Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Monday, 27 June 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Mineriada englezească

Referendumul are relevanţă atunci cînd ambele opţiuni sînt la fel de serioase. Nu poţi să întrebi, de pildă, dacă mergem să ne luăm tezaurul din Rusia sau nu. Votul e şi încărcat cu sensibilitate, iar cei care au votat Brexit, ca revoltă contra elitelor, nu acceptă că au greşit, dacă iese rău, ci îi acuză pe ceilalţi că nu trag pentru binele comun. Pe lîngă Scoţia, şi în Londra şi Cambridge s-au lansat petiţii pentru independenţă ca oraşe-stat.

Centrul live, pe net

Cine vrea să facă bezele în centrul Piteştiului poate merge în Piaţa de la fîntîna muzicală, unde se filmează în permanenţă. Do­uă camere, cu unghiuri diferite, dinspre Primărie şi de pe teatru, transmit în timp real imaginile pe site-ul videopitesti.ro. Un link se găseşte şi pe site-ul Primăriei.   

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1306

 
(0 voturi)
Monday, 27 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Azi, altă probă la Bacalaureat

Astăzi, mii de elevi intră în febra examenului de Bacalaureat. În total, la nivelul judeţului nostru s-au înscris pentru această sesiune 4.585 de elevi. Sînt alţi 1.051 de absolvenţi de liceu, care n-au intrat în BAC, pentru că nu le-a fost închisă situaţia şcolară sau nu s-au mai înscris. Examenul de Bacalaureat continuă, începînd de astăzi, 27 iunie, pînă pe 1 iulie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. 

   A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1104

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 27 June 2016

După slujba de sfinţire de la Biserica Sfîntul Gheorghe,  

Ziua Drapelului, serbată ieri, la Piteşti

 

 Ieri, la Piteşti, a avut loc ceremonia militară şi religioasă prilejuită cu ocazia celebrării Zilei Drapelului Naţional al României.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1200

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 27 June 2016

Mari emoţii pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Începe Evaluarea Naţională!

 

 Astăzi este prima probă la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Aceştia se vor afla în focurile examenelor pînă pe data de 5 iulie. În Argeş, s-au înregistrat 5.622 de elevi de clasa a VIII-a, dar numai 4.934 dintre ei s-au înscris la examen. Diferenţa dintre cei ce s-au înscris la evaluare şi cei care erau în clasa a VIII-a o reprezintă corigenţii, cei cu situaţia neînchiată sau care nu s-au înscris. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1369

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 27 June 2016

Primăriile argeşene, printre cele mai zgîrcite

 

 Democraţia noastră socială se pare că nu asigură întotdeauna o protecţie şi celor foarte defavorizaţi. La nivel naţional, cele 99 de cantine sociale care funcţionează în subordinea consiliilor locale sînt distribuite în toate zonele, cu excepţia a trei judeţe: Dolj, Brăila şi Argeş. În regiune, sîntem singurul judeţ fără acest gen de asistenţă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1213

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 25 June 2016

Anglia a ieşit din Uniune

Europa se prăbuşeşte?

 

 Spre suprinderea multora, ieri, la ora locală 6 (ora 8 a României), s-a confirmat că votanţii britanici au ales să părăsească Uniunea Euro­pea­nă - proces supranumit curent ca „Brexit“. Conform rezultatelor finale, 51,9% din voturi (17,4 milioane votanţi) au votat „Pleacă“, iar 48,1% (16,1 milioane) au bifat căsuţa „Rămîne“ pe buletinul de vot. Cu tot cal­mul imperturbabil din ziua votului (cînd nici nu s-a difuzat ştirea aten­ta­tului din Germania), de dimineaţă chiar şi la BBC se simţea, în pre­mie­ră, un uşor stres. Îngrijorarea a fost mai mare, cel puţin pentru moment, pe continent. Iar  în România, tot mai dependentă de Europa în ultimii ani, s-a simţit panică, atît pe piaţa de capital, cît şi în ansamblul societăţii, în perspectiva unor posibile schimbări. „Iarba din jur e strivită, cînd elefanţii se ceartă“ - spune un proverb african. Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a lăsat să se înţeleagă că România poate privi situaţia şi ca o „oportunitate“. Am abordat, împreună cu personalităţi argeşene, subiectul la zi, din perspectiva locală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3256

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 25 June 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

Primar fără Primărie

La ultima emisiune în calitate de primar în funcţie, Tudor Pendiuc a fost înduioşător. Vorbea despre proiectele edilitare ca şi cum ar fi rămas pe post, spunînd mereu: „da, o să ne gîndim“, „trebuie să facem cutare lucru“, „să vedem cum o să procedăm“. Ori are o mentalitate de om în serviciul public fie că are sau nu func­ţie de la oameni, ori aplică dic­­tonul lui Confucius, care zicea că „n-ai nevoie să fii şef ca să dirijezi lucrurile, ci poţi să le dirijezi prin exemplul personal“. Toţi sîntem un fel de primari dacă ne gîndim la binele public şi sîntem buni cetăţeni.

Şi nulele se declară

La referendumul britanic pentru Brexit, numai românii au dat exit-poll-uri - cu anchete făcute doar în Oxford şi alte zone internaţionale, unde se ştia că englezii sînt pro-UE: BBC a aşteptat rezultatele parţiale şi a anunţat: „Nu vor fi exit-poll-uri, dar la ora locală 4 o să avem o idee foarte clară despre cine a cîştigat“. Acolo, în general, nu se fac declaraţii înainte de rezultate clare. Lumea nu discută numărătoare, inclusiv pentru faptul că voturile nule sînt declarate detaliat: atîtea anulate au avut ştampila pe pentru cutare, atîtea pe cutare, atîtea fără nici o opţiune.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2653

 
(0 voturi)
Saturday, 25 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Vara creşte munca la negru 

Vara se observă o creştere a cuantumului de amenzi aplicate pentru munca la negru. Cei de la ITM Argeş au în vedere reducerea continuă a muncii nedeclarate şi a efectelor ei. Un sfat simplu, dar extrem de util, pentru cei ce se angajează pe timp de vară, este să ceară angajatorului un exemplar din contractul individual de muncă. Din statisticile Inspecţiei Muncii reiese că angajaţii din sectorul energetic sînt mai predispuşi la afecţiuni grave ca urmare a evenimentelor de muncă, faţă de cei din alte sectoare ale economiei naţionale. De aceea, acţiunile de control din perioada mai - noiembrie vor fi concentrate pe modul în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la unităţile de producţie din sectorul energetic.  

   A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2474

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 25 June 2016

Se reduce birocraţia pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului

Reguli simplificate pentru mămici!

 

 Veste bună pentru mămici: birocraţia în cadrul procedurii de acordare a indemnizaţiei şi a concediului pentru creşterea copilului se va reduce. La depunerea dosarului pentru solicitarea indemnizaţiei nu va mai fi nevoie de copii legalizate ale documentelor justificative. Totodată, de la 1 iulie, vor veni o serie de schimbări majore în privinţa concediului pentru creşterea copilului, una dintre ele fiind recalcularea indemnizaţiei pentru părinţii ce se vor afla în concediu la acea dată. Regulile concrete pentru recalculare sînt incluse într-un proiect de act normativ ce a fost adoptat zilele trecute de Guvern.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2757

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 25 June 2016

Luni, mii de elevi intră în examen

 

Mii de elevi argeşeni intră, de luni, în Evaluarea Naţională. Pentru buna organizare a evaluării, în această săptămînă, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, Monica Cristina Anisie, a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi directorii Caselor Corpului Didactic (CCD).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2848

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 25 June 2016

Ministerul a lansat în dezbatere publică

Structura noului an şcolar

 

 Noul an şcolar va începe pe 12 septembrie, dar festivităţile de deschidere sînt programate la mijlocul săptămînii, pe 15 septembrie. Programul „Şcoala altfel“ va avea o durată de 8 zile, în două etape. Acestea sînt doar o parte din modificările prevăzute în proiectul de ordin de ministru privind structura anului şcolar 2016 - 2017, lansat de Ministerul Educaţiei în dezbatere publică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4102

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 24 June 2016

DSVSA a început verificările privind condiţiile de creştere a puilor de carne

Controale în fermele de păsări

 

 În această perioadă, la Direcţia Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş s-au constituit echipe de inspectori care desfăşoară controale în unităţile din sectorul cărnii de pasăre, pe întregul lanţ alimentar. Potrivit directorului instituţiei, Daniel Lupu, controalele vor fi realizate începînd de la fermele de păsări şi pînă la unităţile de procesare a cărnii de pasăre.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6935

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 24 June 2016

Au sosit rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino

Şase bolnavi şi doi suspecţi cu boala Lyme!

 

 Mare atenţie la muşcătura de căpuşe, fiindcă vă puteţi îmbolnăvi! Potrivit medicului, epidemiologul Maria Păun, de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, la şase argeşeni suspecţi de boala Lyme s-a confirmat diagnosticul în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino din Capitală şi au mai apărut alte două cazuri suspecte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7197

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 24 June 2016

Internată cu febră, frisoane şi dureri de cap,

Tînără suspectă de meningită  

 

 Perioada verii este una propice înmulţirii ţînţarilor, insecte care pot transmite prin înţepătura lor boli grave, cum ar fi meningita West Nile. Potrivit şefei Compartimentului Epidemiologie - Boli Transmisibile din cadrul DSP Argeş, Maria Păun, o tînără de 21 de ani, din Buzoieşti, a fost internată la Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean Argeş, fiind suspectă de meningită West Nile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 7172

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 24 June 2016

Invitaţie pentru cetăţenii comunei Bradu de a se conecta la reţelele noi de apă şi de canalizare

 

 Societatea Apă Canal 2000 S.A. Piteşti anunţă finalizarea lucrărilor executate în comuna Bradu în cadrul Proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş” şi invită cetăţenii să se conecteze la reţelele noi de apă şi de canalizare.

Pentru lucrările executate în cadrul proiectelor cu finanţare externă, procedura de bransare şi/sau racordare se simplifică. Cei interesaţi trebuie să se prezinte la registratura societăţii din bulevardul I.C. Brătianu nr. 24A,  în vederea completării formularului “Comandă execuţie branşament la reţeaua de apă/ racord la reţeaua de canalizare“, formular care se poate descărca şi de pe pagina de internet a societăţii Apă Canal 2000 S.A., secţiunea clienţi /formulare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 6261

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 24 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Congresul internaţional de Limbă şi literatură

Astăzi, Facultatea de Litere a UPit găzduieşte cea de-a 13 a ediţie a congresului internaţional de Limbă şi literatură. Organizat de Centrul de Cercetări IMAGINES şi de Centrul de Studii Literare, Lingvistice şi Didactice Contemporane, în colaborare cu Agence Universitaire de la Francophonie, congresul demonstrează, prin participările prestigioase din ţară şi din străinătate, lunga şi solida tradiţie a Literelor la UPit.

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 6439

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 11705


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Te-aş bate pe umăr dacă nu m-aş zgâria în epoleţi
Liderii pesedisti argeseni, ca si miutescu sunt sunt compromisi, au inselat asteptarile oamenilor. Apoi nu inteleg de ce...
23/09/19 11:20 Mai mult...

”Arbitri să nu-şi bată joc de munca noastră!”
Am văzut meciul la Tv. , au avut mai multe ocazii ca noi , ofsaid la gol iar ca jucatori cu multe meciuri in liga 1 ave...
23/09/19 08:52 Mai mult...

Te-aş bate pe umăr dacă nu m-aş zgâria în epoleţi
Sensei Valeca , are un doctorat de carton, achiziţionat de la Brașov că de la Univ. Buc. nu a putut să+l cumpere. S...
23/09/19 08:06 Mai mult...

Andra, concert emoţionant la Mioveni
S-a cam ingrasat tipa si nu mai tine sa cante pentru tineret.
23/09/19 02:08 Mai mult...

Poate începe judecarea deputatului Drăghici
Se pregateste o celula la Colibasi. Prin celula respectiva a poposit si C. Nicolescu... Se aude ca Draghici isi preg...
22/09/19 01:29 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info