Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Se opreşte curentul în Mărăcineni     *** Motor pentru Nissan, produs la Mioveni     *** Locuri de muncă pentru studenţi, în Germania     *** Pe 24 ianuarie, nu se lucrează!     *** Încep exproprierile pentru Drumul Expres     *** Încă trei persoane cu gripă!     *** 43 de solicitări pentru SMURD     *** I-a pus cuţitul la gît vînzătoarei!      *** Din cauza vitezei s-a oprit cu maşina în pom     *** I-a arătat „păsărica“ şi el a şantajat-o     *** După ce a devenit tătic, s-a spînzurat!     *** În timpul încăierării şi-a tăiat fiul     *** COŞULEŢ DE SCĂRIŢĂ CU CÎRNAŢI DE PLEŞCOI     *** Aventură şi un cîştig substanţial!     *** Sfinţii zilei      *** Evenimente 23 ianuarie de-a lungul vremii     *** Antologie despre Chişinău     *** „Frizerul de cîini” şi „Dovlatov”, la Cinema „Bucureşti”     *** FC Argeş joacă sîmbătă primul amical     *** Gheorghe, Paliciuc şi Orbeanu, la lotul naţional!     *** Jeremic, MVP-ul etapei!     *** Vor 10 medalii la Campionatul Balcanic     *** Liga tinerilor jucători      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Pregătire centralizată la Izvorani!     *** 10 juniori în lot    

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Catalogul manualelor şcolare

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat pe site-ul instituţiei catalogul manualelor şcolare valabile în învăţămîntul preuniversitar pentru anul şcolar 2015 - 2016. Cei interesaţi să vadă ce manuale care sînt valabile pentru anul şcolar viitor pot consulta ordinul pe site-ul instituţiei.    

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2172

Continuare
 
Puţine cazuri de abuz în Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 iulie 2015

Mii de apeluri la Telefonul Copilului - 116111

Puţine cazuri de abuz în Argeş

 

 Peste 60.000 de apeluri s-au înregistrat, în prima ju­mătate a anului, la Telefo­nul Copilului, numărul ca­zurilor de abuz sexual se­sizate fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Cei mai mulţi abuzatori fiind alţi copii sau taţii, potrivit datelor publicate de cei de la asociaţia Te­lefonul Copilului. Din Ar­geş, n-au fost înregistrate multe apeluri la numărul 116111. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2166

Continuare
 
Militarii au fost avansaţi în grad Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 iulie 2015

La ceas aniversar, la Şcoala Militară a Forţelor Terestre Basarab I,

Militarii au fost avansaţi în grad

 

 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţe­lor Terestre BASARAB I, prestigioasă instituţie de în­văţămînt militar postliceal cu tradiţii în formarea maiş­trilor militari şi a subofiţerilor, a marcat, sîmbătă, 55 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, mai multe cadre militare au fost avansate în grad.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2091

Continuare
 
Rectorul, ales prin vot direct şi secret Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 27 iulie 2015

După ce au făcut referendum, membrii comunităţii academice au decis:

Rectorul, ales prin vot direct şi secret

 

 După ce, vineri, 24 iulie, a fost programat primul tur al referen­dumului pentru stabilirea modului de alegere a recto­rului Universităţii din Piteşti, astăzi, vor fi validate rezulta­tele alegerilor. Din informaţiile noastre, se pare că noul rector va fi ales pe bază de vot direct şi secret. Din cei circa 460 de oameni care trebuiau să vină la vot, au fost aproximativ 270, dintre care 240 au mers pe varianta votului direct şi secret.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 2237

Continuare
 
Nu mai risipiţi apa! Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Ca să nu rămînem ca în deşert,

Nu mai risipiţi apa!

# Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă trage un semnal de alarmă pentru raţionalizare

 

 Patriarhia Română îndeamnă preoţii şi credincioşii să intensifice rugăciunea pentru „ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pămîntului“, în această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară. (...) Reprezentanţii Patriarhiei îi îndeamnă pe credincioşi să aibă încredere într-un răspuns la rugăciuni, potrivit cuvîntului Mîntuitorului Iisus Hristos - „Toate cîte cereţi rugîndu-vă, să credeţi că le-aţi primit, şi le veţi avea“ (Marcu 11, 24).

Mihail Oprescu, prefectul de Argeş, a participat, ieri, la şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă spre a discuta cu reprezentanţii instituţiilor competente despre dispoziţiile întreprinse pe perioada codului galben. În acest context, s-au luat şi unele măsuri, iar la această şedinţă, au participat şi reprezentanţii Apă Canal. Recomandarea pentru cetăţenii din zonele rurale este ca în perioada caniculară să folosească apa din sistem pentru igienă şi hidratare, nu pentru udatul grădinilor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 3509

Continuare
 
Patriarhia îndeamnă la rugăciune pentru ploi Imprimare E-mail
(2 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Patriarhia îndeamnă la rugăciune pentru ploi

 

Patriarhia Română îndeamnă preoţii şi credincioşii să intensifice rugăciunea pentru „ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului“, în această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară, se arată într-un comunicat al bisericii. „În această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelnic“, se arată în comunicat. Reprezentanţii Patriarhiei îi îndeamnă pe credincioşi să aibă încredere într-un răspuns la rugăciuni, potrivit cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos - „Toate câte cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit, şi le veţi avea“ (Marcu 11, 24).

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1866

 
Pensiile militarilor, aprobate Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Veşti bune pentru apărătorii ţării

Pensiile militarilor, aprobate

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat. Acesta prevede că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vîrstă militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vîrsta standard de pensionare pentru limită de vîrstă, au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1838

Continuare
 
A1 se extinde la trei benzi pe sens Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Comisia Europeană a acceptat Master Planul General de Transport

A1 se extinde la trei benzi pe sens

 

 Comisia Europeană a acceptat varianta finală şi revizuită a Master Planului General de Transport (MPGT), împreună cu documentele-cheie ce stabilesc proiectele prioritare şi calendarul de realizare, a anunţat, zielele trecute, cei de la Ministerul Transporturilor. Pe lîngă mici modificări, cum ar fi extinderea la 3 benzi pe sens a autostrăzii Bucureşti - Piteşti, documentul vine cu o informaţie care împarte strategia în două scenarii: unul optimist, în care pînă în 2020 s-ar putea face aproape toate marile autostrăzi şi drumurile expres din plan, şi altul pesimist, în care, din cauza politicilor fiscale nedisciplinate şi a lipsei de reformă, abia dacă se va reuşi terminarea autostrăzii Sibiu - Piteşti.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2682

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Ovinele trebuie înscrise în COP şi Registrul Genealogic

Crescătorii de ovine care nu îşi înscriu animalele în COP şi în Registrul Genealogic al rasei vor pierde sprijinul cuplat, din 2016, avertizează Ionică Nechifor, secretarul general al Federaţiei Romovis. Activitatea de Controlul Oficial al Producţiilor (COP) începe după 10 august, cu autorizarea berbecilor, a explicat Nechifor. Aşadar, timpul este foarte scurt şi fermierii trebuie instruiţi ca să ştie ce au de făcut pentru a nu pierde sprijinul cuplat, crede secretarul general al Romovis.   

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1927

Continuare
 
Începe sezonul curăţării coşurilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Coşarul Cornel bate străzile Piteştiului

Începe sezonul curăţării coşurilor

 

 E toiul verii, ne topim sub razele dogoritoare ale soa­relui, dar la iarnă, vom avea nevoie de căldură, iar cei care au sobe trebu­ie să aibă coşurile curăţate. Coşarul Dumitru Ştefan, zis Cornel, are 61 de ani şi bate în fiecare vară drumul de la Caracal pînă la Piteşti, în căutare de clienţi, fiindcă la el are concurenţă. Mai sînt cîţiva coşari acolo, iar la Piteşti, zice că nu mai e nici unul, aşa că e o pîine de mîncat aici. Bărbatul nu-i coşar doar cu numele, ci are carte de muncă şi firmă înregistrată, putînd acorda şi adeverinţă privind curăţarea coşurilor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1874

Continuare
 
Au fost admise 75 de contestaţii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

După examenul de titularizare, procentul este de 79,14%

Au fost admise 75 de contestaţii

 

 Dintre cei 609 candidaţi care au susţinut examenul de titularizare în această vară în Argeş, 145 au contestat rezultatele, iar din acestea, 75 au fost admise, obţinînd note mai mari sau mai mici cu cel puţin 50%.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2104

Continuare
 
Adolescenţii muncesc 30 ore pe săptămînă Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Informaţii de la ITM Argeş:

Adolescenţii muncesc 30 ore pe săptămînă

 

 În urma numeroaselor solicitări referitoare la timpul de muncă, ITM Argeş vine cu o serie de informaţii utile în acest sens. Mai mult, inspectorii de muncă avertizează angajatorii să respecte legea cu atît mai mult cu cît sînt anunţate pe această linie mai multe controale. Mai mult, e bine de precizat că în acest an amenzile pe această linie au fost aplicate la 28 angajatori, în cuantum de 12.000 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2177

Continuare
 
A fost inaugurată Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Chiar dacă ministrul Bănicioiu nu a venit,

A fost inaugurată Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr

 

După mai multe tentative nereuşite, în sfîrşit, ieri, 23 iulie, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Rucăr şi-a deschis oficial porţile. Deşi a fost invitat să taie panglica inaugurală, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a lipsit la acest eveniment, avînd, probabil, alte treburi mai importante. Au onorat, însă, invitaţia primarului Ionel Dulamă deputatul Gheorghe Marin, prefectul Mihail Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, vicele CJ, Constantin Polexe, directorul executiv al DSP Argeş, dr Sorina Honţaru, viceprimarul cu atribuţiuni de primar al Cîmpulungului, Liviu Ţîroiu, consilierii judeţeni Gheorghe Sîrbu şi Leonard Soare, directorul de la Îmbunătăţiri Funciare, Manuel Zenovie, consilieri locali şi alţi invitaţi. Aceleaşi oficialităţi au participat, tot ieri, şi la inaugurarea unei noi grădiniţe în Rucăr.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1985

Continuare
 
Se dau biletele de tratament balnear! Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 iulie 2015

Începînd de luni, la Casa de Pensii,

Se dau biletele de tratament balnear!

 

 La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş, s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 12, datele de plecare fiind 11, 12, 13, 14 şi 15 august 2015. Aceasta poate fi consultată şi pe site-ul insti­tuţiei, www.cjparges.ro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2540

Continuare
 
Veniturile bugetarilor cresc pe hîrtie Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 24 iulie 2015

Proiectul Legii salarizării în sistemul de stat, pe categorii

Veniturile bugetarilor cresc pe hîrtie

 

Secretarul judeţului ar urma să fie remunerat lunar cu 8.369 de lei, dacă are grad 1, sau cu 9.364 de lei, dacă are gradul 2, pe cînd un secretar de municipiu reşedinţă de judeţ va primi între 7.911 lei şi 8.852 de lei. Salariul unui profesor universitar ar ajunge la 7.868 lei, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic 1 şi vechime peste 40 de ani, la 4.563 lei, iar un medic rezident ar trebui să primească pînă la 3.409 lei. Această propunere de proiect a Legii salarizării vine tocmai să încurajeze performanţa profesională.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1824

Continuare
 
Atenţie la informaţiile despre lactate! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 iulie 2015

Cînd cumpăraţi din pieţe,

Atenţie la informaţiile despre lactate!

 

 Sîntem în toiul verii şi trebuie acordată o atenţie deo­se­bită modului de comercializare a laptelui şi produ­se­lor lactate în pieţele agroalimentare. Potrivit informa­ţiilor de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Sigu­ranţa Alimentelor Argeş, comercializarea laptelui şi a brînzeturilor în pieţele agroalimentare şi tîrguri, de că­tre producătorii agricoli, se realizează în baza docu­men­telor de înregistrare sanitar-veterinare, eliberate de către DSVSA judeţene, conform prevederilor Or­di­nului ANSVSA nr.111/2008.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1986

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8557 - 8587 din 9520


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Click view
Intrebarea CurieruluiComentarii

10 juniori în lot
In turul campionatului Eftimie a avut 12 juniori in lot , și acum au fost lăsați acasă copii din Mioveni . Nu înț...
23/01/19 12:11 Mai mult...

Dirijor şi solişti din Coreea de Sud
Artiștii coreeni și în general asiaticii au o tehnică de interpretare impecabilă. Totuși, ca expresitate, nu-i eg...
23/01/19 10:53 Mai mult...

I-a arătat „păsărica“ şi el a şantajat-o
La asemenea titlu, chiar va meritati numele de ....
23/01/19 10:32 Mai mult...

Şi-a călcat soacra cu maşina!
care legi???N-o sa pateasca nimic.Ne intrebam ce rost mai are politia, daca tot nu pateste nimeni nimic.
22/01/19 17:58 Mai mult...

Apa şi canalizarea plătite scump, la Piteşti!
Atentie! Desi TVA-ul s-a redus de la 19% la 9% pretul total cu TVA cu tot a ramas acelasi ca anul trecut. Pe facturile e...
22/01/19 16:59 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info