Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 25 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Tratament împotriva ţînţarilor

Primăria Piteşti vrea să propună în Consiliului Local, săptămîna viitoare, alocarea de urgenţă a  160.000 de lei pentru tratamente împotriva ţînţarilor, menite să ţină la distanţă temutul virus Zika. De altfel, vă reamintim că, cu ceva vreme în urmă, vă aduceam al cunoştinţă faptul că Primăria Piteşti nu era pregătită să combată ţînţarii. Virusul Zika se face vinovat de moartea mai multor persoane, primul focar apărînd în Brazilia. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o avertizare la nivel global şi a solicitat autorităţilor din fiecare ţară să ia măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5057

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 25 martie 2016

Un spital privat, mai tare ca cel de stat

Judeţeanul pierde startul radioterapiei

 

 Bolnavii de cancer au nevoie urgentă de serviciile acceleratorului de radioterapie,  iar autorităţile discută de cîţiva ani despre necesitatea achiziţionării aparaturii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Cum lucrurile se mişcă cu viteza melcului în instituţiile de stat, Judeţeanul va pierde startul radioterapiei, deoarece o unitate privată este deja în stadiu avansat de a deschide un centru de radioterapie, fiind obţinută autorizaţia de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Din cîte se pare, este vorba de Spitalul de Recuperare Sf. Nicolae, din Piteşti.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5596

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 25 martie 2016

La Inspectoratul Teritorial de Muncă,

Sesizarea, rezolvată într-o lună

 

 Persoanele fizice, individual sau organizate în asociaţii, şi persoanele juridice din Argeş se pot adresa direct şi în scris prin poştă sau e-mail la ITM Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5685

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Terorişti civilizaţi

Teroriştii de la Bruxelles nu au făcut vreo mare faptă de ar­me dacă au detonat bombe la me­trou. În staţiile din capitala Belgiei se intră liber. Cel puţin la anumite ore, nimeni nu te controlează nici măcar dacă ai mă­car bilet. Teoretic, există ideea că poţi fi urmărit pe camerele de supraveghere, dar toată lumea validează biletele la intrare doar din conştiinţă. Asta face parte din civilizaţia lor. Pe care au deprins-o bine, cum se vede, chiar şi jihadiştii.

Ford, concurent al Daciei

Dusterul nou pe care Dacia îl va scoate în a doua jumătate a anului viitor va avea şi un concurent. Chiar din ţară. Ford investeşte 200 de milioane de euro pentru a fabrica din toamna lui 2017 la Craiova (pentru toată Europa) modelul Ecosport. SUV-ul de clasă mică a avut anul trecut o creştere de vînzări de 30%, iar segmentul de piaţă promite: anul trecut, SUV-urile au crescut pe piaţa globală cu 23%, iar SUV-urile mici, sub 20.000 euro, au crescut cu 44%. Guvernul le-a promis americanilor centuri la Slatina şi Balş, dar nu e gata nici cea de la Craiova, iar autostrada spre Piteşti, promisă încă din 2007, mai are de aşteptat.     

   VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2462

 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 martie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Amendă pentru sensul giratoriu

Ieri, a avut loc prima şedinţă de Colegiu Prefectural a lui Cristian Soare în actualul mandat. În cadrul şedinţei s-au discutat mai multe puncte şi au fost prezenţi şi reprezentanţii CEZ. Soare a vrut să restabilească legătura directă dintre angajaţii zonali ai CEZ şi primari. Pe ordinea de zi s-au prezentat starea judeţului Argeş din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă şi programul de îmbunătăţire pentru anul 2016. Au mai prezentat şi cei de la ABAAV.  Primarul de la Albota, Ion Dumitru, s-a arătat supărat că a fost amendat pentru că a prelungit o autorizaţie de construire la un sens giratoriu.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2587

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 24 martie 2016

Firma din sufragerie poate scăpa de impozitul mărit

 

Guvernul a adus noi lămuriri în privinţa modului de impozitare a clădirilor mixte, rezidenţiale şi nerezidenţiale. Acestea contrazic vechile prevederi ale Codului fiscal care majorau impozitul şi acolo unde contractul de închiriere sau comodat nu diferenţia strict locuinţa de sediul firmei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2869

Continuare
 
Imprimare E-mail
(4 voturi)
joi, 24 martie 2016

De astăzi,

S-a deschis pasajul de la Podul Viilor

 

 Astăzi, în jurul orei 13, se va da drumul la trafic pe pasajul rutier Podul Viilor. Această decizie a fost luată, ieri, după întîlnirea pe care conducerea Primăriei a avut-o cu jurnaliştii pe pasajul rutier de la Podul Viilor din Piteşti. Viceprimarul Cornel Ionică a prezentat proiectul, lucrările la pasaj, realizate cu bani europeni, fiind finalizate.  

Comentarii (5) | Vizualizari: 6163

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 24 martie 2016

În Bruxelles, după atentate!

 

 Jurnalistul Mircea Sărărescu, redactor Q Magazine şi redactor-şef proarges.ro, a fost la Bruxelles în ziua atentatelor. El este bine şi trebuia să se întoarcă ieri seară acasă. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5483

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 24 martie 2016

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Sute de bolnavi de TBC în Argeş

 

 Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, iar obiectivul global este de a pune capăt epidemiei de tuberculoză la nivel mondial. În România, numărul cazurilor noi de TBC a fost, în 2014, de 12.498. Ca număr de decese din cauza tuberculozei, în 2014, s-au înregistrat 1.125 cazuri. România are o rată a mortalităţii prin tuberculoză de 6,4% la fiecare 100.000 de locuitori, peste media europeană de 5,3%, clasîndu-se pe locul 6 în Europa la acest capitol din 17 ţări europene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5070

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 24 martie 2016

Fiţi atenţi cînd semnaţi contractul de muncă!

 

Oamenii ce vor să-şi găsească un loc de muncă în străinătate trebuie să se asigure că firma la care apelează pentru a le găsi de lucru este serioasă. Mai apoi, cînd se încheie un contract de muncă, trebuie să se uite cu atenţie şi să verifice dacă sînt trecute postul pe care vor lucra, durata programului, salariul lunar, acordarea de despăgubiri în cazul accidentelor, condiţiile de cazare şi de asigurare a mîncării.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5012

Continuare
 
Imprimare E-mail
(8 voturi)
miercuri, 23 martie 2016

Reclamat la Poliţia Locală pentru o pasăre

Cocoşii n-au voie să cînte!

 

 Hotărîrile aberante luate de consilierii locali încep să-şi producă efectele, iar Piteştiul riscă să ajungă un oraş de care va rîde şi curcile. Una dintre hotărîrile care sfidează bunul simţ şi legea firii a fost dată în 2002 şi se referă la distanţa la care pot fi amplasate coteţele de păsări faţă de proprietăţile vecinilor. Cu această hotărîre aberantă se confruntă Ion Mihăilă, care a fost reclamat de un vecin, nemulţumit de cot­codăcitul găinilor şi cîntatul co­coşilor pe timpul nopţii. Omul s-a trezit pe cap cu cîţiva agenţi de la Poliţia Locală, care au venit să constate dacă găinile au încălcat flagrant legea. Deşi cetăţeanul respectiv a fost reclamat doar pentru poluarea fonică cauzată de înaripate, oa­me­nii în uniformă i-au pus în vedere lui Ion Mihăilă să facă în aşa fel încît găinile şi cocoşii să nu se apropie la mai puţin de 10 metri de proprietăţile învecinate.

Comentarii (9) | Vizualizari: 8037

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 martie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Modelul belgian de integrare

La Bruxelles, un cartier mare, mai mult decît jumătate de Piteşti, aproape de centru, e locuit de arabi. Vezi nunţi ca la ei acasă şi, pe pereţi, înjurături contra evreilor - cum învaţă de mici în mediile lor - chipurile, educaţia nu are legătură cu practica, ţine de libertatea expresiei, nu trebuie cenzurată. Dar, deşi se zicea că bruxellezii, gazda NATO, au cea mai bună poliţie, nu poţi păzi atîţia oameni. Dacă unul aduce din Siria vreo reţetă de bombă, orice exaltat poate aduna gram cu gram explozivul.

Nedemni de ştaiful englezesc

Un sondaj arată că englezii dispreţuiesc cel mai mult din Europa ţara noastră. Doar 1% au vizitat-o, dar 25% ei ar refuza să stea aici. Toţi cred că poporul nostru e leneş şi agresiv. Cînd aud că eşti român, se strîmbă - doar 2% au un prieten de la noi. Acum i-a găsit ieşirea din UE, cînd am primit drept de muncă la ei. E aşa incorect că nu poţi repli­ca. Gurile rele zic totuşi că au motive să menţină bariera, să nu-i cunoaştem mai bine: ei sînt lorzi pînă ai vreodată nevoie de ei. 

   VIP


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1329

 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 martie 2016

La serviciu, femeile, egale cu bărbaţii

 

 Argeşenii trebuie să ştie că există egalitate de şanse între femei şi bărbaţi. Prin egalitate de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi se înţelege luarea în considerare a capacităţilor, nevoilor şi aspiraţiilor diferite ale persoanelor de sex masculin şi feminin şi tratamentul egal al acestora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1253

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 martie 2016

Noutăţi de la ITM Argeş:

Suspendarea contractului de muncă

 

 Mihail Oprescu, inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, ne-a spus mai multe cu privire la suspendarea de drept a contractului individual de muncă. Destui de mulţi argeşeni vin la inspectorat să întrebe şi să afle mai multe despre acest subiect.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1398

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 martie 2016

S-a terminat prima etapă de înscriere la pregătitoare

Locuri libere la clasa 0

 

 S-a terminat prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare în învăţămîntul primar pentru anul şcolar 2016 - 2017. Urmează ca în intervalul 25 - 26 martie să fie afişate locurile rămase libere pe fiecare unitate de învăţămînt, cît şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. Au mai rămas locuri libere la unele unităţi de învăţămînt şi se aşteaptă să se completeze în etapa a doua. Şi-n anul şcolar viitor vor fi clase în mediul rural care vor funcţiona cu puţini copii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1612

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 23 martie 2016

Banii nu produc profit în bancă

 

 Ziarul nostru publica, în urmă cu trei ani, o analiză intitulată „Mica economisire nu mai e o afacere“, referitoare la faptul că sumele mici, de sute de lei, accesibile cetăţeanilor de rînd, nu pot fi păstrate în băncile de la noi în condiţii avantajoase. Dobînzile scăzute (oricum, impozitate, cu 16%) şi comisioanele percepute fac ca, pentru depuneri mici, clientul să plătească banca pe care o împrumută. O reevaluare a a datelor la momentul actual vizitînd site-urile princi­palelor bănci arată că situaţia nu s-a schimbat mai deloc. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1748

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8588 - 8618 din 11175


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info