Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Fapt divers *** ️ Victima s-a luptat cu tâlharul pentru geantă     Fapt divers *** ️ La 18 ani, a violat o femeie de 58 de ani     Fapt divers *** ️Fără permis, a răsturnat maşina!     Social *** ️Amenzi de 1 milion la comerciaţi     Social *** ️ Antreprenorii români au tras un semnal de alarmă     Sport *** ️ Porcişteanu vrea victoria la Raliul Aradului     Fapt divers *** ️ A rămas fără permis după o tamponare!     Fapt divers *** ️ Extrădat în Italia pentru furt de maşini     Social *** ️ Contractul pentru DN 73 va fi reziliat    
 Publicitate pdf
Alegeţi societăţi acreditate! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Dacă vreţi să plecaţi la muncă în străinătate,

Alegeţi societăţi acreditate!

# Contractul de muncă, încheiat şi în română

 

 Inspecţia Muncii verifică respectarea legii în ce priveşte protecţia argeşenilor care muncesc în străinătate. Ei trebuie să fie foarte atenţi în momentul cînd decid să plece să muncească în străinătate şi să aibă grijă prin ce firmă fac acest lucru. Trebuie să se intereseze care sînt cele acreditate să trimită oameni la muncă în străinătate. Legea nr. 156/2000 este cea care reglementează condiţiile în care societăţile comerciale pot să facă selecţie şi să plaseze forţă de muncă în străinătate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1521

Continuare
 
Argeşul are cele mai multe locuri de muncă disponibile Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Şomeri mulţi, posturi libere destule

Argeşul are cele mai multe locuri de muncă disponibile

 

 Argeşul figurează pe harta locurilor de muncă vacante, pe site-ul ANOFM, cu un număr mai mult decît dublu decît oricare din celelalte judeţe: aproape 700, în timp ce oferte de 300 de posturi libere sînt rarităţi pentru celelalte Agenţii pentru Ocuparea Forţelor de muncă. Există cîteva societăţi argeşene (Leoni, Lear) care oferă multe locuri de muncă (în jur de 100), dar factorul decisiv îl reprezintă prezenţa în Argeş a societăţii Francesca Industries, care are o ofertă de... 450 locuri disponibile. Numai că numeroşii şomeri din statistici nu se înghesuie deloc la poarta unităţii.

Comentarii (4) | Vizualizari: 3346

Continuare
 
Cum sînt impozitate pensiile anul acesta Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 ianuarie 2016

În atenţia pensionarilor!

Cum sînt impozitate pensiile anul acesta

 

 Casa Judeţeană de Pensii Argeş informează că, începînd cu data de 1 ianuarie 2016, potrivit prevederilor noului Cod Fiscal, pensiile se supun contribuţiei pentru asigurare de sănătate şi impozitării astfel: contribuţia de asigurări sociale de sănătate în cazul pensionarilor se va plăti pentru partea de venit care depăşeşte valoarea, întregită la un leu, a unui punct de pensie - 872 în anul 2016; impozitarea pensiilor se face prin reţinerea unui impozit de 16% din suma ce depăşeşte plafonul de 1.050 lei, după ce a fost reţinută contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2099

Continuare
 
Rapiţa şi floarea-soarelui, cancerul albinelor! Imprimare E-mail
(3 voturi)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Apicultura românească, în prag de faliment

Rapiţa şi floarea-soarelui, cancerul albinelor!

 

 Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), a prezentat pentru Stiri Agricole.ro un bilanţ al apiculturii în anul 2015. Potrivit acestuia, în anul 2015, producţia de miere a României s-a situat la 18.000 de tone, cu circa 30% mai puţin decît cea înregistrată în 2014, principalele cauze ale acestei diminuări fiind mortalităţile şi depopulările numeroase în cadrul familiilor de albine, precum şi efectele schimbărilor climatice. Din cauza faptului că seminţele au fost tratate cu neonicotinoide, pesticide foarte toxice, rapiţa şi floarea-soarelui s-au transformat în cancerul albinelor, familiile fiind depopulate masiv, iar apicultura românească se îndreaptă spre faliment. Este prima dată cînd Ioan Fetea trage un semnal clar legat de problema folosirii neonicotinoidelor în agricultura românească.

Comentarii (1) | Vizualizari: 5248

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Cărţi şi manuale mai ieftine 

Argeşenii care sînt pasionaţi de lectură pot cumpăra în 2016 cărţi la un preţ mai mic decît cel de anul trecut. Asta, deoarece, începînd de la 1 ianuarie, preţul cărţilor a scăzut cu aproape 4%, de la 9%, datorită modificării cotelor de TVA. Astfel, principalele edituri din ţara noastră, dar şi unele librării au modificat preţurile cărţilor. Această reducere se aplică inclusiv cărţilor şi manualelor şcolare.    

     A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2143

Continuare
 
Ionuţ Sandu, Campionul Vieţii în 2015! Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 06 ianuarie 2016

Băiatul din centrul de plasament are rezultate sportive deosebite

Ionuţ Sandu, Campionul Vieţii în 2015!

 

 Ionuţ Sandu, un copil de 13 ani, instituţionalizat la Centrul de Tip Familial Gavana, Piteşti, a reuşit să iasă din anonimat şi să-şi depăşească condiţia, demonstrînd că, prin puterea voinţei şi perseverenţă, nimic nu este imposibil.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1873

Continuare
 
40 de persoane găsite fără carte de muncă Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Controale de la ITM, în decembrie

40 de persoane găsite fără carte de muncă

# Trei firme s-au ales cu dosar penal

 

 Este foarte important ca argeşenii să cunoască importanţa deţinerii unei cărţi de muncă, dar şi cum să aibă un loc de muncă sigur, unde nu pot apărea accidente de nici un fel. Cristian Soare, inspector şef la ITM Argeş, ne-a spus că, pînă la finalul lunii decembrie, inspectorii au făcut 154 de controale pentru scăderea numărului de persoane ce muncesc fără forme legale. În urma acestor controale, la 22 de angajatori au fost găsite lucrînd fără carte de muncă 40 de persoane. De asemenea, au fost date 39 de amenzi, în valoare de 265.800 de lei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1819

Continuare
 
Locatarii fără încălzire nu pot fi sancţionaţi Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Locatarii fără încălzire nu pot fi sancţionaţi

 

 O mare parte a abonaţilor la sistemul public de termoficare, Termo Calor Confort, se află în imobile cu un sistem mixt de încălzire. Conform directorului economic al societăţii, Sorin A­postoliceanu, „doar 3-4 asociaţii s-au debranşat total“. În rest, „în cele circa 1.200 de asociaţii, există măcar 1-2 proprietari care sînt în continuare branşaţi - este dreptul lor şi avem chiar două persoane, în blocul Mobilux şi în blocul de pe Teiuleanu, care au cîştigat în instanţă dreptul de a fi rebranşaţi, chiar dacă noi am tras ţevi de la 200 m şi ele urcă pe casa scării, şi pagubele le suportăm noi“.

Comentarii (7) | Vizualizari: 2518

Continuare
 
Piteştenii n-au putut să-şi achite dările! Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Taxele şi impozitele locale se plătesc după 11 ianuarie

Piteştenii n-au putut să-şi achite dările!

# În anii trecuţi, în prima zi era coadă

 

 Taxele şi impozitele locale la Piteşti se vor plăti începînd cu data de 11 ianuarie. Această decizie a fost luată de autorităţile locale din municipiu, pentru că aplicaţia informatică de administrare a impo-zitelor şi taxelor locale trebuie updatată în concordanţă cu noile modificări ale Codului Fiscal. Autorităţile locale din Piteşti preci-zează că această deci-zie s-a luat pentru că modificările Codului Fiscal au fost publicate în ultima zi a anului trecut în Monitorul Oficial.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2050

Continuare
 
Sistem endoscopic de ultimă generaţie pentru pacienţi Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Noi dotări la Spitalul Judeţean

Sistem endoscopic de ultimă generaţie pentru pacienţi

 

 Dacă anul 2014 a adus Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti un angiograf, aparatul performant care a salvat vieţile multor pacienţi, şi 2015 a fost unul care a adus multe dotări acestui spital.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2384

Continuare
 
Atenţie la adăparea animalelor! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 ianuarie 2016

Recomandările ANSVSA ca urmare a gerului şi ninsorilor:

Atenţie la adăparea animalelor!

# Fermierii trebuie să verifice instalaţiile din ferme, fiindcă există riscul ca acestea să îngheţe

 

 Ca urmare a avertizărilor meteorologice pentru feno­mene severe (tempe­raturi deosebit de scăzute, căderi masive de zăpadă), Autori­tatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Sigu­ran­ţa Alimentelor face mai multe reco­mandări crescă­to­rilor de ani­male şi trans­por­tatorilor de animale vii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1839

Continuare
 
Medici din Bucureşti oferă consultaţii dermatologice, gastroenterologice şi ginecologice la Clin Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Medici din Bucureşti oferă consultaţii dermatologice, gastroenterologice şi ginecologice la Clinik Med

 

  La Clinik Med, pacienţii pot beneficia de servicii ginecologice, dermatologice şi gastroenterologice. Metodele de investigaţii sînt rapide şi sigure. În acest sens, pentru serviciile gastroenterologice, amintim Videocapsula endoscopică şi Testul respirator depistare Helicobacter Pylori.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2515

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Mandela, la modă

Tot Primarul Pendiuc, care comentează ce i s-a întîmplat spunînd: „viaţa e diversă“, dă, mai nou, citate din Nelson Mandela, pe care îl admiră. Nu e singurul. Monica Macovei chiar spunea că seamănă cu eroul sud-african, şi fostul deţinut, iar alţii ziceau că şi Udrea a început să se creadă Nelson Mandela. A devenit contagioasă chestia.    

Primarul, un gînditor

Tudor Pendiuc a spus la recenta conferinţă de presă că „funcţia de primar trebuie regîndită“. „Primarul New York-ului, primarul Washington-ului nu se ocupă de probleme de genul ăsta“, adică mărunte, preluate de serviciile din subordinea Consiliului Local. Ci se ocupă „de probleme de concepţie, de locuri de muncă, de protecţia mediului“. Pentru a gîndi viitorul urbei, primarul mai spune că îi trebuie.   

 VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1759

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Reduceri de preţuri datorate scăderii TVA

De la 1 ianuarie, au apărut reduceri de preţuri la produse şi servicii, datorită scăderii TVA la 20%. De asemenea, taxa va scădea, de la 9% la 5%, la serviciile oferite de cinematografe, muzee, livrări cărţi, manuale, ziare, reviste etc. Această reducere se va aplica şi la evenimentele sportive şi culturale, care au acum o cotă de 24%.  

  A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1747

Continuare
 
Apel pentru a parca corespunzător Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 05 ianuarie 2016

Apel pentru a parca corespunzător

 

 Pentru a se putea realiza deszăpezirea în cel mai scurt timp şi pentru a nu împiedica deplasarea şi acţiunea utilajelor de deszăpezire, locuitorii oraşului Mioveni sînt rugaţi să parcheze maşinile conform regulilor şi semnelor de circulaţie auto. De asemenea, reprezentanţii autorităţilor locale atrag atenţia şi agenţilor comerciali pentru a degaja de zăpadă spaţiile ce le revin, în caz contrar riscând sancţiuni conform hotărîrii Consiliului Local 150/2007.  

   S.Mihai

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1920

 
Trenurile, verificate înainte de a pleca Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 05 ianuarie 2016

Din cauza ninsorii, pot avea întîrzieri sau pot fi anulate

Trenurile, verificate înainte de a pleca

 

 Argeşenii trebuie să aibă grijă cînd pleacă iarna la drum cu trenul deoarece, din cauza zăpezii şi a timpului nefavorabil, acestea pot avea întîrzieri sau chiar pot fi anulate. În urma avertizărilor meteo de ninsoare, vînt şi temperaturi scăzute, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, CFR Călători atrage atenţia pasagerilor din Argeş să aibă în vedere faptul că trenurile vor circula conform regulilor ce se aplică în condiţii de iarnă. De asemenea, a fost instituit şi Comandamentul de Iarnă.  Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi rafale de vînt la nivelul căii ferate. De asemenea, IR 1892, Craiova - Piteşti - Bucureşti Nord, a ajuns la destinaţie cu o întîrziere de peste două ore din cauza unor defecţiuni. De asemenea şi trenul IR 1873, Goleşti - Parc Kreţulescu au ajuns la destinaţie cu o întîrziere de aproximativ 100 de minute. În toate staţiile, revizii, depouri etc se intervine constant pentru deszăpezire şi pentru asigurarea condiţiilor desfăşurării în siguranţă a călătoriei.                  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1643

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8588 - 8618 din 10608


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Anchetă la Jandarmeria Argeş
Domnule pensionar daca srigau impotriva PNL sau oricre alt partid in afara de PSD,nu-i lua cu duba ii si pupa,asa ca va ...
21/05/19 15:52 Mai mult...

Anchetă la Jandarmeria Argeş
Cum se intampla de nu exista astfel de manifestari in sens invers ? simpatizantii PSD sa se constituie in grupuri de con...
21/05/19 14:20 Mai mult...

Anchetă la Jandarmeria Argeş
Ei au acționat cum le.a cerut comandantul care este PSD.ist convins pus în funcție de Dragnea sa si seful POLITIEI AR...
21/05/19 12:41 Mai mult...

„A cîştigat echipa mai bună“
VREM JUNIORI IN TEREN!
21/05/19 10:41 Mai mult...

Anchetă la Jandarmeria Argeş
Dar ce vreti voi ca toti nesimtitii sa stige ce vor,sa se dedea la acte de violente? Sunt atitudini neofasciste mai boil...
21/05/19 09:32 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info