare ȋn meseria de Croitor , diplome recunoscute naţional şi internaţional. Costul cursului este de numai 600 lei, existând posibilitatea achitãrii acestuia ȋn 3 rate, iar la finalul cursului sau chiar pe parcursul acestuia, dupã ce au obţinut cunoştinţe suficiente ȋn domeniu, toţi cei care doresc sã se angajeze o pot face, urmare a colaborãrii dintre firma Profesional New Consult şi atelierele de croitorie, care garanteazã angajarea ȋn cadrul acestora a tuturor cursanţilor care doresc şi care dau dovadã de interes şi ȋndemânare ȋn meseria de croitor.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2886

Continuare
 
Scarlatină la Şcoala 9 şi Grădiniţa Armonia! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Doi copii internaţi la Boli Infecţioase

Scarlatină la Şcoala 9 şi Grădiniţa Armonia!

 

 Alte două suspiciuni de scarlatină în judeţul nos­tru! De această dată este vorba de un elev din clasa a III-a de la Şcoala Nr. 9 Nicolae Bălcescu Piteşti şi o fetiţă de la Grădiniţa Armonia din Războieni. Potrivit medi-cu­lui Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, cei doi copii au fost in­ternaţi, luni, la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spita­lului Judeţean Argeş, cu semnele clinice de scar­latină.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2281

Continuare
 
Mai puţini absenţi ca la prima probă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 20 mai 2015

La Evaluarea de la clasa a II-a, în Argeş,

Mai puţini absenţi ca la prima probă!

 

 Ieri, elevii de-a II-a au susţinut a doua probă de Evaluare la Limba română - citit. Asta, după ce, luni, a avut loc proba scrisă tot la Limba română. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, din cei 4.596 de înscrişi, au absentat 262 de elevi. După primele două probe, putem spune că în a doua zi au fost înregistraţi mai puţini absenţi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2176

Continuare
 
Cursuri opţionale de chineză! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 20 mai 2015

Din anul şcolar viitor,

Cursuri opţionale de chineză!

 

 Limba chineză începe să-şi facă loc în aria curiculară extraşcolară a elevilor. Un prim pas a fost făcut, la sfîrşitul lunii aprilie, la iniţiativa Asociaţiei ChinaRo, avînd loc o întîlnire între reprezentanţii Inspectoratu­lui Şcolar Judeţean Argeş, ai Institutului Confucius din Sibiu şi ai administraţiei locale din Argeş. În urma discuţiilor purtate, s-au pus bazele proiectului pentru introducerea opţională a cursurilor de Limba şi Cultu­ra Chineză în şcolile şi liceele din Argeş, iar pe 12 mai, acordul de parteneriat a fost aprobat. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2536

Continuare
 
Deficienţe în domeniul construcţiilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 19 mai 2015

Deficienţe în domeniul construcţiilor

 

 În domeniul securităţii şi sănătă­ţii în muncă, inspectorii ITM Ar­geş au efectuat 181 controale. Au fost aplicate 115 sancţiuni, dintre care 18 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 69.500 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe sînt: construcţii, comerţ, prelucrarea lemnului. Printre cele mai frec­vente fapte sînt: lipsă instruire SSM; instruire neconformă. Pentru luna mai, inspectorii de muncă au prognozat 190 controale direcţionate cu precădere spre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea legislaţiei de protecţia muncii, crearea unui mediu de muncă mai sigur şi mai sănătos. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2132

 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 9015
embedgooglemap.net
Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

„N-am primit nici o solicitare fermă”
Asta este oare recunostina pentru Nicu dica,care apromovat FC Arges in liga aII-a?Rusine acelor asa zisi suporteri ai FC...
16/11/18 19:39 Mai mult...

A murit judecătorul Marius Dumitrescu
Ce i-ar mai fi plăcut lui să-i condamne pe doctorii ăia care l-au läsat s-o mierlească...,dar na, că de data asta ...
16/11/18 18:54 Mai mult...

Punctul de pensie creşte semnificativ
Sper ca v ati dat seama ca e momeala electorala . In ce tara care isi respecta poporul un guvern ( parlament) da legi ca...
16/11/18 18:38 Mai mult...

„N-am primit nici o solicitare fermă”
Dar la banii incasati pe chirie care ar putea sustine financiar FCArges nu va ganditi? Cei care va opuneti nu aveti neu...
16/11/18 14:32 Mai mult...

Primarul s-a ales cu camionul confiscat
Cand lupu-i paznic la oi asa se intampla. Primari,consilieri,guvernanti...
16/11/18 14:27 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info