Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 29 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Sancţiuni pentru abateri disciplinare

Conform art. 247 din Codul Muncii, angajatorul dispune de prerogativa disciplinară care-i dă dreptul de a aplica sancţiuni celor care săvîrşesc abateri disciplinare. Angajatorul nu poate aplica alte sancţiuni disciplinare în afara celor stabilite de lege şi nu poa­te înscrie în regulamentul intern alte asemenea sancţiuni. Tot Codul Muncii prevede că sînt interzise amenzile disciplinare, iar pentru aceeaşi abatere disciplinară nu poate fi aplicată decît o singură sancţiune. Interdicţia sancţiunii constînd în amendă disciplinară presupune atît imposibilitatea stabilirii unei astfel de sancţiuni în regulamentul intern, contractul colectiv de muncă cît şi imposibilitatea aplicării unei astfel de sancţiuni de către angajator. Sancţiunea disciplinară nu poate fi aplicată decît după efectuarea unei cercetări disciplinare, excepţie făcînd avertismentul scris. Totuşi, sancţiunea disciplinară este legală în lipsa cercetării prealabile în situaţia în care salariatul refuză să dea curs convocării, se explică în comunicatul celor de la ITM Argeş.      

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1783

Continuare
 
Primăria face angajări! Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 29 august 2015

Se caută portar şi infirmieră

Primăria face angajări!

 

Primăria Piteşti a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ privind organizarea unor concursuri pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a unor posturi vacante. Astfel, pe data de 15 septembrie 2015, ora 10, la sediul Primăriei, este programat un concurs pentru ocuparea unui post de portar şi de infirmieră. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de înscriere la concurs este data de 24 septembrie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2327

Continuare
 
Pacienţii îşi primesc banii înapoi Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 28 august 2015

De la Spitalul Judeţean

Pacienţii îşi primesc banii înapoi

 

 Este binecunoscut faptul că, în spitalele de stat, mulţi bolnavi internaţi sînt trimişi să-şi cumpere sin­guri de la farmacii anumite medicamente şi materia­le sanitare sau sînt nevoiţi să-şi facă anumite inves­ti­gaţii la alte clinici. Potrivit unei hotărîri de Guvern, adoptată la sfîrşitul anului 2010, pacienţilor internaţi în spitalele publice li se poate deconta contrava­loarea medicamentelor, materiale­lor sanitare şi investigaţiile care nu pot fi asigurate de spital. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1848

Continuare
 
Înfiinţarea grupurilor de producători agricoli, sprijinită financiar Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 29 august 2015

Printr-o ordonanţă aprobată de Guvern,

Înfiinţarea grupurilor de producători agricoli, sprijinită financiar

 

 Veste bună pentru agricultorii argeşeni! Guvernul a aprobat o ordonanţă care stimulează financiar înfiinţarea grupurilor şi organizaţiilor de producători agricoli prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi stabileşte şi criteriile de recunoaştere. Ordonanţa aprobată modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor şi organizaţiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2004

Continuare
 
Ajutor financiar pentru Moldova Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 28 august 2015

 Ajutor financiar pentru Moldova

 

România va acorda Republicii Moldova un ajutor nerambursabil de 100 de milioane euro, banii urmînd să fie folosiţi pentru continuarea proiectelor de interconectare energetică, a infra­structurii de transport, dar şi pentru extinderea SMURD şi modernizarea unor puncte de trecere a frontierei comune. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care se afla, joi, într-o vizită oficială la Chişinău. „România, dincolo de vorbe frumoase pe care le primiţi de la foarte multă lume, are obligaţia să facă şi lucruri concrete, nu decât vorbe frumoase, că vorbele frumoase nu ţin totdeauna de cald, cum se spune“, a afirmat Victor Ponta, la finalul discuţiilor cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ. 

A.Dumitru

Comentarii (1) | Vizualizari: 2806

 
Şeful de la Juridic va semna în locul subprefectului Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 28 august 2015

Şeful de la Juridic va semna în locul subprefectului

 

Ieri, după ce un primar a ridicat problema titlurilor de proprietate şi a faptului că activitatea Comisiei Judeţene de Fond Funciar este blocată fără subprefect, Mihail Oprescu a anunţat că situaţia se va debloca. „A venit răspunsul din partea ministrului şi se va delega şeful compartimentului juridic să semneze în locul subprefectului pînă la momentul în care va fi numit un nou subprefect“. Astfel, vor intra la semnat în şedinţa Comisiei de Fond Funcia, la începutul lunii septembrie.                                      

               A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1671

 
Bugetul, pînă la 15 noiembrie Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 28 august 2015

Bugetul, pînă la 15 noiembrie

 

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, după consultările pe tema Codului Fiscal, că liderii politici de la putere şi opoziţie au convenit ca Guvernul să prezinte proiectul de buget pînă la 15 noiembrie şi să colaboreze pe marginea proiectului, după modelul Codului Fiscal. Am convenit ca Guvernul să prezinte proiectul de buget pînă la 15 noiembrie şi, de asemnea, am convenit cu colegii de la opoziţie ca şi pe marginea proiectului bugetului de stat să colaborăm şi să lucrăm după acelaşi model pe care l-am folosit în aceste discuţii pe Codul fiscal“, a spus Dragnea. Liderii PSD, PNL, UNPR, UDMR, şi ALDE au ajuns, joi, la un acord referitor la Codul Fiscal. Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că partidele parlamentare au convenit, după discuţiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizată a TVA, astfel încît taxa va fi redusă la 20% începînd cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

    A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1721

 
Lucrări întîrziate la Molivişu! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 28 august 2015

Lucrări întîrziate la Molivişu!

 

În această perioadă, proiectul pîrtiei de schi de la Molivişu este în întîrziere. Din cele precizate, marţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, există în acest moment discuţii cu privire la decontarea facturilor. Dacă nu se vor rezolva, proiectul va fi stopat. Totodată, dacă în acest an nu va fi adusă instalaţia de transport pe cablu, proiectul se va opri.         

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1914

Continuare
 
Mai avem şcoli cu probleme! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 28 august 2015

Direcţia de Sănătate Publică a constatat:

Mai avem şcoli cu probleme!

 

 Sorina Honţaru, direcorul DSP Argeş, a vorbit, ieri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural despre cît de pregătite sînt şcolile din Argeş pentru primirea elevilor la începerea noului an şcolar. Potrivit informaţiilor primite de la aceasta, mai sînt şcoli care au probeleme.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1883

Continuare
 
Piteştenii nu vor imigranţi de frica teroriştilor Imprimare E-mail
(9 voturi)
vineri, 28 august 2015

Sondajul Curierului

Piteştenii nu vor imigranţi de frica teroriştilor

# Un sondaj pe stradă, realizat din sute de persoane intervievate

 

 Europa priveşte neputincioasă cum graniţele îi sînt luate cu asalt, zilnic, de mii de refugiaţi disperaţi. În timp ce oficialii caută o soluţie reală, ţările în care au ajuns deja valurile de imigranţi oscilează între decizii radicale şi umanitare. Plecînd de la această realitate, am vorbit, ieri, cu cîteva sute de cetăţeni din Piteşti, pentru a afla părerea lor legată de acest val al oame­nilor care au năvălit la propriu continentul. Dintre aceştia am selectat cele mai elocvente răs­punsuri. I-am întrebat pe oameni dacă în aceste condiţii mai e sigură Europa, dacă invazia mu­sulmanilor este programată pen­tru cucerirea continentului, ce garanţii avem că nu sînt terorişti printre refugiaţi şi dacă în defini­tiv e bine să-i primim. Părerile printre oameni sînt împărţite: unii consideră că trebuie să-i spriji­nim şi să-i integrăm, pe cînd alţii susţin că n-au ce căuta aici! Toţi spun însă că trebuie luate măsuri de siguranţă, astfel încît printre refugiaţi să nu se infiltreze şi terorişti!

Comentarii (2) | Vizualizari: 2608

Continuare
 
Majorarea salariilor din Sănătate, aprobată Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 27 august 2015

Majorarea salariilor din Sănătate, aprobată

 

 Ordonanţa de Urgenţă care prevede majorarea salariilor din sistemul sanitar cu 25%, înce­pînd cu data de 1 octom­brie 2015, a fost aprobată, ieri, în şedinţa de Gu­vern.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1586

Continuare
 
Se caută manager la Spitalul Judeţean! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 27 august 2015

În septembrie, se organizează din nou concurs

Se caută manager la Spitalul Judeţean!

 

 Florin Tecău, preşedin­tele Consiliului Judeţean Argeş, a anunţat, ieri, în cadrul conferinţei de pre­să săptămînale a institu­ţiei, că se va organiza un alt concurs pentru func­ţia de manager al Spita­lului Judeţean de Urgen­ţă Piteşti, în septembrie. Vă reamintim că s-au mai organizat două concursu­ri la Judeţean, dar n-a luat nimeni. Mai mult, Te­cău a explicat că, legat de această unitate, con­tinuă investiţiile începînd lucrările la acoperiş şi la blocul operator.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2233

Continuare
 
Taxă specială pe gunoi! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 27 august 2015

Pentru cei care nu plătesc serviciul de salubritate,

Taxă specială pe gunoi!

 

 Consilierii locali din Piteşti decid, astăzi, dacă aprobă taxa specială de salubrizare. Pentru anul în curs, a­ceasta este de 9 lei/lună/persoană şi 8 lei/lună/persoa­nă juridică, se arată în proiectul de hotărîre. Din păcate, ieri, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, s-a arătat dezamăgit de formula găsită de jurişti pentru aplicarea acestei taxe, explicînd că nu este o soluţie care să îndrepte situaţia actuală.

Comentarii (3) | Vizualizari: 2539

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 27 august 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Informare apeluri şi mesaje cu suprataxă

 Pentru a evita taxarea nedorită, abuzurile sau fraudele asociate accesării serviciilor cu valoare adăugată, ANCOM prevăde că utilizatorii trebuie să primească informaţii clare despre tarif şi modalitate tarifare apeluri sau mesaje SMS sau MMS. Utilizatorilor li se comunică numărul intern de reţea, naţional, sau codul scurt aferent serviciului cu valoare adăugată, dar şi la momentul iniţierii serviciului şi pe parcursul utilizării lui. Dacă mesajele de informare transmise de furnizori utilizatorilor sînt taxate, costurile lor nu vor depăşi tarifele pentru apelurile, SMS-urile sau MMS-urile naţionale asociate planului tarifar aplicat fiecărui utilizator.  

   A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1828

Continuare
 
Sute de absenţi la Matematică! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 27 august 2015

La proba de ieri a Bacalaureatului,

Sute de absenţi la Matematică!

 

 Doi elevi au fost eliminaţi, ieri, la a doua probă scrisă a Bacalaureatului şi alte sute au absentat. Alţi 3 întîrziaţi au solicitat subiectele de rezervă, potrivit informaţiilor primite de la Gheorghe Şimon, inspector şcolar adjunct ISJ Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1798

Continuare
 
Concurs de promovare în funcţie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 26 august 2015

Primăria organizează

Concurs de promovare în funcţie

 

 Primăria municipiului Piteşti organizează, pe 15 septembrie 2015, ora 10, examen de promovare în funcţia de infirmieră din cadrul Ser­viciului Public Creşe - Creşa Popa Şapcă. Termenul-limită pentru depunerea cererilor de înscriere la examen este data de 4 septembrie 2015, ora 13.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1706

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8526 - 8556 din 9740


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Şeful Finanţelor, mărul discordiei în PSD
Dupa ce isi "va prezenta demisia din funcţia de Preşedinte Executiv al PSD Argeș" sa-si prezinte demisia si din sinec...
16/02/19 19:17 Mai mult...

A creat scandal mare!
Așa este când trebuie să facă pt ei nu contează banii,și dacă nu scotea podul inunda pt că șoseaua a fost înă...
16/02/19 11:33 Mai mult...

Se vor relua lucrările de reabilitare pe DN 73
Votam PSD că ne-a făcut oameni.
16/02/19 10:49 Mai mult...

Gunoiul neselectat aduce penalizări!
Ce PLM sa fac cu deșeurile de dupa zugrăvit ?
16/02/19 09:47 Mai mult...

FC Argeş joacă astăzi ultimul amical
Din câte știu și eu când se aproprie începerea campionatului ar trebui sa Pregătești jocul unde joaca echipa . Vo...
16/02/19 07:51 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info