Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Iuliana Alina Podea, noul director medical      *** Furtuna din barca lui Iisus     *** 6 proiecte în Consiliul Local al Tinerilor      *** PASTILA de UMOR      *** COMUNICAT DE PRESĂ     *** Al treilea caz de meningită West Nile     *** Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean!     *** Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică     *** „Elixir„ cu Maia Morgenstern      *** „Focul lui Sumedru“ la Mioveni      *** S-a aruncat de la etajul IV      *** Criţă la volan cînd transporta persoane      *** Copilul dispărut era... acasă      *** A murit la o săptămînă de la accident      *** Falşi instalatori, fură din locuinţe      *** „Goluri de cascadorii râsului“      *** „Mi s-au înmuiat picioarele!“     *** Grigoraş: „O victorie nesperată!“     *** „Diferenţa s-a făcut pe organizarea jocului“     *** Liga Campionilor, etapa a 3-a     *** „Importantă este refacerea fizică!“     *** „Arbitrul a nemulţumit pe toată lumea!“     *** 3 schimbări de antrenori şi 30 de goluri    

 
„Elixir„ cu Maia Morgenstern Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018

O nouă piesă de teatru pe scena piteşteană,

„Elixir„ cu Maia Morgenstern


Piteştenii vor avea ocazia să o vadă pe actriţa Maia Morgenstern în piesa de teatru „Elixir„, care se va juca pe data de 27 noiembrie, la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Alături de ea se va afla şi actorul Marius Bodochi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 144

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Pînă pe 27 octombrie, la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrân  din Curtea de Argeş, va fi deschisă expoziţia Tradiţii şi obiceiuri româneşti. Aceasta cuprinde  imagini din revistele Flacăra (1914), România ilustrată (1928), Ilustraţiunea română (1929), Gazeta noastră ilustrată (1930), Realitatea ilustrată (1928-1930), Vremea (1929) şi Viaţa ilustrată (1935 – 1936).   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 119

Continuare
 
Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018

Întîlnire emoţionantă a regizorului Şerban Marinescu cu publicul la „Cinema Bucureşti“

Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean!


După 40 de ani, regizorul piteştean Şerban Marinescu a păşit din nou în Cinematograful Bucureşti din Piteşti, duminică seara, la proiecţia filmului său, „Cel mai iubit dintre pămînteni”. Au fost clipe emoţionante trăite atît de către spectatorii încîntaţi de întîlnirea cu maestrul Şerban Marinescu, cît şi de către regizorul revenit pentru cîteva ceasuri pe meleagurile unde şi-a petrecut copilăria. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 135

Continuare
 
Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Joi, în cadrul unui concert simfonic,

Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică


Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti sînt invitaţi doi artişti consacraţi, dirijorul Radu Postăvaru şi pianistul Horia Maxim.                


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 134

Continuare
 
„Focul lui Sumedru“ la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018


„Focul lui Sumedru“ la Mioveni


Ca în fiecare an, respectînd tradiţia populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, în seara de 25 octombrie, Focul lui Sumedru – eveniment care va fi marcat şi de autorităţile locale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 260

Continuare
 
Muzica folk are viitorul asigurat la Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 22 octombrie 2018

Prin Festivalul Naţional Trivale Fest la care participă mulţi tineri,

Muzica folk are viitorul asigurat la Piteşti


Sîmbătă seara, la Filarmonica Piteşti, s-a desfăşurat a  IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Trivale Fest. Manifestarea la care au venit sute de spectatori a fost organizată de Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local, prin Centrul Cultural Piteşti. Nu numai publicul a fost numeros, dar şi participanţii au fost în număr mare, viitorul muzicii folk fiind asigurat, printre concurenţi numărîndu-se foarte mulţi copii şi tineri.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 254

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 21 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Jocurile în biblioteci

Începînd de astăzi şi pînă pe 27 octombrie, în holul Bibliotecii Judeţene Argeş va fi deschisă expoziţia Jocurile în biblioteci-De la ludoteci la jocuri video. Expoziţia de fotografie este realizată în parteneriat cu ANBPR, fiind la a  IV-a ediţie. Expoziţia surprinde activităţile desfăşurate în bibliotecile publice din ţară, facilitînd astfel contactul cu acestea, în sensul cunoaşterii şi al schimbului de experienţă, valorizînd, de asemenea, educaţia pentru cultură prin joc.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 182

Continuare
 
„Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Mîine, în prezenţa regizorului Şerban Marinescu,

„Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti”


Duminică, de la ora 18:00, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti va fi difuzat celebrul film românesc „Cel mai iubit dintre pământeni”. Scenariul şi regia îi aparţin lui Şerban Marinescu, în rolurile principale fiind Ştefan Iordache, Dorel Vişan şi Gheorghe Dinică.Regizorul Şerban Marinescu, născut la Piteşti, este invitatul de onoare la întîlnirea, de după proiecţie, cu publicul piteştean. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 526

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

„Romanţioşii'' la Davila

Astăzi,  la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, va fi prezentată piesa „Romanţioşii”, un spectacol în regia lui Vlad Cristache, care ne introduce în atmosfera de reverie a secolului al XVIII-lea. Delicateţea şi farmecul piesei reies din jocul actoricesc, iar abilitatea cu care a fost tratat conflictul nu lasă loc de îndoieli în ceea ce priveşte măiestria autorului în a construi o dramă interesantă şi în mişcare.   „Romanţioşii” a fost interpretată pentru prima dată la Paris, la Comedie Francaise, în 1894 şi a obţinut un succes considerabil. În piesa, Edmond Rostand satiriza sentimentalismul literaturii romantice al vremurilor sale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 339

Continuare
 
Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

 Joi seara se păstrează tradiţia,  

Focul lu‘ Sumedru, la Topoloveni şi Ştefăneşti


Joi, 25 octombrie, la ora 16:30, la Tîrgul săptămînal din Topoloveni va avea loc manifestarea tradiţională „Focul lu’ Sumedru“, obicei etnografic specific  zonei Muscelului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 476

Continuare
 
Filmele săptămînii 19-25 octombrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018


Filmele săptămînii 19-25 octombrie  


În săptămîna 19 - 25 octombrie, cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 537

Continuare
 
Festivalul Naţional de Muzică Folk Trivale Fest Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 19 octombrie 2018

Mîine, începe a VI-a ediţie

Festivalul Naţional de Muzică Folk Trivale Fest


Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Piteşti, a-IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Trivale Fest. Acesta va avea loc mîine, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Piteşti. Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare şi recitaluri extraordinare, susţinute de Florin Chilian, Emeric Imre, Tiberiu Hărăguş şi Grupul Folk P620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 444

Continuare
 
Să ne amintim de pictorul Costel Butoi Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 19 octombrie 2018

Expoziţie în memoria artistului vernisată la Casa Cărţii

Să ne amintim de pictorul Costel Butoi


Marţi, în Complexul Expoziţional Casa Cărţii (parter), Centrul Cultural Piteşti a organizat vernisajul expoziţiei de pictură, sub genericul „In Memoriam Costel Butoi”.  Manifestarea a fost coordonată de preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România Filiala Piteşti, artistul plastic Daniel Predu.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 566

Continuare
 
„Novecento” Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 octombrie 2018


„Novecento”

Astăzi, la ora 19:00, în Sala Studio „Liviu Ciulei” a Teatrului „Alexandru Davila” , va fi prezentat spectacolul „Novecento”.  „Novecento” este o piesă de teatru scrisă de Alessandro Baricco, pusă în scenă de Maria Dinu, avîndu-l reprezentant al monologului teatral pe actorul Marius Chivu, cel care prin prisma personajului interpretat, trompetistul Tim Tooney, este naratorul întregii povestiri.  Spectacolul prezintă viaţa unui    pianist magnific, Novecento, care este împărtăşită de prietenul său cel mai bun, Tooney.                                         
I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 355

 
S-a încheiat Festivalul Ludicus de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 16 octombrie 2018

 Cîştigătorii sînt prezentaţi mai jos

S-a încheiat Festivalul Ludicus de la Mioveni


Festivalul Naţional de Teatru LUDICUS 2018 a reprezentat încă un succes, punctat de oraşul Mioveni. La sfîrşitul de săptămînă trecut, Centrul Cultural Mioveni organizat şi găzduit cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Ludicus, concurs adresat copiilor pasionaţi de teatru.              

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 660

Continuare
 
Tineri solişti la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 16 octombrie 2018


Tineri solişti la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, 18 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic în care solişti vor fi tineri interpreţi, laureaţi a numeroase concursuri de gen. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, vor urca pe scenă Aida Popa (din Piteşti), Iulia Toma (Timişoara), Alexandru Spînu (Bucureşti) şi Alexandru Manolache (Bucureşti).  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 650

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 3865
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Joi, 04.10.2018

--- 4.700 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info