Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(1 vot)
Thursday, 14 November 2019

Lansare de film la Câmpulung

Regizorul şi actorii prezenţi în sală!


Între Chin şi Amin, filmul independent al lui Toma Enache, este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temniţele comu­nis­te în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistenţă prin credinţă, despre onoare şi ier­ta­re.Un tânăr compozitor, proaspăt logodit, ajun­ge în iadul reeducării de la închisoarea Piteţti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău, jucat de Constantin Coti­ma­nis. Prin credinţă, supravieţuieşte torturilor şi după eliberare compune o Odă lui Dumne­zeu. Muzica o va salva pe logodnica lui, Lia.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 170

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 14 November 2019


Un adevărat regal teatral la Piteşti


Maia Morgenstern, pre­miul de exce­len­ţă la Festivalul de la Da­vila. Teatrul “Alexandru Davila” Piteşti a organizat în perioada 1-10 noiembrie, Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi (FITS). Evenimentul, aflat la cea de-a de-a XXIII-a ediţie a fost un adevărat succes bucurându-se de un public numeros care a apreciat fiecare piesă de valoare.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 242

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 13 November 2019


Missa Încoronării la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 noiembrie, de la ora 19, la Cen­trul Multifuncţional, un concert coral-simfonic, în care, alături de or­chestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Bogdan Vodă şi An­drei Stănculescu, va fi prezent, în premieră, corul BRD. Vor evolua, ca solişti, sopranele Cristina Fieraru şi Daiana Ishak, mezzosopranele Vic­toria Burdea şi Katolina Vlad, tenorul Andrei Petre, baritonul Marius Nine şi basul Alexandru Matei.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 233

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 13 November 2019


Ora să ştim

Ieri, de la ora 16.30m în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, s-a desfăşurat activitatea Ora să ştim. Este vorba de o activitate educativă, dedicată copiilor cu vârstele cuprinse între 4 – 6 ani, cu scopul dezvoltării interesului pentru tematica ŞTIM – ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 230

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 13 November 2019

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Studentului

70 de ani de la Fenomenul Piteşti


Mâine, va avea loc la Centrul Multifunc­ţio­nal al Filarmonicii Piteşti, proiecţia filmu­lui „ Între chin şi amin“, la care sunt invitaţi studenţi de la Universitatea de Stat Piteşti şi de la Universitatea Constantin Brâncoveanu. Manifestarea este prilejuită de Ziua Internaţio­nală a Studentului, care va fi sărbătorită pe 17 noiembrie! De asemenea va avea loc un spec­tacol chiar în incinta fostei închisori comuniste Piteşti.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 341

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 12 November 2019

Intrarea liberă la film !

„Între chin şi Amin“, la Câmpulung!


Asociaţia Multicul­tura­lă „Nicu Hagi - Carpaţi şi Pind”, împreună cu „La Ste­aua Film Studios” şi Casa de Cultură a Sindi­ca­telor „C.D. Aricescu”, vă invită să par­ticipaţi la premiera de gală a filmului „Între Chin şi Amin ”, în re­gia lui Toma Enache.                               

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 248

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 05 November 2019


Seară Mozart la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organi­zează joi, 7 noiembrie, de la ora 19, la Centrul Multi­func­ţional, primul concert simfonic al lunii, cu un program integral Wolfgang Ama­deus Mozart. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Orazio Baronello, revine, ca solistă, Cristina Anghelescu. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 810

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 November 2019

  La Cinema „Bucureşti”

„Amadeus” şi „Între chin şi amin”


Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, de la ora 18, la Cinematograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat celebrul film american „Amadeus”, realizat în 1984. Regia îi aparţine lui Milos Forman, în rolurile principale fiind F. Mu­rray Abraham şi Tom Hulce. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 751

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 05 November 2019


Proiect internaţional al Şcolii „Mihai Eminescu”

 

În perioada 20-24 octombrie 2019 s-a derulat prima etapă a celei de-a XIV-a ediţie a pro­iec­tului internaţional pe care Şcoala Gimna­zi­ală „Mihai Eminescu” Piteşti  îl implementează anual cu Şcoala Milutin -  Draginja Todorovic Kragujevac (Serbia), anul acesta sub titulatura „Inspiraţie pentru un viitor fără bariere cultu­ra­le”.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 847

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 November 2019


Piesa Ridichea Uriaşă în cadrul Festivalului de Teatru

 Piesa se joacă la Mioveni, la Centrul Cultural, iar intrarea este liberă


Primăria oraşului, Consiliul Local şi Centrul Cultural Mio­veni, îi invită pe cei mici şi pe cei mari, joi, 7 noiembrie, ora 10.00, în sala de spec­tacole a Centru­lui Cultural Mioveni, la spec­­­­tacolul pentru copii ”Ridichea Uria­şă”, susţinut de Tea­trul ”Arlechino” Bra­şov, în ca­drul Festi­va­lului Internaţional al Teatrului de Stu­dio şi Forme Noi, Edi­ţia a XXIII-a, organizat de Teatrul ”Alexandru Davila” Piteşti. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 941

Continuare
 
(3 voturi)
Monday, 04 November 2019


Armenii din Argeş s-au întâlnit la Câmpulung


Sub organizarea lui Emil Ha­gi, Centrul Cultural Apa Să­rată a fost gazda unei noi ediţii a Simpozionului „Civili­zaţie Mon­tană. Tradiţii, obice­iuri, fol­clor în munţi”, un dialog Ro­mân-Armân.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 901

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 01 November 2019

Filme de colecţie în weekend,

„Pe aripile vântului” şi „Cuibul de viespi”


Sâmbătă, 2 noiem­brie 2019, de la ora 18, la Cinema­tograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat celebrul film american „Pe aripile vân­tului”, realizat în Regia îi aparţine lui Victor Fle­ming, în rolurile principale fiind Clark Gable şi Vivien Leigh.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1184

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 01 November 2019

  La Teatrul Alexandru Davila, începe a  XXIII-a ediţie

Festival Internaţional de Teatru de Studio şi Forme Noi 


În perioada 1 – 10 noiembrie 2019, la Teatrul ”Alexandru  Davila” Piteşti, se desfăşoară cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţio­nal al Teatrului de Studio şi de Forme Noi. Vor participa trupe de teatru din Bucureşti, Brăila, Galaţi, dar vor fi prezenţi şi actori din Chişinău, Bulgaria, Germania, etc. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1174

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 01 November 2019

La Sala Lumina

Expoziţie de icoane şi festival de film religios!


În perioada 1-8 noiembrie 2019, la Centrul Cultural Judeţean Ar­geş – Sala Lumina, se desfă­şoară două manifestări importante în sfera artei religioase - Expoziţia-concurs na­ţională de icoane ”Rugămu-ne Ţie“ şi Festivalul-concurs al filmului cu tematică religi­oa­să ”Lumină din Lumină” - organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pă­rinte Ar­hiepiscop Calinic, de către Arhiepiscopia Argeţului şi Mus­celului, în parteneriat cu Con­­si­liul Judeţean Argeş, prin Centrul Cul­tural Judeţean Argeş. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1131

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 01 November 2019

Celebra melodie „Sud în deal...“ s-a născut în Argeş

Mihai Constantinescu, inspirat de o casă din Hârtieşti


Îndrăgitul cântăreţ, Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă, marţi sea­ra, după cinci luni de suferinţă la Spitalul Floreasca din capitală, în ur­ma unui stop cardio-respirator. Aproape toate cântecele lansate de ma­rele artist au devenit şlagăre fredonate de generaţii după generaţii. Puţin ştiu că melodia „Sus în deal”, compusă în 1986, a avut ca inspiraţie o ca­să din Hârtieşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1890

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 29 October 2019

Maia Morgenstern şi Carmen Tănase:

Cocktail pe scena piteşteană


Iubitorii de teatru vor putea vedea spumoasa comedie „Cocktail„, cu marile actriţe Maia Mor­gen­stern şi Carmen Tănase, miercuri, 13 noiembrie, la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicate­lor din Piteşti.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1360

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4343


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info