Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 

*** Reducere de 10% la plata datoriilor!     *** Depuneţi adeverinţa la Casa de Pensii!     *** Două decenii de proiecte de dezvoltare     *** Incendiere anunţată pe Facebook     *** Au atacat un şofer şi l-au jefuit     *** Spărgătorii au interdicţie să se apropie de păgubaş     *** 16 echipaje ISU la Mioveni, în concurs     *** Ministrul Fifor vine la Cîmpulung     *** Şi-au ciocnit maşinile, pe DN 73      *** Beţivan, lovit de maşină cînd traversa      *** Racordaţi ilegal la energie electrică     *** Jandarmii au donat sînge     *** Pe podium la Cupa Romgaz     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** Raicu la Campionatul Mondial     *** La Bradu s-au stabilit campionii!     *** Peste 80 de piloţi la Trofeul Cîmpulung Muscel      *** Liga 1     *** CS Mioveni joacă ani la Piteşti, cu CSO Ploepni     *** Sporting Lieşti - Mioveni, în Cupă     *** Programul şaisprezecimilor de finală este următorul:    

 
Curs pentru cadre didactice, la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 23 martie 2015

Curs pentru cadre didactice, la Piteşti

 

 „Eticheta şi protocolul în unitatea şcolară“ es­te nu doar un curs de for­mare continuă a ca­dre­lor didactice, ci şi o do­vadă că „România lu­crului bine făcut“ în­ce­pe şi se continuă cu oa­me­nii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2201

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Nou preşedinte la ANSVSA

Prim-ministrul Victor Ponta, prin decizie, a numit în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de secretar de stat, pe Dumitru Băiculescu. Acesta este de profesie medic veterinar cu o vechime de peste 30 de ani în domeniu. El a fost numit anul trecut director general executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Buzău. Atribuţiile preşedintelui ANSVSA au fost preluate la 1 decembrie 2014 de vicepreşedintele ANSVSA, Csutak Nagy Laszlo, după eliberarea, la cerere, din funcţia de preţedinte cu rang de secretar de stat a lui Vladimir Mănăstireanu, care, în prezent, este liderul grupului Calitatea şi Siguranţa Alimentului, în cadrul ARC. Din această poziţie, Vladimir Mănăstireanu coordonează activitatea asociaţiei la nivel naţional şi european.                                     

             I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2600

Continuare
 
S-a dat drumul la exportul cărnii de porc în China Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 23 martie 2015

Din această săptămînă,

S-a dat drumul la exportul cărnii de porc în China

 

 Luni, România a primit scrisoarea oficială a Administraţiei de Stat pentru Su­pra­vegherea Certificării şi Acreditării din R.P. Chineză prin care se comunică părţii române aprobarea înregistrării în R.P. Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, SC Smithfield Romania SA.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2288

Continuare
 
Grîul abia acum răsare! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 23 martie 2015

Din cauza faptului că a fost semănat tîrziu, pe unele suprafeţe,

Grîul abia acum răsare!

 

 Campania de primăvară în agricultură a început şi sînt necesare efectuarea mai multor lucrări de sezon. Despre acestea ne-a vorbit Florin Traşcă, directorul Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Piteşti, cu sediul la Albota.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2194

Continuare
 
Pîinea are 50% zahăr! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 23 martie 2015

Alimentul de bază vă poate îmbolnăvi

Pîinea are 50% zahăr!

 

 Zahărul e la fel de peri­cu­los ca fumatul şi con­sumul excesiv de alcool. Publicaţia britanică Daily Mail a făcut o analiză a produselor din comerţ cu cel mai mare conţinut de zahăr. Multe dintre ele se regăsesc şi pe rafturile magazinelor noastre. În­să produsele ne fac să ajungem să consumăm mult zahăr într-o singură zi, crescînd riscul de o­bezitate, diabet şi de boli cardio-vasculare.   

Comentarii (4) | Vizualizari: 2853

Continuare
 
Ministrul Educaţiei, la UPIT Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 martie 2015

Ministrul Educaţiei, la UPIT

 

 Ieri, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a venit la o serie de discuţii la Universitatea din Piteşti. La acest eveniment au fost invitaţi factori decidenţi din domeniile învăţămînt, administraţie publică, instituţii publice, me­diul de afaceri şi politic. În cadrul întîlnirii s-au dezbătut aspecte privind starea învăţămîntului universitar românesc, implicit necesitatea unor modificări legislative. Principalele probleme ridicate de rectorul UPIT, Ionel Didea, au vizat importanţa unor modificări legislative în ce priveşte sporul de doctorat, dar şi alocarea sumelor necesare pentru corpul de clădire neterminat de lîngă Rectorat. E bine de precizat că, de-a lungul timpului, mai mulţi miniştri ai Educaţiei au venit prin Piteşti, unii au intrat în corpul de clădire nefinalizat de la Rectorat şi au precizat că vor aloca sumele necesare pentru terminarea lui. Pînă acum nu s-a întîmplat acest lucru.    

A.Dumitru  Foto: I.Tudor

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2117

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Se opreşte apa!

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile luni, 23 martie 2015, între orele 9 şi 15, fiind afectaţi consumatorii din strada Argeşului, municipiul Piteşti. Oprirea furnizării a­pei este necesară pentru execuţia devierii conductei OL DN 300 mm, malul stîng al rîului Argeş, în cadrul lucrării „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelei de distribuţie şi re­ţe­lei de canalizare în aglomerarea Piteşti, localităţile Piteşti parţial şi Mă­răcineni“. Societatea îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi de această oprire şi îi roagă să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2043

Continuare
 
Site-ul Primăriei Piteşti nu e folositor cetăţenilor! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 21 martie 2015

Comparativ cu alte primării din ţară, unde găseşti orice informaţie,

Site-ul Primăriei Piteşti nu e folositor cetăţenilor!

 

 Într-o lume a vitezei, în care informaţiile circulă online în timp real, ne-am fi aşteptat ca site-ul Primăriei Piteşti să fie în conformitate cu actualitatea. Din păcate, acesta are o structură învechită, cu unele date neactualizate, iar multe informaţii sînt greu de găsit. Asta, în comparaţie, de exemplu, cu site-ul Primăriei Baia Mare.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2246

Continuare
 
Adrian Tase la Congresul de la San Diego Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 21 martie 2015

Cardiologul argeşean, în America

Adrian Tase la Congresul de la San Diego

 

 În perioada 14 - 16 martie 2015, conf. univ. dr Adrian Tase a parti­cipat la lu­crările con­gre­sului cu nr. 64 al Colegiul de Car­di­ologie American (Ame­ri­can College of Cardiology), care s-a desfăşurat în Centrul de Convenţii San Diego, California. Car­di­olo­gul argeşean ne-a spus că este con­gre­sul de car­diologie cu cel mai înalt nivel ştiinţific din lume, iar modul de pre­zentare a fost foarte interactiv.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2576

Continuare
 
Studiaţi bine contractul, înainte de a pleca în vacanţă! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 20 martie 2015

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România avertizează:

Studiaţi bine contractul, înainte de a pleca în vacanţă!

# Sfaturi pentru un Paşte de vis

 

 Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România atenţionează argeşenii cu privire la achiziţionarea de vacanţe tip chilipir, de pe site-urile de cupoane şi a aşa-ziselor vouchere de discount. Nu contează dacă sînt mimi vacanţele de Paşte ori cele din vară sau din iarnă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1994

Continuare
 
Cînd puteţi obţine paşaport simplu temporar Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 martie 2015

Cînd puteţi obţine paşaport simplu temporar

 

 Deoarece la redacţia noastră au venit cîteva persoane interesate de a intra în posesia unui paşaport simplu temporar, ne-am informat şi le putem pune la dis­poziţie mai multe date acest lucru. Paşaportul simplu temporar e un document de călătorie eliberat românilor ce îndeplinesc condiţiile legii, nu are suspendat drep­tul de călătorie în străinătate, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă de paşaport valabil. E eliberat de autorităţile din ţară şi de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1964

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 martie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Vaccinarea antirabică la vulpi, eficientă

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au verificat eficacitatea campaniei de vaccinare antirabică a vulpilor, care s-a desfăşurat în toamna anului trecut. Acţiunea a constat în prelevarea de probe de la peste 200 de vulpi vînate de pe fondurile cinegetice din judeţul nostru. Potrivit directorului DSVSA Argeş, Daniel Lupu, rezultatele testelor realizate au fost bune, semn că vaccinarea s-a făcut bine. În ultimul timp nu s-au semnalat focare de rabie în judeţul nostru.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2223

Continuare
 
Asocierea, salvarea micilor crescători de animale Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 20 martie 2015

În condiţiile eliminării cotelor de lapte, de la 1 aprilie,

Asocierea, salvarea micilor crescători de animale

 

 De la 1 aprilie a.c., se vor elimina cotele de lapte, iar micii producători se tem de concurenţa ma­rilor companii străine ca­re ne pot invada piaţa. Adoptat de UE încă din 1984, cu scopul de a limi­ta surplusul din piaţă, sis­temul cotelor de lapte a fost introdus în 2007 şi în România. Cota reprezintă cantitatea de lapte şi produse lactate ce poate fi comercializată într-o ţară, pe parcursul unui an, fără a fi impusă o taxă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2337

Continuare
 
Soseşte vaccinul hexavalent! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 martie 2015

Pentru imunizarea sugarilor cu vîrste de 2, 6 şi 12 luni,

Soseşte vaccinul hexavalent!

 

 Veste bună pentru părin­ţii copiilor cu vîrste de pînă la un an! Aceştia nu mai sînt nevoiţi să cum­pe­re vaccinul hexava­lent din farmacii, fiindcă criza a fost soluţionată de Ministerul Sănătăţii.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2342

Continuare
 
Bolnavii de cancer nu vor mai aştepta radioterapia Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 20 martie 2015

Printr-un subprogram distinct care va începe de la 1 mai,

Bolnavii de cancer nu vor mai aştepta radioterapia

 

 Începînd cu 1 mai 2015, pa­cienţii cu afecţiuni oncolo­gice vor beneficia de un subprogram de radioterapie distinct, în cadrul progra­mului naţional de oncologie. Pînă la această dată, va fi implementat cadrul legislativ care să permită derularea acestui subprogram. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2810

Continuare
 
Cabinetele de ginecologie, pericol public! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 20 martie 2015

Pînă nu-şi remediază problemele cu sterilizarea,

Cabinetele de ginecologie, pericol public!

 

 Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au verificat, de curînd, condiţiile igienico-sanitare din 13 cabinete medicale de specialitate din tot judeţul, din care 11 cabinete de obstetrică-ginecologie şi două de oftalmologie. La fel ca în cazul cabinetelor stomatologice verificate la finalul anului trecut, au fost cons­tatate nereguli legate de sterilizare. În cabinetele de obstetrică-ginecologie se pot transmite hepatita B, hepatita C, virusul HIV, stafilococul auriu etc. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 2913

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 8657
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

Au atacat un şofer şi l-au jefuit
Ciorile dracului nenorocite la puscarie cu ei.sa le puna bila de picior si la munca nu ei nu sa stea sa doarma in puscar...
20/09/18 13:46 Mai mult...

„Diferenţa trebuia să fie mult mai mare!“
Cu este posibil ca președintele FC Arges sa fie vazut intr-o casa de pariuri pe Banatului?
20/09/18 10:53 Mai mult...

Racordaţi ilegal la energie electrică
Ați rezolvat cu pierderile de curent, mai bine v-ați uita în curtea voastră, angajații voștri, au mașini de lux, ...
20/09/18 08:13 Mai mult...

Au atacat un şofer şi l-au jefuit
Minorii care au implinit varsta de 14 ani raspund penal, mai interesati-va.
20/09/18 07:08 Mai mult...

„Diferenţa trebuia să fie mult mai mare!“
Am citit cu atentie cele declarate de Emil Sandoi.Dupa parerea mea,are dreptate 50% in privinta accidentarilor si a \"su...
19/09/18 14:09 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info