Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Fapt diversl *** ️ I-a dat cu şutul în testicule unui poliţist     Fapt divers *** ️ Ciocnire între un autobuz şi două autoturisme     Fapt divers *** ️ La 38 de ani, a murit electrocutat     Editorial *** ️ Are Viorica Dăncilă ochi albaştri sau are doar lentile de contact?     Sport *** ️ Regal atletic la Piteşti!     Social *** ️ Rezultatele la evaluarea competenţelor la BAC    
 Publicitate pdf
Ecografia vasculară în practica medicală Imprimare E-mail
(6 voturi)
miercuri, 24 februarie 2016

Medicul piteştean Nicu Sivu:

Ecografia vasculară în practica medicală

 

 Dr. Nicu Sivu ne-a spus mai multe despre metoda Doppler care stă la baza analizei curgerii sîngelui în vase. Aceasta este o metodă curentă, relativ ieftină, neinvazivă şi neiradiantă, cu rezultate fiabile, recunoscute în aproape 90% dintre cazuri.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3581

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 februarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Vizitele scurte, mai plăcute

Cine ia în serios titulatura de Mu­­zeu a instituţiei numite Muzeul Judeţean constată cu surprindere că nu poate parca maşina în curte, dacă vine să viziteze: îl iau paznicii la goană. Dacă intră să vadă exponatele, se simte împins de la spa­te, fiindcă, imediat ce iese dintr-o sală, vede cum se stinge şi lumina.

Preţul actual, un pic OK

Denumirile  firmelor de taxi cre­ează confuzii cînd discuţi despre ele. Unele dintre ele, precum „Actual“ sau „Pic“, au scumpit, de cîteva luni, tariful, iar cei de la „OK“, afişează încă un preţ mai mic. Da­că întrebi: „E preţul actual?“, ţi se răspunde: „OK“. „Da, dar e actu­al?“„OK, băi!“

Profesorii au înfrînt

Va fi complicat pentru universitari. Sindicalistul Bărbuceanu, care a candidat mai mult împins de la spate, nu şi-a făcut reclamă şi a pierdut. Ar fi putut cîştiga dacă spunea că toate deciziile pentru care se judecă cu Universitatea le-ar fi dat ca rector. Acum, slabe speran­ţe de mărit salariile. Banii din care s-ar fi putut face asta sînt cei folosiţi pentru cofinanţarea proiectelor, a­devărata sursă de venit pentru „casta superioară“. Plus că, oricine iese, s-ar putea să se recurgă la res­tructurări de personal. 

   VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1601

 
Sute de elevi au absentat la Română! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 februarie 2016

La simulările de clasa a VIII-a,

Sute de elevi au absentat la Română!

 

 De ieri a început simularea pentru Evaluarea Naţională cu testarea la Limba şi literatura română. La prima probă au absentat 317 elevi din Argeş, iar acestora li s-au părut accesibile subiectele. Următoarea probă, cea la Matematică, va avea loc astăzi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1758

Continuare
 
Alegerile se repetă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 februarie 2016

Ieri s-a votat la Universitatea din Piteşti

Alegerile se repetă!

 

 Ieri trebuia să se decidă rectorul Universităţii de Stat din Pi­teşti. Cadrele didactice şi studenţii au avut de ales între patru candidaţi: lector univ. dr Mircea Băr­bu­cea­nu (lider de sindicat) - 59 voturi, lector univ. dr La­u­renţiu Cristian Deaconu - 15 voturi, pr. conf. univ. dr Nicolae Brînzea - 145 voturi şi conf. univ. dr Dumitru Chirleşan - 175 voturi. Primii doi clasaţi au intrat în turul doi.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1968

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 februarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

TVA, rambursată în februarie

ANAF rambursează, luna aceasta, TVA în valoare de 1.546,48 milioane lei. În selecţia lunii intră, în ordinea vechimii, deconturile de TVA, soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date pînă pe 16 februarie. Excepţie fac cele aferente operaţiunilor de import soluţionate pînă la 25 ianuarie. Deconturile cu compensare şi restituire sînt de 1.468,48 milioane lei, din care se compensează 86,62 milioane lei şi se restituie 1.381,86 milioane lei, iar deconturi cu compensare integrală, 78,00 milioane lei. La acestea din urmă, plata efectivă se face în două tranşe. Prima pe 22 februarie: 517,22 milioane lei şi a doua pe 29 februarie, de 864,64 milioane lei. În prima tranşă au fost incluse şi toate deconturile al căror termen de soluţionare era întîrziat cu peste 180 de zile şi care au fost cuprinse în selecţia acestei luni.   

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1400

Continuare
 
Alex Găvan construieşte două şcoli în Nepal Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 februarie 2016

Cu banii strînşi din Campania Bucurie pentru Nepal,

Alex Găvan construieşte două şcoli în Nepal

 

 Peste 36.000 de donatori au răspuns apelului lansat de alpinistul argeşean Alex Găvan, în urma cutremurului devastator din Nepal, din aprilie 2015. Astăzi, cei 106.576,68 de euro înseamnă reconstruirea a două şcoli, cu o capacitate maximă de 500 de copii. Campania Bucurie pentru Nepal/Joy for Nepal a fost lansată pe 19 mai 2015, ca răspuns la tragedia provocată de cutremurul din 25 aprilie, care l-a surprins pe alpinistul Alex Găvan în Tabăra de Bază de pe Lhotse/Everest. Majoritatea donaţiilor au venit de la persoane private care au răspuns apelului trimiţînd SMS-uri, în valoare de doi euro, la numărul 8826.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1575

Continuare
 
Scandal pe locurile din Piaţa Milea Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 februarie 2016

Comercianţii de mărţişoare, nemulţumiţi

Scandal pe locurile din Piaţa Milea

# Marfă pentru toate gusturile şi buzunarele

 

 Începînd de ieri dimineaţă, în Piaţa Vasile Milea, şi-au făcut apariţia comercianţii de mărţişoare. Ei vor fi aici, pînă pe data de 8 Martie. Din păcate, pentru unii dintre ei, ziua a început prost, certîndu-se pe locuri cu cei de la Primărie. Oamenii erau nemulţumiţi că, chiar dacă plătesc bani buni pentru a vinde în zona respectivă şi au mai băgat destui bani şi în marfa pe care o comercializează, organizatorii nu le-au oferit locuri convenabile, unii dintre ei fiind nevoiţi să vîndă în locuri care sînt, de obicei, evitate de clienţi. Acest lucru îl ştiu de anii trecuţi, cînd vînzarea a fost mult mai mică decît a celor care aveau locuri mai în faţă. „Este loc pentru toţi, dar nu a fost corect făcută împărţirea locurilor. Se putea face altfel şi toţi eram mulţumiţi. În schimb, am stat toată dimineaţa să ne certăm şi să ne facem nervi. Ne-am certat între noi, cu cei de la Primărie şi nu am ajuns la un consens. Cred că, mîine, o vom lua de la capăt, deoarece unii dintre noi ne-am aşezat pe locurile unora dintre cei care nu veniseră“, ne-a explicat, ieri, unul dintre vînzători. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1993

Continuare
 
Începe pescuitul la ştiucă! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 februarie 2016

Veste bună pentru pescarii argeşeni

Începe pescuitul la ştiucă!

 

 Acum cîteva zile a fost publicat, în Monitorul Oficial al României, Ordinul de prohibiţie a pescuitului, pentru anul 2016. Prohibiţia este stabilită prin „Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2016“. Curierul zilei vă spune care sînt perioadele de prohibiţie pentru diferitele specii de peşte ce pot fi pescuite. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1782

Continuare
 
„Lanţul de informaţii nu a funcţionat!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 februarie 2016

Ministrul Sănătăţii le-a cerut mai multă seriozitate DSP-urilor:

„Lanţul de informaţii nu a funcţionat!“

 

 Trei copii morţi, alţi şapte încă în spital, dar autorităţile nu ştiu cauza îmbolnăvirii! Potrivit şe­fei secţiei Nefrologie de la Spitalul Marie Curie, din Capitală, cei şapte micuţi cu sindrom he­molitic uremic se simt mai bine, avînd o evoluţie progresiv favorabilă. Unul singur se mai află la ATI şi este uşor mai bine, reuşind să şi mănînce, iar ceilalţi şase sînt la Nefrologie, trei dintre ei mai făcînd dializă.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1795

Continuare
 
Scarlatina a revenit în şcoli şi grădiniţe! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 februarie 2016

Doi copii suspecţi şi unul la care s-a confirmat boala

Scarlatina a revenit în şcoli şi grădiniţe!

 

 Scarlatina, una dintre bolile copilăriei, pentru care nu există vaccin, dar ale că­rei complicaţii pot fi severe, a revenit în şcolile şi grădiniţele argeşene! Doi co­pii sînt suspecţi, iar la al treilea s-a confirmat deja diagnosticul. Directorul Di­recţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, ne-a spus că la sfîrşitul săptămînii trecute a apărut un caz suspect de scarlatină la Şcoala Nr. 20, la un copil de 7 ani, la care s-a şi confirmat diagnosticul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2253

Continuare
 
Taxiul piteştean, mai scump decît în alte părţi Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 februarie 2016

Taxiul piteştean, mai scump decît în alte părţi

 

 Tarifele practicate de firmele de taximetrie din municipiul Piteşi nu sînt chiar printre cele mai mici din ţară. Dacă le comparăm cu cele din alte oraşe ale României, putem spune că se află în zona scumpă: sîntem depăşiţi de Cluj şi Timişoara, însă alte oraşe importante au preţurile mai mici.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1744

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 februarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Staţia de tratare a apei de la Cerbureni, în administrarea Primăriei

Consiliul Judeţean vrea să dea în administrarea Consiliului Local Curtea de Argeş staţia de tratare a apei de la Cerbureni. Această decizie se va lua în următoarea şedinţă de CJ Argeş. Prin hotărîre se revocă dreptul de administrare atribuit  SC AQUATERM AG 98 SA Curtea de Argeş prin HCJ din 2006 asupra bunurilor ce constituie staţia de tratare a apei de la Cerbureni şi se doreşte darea în administrarea CL Curtea de Argeş, pe o perioadă de 10 ani. Începînd cu noul contract de administrare, încetează cel de administrare încheiat cu SC AQUATERM AG 98 SA. Această decizie are la bază solicitarea Primăriei Curtea de Argeş care vrea să primească în administrare bunurile ce constituie staţia de tratare a apei Cerbureni către Consiliul Local Curtea de Argeş, pentru a putea demara procedura de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare Curtea de Argeş.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1653

Continuare
 
Primăria Cîmpulung vrea spitalul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 februarie 2016

Consilierii judeţeni vor decide dacă aprobă transferul

Primăria Cîmpulung vrea spitalul!

 

 Primăria Cîmpulung vrea să ia în administrare Spitalul de Pneumoftiziologie din localitate. Astfel, în şedinţa CJ Argeş de joi, consilierii judeţeni vor decide dacă aprobă acest proiect de hotărîre prin care se transmite Spitalul de Pneumoftiziologie Cîmpulung din domeniul public al judeţului Argeş în cel al municipiului Cîmpulung.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1683

Continuare
 
Elevii au intrat în examene! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 februarie 2016

De azi, au început simulările la clasa a VIII-a

Elevii au intrat în examene!

 

 De astăzi, elevii de clasa a VIII-a încep simulările examenelor de Evaluare Naţională, cu testarea la Limba şi literatura română. Urmează mîine proba scrisă la Matematică, iar rezultatele vor fi afişate pe 4 martie. La nivelul Argeşului, sînt aşteptaţi, astăzi, 5.614 elevi care s-au înscris să susţină examenul.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1851

Continuare
 
Şase echipe brevetate pentru salvarea din avalanşă Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 februarie 2016

S-a încheiat examenul la Cabana Capra

Şase echipe brevetate pentru salvarea din avalanşă

 

 Weekend-ul trecut, s-a încheiat, în zona Cabanei Capra din munţii Făgăraş, stagiul naţional de pregătire a echipajelor canine de salvatori de avalanşă, la care au participat şase echipaje: două din Argeş şi cîte una din Mureş, Caraş Severin, Sibiu şi Suceava.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1463

Continuare
 
Cititorii, revoltaţi de mersul anchetei! Imprimare E-mail
(3 voturi)
sâmbătă, 20 februarie 2016

În cazul copiilor infectaţi cu bacteria ucigaşă,

Cititorii, revoltaţi de mersul anchetei!

 

 Articolele apărute în ultimele zile în Curierul zilei cu privire la cazurile copiilor cu sindrom hemolitic uremic au stîrnit interesul cititorilor. Aceştia au fost impresionaţi de drama prin care trec familiile celor trei fetiţe Diana, Ioana şi Maria, care au murit, sînt solidari cu durerea lor şi cu clipele grele prin care trec şi ceilalţi copii care încă se mai află internaţi la Spitalul Marie Curie, din Capitală. Cititorii au reacţionat pe site-ul www.curier.ro, fiind  indignaţi şi furioşi că pînă acum nu sînt cunoscute cauzele şi nimeni nu a plătit pentru moartea micuţilor. Iată o parte dintre comentariile la articolele „Domnule Stan, ia-ţi secretara şi pleacă! şi „Diana, Ioana şi Maria au intrat în mormînt!“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1625

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 10883


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Are Viorica Dăncilă ochi albaştri sau are doar lentile de...
Va complicați inutil, d-le ziarist. Realitatea e mult mai simpla: gâlceava intre diverse găști de jefuitori. Miza? ...
20/06/19 09:45 Mai mult...

Lucrările din Argeş mai au de aşteptat!
In felul acesta vom avea autostrada de la Pitesti la sibiu cand "o zbura porcul"
20/06/19 07:47 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Ptr. Cv.nimic :" A te pisa contra vantului" Expresie neaos romaneasca,a fi impotriva adevarului,a dreptatii,a minciunii ...
19/06/19 16:29 Mai mult...

Cadoul pe care îl aşteaptă Dragnea la închisoare
Draga Juju,m-as cobori prea mult sa-ti raspund in maniera in care o faci tu...prefer sa cred ca mai exista si alti oamen...
19/06/19 14:00 Mai mult...

Bătută măr şi târâtă de păr pe stradă
probabil ca pestele a prins-o in offside,bineinteles ca politia doarme,bineinteles ca nu depune plangere pentru ca ii es...
19/06/19 11:55 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info