Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

Social *** ️ Echitaţie de înaltă ţinută!     Social *** ️ Urşii gunoieri au târât tomberonul în stradă     Fapt divers *** ️ Îngrijitoare prinse când furau din mâncarea copiilor     Sport *** ️ Noul sezon începe pe 3 august!     Economic *** ️ Oportunităţi pentru tinerii care vor să înveţe o meserie     Fapt divers *** ️ Maşină răsturnată pe câmp de şoferul neatent     Fapt divers *** ️ Bătrână rănită grav de cântăreţul bisericii     Social *** ️ Nu puteţi fi concediat fără preaviz!     Social *** ️ Puteţi transmite indexul contorului de apă prin WhatsApp     Social *** ️ Contestaţiile blochează construcţia Austrăzii Piteşti - Sibiu     Social *** ️ Clasele de vară pentru copii    
 Publicitate pdf
„Codul Fiscal e o mare problemă!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 29 ianuarie 2016

Primarii se plîng de încasări:

„Codul Fiscal e o mare problemă!“

 

 Ieri, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, mai mulţi primari au ridicat problemele vizavi de prevederile noului Cod Fiscal. Mai mulţi edili s-au arătat nemulţumiţi de creşterile foarte mari ale impozitului pe terenurile intravilane şi de faptul că mulţi cetăţeni au făcut cale întoarsă cînd au vrut să-şi achite dările, pentru că trebuiau mai întîi să-şi achite amenzile.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1747

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Cum vine seismul mare

O serie de trei cutremure s-au înregistrat miercuri: două vrîncene (de 3,1 grade, la 74 şi 100 km) şi unul în Marea Neagră, de 3,5 grade, de suprafaţă (7 km). Nu au fost însă legate, avînd a­dîncimi diferite. Chibiţii care urmăresc live „butucul“ seismograf pe site-ul mobotix comentează că următorul cutremur vrîncean important va fi de adîncime mare (130-150 km). Cu cît focarul e mai adînc, cu atît caracterul ductil al ruperii e mai pronunţat, iar deformarea de dinainte produce multe precursoare, din cauza ruperilor în straturile superioare, ca­­sante. Aşa a fost în 1940, cînd în lunile de dinaintea seismului major au fost multe altele de 4,5 - 5,5 grade, la adîncimi mari, şi unul de 6,5 grade, la 125 km. Şi cel din 1986 a avut precursoare de peste 5.

Telefoanele fac medicina

Pe site-urile cu de toate circulă vorba, lansată de Ericsson, că telefoanele inteligente ar putea fi înlocuite în vreo 5 ani cu altceva. Acel altceva va beneficia de un fel de inteligenţă artificială şi va înlocui, printre altele, meseriile de profesor sau medic. Oricum, încă de acum „doctorul Net“ consultă pe toată lumea, iar „profesorul Net“ ţine loc de şcoală, pentru multă lume. Va fi însă în continuare nevoie de vîrfurile care să poată face operaţii sau să cerceteze şi să ştie şi altceva decît ce se găseşte în cărţi. Atunci, oricum, vom avea învăţămînt şi con­­sultaţii medicale la fel de bune ca oriunde în lume.  

  VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1590

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Întîlnire cu angajatorii din comerţ

ITM Argeş, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Argeş şi AJOFM Argeş, a organizat, ieri, o nouă sesiune de informare destinată angajatorilor din comerţ. Evenimentul a avut loc la sediul CCI Argeş şi s-au discutat următoarele: timpul de muncă; timpul de odihnă; factori de risc specifici activităţii de comerţ; facilităţi acordate angajatorilor de AJOFM Argeş din bugetul asigurărilor de şomaj. Acţiunea are ca scop informarea angajatorilor prezenţi cu privire la modificările intervenite în legislaţia muncii şi a ocupării forţei de muncă, dar şi determinarea lor de a lua toate măsurile necesare pentru îmbunătăţirea calităţii muncii prin crearea unui mediu de muncă sigur şi sănătos. ITM Argeş anunţă că sesiunile de informare pe domenii de activitate vor continua şi în lunile următoare: 25 februarie - mari angajatori; 30 martie - angajatori Administraţie Publică; 27 aprilie - angajatori zilieri; 25 mai - angajatori confecţii; 29 iunie - angajatori panificaţie.

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1736

Continuare
 
Ce cursuri de formare puteţi urma în 2016 Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 ianuarie 2016

Ce cursuri de formare puteţi urma în 2016

 

 AJOFM Argeş propune, pe anul în curs, formare profesională pentru 23 de ocupaţii. Acestea sînt gratuite doar pentru şomeri, dar pot fi urmate, contra cost, de oricine.

Comentarii (1) | Vizualizari: 2297

Continuare
 
Depuneţi cererile pentru motorină! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 29 ianuarie 2016

Astăzi este ultima zi, la APIA

Depuneţi cererile pentru motorină!

 

 Doar astăzi, fermierii mai pot depune la APIA cererile de plată pentru rambursarea cantităţii de motorină folosită în agricultură, aferentă trimestrului IV 2015. Potrivit directorului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş, Marius Stroescu, la această instituţie au fost depuse 134 de solicitări.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1761

Continuare
 
Zeci de tone de porumb contaminat cu aflatoxină! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 29 ianuarie 2016

Au fost puse sub sechestru de DSVSA

Zeci de tone de porumb contaminat cu aflatoxină!

 

 Porumb contaminat cu aflatoxină într-un depozit din judeţul nostru! Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu, ne-a spus că din toate alertele una singură a fost emisă chiar de către instituţia pe care o conduce.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2559

Continuare
 
96 de elevi cu păduchi! Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 28 ianuarie 2016

S-a făcut triajul epidemiologic la revenirea copiilor din vacanţă

96 de elevi cu păduchi!

 

 Ca de fiecare dată, la revenirea din vacanţa de iar­nă, în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru s-a făcut triajul epidemiologic al elevilor. Aceştia au fost examinaţi de medicii din cabinetele de me­di­cină şcolară, în cazul şcolilor din oraşe, sau de medicii de familie din mediul rural, pentru depis­ta­rea cazurilor de boli infecto-contagioase şi preve­nirea răspîndirii acestora.

Comentarii (2) | Vizualizari: 2277

Continuare
 
Constructorii, penalizaţi la fiecare zi de întîrziere Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

Constructorii, penalizaţi la fiecare zi de întîrziere

 

La toate cele patru proiecte pe fonduri europene, pentru fiecare zi de întîrziere după termenul-limită de finalizare (sfîrşitul anului 2015), constructorii sînt obligaţi prin contracte să achite penalităţi de 0,15 % din valoarea lucrărilor.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1413

Continuare
 
Cîmpulungenii, nemulţumiţi de site-ul primăriei Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 28 ianuarie 2016

Pentru că este sărac în informaţii,

Cîmpulungenii, nemulţumiţi de site-ul primăriei

 

 La început de 2016, un cetăţean al municipiului Cîmpulung a fost interesat să obţină informaţii pertinente referitoare la nivelul taxelor şi impozitelor locale. Cum bărbatul, Ionel Popescu, este familiarizat cu mediul on-line de căutare a informaţiilor, s-a orientat către site-ul primăriei, sperînd să găsească tot ce-l interesa. Din păcate, spre ghinionul său, site-ul nu i-a fost de nici un folos, nefiind actualizat. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1478

Continuare
 
La Dacia poate începe conflictul de muncă Imprimare E-mail
(5 voturi)
joi, 28 ianuarie 2016

Sindicatul Autoturisme vrea salarii mai mari pentru angajaţi

La Dacia poate începe conflictul de muncă

# Anul trecut, salariul brut al unui operator, aproximativ 4.700 lei

 

 În ultima perioadă, la Dacia au avut loc negocieri pentru contractul colectiv de muncă pe 2016. Pînă la ultima şedinţă de negocieri între administraţie şi Sindicatul Autoturisme Dacia - SAD, nu s-a ajuns la un consens privind creşterea salariilor şi a primelor. Conform lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, nu s-a ajuns la un acord, iar mărirea de salariu de 90 de lei, propusă de administraţie, nu a fost pe placul sindicatului.

Comentarii (14) | Vizualizari: 3716

Continuare
 
Valea Iaşului primeşte cei mai puţini bani Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

S-au împărţit fondurile de la Consiliul Judeţean

Valea Iaşului primeşte cei mai puţini bani

 

 Ieri, în sala mare a Consiliul Judeţean Argeş a avut loc dezbaterea publică a bugetului judeţului. Cheltuielile se ridică la 278.600.070 lei. Au fost prezentate şi sumele către primării, din cota de 18,5% din impozitul pe venit şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată. Cei mai mulţi bani se duc la Călineşti, iar cei mai puţini la Valea Iaşului.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1620

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

Se vorbeşte, se citeşte...

 

Performanţă, dar nu prea înaltă

Dacă SCM Piteşti promovează, cum se vrea acum, nu va fi o sărbătoare prea mare. Se va pune problema dacă o primărie poate susţine, legal şi moral, o echipă de înaltă performanţă. E corect faţă de contribuabili, dintre care unii sînt foarte săraci? Dar faţă de echipele private, puse să concureze cu statul? Ideal ar fi să se poată scuti cumva de taxe locale un grup de firme dispuse să investească o sumă mai mare în club, pe seama căruia să îşi facă, în schimb, reclamă, prin rezultatele echipei.

Amabilitate contra investiţii

Magazinele mici au dreptate să se plîngă de supermarketurile deschise în preajma lor, care le canibalizează şi le ruinează - deşi nu se ştie dacă ele vor funcţiona pe termen lung. Dar supermarketurile au avantajul unui stil mai impersonal. La magazinele mici, suporţi toanele vînzătoarelor - unele parcă îşi varsă fierea pe clienţi, deşi în faţa patronilor se poartă exemplar. E greu să găseşti un vînzător care să păstreze clienţii.    

VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1339

 
Au pledat într-un proces penal fictiv Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

Elevi de la Colegiul Carol I au impresionat la Curtea Penală Internaţională de la Haga

Au pledat într-un proces penal fictiv

 

 După ce anul trecut au cîştigat „Baltic Moot Court“, elevii Colegiului Naţional Pedagogic Carol I, din Cîmpulung, au participat, săptămîna trecută, la faza finală a competiţiei dedicate tinerilor pasionaţi de Drept Internaţional, Moot Court 2016, care s-a desfăşurat la Haga. Chiar dacă de această dată nu s-au încununat cu laurii victoriei, cei opt „carolişti“, îndrumaţi de profesoara Laura Robe şi avocata Brînduşa Popescu, au avut o evoluţie remarcabilă, fapt ce le-a adus numeroase simpatii şi încurajări de a profesa pe viitor în acest domeniu vast al justiţiei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1552

Continuare
 
Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

Ca urmare a topirii zăpezii,

Măsuri pentru prevenirea inundaţiilor

 

 Încălzirea semnificativă a vremii, cu temperaturi pozitive, va duce la topirea stratului de zăpadă şi la creşterea debitelor şi nivelurilor tuturor cursurilor rîurilor. La nivelul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au fost mobilizate formaţiile de intervenţie şi personalul operativ pentru monitorizarea tuturor fenomenelor hidrometeorologice periculoase care se pot produce pe cursurile de rîu şi lacurile de acumulare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1455

Continuare
 
Nou-născut cu varicelă! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

Bebeluşul este internat la Boli Infecţioase

Nou-născut cu varicelă!

 

 Bolile transmisibile continuă să se extindă în judeţul nostru în şcoli, grădiniţe, dar şi printre nou-născuţi! Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a apărut un caz de varicelă la un copil de doar o lună, din Valea Popii-Mihăeşti, care a fost internat în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1596

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 28 ianuarie 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Beneficiarii deducerii personale 

Conform Codului Fiscal, salariaţii ce au copii pot beneficia de deducere personală dacă salariul brut e mai mic de 3.000 lei. Deducerea se stabileşte în funcţie de venitul brut lunar din salarii, în funcţie de numărul de persoane aflate în întreţinere. Deducerea se acordă la locul de muncă unde salariatul are funcţia de bază declarată. Cei cu venit lunar brut sub 1.500 lei, inclusiv: dacă nu au persoane în întreţinere - 300 lei; o persoană în întreţinere - 400 lei; două persoane în întreţinere - 500 lei; trei persoane în întreţinere - 600 lei. Angajaţii cu 4 sau mai multe persoane în întreţinere - 800 lei. Pentru cei între 1.501 - 3.000 lei, deducerea personală sau pentru persoane în întreţinere, se reduc de la sumele de sus, pînă la zero. Pentru salarii brute mai mari de 3.001 lei, nu se acordă deduceri. Dacă venitul unei persoane aflate în întreţinere depăşeşte 300 lei lunar, nu e considerată întreţinută. Salariatul va prezenta angajatorului: certificat de căsătorie, certificat de naştere copii, adeverinţă de venit a persoanei întreţinute sau declaraţia pe propria răspundere etc. Deducerea personală nu se fracţionează în funcţie de numărul de ore în cazul veniturilor realizate în baza unui contract de muncă cu timp parţial.

 A.Roşu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1486

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8650 - 8680 din 10849


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Puteţi transmite indexul contorului de apă prin WhatsApp
pai da, putem fura oricat,la gaze se fura, la curent se fura(aici fura aia de la politia energetica,hotii aia din topolo...
16/06/19 09:47 Mai mult...

Nu puteţi fi concediat fără preaviz!
si cu ce ma ajuta? in ziua de astazi se angajeaza toate panaramele care habar nu au de meserie,pe bani multi ,iar noi fr...
16/06/19 09:42 Mai mult...

FC Argeş are drum liber către promovarea în Liga I!
Primarul urgent trebuie să ia masuri . In această societate să numească eminamente oameni de sport care au sau au av...
15/06/19 17:08 Mai mult...

FC Argeş are drum liber către promovarea în Liga I!
Nu vă este Rușine văd că țineți parte unor n-o nume gen Gentea care nu a făcut nimic pt. orașul Pitești ca Pre...
15/06/19 14:42 Mai mult...

FC Argeş are drum liber către promovarea în Liga I!
Cu 3 surcele aduse de prin ligile inferioare ma tem ca vom fi candidate la retrogradare
15/06/19 14:02 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google AnalyticsZi record

Marţi, 07.05.2019

--- 3.387 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info