Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Costul locului de la masa bogaţilor     *** Campanie de informare şi concurs în Şcolile din Mioveni      *** Cartofii şi utilităţile s-au scumpit!     *** PASTILA de UMOR      *** Mai puţine naşteri decît decese     *** Maşini multe, vînzări rare, în tîrgul auto     *** Pregătiţi-vă de Black Friday!     *** Ursul l-a muşcat de cap     *** Ameninţa că se aruncă de pe pasaj     *** Spărgătorii de la Orange Shop, rămîn în arest      *** Furau din maşini, locuinţe, societăţi...     *** Costache a fost achitat     *** Accident, cu trei răniţi şi trei maşini     *** O piteşteancă, campioană mondială     *** Învinşi greu de olteni!     *** Florin Nini: „Nu am fost constanţi”     *** Todorov: „Formăm o echipă unită“nbsp;    *** Stupu şi Ankomah, doar spectatori la Piteşti!     *** Liga 1 - Etapa 13     *** Victorii şi medalii la oină, handbal, volei şi karate     *** Gazdele, victorii pe linie    

 
Din patru, au promovat doi Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 06 mai 2015

Avem un nou inspector şcolar general adjunct şi un director la Casa Corpului Didactic

Din patru, au promovat doi

A luat testul grilă cu 10!

 

 Ieri, a avut loc concursul pentru cele două funcţii de inspector şcolar adjunct la ISJ Argeş şi director al Casei Corpului Didactic Argeş. Candidaţii au susţinut concursul pentru ocuparea funcţiei la sediul Ministe­rului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Din informaţiile noastre, Ana Badea, singura candidată pentru şefia Casei Corpului Didactic, a luat nota maximă la testul grilă, 10, iar per total a obţinut 145 de puncte din cele 150. De asemenea, Mihaela Crişan a obţinut 121 de puncte din cele 150 şi astfel a luat concursul pentru funcţia de inspector şcolar adjunct. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4997

Continuare
 
Probleme pentru fermierii din nordul judeţului Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 mai 2015

Fiindcă nu deţin animale, riscă să nu primească plata pe suprafaţă

Probleme pentru fermierii din nordul judeţului

 

 Pe 30 aprilie, a fost pu­bli­cat, în Monitorul Oficial, Ordinul 737, care modi­fi­că Ordinul 619 privind ce­rerea unică de plată pe su­prafaţă. Acesta preve­de că, pentru terenul a­flat la dispoziţia fermieru­lui în proprietatea sa, se prezintă copii conform cu originalul ale titlului de proprietate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4636

Continuare
 
Documentele, rătăcite prin CNAS! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 06 mai 2015

Autorităţilor nu le pasă de angiograf şi de vieţile pacienţilor!

Documentele, rătăcite prin CNAS!

 

 Angiograful, aparatul care a salvat multe vieţi la Spi­talul Judeţean Argeş, riscă să fie închis din cauza unor probleme birocratice şi a lipsei de implicare a auto­rită­ţilor care au ţinut documentele prin sertare şi dezinteresului Consiliului Jude­ţean Argeş. Este vorba de dosarul privind includerea Spitalului Jude­ţean în Pro­gramul Naţional de Boli Cronice Cardio­vasculare, prin care s-ar asigura fondurile necesare achiziţionării de materiale sanitare şi dispozitive medicale pentru func­ţionarea angiografului. Abia luni, după ce Curierul zilei a tras un semnal de a­lar­mă, autorităţile au început să se pună în mişcare şi să scoată documentele la iveală pentru a le ana­liza specialiştii şi a da un răspuns. Argeşenii s-au implicat şi au donat bani pentru a beneficia de servi­ciile angiografului, însă autorităţile au dat dovadă de dezinteres în soluţionarea problemei legate de fondu­rile necesare funcţionării aparatului. Ce mai mare responsabilitate îi aparţine preşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău, care trebuia să se implice. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 4567

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Mai multe autoturisme personale noi

Ţara noastră a înregistrat a patra mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme personale noi din UE, de 21,6% în 2014, pe o piaţă europeană în urcare pentru prima oară din 2007. Dacia a avut cel mai important avans dintre măr­cile cu volum ridicat de vînzări, de 23,9%, la 359.141 de unităţi. În România, înmatriculările de automobile noi au avansat la 70.172 de unităţi în 2014, comparativ cu 57.710 în 2013. Creşteri similare României au înregistrat pieţele auto din Grecia - 21,3% şi Ungaria - 20,2%. În ce priveşte vînzările Dacia, au crescut cel mai mult dintre mărcile cu volum ridicat de vînzări în 2014. Cota de piaţă Dacia este 2,9% în UE, în 2014, în urcare de la 2,4% în 2013. Gru­pul francez Renault, ce deţine marca Dacia, a înregistrat cel mai mare avans al vînzărilor dintre producătorii importanţi din Europa, de 13,3%. Renault e al treilea mare producător auto din Europa, cu o cotă de piaţă de 9,7% la finalul lui decembrie.

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4027

Continuare
 
Cancerul de piele poate fi prevenit, chiar tratat, dacă este diagnosticat la timp! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 mai 2015

Cancerul de piele poate fi prevenit, chiar tratat, dacă este diagnosticat la timp!

# La Clinik Med, consultaţia şi dermatoscopia, la doar 90 lei

 

 După cum am amintit într-un articol anterior, la Clinik Med, în luna mai, ecografiile endovaginale costau numai 70 lei. Şi pentru că mai este un pic şi vine vara, iar grija faţă de radiaţiile solare trebuie să ne preocupe mai mult ca oricînd, la Clinik Med, în luna mai, beneficiaţi de consult şi dermatoscopie la doar 90 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5221

Continuare
 
Din 8 mai, amenda este de 9.000 lei Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 mai 2015

Firmele, obligate să aibă registrul de bani personali ai salariaţilor

Din 8 mai, amenda este de 9.000 lei

 

 În Monitorul Oficial nr. 300 din 30 aprilie, a fost publicat Ordinul Minis­tru­lui Finanţelor Publice pen­tru aprobarea modelului şi conţinutului registrului de bani personali şi a pro­cedurii de înregistrare a acestuia la organul fiscal. Firmele sînt obligate să se asigure că banii anga­ja­ţilor sînt trecuţi în acest registru de bani personali. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4257

Continuare
 
Internetul, mai puternic decît cocaina Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 mai 2015

Scrisorile, ziarele şi fotografiile pe hîrtie dispar din cauza mediului virtual

Internetul, mai puternic decît cocaina

 

 Tot mai mulţi argeşeni folo­sesc frecvent Internetul şi reţelele de socializare cum sînt Facebook-ul, Twitter-ului etc. Acestea au şi partea lor bună, dar au făcut şi mult rău, deoarece, în principal, din cau­za acestora, aproape au dis­p­ă­rut scrisorile, ziarele şi foto­grafiile scoase pe hîrtie. În plus, din cauza reţelelor de so­cializare, multe fete, în special adolescentele, dar nu numai, cad în plasa proxeneţilor, a unor persoane rău in­tenţionate. Mulţi preferă să citească ziarele pe Internet, iar fotografiile sînt făcute şi puse direct pe Facebook sau alte reţele asemănătoare. Destul de puţini piteş­teni mai trec astăzi pragul unui studio foto. În ultimii ani, aproape tot timpul sîn­tem conectaţi la Internet prin intermediul telefonului mobil, a laptopului, notebo­okului, întrucît informaţia este importantă, iar interactivitatea şi conectivitatea cu lumea din jur, necesară. Dacă pînă acum ceva timp scriam destul de des cîte o scrisoare, acum trimitem zilnic mail-uri. Dacă înainte citeam în fiecare dimineaţă ziarul, acum, o parte dintre piteşteni citesc ediţiile online, lucru ce, în timp, poate duce la dispariţia ziarelor tipărite. Observînd toate aceste lucruri, am stat de vorbă cu mai mulţi piteşteni, ieri, în centrul oraşului, încercînd să aflăm care este părerea lor despre cele menţionate mai sus. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 3805

Continuare
 
Asistent medical, mort la datorie Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 05 mai 2015

Asistent medical, mort la datorie

 

Un bărbat de 42 de ani, din Pi­teşti, asistent medical la Centrul de Recuperare Brădet, a murit a­seară la locul de muncă. El a că­zut ca secerat şi nimeni nu a pu­tut să mai facă ceva pentru a-l salva. Mihai Laurenţiu Ştefănescu nu era cunoscut ca avînd probleme de sănătate. Acesta lucra de 6 ani la centrul din Brădet, era căsătorit şi avea un copil de 18 ani. Rămîne ca rezultatul necropsiei să stabilească a­cum cauza morţii.    

       M.Cazacu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4186

 
Donezi 2%, ajuţi pe cineva! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 mai 2015

Formularele 200 şi 230 pot fi descărcate şi de pe website-ul ANAF

Donezi 2%, ajuţi pe cineva!

# Termen-limită de redirecţionare, 25 mai

 

 Copiii autişti din Argeş au nevoie de ajutor, ca şi bătrînii din azilele de stat sau persoanele cu dizabilităţi. Mai multe detalii referitoare la redirecţionarea sumei de 2% din impozitul anual ne-a oferit economistul Petre Cojocaru, şef la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4410

Continuare
 
Cozi la CJAS pentru cardul de sănătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 mai 2015

De teamă că nu vor primi servicii medicale,

Cozi la CJAS pentru cardul de sănătate

 

 Intrarea în vigoare a cardului naţional de sănătate a creat o aglomeraţie infernală la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş. Argeşenii au venit în număr mare la ghişeele acestei instituţii, atît pe 1 şi 2 mai, cînd s-a lucrat aici, cît şi ieri, fie pentru a-şi ridica documentul, fie să-l activeze. Purtătorul de cuvînd al CJAS, Adriana Jinga, a subliniat faptul că acest card se poate activa la primul serviciu medical de care are nevoie asiguratul, nefiind nevoie ca acesta să se prezinte la instituţie pentru activare.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4518

Continuare
 
Angiograful va fi închis! Imprimare E-mail
(8 voturi)
marţi, 05 mai 2015

Conducerea Consiliului Judeţean nu ne poate păcăli

Angiograful va fi închis!

Curierul a adus aparatul, alţii şi-au bătut joc de el!

 

 La cîteva luni de la darea în folosinţă a angiografu­lui de la Spitalul Jude­ţean Argeş, aparat cu a­ju­­torul căruia s-au salvat multe vieţi, activitatea în cadrul acestui laborator riscă să fie oprită, fiindcă nu mai sînt fonduri pen­tru materialele sanitare şi stenturi. Spitalul Jude­ţean nu a fost inclus în cadrul Programului Na­ţio­nal de Boli Cronice Car­diovasculare, iar mo­tivul ni l-a spus prof. dr Dragoş Vinereanu, preşe­dintele Comisiei de Car­diologie din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Cei doi medici care lucrează în Labora­torul de Angiografie de la Judeţean, Cătălin Uşure­lu şi Elvis Boţu, nu au în­că atestatele necesare, fiind în plin proces de obţinere a competen­ţelor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 5841

Continuare
 
Miroase în Parcul Lunca Argeşului! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 05 mai 2015

Miroase în Parcul Lunca Argeşului!

 

 Piteşteni, aveţi grijă, dacă vreţi să vă plimbaţi prin Parcul Lunca Argeşului, la mirosul de la canalul care duce direct în rîul Argeş! Noi am mers, cu cîteva zilele în urmă, pe acolo, şi mirosul din zona canalului e greu de suportat şi asemănător cu acela din apropierea unei fose septice. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4397

Continuare
 
Au ajuns autobuzele! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 mai 2015

Au ajuns autobuzele!

 

 La începutul lunii iunie vom avea cele 70 de autobuze poloneze în trafic. Această veste vine după ce, începută în urmă cu o lună, livrarea din Polonia de autobuze Solaris către societatea Publitrans Piteşti s-a încheiat la sfîrşitul săptămînii trecute. Astfel, urmează întocmirea documentelor de înmatriculare. Potrivit informaţiilor primite de la Manuel Rotaru, directorul Publitrans, dacă pînă pe 12 mai sînt făcute cărţile de identitate, autobuzele intră în trafic cu 1 iunie.    

Comentarii (4) | Vizualizari: 4488

Continuare
 
Ruşii şi-au omagiat eroii la Piteşti! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 05 mai 2015

Oficialităţile din Argeş nu au fost prezente la eveniment

Ruşii şi-au omagiat eroii la Piteşti!

 

 Relaţiile tensionate cu Ru­­sia se resimt şi la nive­lul judeţului Argeş. Ieri, de exemplu, secretarul Am­ba­sadei Ruse în România şi ambasadorul Azerbaid­jan în România au fost pre­­zenţi, fără mare tam-tam, la comemorarea sol­daţilor ruşi înmormîntaţi la cimi­ti­rele din Piteşti, Curtea de Argeş şi Cîm­pu­lung. Cum relaţiile in­ter­naţio­nale sînt mai ten­sionate, şi la nivel local, înalţii reprezentanţi ai ju­deţului şi-au trimis dele­gaţi la comemorarea din Piteşti. Cu toate aces­tea, secreta­rul Amba­sa­dei Ruse în Ro­mâ­nia, Pa­vel Alekseenko, a recu­nos­cut că situaţia din­tre Româ­nia şi Rusia e una tensio­nată, dar că toţi speră ca „peste timp să trecem peste toa­te ob­stacolele şi peste toa­te dificultăţile şi să dez­voltăm o relaţie nor­ma­lă, eficientă, fruc­tu­oa­să, în­tre ţările noastre pentru beneficiul tuturor“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4154

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Şedinţă cu directorii

Joi, 7 mai 2015, ora 13, la Colegiul Naţional Pedagogic Carol I Cîmpulung, va avea loc şedinţa de lucru cu directorii unităţilor şcolare din judeţul Argeş. În cadrul acestei şedinţe se vor discuta probleme curente din sistemul educaţional.  

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3968

Continuare
 
Grevă în administraţia locală! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 04 mai 2015

Peste 60% dintre primăriile din Argeş nu au lucrat cu publicul joi

Grevă în administraţia locală!

 

 Circa 60% dintre func­ţionarii din adminis­tra­ţia publică locală ar­geşeană, afiliaţi la Fe­deraţia Naţională a Sin­dicatelor din Adminis­traţie (FNSA), au intrat joi în grevă generală de o zi, nemulţumiţi de dezinteresul Guvernului faţă de salarizarea de­ficitară a angajaţilor din acest domeniu. Printre primăriile unde nu s-a lucrat cu pu­blicul au fost cele de la Valea Iaşului, Şte­fă­neşti şi Mioveni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3470

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8588 - 8618 din 8983
embedgooglemap.net
Click view
Intrebarea Curierului

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau! Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Marţi, 16.10.2018

--- 3.988 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info