Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Saturday, 04 June 2016

Modernizare la Şcoala Gimnazială C.D. Aricescu

Teren de sport, inaugurat la Cîmpulung

 

 Şcoala Gimnazială C.D. Aricescu este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţămînt din Cîmpulung, cu un istoric aparte ce se întinde pînă în secolul al XVI-lea. Şcoala are o sală de sport corespunzătoare şi era nevoie de modernizarea terenului de sport exterior.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1646

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 June 2016

Investitor francez interesat de parcul industrial

Vrea să facă o hală de mase plastice

 

Un investitor francez vrea să vină la Piteşti. Vorbim de circa 200 de locuri noi de muncă începînd cu cel mai tîrziu primăvara anului viitor. Acestea au fost concluziile discuţiilor pe care, ieri, viceprimarul Piteştiului, Cornel Ionică, le-a avut cu cîţiva investitori francezi. Aceş­tia vor să facă o hală de producţie mase plastice în zona viitorului parc industrial.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1474

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Mai mulţi bani pentru Prima Casă

Argeşenii care vor să-şi cumpere o casă au motiv de bucurie. Ministerul Finanţelor Publice a aprobat suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului de garanţii pentru programul Prima Casă. Alocarea pe bănci a plafoanelor a fost transmisă de MFP la FNGCIMM şi la băncile finanţatoare înscrise în program la data de 1 iunie 2016. Este vorba despre băncile: Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank. Suplimentarea a venit în urma solicitărilor potenţialilor beneficiari ai programului şi de cererile pentru Prima Casă.  

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1412

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 June 2016

Vaccinul hexavalent a fost distribuit medicilor de familie

Începe vaccinarea bebeluşilor!

 

 La începutul acestei luni, la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, au sosit 3.400 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor cu vîrste de 2, 4 şi 11 luni.  Acest vaccin, care e gratuit, asigură imunizarea sugarilor împotriva poliomielitei, difteriei, tetanosul, hepatitei, tusei convulsive şi Haemophilus Influenzae de tip B, boli greu de tratat şi ce ar putea în schimb să pună în pericol viaţa şi sănătatea copiilor.    

Comentarii (2) | Vizualizari: 1630

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 June 2016

Boala se extinde în Argeş

Scarlatină la Grădiniţa din Albota!

 

 Scarlatina, una dintre bolile copilăriei, se extinde în judeţul nostru, în ultima perioadă fiind înregistrate mai multe cazuri în unităţile de învăţămînt argeşene. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, ne-a spus că există o suspiciune de scarlatină la un copil de la Grădiniţa din Albota.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1445

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 June 2016

Ieri, s-au semnat actele unui asemenea centru

Medicină tradiţională chineză la Mioveni

 

 Ieri, s-a semnat la Palatul Bragadiru, din Capitală, acordul de cooperare în domeniul medicinii tradiţionale chineze, între Administraţia Medicinii Tradiţionale Chineze a Provinciei Sichuan (Spitalul Clinic Universitar din Cha-ngdu) şi oraşul Mioveni, prin Spitalul Sf. Spiridon. Parteneriatul a fost încheiat în prezenţa autorităţilor din Mioveni, a conducerii Consiliului Judeţean Argeş, a reprezentanţilor Ambasadei R.P. Chineze în România şi a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii din China.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1845

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 June 2016

Mii de oameni fără curent!

 

Mii de oameni au rămas fără energie electrică, ieri, în cursul după-amiezei. Din informaţiile noastre, la ora închiderii ediţiei, pentru că situaţia era în permanentă schimbare, vorbim de consumatori din Rucăr, jumătate din locuitorii din Cîmpulung şi Curtea de Argeş. Am discutat cu cei de la CEZ, care ne-au informat că, ieri, în jurul orei 16, reţeaua electrică din zona judeţelor Argeş şi Vîlcea (n.r. - în special) a fost parţial afectată ca urmare a unor deficienţe în funcţionarea liniilor de alimentare de înaltă tensiune din sistemul energetic naţional, deficienţe care s-au răsfrînt şi asupra reţelei de înaltă tensiune a CEZ Distribuţie. Durata efectuării lucrărilor pentru realimentarea situaţiei depinde mai ales de manevrele efectuate de operatorul de transport (n.r. - Transelectrica) la nivel naţional, în a căror autoritate se află liniile de înaltă tensiune din gestiunea CEZ Distribuţie.  

   A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1321

 
(2 voturi)
Thursday, 02 June 2016

DSP spune că:

Apa e bună de băut

 

 Ieri, în cadrul conferinţei de presă săptămînale de la Primăria Piteşti au venit şi specialiştii DSP Argeş, pentru a vorbi despre apa de la izvoarele din municipiu. În final, după ce au prezentat o serie de justificări legislative, cei de la DSP au spus-o clar: „Se poate consuma din toate izvoarele din Piteşti!“             

Comentarii (1) | Vizualizari: 2991

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 June 2016

Istoria recentă a României, disciplină opţională

 

Din anul şcolar 2016-2017, la clasele a XI-a şi a XII-a se va putea studia o nouă disciplină opţională: „Istoria recentă a României“, anunţă Ministerul Educaţiei. Disciplina prezintă o ima­­gine com­plexă a societăţii româneşti din a doua jumătate a secolului XX şi din primele decenii ale secolului XXI.  Conţinuturile programei sînt grupate în patru capitole. Fiecare capitol corespunde etapelor, general acceptate, în care a evoluat România de la 23 august 1944 şi pînă în 1989. Ultimul decupaj este perioada parcursă din 1990 şi pînă în 2007 (anul integrării României în Uniunea Europeană), an considerat un reper important al e­voluţiei istoriei contemporane. Criteriul de referinţă în fixarea acestor perioade cronologice îl reprezintă pro­iectele de ţară disputate şi a­sumate de actorii politici şi ai societăţii civile în fiecare dintre a­ceste perioade. Programa disciplinei „Istoria recentă a României“ susţine fi­­­nalităţile cursului general de istorie prin setul asumat de valori şi atitudini şi prin competenţele generale şi specifice pe care le pro­­­movează. Programa cursului opţional face parte dintr-un pachet educaţional care va cuprinde manualul pentru Istoria recentă a României, ghidul profesorului şi un ghid multimedia, documente ce pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei.    

  A.Dumitru

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1230

 
(3 voturi)
Thursday, 02 June 2016

Chiar dacă se strică fructele în lăzi,

Căpşunarii nu scad preţurile!

 

 E sezonul căpşunilor şi cireşelor, iar la Mărăcineni, micii producători au împînzit marginea DN 73 cu tarabele. Deşi, în mod normal, preţurile ar trebui să fie mai mici ca în pieţe, realitatea este alta. Un kilogram de căpşuni se vinde şi cu 6 lei, în con­di­ţiile în care în cartierele Piteştiului preţul este şi de 3,5 lei. Cireşele sînt la fel de scumpe ca cele din Spania, preţul unui kilogram fiind de 12 lei.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1619

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 June 2016

Planul Naţional de depistare a bacteriei periculoase dă rezultate

E-coli în lapte şi carne de oaie

 

 Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a început din 16 mai Planul Naţional de Control pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli verotoxigenă în produse alimentare de origine animală. Au fost publicate primele rezultate în cazul a 94 de probe din alimente. Bacteria E.coli verotoxigenă provoacă sindromul hemolitic uremic la copii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2016

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 June 2016

Alte ştiri pe scurt

 

Medicamente gratis!

Un piteştean a adus la redacţia noastră mai multe medicamente de care nu mai are nevoie. Acestea sînt în termen şi pot fi de ajutor unei alte persoane care are nevoie de ele. Este vorba despre trei cutii a cîte 20 de comprimate de Vincamină de 10 mg, o cutie cu 30 de comprimate de Metosuccinat Sandoz de 47,5 mg, o cutie cu 30 comprimate de Perindopril Fosilat Teva de 5 mg, trei cutii de Betaserc de 24 mg a cîte 20 de comprimate şi o cutie cu 30 de comprimate de Co-Prenessa de 4 mg. Cei care au nevoie le vor primi gratuit. Tot la redacţia noastră mai găsiţi şi un medicament pentru leucemie. Este foarte scump, acesta costînd în farmacie 4.000 lei. Este vorba despre Tasigna şi conţine 28 de capsule a cîte 200 mg de Nilotinib. Este produs în Marea Britanie şi expiră anul acesta, în decembrie.   

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1332

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 02 June 2016

Beneficiile incalzirii electrice in pardoseala : Economie in consum si Confort !

 

 Probabil ca sunteti la curent cu multitudinea de modalitati de incalzire a locuintei, de la sobe la centrale termice cu gaz si radiatoare pana la centrale electrice cu panouri fotovoltaice si radiatoare, dar se prea poate sa nu fi auzit de sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1878

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 02 June 2016

Autocarul, lovit de un şofer

Dascălii argeşeni, protest în Piaţa Victoriei

 

 Circa 15.000 de persoane au participat, ieri, la Bucureşti, la protestul dascălilor - conform evaluării prof. Adrian Voica, liderul SIPA Muntenia (10.000, potrivit Hotnews). De la SIPA au participat 151 de sindicalişti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1645

Continuare
 
(4 voturi)
Wednesday, 01 June 2016

Din cauza concentraţiei mari de amoniu, surse de apă nepotabilă

Patru izvoare din Piteşti închise

 

 Patru dintre izvoarele publice din Piteşti au fost închise, după ce, în urma probelor de apă prelevate de la izvoarele publice din oraş, Direcţia de Sănătate Publică a cerut acest lucru Administraţiei Domeniului Public.

Comentarii (3) | Vizualizari: 4305

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 01 June 2016

Lîngă blocurile din spatele BCR,

Ionică a inaugurat un club pentru pensionari

 

 Candidatul PSD la Primăria Piteşti, actualul viceprimar Cornel Ionică, s-a aflat ieri printre pensionarii din centrul Piteştiului, cărora le-a pus la dispoziţie un spaţiu ultra-modern destinat lor, un­de pot să-şi petreacă tim­pul în mod constructiv şi recreativ. Este vorba de un club al pen­sio­narilor care este situat în spatele BCR, lîngă blocul D6 pe Strada Maior Şonţu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3425

Continuare
 
<< Start < Înapoi 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 8650 - 8680 din 11673


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

„Primim goluri foarte uşor“
Nu jucăm nimic! FC Argeș a jucat mult mai bine în campionatul trecut. Am pus presiune pe ei, am avut ocazii, hai să ...
17/09/19 21:16 Mai mult...

A fost prins violatorul!
Foarte corecta si de bun simt propunerea domnului profesor . Desi pentru animale turbate nu ar trebui decat o singura le...
17/09/19 20:29 Mai mult...

CS Mioveni şi FC Argeş vor juca sâmbătă
ca sa mai vina spectatorii la meci trebuie sa legati 3 victorii la rand acum.in functie si de rezultatele adversarelor e...
17/09/19 15:14 Mai mult...

„Primim goluri foarte uşor“
dica cum poti afirma ca echipa a jucat bine ,ca am avut posesie buna ,la primul gol unde erau cei 2 mijlocasi prepelita ...
17/09/19 12:09 Mai mult...

Afacerist, a provocat un accident şi a fugit!
pai da,consumase ceva pe nasuc,asta e motivul pt care a fugit,in plus ,nu cred ca asta de l-au retinut e cel care a fost...
17/09/19 11:51 Mai mult...

Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info