Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Exerciţiu de simulare la Barajul Rîuşor

Cutremur urmat de un val de 15 m!

 

 Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea va organiza, astăzi, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, un exerciţiu de simulare a intevenţiei în caz de situaţii de urgenţă la barajul Rîuşor din Lereşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1854

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Lista şcolilor private acreditate

Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să asigure informarea părinţilor cu privire la lista actualizată a unităţilor de învăţămînt preuniversitar particular acreditate/autorizate din fiecare judeţ. În acest sens, ISJ-urile vor colabora cu ARACIP pentru a furniza o imagine la zi a acestor informaţii. Lista va fi afişată atît la avizierele inspectoratelor şcolare judeţene, cît şi pe prima pagină a site-urilor inspectoratelor şcolare/instituţiilor conexe. La nivelul Argeşului, potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, sînt 9 şcoli acreditate. Acestea primesc finanţare per elev. Totodată, avem şi unităţi de învăţămînt autorizate, acestea nu primesc finanţare per elev. Probabil, în cel mai scurt timp, după solicitarea făcută de Minister, lista unităţilor şcolare autorizate sau acreditate se va găsi şi pe site-ul ISJ Argeş.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1469

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Deficit pe trei luni

Universitatea nu are bani de salarii!

 

 După ce s-au stabilit prorectorii pentru mandatul 2016 - 2020 la Universitatea de Stat din Piteşti, urmează alegerea decanilor. Potrivit informaţiilor primite de la rectorul UPIT, Dumitru Chirleşan, echipa completă va fi stabilită astfel pînă pe data de 18 aprilie. Totodată, acesta a recunoscut în cadrul conferinţei de presă de ieri că deficitul salarial este de 8,8 milioane lei, mai precis pe trei luni.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1498

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Englezii cu Duster se uită la şuşanele

Conform unor studii, englezul care cumpără Duster are 55 ani sau e deja pensionat. A lucrat în IT sau în sectorul financiar. Citeşte ziare şi reviste, urmăreşte politica, ştiri şi emisiuni auto şi de sport, se uită la meciuri de fotbal şi cricket dar şi la „Britain‘s Got Talent“. Pe de altă parte, ascultă şi muzică clasică în maşină. Dacă s-ar studia la ce se uită cumpărătorii de Dacii, poate ar ieşi scandal. Unii poate la „Acces direct“, alţii poate Taraf TV, mai ştii?.

Concurentul Daciei se cumpără cu preot

Mai citim că occidentalii care îşi cumpără o Dacie o iau ca pe a 10-a sau a 15-a maşină a lor, aşa că sînt pragmatici şi ştiu ce să aştepte de la ea. Pe cînd Datsun-ul rusesc, produs de Nissan, pentru a fi un fel de Dacie mai ieftină (fără cerinţele europene privind poluarea şi securitatea) ,e de regulă prima maşină şi clienţii ei estici sînt mai emoţionali. Cu toate dotările, costă 8.650 euro. Indienii care dau 6.000 - 7.000 euro pe o maşină nouă vin să o cumpere însoţiţi şi de un preot hindus.

Limba Daciei

Yves Caracatzanis, noul şef de la Dacia, nu vorbeşte încă româna, dar învaţă (în ciuda numelui grecesc, zice că are sînge italian, deşi printre angajaţi circula zvonul că ar fi evreu). Ceilalţi şefi vorbeau şi ei româneşte în cadru privat, fiindcă înţelegeau româneşte doar vreo 90%, cam cît înţeleg şi mulţi români francofoni franceza. Totuşi, limba oficială a alianţei Renault-Nissan este engleza.

Vînzări mari de maşini, gaze şi ţigări

Pe primul loc între firmele din România ca vînzări este tot Dacia, cu 19,200 miliarde lei în creştere faţă de anul precedent, urmată de OMV, cu 13.952 miliarde, însă în scădere. În top mai e şi Kaufland, primul dintre retaileri, plus benzinării şi firme din energie (GDF Suez). Printre ei e şi producătorul de ţigări Kent şi Pall Mall (British American Tobacco), locul 5, înaintea celor din energie.    

           VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1262

 
Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 30 martie 2016

Poştaşii din Argeş au probleme, dar nu fac grevă

# Se aşteaptă o soluţie negociată la Bucureşti

 

 Lucrătorii din Poşta Română aşteaptă, peste cîteva zile, clarificări despre viitorul companiei lor. În alte judeţe (de pildă Botoşani), poştaşii se pregătesc deja să protesteze, pentru că nu îşi mai pot lua concediu de cîţiva ani, iar primele obişnuite la sărbători (Crăciun, Paşte, 8 Martie, Ziua Poştaşului) sînt doar amintire. Am discutat, ieri, cu cîţiva sindicalişti din Argeş, care ne-au explicat situaţia.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1383

Continuare
 
Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Fiul consilierului Diaconescu vrea grad mai mare

Scandal pe promovări la Davila!

 

 Scandal, ieri dimineaţă, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, în plin examen de promovare a 16 actori şi doi scenografi. Saxofonistul George Diaconescu, şeful secţiei Estradă, fiul consilierului judeţean Nicuşor Diaconescu, a făcut tărăboi, supărat fiind că se fac promovări pentru actori şi nu pentru instrumentiştii de la Estradă. Actorii au pus în discuţie o plîngere penală împotriva consilierului judeţean pentru abuz în serviciu, pe motiv că ar fi făcut presiuni şi scandal la CJ ca să se stopeze procesul de promovări. Pînă la urmă, examenul s-a desfăşurat cu bine pentru cei 18 angajaţi din teatru

Comentarii (1) | Vizualizari: 1779

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Nicolas Maure i-a predat ştafeta lui Yves Caracatzanis

„Plec din România cu tristeţe!“

 

 Fostul director general Dacia, Nicolas Maure, şi Yves Caracatzanis au participat, luni seara, la Bucureşti, la o întîlnire în cadru restrîns cu jur­na­liş­tii, în care Nicolas Maure a pre­dat oficial ştafeta colegului şi prietenului său care se va afla de acum la conducerea Dacia. Am fost prezenţi la acest eveniment unde Maure şi-a luat la revedere de la ziariştii cu care a colaborat, a vorbit despre realizări şi i-a dat cîteva sfaturi actualului director. A avut două mandate la Dacia, între 2006 - 2008, fiind di­rectorul executiv al Uzinei Me­canice Dacia, iar din 2013 pînă în prezent, a deţinut funcţia de director general. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2101

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 30 martie 2016

Salcîmi plantaţi la Racoviţa

 

 6.000 de puieţi vor fi plantaţi pe un teren de aproximativ 1,25 de hectare în cartierul Racoviţa din oraşul Mioveni (zona Islaz - Valea Ciorii), la sfîrşitul acestei săptămîni. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1508

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 29 martie 2016

Olimpiada naţională, la Piteşti

 Primăria remiază elevii

 

 Piteştiul este şi-n acest an gazda etapei naţionale a Olimpiadei de limbi clasice (latină şi greacă veche). De altfel, şi anul trecut, etapa naţională a acestei olimpiade a fost organizată tot în Piteşti. Pentru recompensarea cîştigătorilor, municipalitatea va propune spre aprobare Consiliului Local un proiect de hotărîre pentru premierea celor mai buni participanţi. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1686

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 29 martie 2016

În urma sesizării Curierului,

Ionică s-a dus pe strada Zamfireşti!

 

 După ce, ieri, v-am prezentat situaţia de urgenţă de pe strada Zamfireşti din Pi-teşti, reprezentanţii autorităţilor locale au mers la faţa locului şi ne-au precizat că nu pleacă pînă nu rezolvă problema. În prima partea a zilei, am mers din nou pe strada cu pricina şi l-am găsit pe viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, la faţa locului. A pus în mişcare toate forţele, pentru a remedia situaţia.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1606

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 29 martie 2016

Iresponsabilii aruncă pe malul Argeşului, angajaţii ABAAV strîng!    

Depozite ilegale de gunoaie

 

 Cu toate că aruncarea şi  depozitarea gunoaielor de-a lungul cursurilor de apă sînt interzise, mulţi oameni iresponsabili încalcă legea debarasîndu-se de deşeuri în aceste zone. Din această cauză porţiuni mari ale malurilor rîurilor au ajuns sufocate de deşeuri provenite din gospodării sau activitatea unor agenţi economici. Este şi cazul malului stîng al Argeşului, în amonte de Podul Viilor, unde s-au format depozite ilegale de deşeuri chiar în zona de protecţie a digului.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1674

Continuare
 
Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 29 martie 2016

Autorităţile susţin că nu există risc pentru sănătate  

Izvoarele din Piteşti au amoniu în exces

 

 Apa de la izvoarele publice din Piteşti are o concentraţie de amoniu peste limita admisă! Cu toate acestea, izvoarele rămîn deschise, iar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş susţine că nu există risc pentru sănătatea consumatorilor, dar că s-a afişat la faţa locului informaţia, fiindcă oamenii trebuie să ştie ce bea.    

Comentarii (4) | Vizualizari: 4978

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 29 martie 2016

Se înmulţesc cazurile în judeţul nostru

19 copii cu scarlatină în şcoli!

 

 Scarlatina face ravagii prin şcolile argeşene, numai în ultimele zile ajungînd la Secţia Boli Infecţioase Copii patru copii, care sînt suspecţi de această boală a copilăriei. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, doi copii sînt elevi la Şcoala Mircea cel Bătrîn Piteşti, iar ceilalţi doi sînt de la Şcoala Matei Basarab, respectiv, Grădiniţa Coşeşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1793

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 29 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Locuri de muncă prin AJOFM

Prin AJOFM Argeş, compartiment Eures argeşenii îşi pot găsi un loc de muncă în străinătate. Puteţi munci în Slovacia ca şofer autocamion transport internaţional (salariul 1.700 - 2.050 euro net/lună) - 30 posturi; îngrijitor persoane şi infirmier (salariu 500 - 650 euro brut/lună) - 7 posturi; sticlar (salariu 850 - 1.100 euro brut/lună) - 6 posturi. În Suedia se caută vopsitor auto (salariu 900 lei + 1.000 euro net/lună) - 15 posturi; mecanic auto (salariu 900 lei + 1.000 euro net/lună) - 10 posturi; tinichigiu auto (salariu 900 lei + 1.000 euro net/lună) - 10 posturi; femeie de serviciu (salariul 900 lei + 900 euro net/lună) - 20 posturi. Pentru Republica Cehă sînt disponibile locuri de muncă pentru şofer camion (salariu între 950 euro/lună şi 1.890 euro/lună) - 16 posturi şi şlefuitor - pilitor (salariu între 450 şi 1.000 euro net/lună) - 5 posturi.

A.Roşu  

Cursuri gratuite de formare profesională

 Mai multe programe de formare profesională vor începe în aprilie, fiind realizate prin AJOFM Argeş. Cei interesaţi vor putea participa la cursuri gratuite. Fiecare curs are douăzeci de locuri. În Argeş vor fi 100 de cursanţi, care vor participa la cinci cursuri de pregătire. Programele de formare profesională vizează următoarele calificări: manichiurist, pedichiurist (20 de persoane), bucătar (20 de persoane), manager resurse umane (20 de persoane), frizer (20 de persoane), îngrijitor bătrîni la domiciliu (20 de persoane). Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa AJOFM Argeş.

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1394

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 29 martie 2016

Cei sub 18 ani nu se vor mai putea bronza artificial

La solar, doar cu buletinul!

 

 Veste proastă pentru cei care preferă să se bronzeze la solar. Dacă pînă acum, la solar puteau merge şi cei sub 18 ani, acest lucru nu va mai fi posibil, din septembrie, deoarece minorii nu vor mai fi acceptaţi. Se vorbea despre această decizie încă de anul trecut, dar acum acest lucru a devenit realitate, deoarece au apărut şi normele de reglementare pentru saloanele de bronzat, care sînt identice cu cele din UE. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1560

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 28 martie 2016

Marşul pentru viaţă, în Piteşti

 

 Marşul pentru viaţă a reunit, sîmbătă, la Piteşti, circa 150 de oameni. Manifestarea a avut un mesaj cît se poate de clar: „Stop avortului!“, a început din faţa Teatrului Al. Davila şi a mers pînă la biserica Sf. Gheorghe, din Centru, unde s-a ţinut o scurtă slujbă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1429

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 11175


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info