Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Fapt divers *** ️ A căzut de pe schelă de la etajul V     Fapt divers *** ️ S-a rătăcit cu BMW-ul pe un drum forestier     Fapt divers *** ️Anchetă la Jandarmeria Argeş     Social *** ️34 de persoane munceau la negru     Sport *** ️ Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile     Sport *** ️ Doi piteşteni, calificaţi la FOTE!     Social *** ️ Reglementări privind ucenicia la locul de muncă     Fapt divers *** ️ Carambol cu şapte maşini la Bascov     Fapt divers *** ️ A lovit un motociclist cînd intra în peco     Social *** ️ Moment festiv de Ziua Piteştiului    
 Publicitate pdf
Încep lucrările la Colegiul I.C. Brătianu! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 ianuarie 2016

Pentru că licitaţia a fost cîştigată de Star Trading Impex,

Încep lucrările la Colegiul I.C. Brătianu!

 

 Din acest an încep lucrări noi la Colegiul Naţional I.C. Brătianu! Să sperăm că de această dată vor fi cu noroc. Ieri, viceprimarul Cornel Ionică a anunţat că a fost desemnat cîştigătorul licitaţiei pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a clădirii Colegiului Naţional I.C. Brătianu. Mai precis, este vorba de o asociere de firme, al cărei lider este Star Trading Impex din Piteşti. Suma totală alocată pentru acest proiect se ridică la 9.800.000 lei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1649

Continuare
 
S-a dublat numărul abonamentelor gratuite! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

S-a dublat numărul abonamentelor gratuite!

 

 Viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, a anunţat în ultima conferinţă de presă că autoritatea locală va întreprinde măsurile necesare pentru ca abonamentele să fie gratis pentru elevi. Asta pentru că, din acest an, municipalitatea suportă 50% din valoarea abonamentelor, iar restul de 50% se decontează prin fonduri de la stat. Anul acesta, subvenţia pentru transportul public de persoane este dublă faţă de cea de anul trecut, ceea ce înseamnă că şi numărul abonamentelor subvenţionate s-a dublat.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1865

Continuare
 
Linişte şi rugăciune, la Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

Linişte şi rugăciune, la Cîmpulung

 

Ieri a fost sărbătorită, la Cîmpulung, în linişte şi rugăciune, Boboteaza, ziua cînd prin harul preoţilor se sfinţeşte Agheasma Mare, „leacul“ pentru care credincioşii stau la coadă pentru a duce acasă apa şfinţită care este bună tot anul. A fost în acelaşi timp un prilej de educaţie creştin-ortodoxă şi o încercare a credinţei oamenilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1758

Continuare
 
Sute de credincioşi, la slujbă Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

La catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Mioveni,

Sute de credincioşi, la slujbă

 

 După Naşterea Mîntuitorului şi sărbătoarea Sfîntului Vasile, credincioşii din Mioveni s-au pregătit de o altă mare sărbătoare - Boboteaza. Pregătirile au început încă de marţi dimineaţă, în toate bisericile şi parohiile din oraş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1699

Continuare
 
„Agheasma Mare ne dă putere şi ne învigorează! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

De Bobotează, apa sfinţită a scos oamenii din case

„Agheasma Mare ne dă putere şi ne învigorează!

 

 Ieri, de Bobotează, piteştenii au venit cu mic cu mare la biserică pentru a participa la slujba oficiată de preoţi, a aprinde lumînări şi a se ruga, dar mai ales pentru a lua apa sfinţită, Agheasma Mare. Faţă de cum se întîmpla în tre­cut, cînd oamenii se luau şi la bătaie pentru a lua agheasmă, anul acesta a fost linişte la lăcaşurile de cult din Piteşti, iar credincioşii au dat dovadă de ci­vilizaţie, stînd liniştiţi la cozile formate în curţile bisericilor în jurul reci­pien­te­­lor unde se afla apa sfinţită. Bisericile au fost pline de oameni care şi-au adus de acasă bidoane de plastic sau sticle în care să-şi pună Agheasma Mare, sfinţită doar în această zi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2273

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

2.005 controale de la ITM în 2015

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a făcut, anul trecut, mai multe controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Acestea au avut drept scop îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă prin scăderea numărului de neconformităţi de la locurile de muncă. Potrivit Legii nr. 319/2006 care reglementează securitatea şi sănătatea în muncă, au fost făcute 2.005 controale la diferite firme. În urma acestora au fost date 180 de amenzi în valoare totală de 836.000 de lei. De asemenea, au fost luate 1.226 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate la aceste controale.  

  A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1855

Continuare
 
Ghidul pentru fermieri, în dezbatere Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

Pentru evitarea neregulilor privind accesarea fondurilor europene,

Ghidul pentru fermieri, în dezbatere

 

 Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale lansează o dezbatere publică, pînă la data de 22 ianuarie 2016, privind îmbunătăţirea şi completarea Ghidului de prevenire a neregulilor privind crearea de condiţii artificiale pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1585

Continuare
 
La Mioveni, mai ieftin ca la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 ianuarie 2016

După scăderea TVA, s-a micşorat preţul la apă şi canalizare

La Mioveni, mai ieftin ca la Piteşti

 

 SC Servicii Edilitare pentru Co­munitate Mioveni SRL a a­nunţat locuitorii oraşului că din prima zi a anului 2016 vor fi aplicate noile cote de TVA pentru apa potabilă şi canalizare, în acest fel costurile micşorîndu-se. La Piteşti, preţurile pentru apă şi canalizare s-au micşorat, însă tot sînt mai mari ca la Mioveni. În aceste condiţii, piteştenii sînt nevoiţi să achite du­blu la canalizare faţă de vecinii din zona Colibaşiului.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1853

Continuare
 
2015, un an bogat în activităţi Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

Pentru  cardiologul Adrian Tase,

2015, un an bogat în activităţi

 

  Pentru cardiologul Adrian Tase, anul 2015 a fost unul bogat în activităţi. Medicul a avut o activitate clinică intensă de diagnostic, monitorizare şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci în stare critică. De asemenea, s-a ocupat de managementul Unităţii de Supraveghere şi Tratament Avansat al Pacienţilor Cardiaci Critici.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1613

Continuare
 
Patru accidente mortale în 2015 Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 ianuarie 2016

Toate accidentele de muncă trebuie anunţate

Patru accidente mortale în 2015

 

 Orice accident care are loc într-o unitate trebuie să fie imediat anunţat la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş. Nu contează dacă acesta este mortal sau nu, incidentul nu trebuie ascuns sau trecut cu vederea de angajatori. Cristian Soare, inspector şef la ITM Argeş, ne-a spus că, în 2015, au fost înregistrate la această instituţie 107 accidente de muncă. Dintre acestea, 4 au fost accidente mortale şi 103 au fost accidente cu incapacitate temporară de muncă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1810

Continuare
 
Poze cu drona pe lacul Prundu Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 07 ianuarie 2016

Imagini inedite:

Poze cu drona pe lacul Prundu

 

 Lacul Prundu este în această perioadă un paradis al zburătoarelor. Acestea se adună pe pojghi­ţe­le de gheaţă, în colonii mari, cît mai departe de mal. Pentru a le putea fotografia în voie, am folosit cea mai nouă tehnologie: drona.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2171

Continuare
 
Discipline noi la şcoală! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 07 ianuarie 2016

Dezbatere publică pe planurile-cadru pentru clasele V-VIII

Discipline noi la şcoală!

 

 Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a lansat în dezbatere publică, la sfîrşitul anului trecut, trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII. Pînă pe 23 ianuarie 2016, toţi cei interesaţi - cadre didactice, specialişti în curriculum, elevi, părinţi sau reprezentanţi ai societăţii civile - pot să-şi exprime punctele de vedere, sugestiile şi propriile propuneri.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1972

Continuare
 
Bani mai puţini în visteria Primăriei! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Comparativ cu anul trecut,

Bani mai puţini în visteria Primăriei!

 

 Bugetul Piteştiului este mai mic în acest an! Astfel, faţă de anul trecut, bugetul este mai redus cu peste 150.000.000 lei, potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul Primăriei Piteşti. Pe de-o parte, bugetul este mai mic pentru că în a­cest an nici nu poate fi vorba de fonduri europene, iar pe de altă parte, spun reprezentanţii autorităţilor locale, s-a mers pe o formulă de echilibrare bugetară „nerealistă“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1770

Continuare
 
Pîrtia de la Măţău, deschisă neoficial Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Pîrtia de la Măţău, deschisă neoficial

 

 Gerul din ultimele zile a fost ignorat de iubitorii sporturilor de iarnă care au mers pe pîrtia de schi de pe dealul Măţăului pentru puţină distracţie în zăpadă. Zeci de persoane, de la copii de cîţiva ani şi pînă la cele trecute de prima tinereţe, şi-au luat schiurile, săniuţele sau... celofanele şi s-au aventurat pe pîrtia Chilii, a cărei inaugurare a avut loc în anul 2007. Pînă acum, vremea a fost neprielnică pentru practicarea sporturilor albe, dar zăpada căzută la începutul acestui an a permis îndrăgostiţilor de mişcare în aer liber să petreacă clipe de neuitat pe pîrtia cu o lungime de 800 de metri, care este prevăzută şi cu instalaţie de transport pe cablu şi un centru de închiriere a echipamentelor pentru sporturile de iarnă. Acestea nu au intrat însă, deocamdată, în regim de funcţionare. Iubitorii sporturilor de iarnă speră ca pîrtia să fie deschisă oficial la sfîrşitul acestei săptămîni, pentru a se putea bucura din plin de zăpadă.      

  N.Manole

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1408

 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Parc vechi, cu statuie nouă

Spaţiul verde din faţa Muzeului Judeţean se cheamă în continuare Parcul 1907, după cum scrie şi pe toaleta publică de acolo. Totuşi, statuia cu ţăranul - „Talpa ţării“ - a fost mutată de mult pe strada Negru Vodă, iar în locul ei se află acum cea a lui Ionel Brătianu. E ca şi cum am avea o „Piaţă romană“ cu statuia lui Decebal în centru, sau un parc numit „Vlad Ţepeş“ cu bustul lui Ştefan cel Mare în mijloc.

Zvonuri cu monarhie

Presa naţională vehiculează mai nou ipoteze (şi în haosul din ultima vreme, informaţiile nu sînt mai sigure decît zvonurile) conform cărora preşedintelui Johannis i s-ar fi planificat, de forţe care ne depăşesc, un singur mandat. După aceea, cică peste mări şi ţări s-ar fi stabilit revenirea noastră la monarhie, ca garanţie că nu mai trecem în barca Poloniei şi a Ungariei. În sondaje, popularitatea Casei Regale încă nu e destul de mare. Dar oare asta mai contează?  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1339

 
Uniformele, obligatorii! Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Proiect de lege iniţiat de parlamentari:

Uniformele, obligatorii!

 

 Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a înaintat conducerii Camerei un proiect de lege prin care vrea ca elevii să poarte uniforme, potrivit celor de la Mediafax. Totodată, cei din învăţămîntul preşcolar, dar şi cei din preuniversitar ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit iniţiativei legislative depuse de un grup de deputaţi PSD care spun că vor evitarea situaţiilor „în care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1478

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 10595


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile
Junele e îndreptățit să ceară plata amenzii daca nația cere amenzi proporționale cu câștigul!
20/05/19 22:34 Mai mult...

Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile
tataie, mai usor cu manipularea pe scari... lasa tinerii sa voteze ce vor ei, al lor este viitorul. Trecutul este al vos...
20/05/19 21:33 Mai mult...

Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile
Caldura mare boss! Caldura mare...!!!
20/05/19 16:50 Mai mult...

Cei mai iubiţi dintre români vor pierde alegerile
Copilul asta a avut sange in coaie cat 100 de ligai de ziaristi care le e frica sa nu piarda ciolanul si tac din gura......
20/05/19 16:44 Mai mult...

PNL a tăiat salarii, PSD le-a mărit la nivel record!
Propaganda psdista. Poate se mai decoloreaza si judetul asta din rosu mai spre portocaliu. Incearca PSD sa fie vizibili ...
20/05/19 15:11 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info