Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 iulie 2019


Filmele săptămînii 19 iulie -25 iulie


În săptămîna 19 iulie-25 iulie , cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe.  Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.                             

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 140

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 iulie 2019


 Lectură-spectacol,Maria Chirtoacă

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară Liviu Rebreanu organizează o lectură-spectacol, din creaţia scriitoarei Maria Chirtoacă, joi, 25 iulie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărţii. Manifestarea se desfăşoară în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Confluenţe literare”, coordonat şi moderat de poeta şi profesoara Allora Albulescu, preşedintele Fundaţiei Literare Liviu Rebreanu. Născută în Basarabia, la Chişinău, Maria Chirtoacă locuieşte de ani de zile în municipiul Câmpulung şi este profesor de limba şi literatura română la Liceul Dinicu Golescu din localitate. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Piteşti şi a publicat numeroase volume de poezie, proză, literatură pentru copii, literatură de călătorie. Lectura-spectacol din creaţia Mariei Chirtoacă va fi susţinută de distinsa autoare şi de poeta şi profesoara Allora Albulescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 115

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 iulie 2019

Artistul care a desenat bancontele României

Nicolae Săftoiu expune la Câmpulung „Comedia Umană“ 


Comedia Umană a lui Nicolae Săftoiu va fi expusă la Câm­pulung în cadrul Secţiei de Istorie, Artă plas­tică şi Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Municipal pe perioa­da 18 iulie - 18 august 2019.       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 234

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 19 iulie 2019

La Cinema „Bucureşti”,

„Vieţi duble” şi „Povestea unui pierde-vară”


Sâmbătă, de la ora 18, la o zi după premiera în România, la Cinematograful de artă  „Bucureşti” din Piteşti va fi proiectat filmul „Vieţi duble” („Doubles Vies”). Re­gia îi aparţine lui  Oli­vier Assayas, în rolurile principale fi­ind Juliette Bi­noche, Guillaume Canet şi Vincent Macaigne.              

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 189

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 18 iulie 2019


Ansamblul Bărăganul, la Mioveni


Continuăm prezentarea ansamblurilor folclo­rice care vor participa la Festivalul - Con­curs Naţional de Folclor « MIOVENI » 2019, Ediţia I, organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria şi Consiliul Local Mioveni, în peroada 8 - 11 august.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 334

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 13 iulie 2019


Filmele săptămînii 12 iulie-18iulie


În săptămîna 12 iulie-18 iulie , cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.                             

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 578

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 13 iulie 2019

Dezamăgirea câmpulungenilor!

Zilele Câmpulungului pe stadion


Mai sunt puţine zile, până când autorităţile locale organizează ca în fiecare an, zilele municipiului. Anul acesta din cauza lucrărilor de reabilitare din centrul oraşului, administraţia locală a luat decizia de a muta toate evenimentele dedicate zilelor muncipiului Câmpulung, undeva mai retras şi anume pe stadionul unde se organizează de  obicei competiţii sportive. Pe paginile de socializare deja s-au lansat multe dezamăgiri cu privire la schimbarea locaţiei.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 784

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 12 iulie 2019

La Cinema „Bucureşti”

„Să înceapă jocul” şi „Vox Lux”


Sâmbătă, de la ora 18, la Cinematograful de artă  „Bucureşti” va fi proiectat filmul american „Să înceapă jocul” (titlul original: „Ready Player One”).  Regia este semnată de celebrul Steven Spielberg, în rolurile principale fiind Olivia Cooke, Hannah John-Kamen, T.J. Miller, Ben Mendelsohn şi Simon Pegg.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 597

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 iulie 2019


Ansamblul Junii Podgoriei, la concursul Naţional de la Mioveni


Continuăm astăzi prezentarea ansamblurilor concurente la Festivalul - Concurs Naţional de Folclor « MIOVENI » 2019, Ediţia I, organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria şi Consiliul Local Mioveni, găzduit în perioada 8 - 11 august   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1556

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 11 iulie 2019


Sute de ciclişti la Topoloveni Summer Tour

    Concursul de ciclism ”Topoloveni Summer Tour” a ajuns la ediţia a V-a şi  va avea loc duminică, 14 iulie 2019, începând cu ora 11.00, când se va da startul de pe platoul din faţa Casei de Cultură Topoloveni. Evenimentul este organizat de Primăria Oraşului Topoloveni în colaborare cu Asociaţia MTB Academy şi s-au înscris 600 de participanţi din toată ţara.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 642

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 10 iulie 2019

Reprezintă România la Hollywood,    

Miruna pleacă în America


La cei 10 ani ai săi, Miruna Ioniţă din Piteşti, se poate mîndri cu activitatea sa în muzică, dans şi modelling. Cochetează cu muzica şi dansul de la vîrsta de 5 ani, iar de la 6 ani a început să meargă la cursurile de modelling.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 860

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iulie 2019


Ferestre culturale

Ieri, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Pitești, a avut loc proiectul cultural-educativ, sub genericul „Ferestre culturale”, proiect coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber si Clubul Romano-Arab de Cultura si Presa. Proiectul propune prezentarea operelor unor autori romani și de peste hotare, cu participarea unor invitați speciali. La prima ediție a „Ferestrelor culturale” a fost invitată Doina Arghezi, nepoata scriitorului Tudor Arghezi, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 52 de ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 699

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 09 iulie 2019


Ansamblurile Junii Braşovului şi Balada Humorului, la Mioveni


Oraşul Mioveni va găzdui, în perioa­da 8 - 11 aug­ust, Festivalul - Concurs Naţional de Folclor « MIOVENI » 2019, Ediţia I, organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria şi Consiliul Local Mioveni. Vor încânta prin port tradiţional, dans populaar şi tradiţii locale, ansambluri invitate din Suceava, Braşov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călăraşi şi, bineînţeles, Argeş, acestora alăturându-se oaspeţi speciali din Rusia şi China.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 747

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iulie 2019


Concert SoNoRo Conac, la Vila Florica


Turneul SoNoRo Conac “À la française” ajunge în luna iulie pe unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din ţară. Pe 11 iulie, la ora 19, la Vila Florica de la Ştefăneşti, conacul în care s-a născut şi a trăit dinastia brătienilor, cea mai importantă familie de oameni politici români, va avea loc un concert de muzică de cameră, parte din Sezonul România-Franţa.                                 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 967

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iulie 2019


Filmele săptămînii 5 iulie- 11iulie


În săptămîna 5 iulie-11 iulie , cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si   Cinema City VIVO! Piteşti.                           

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 798

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 05 iulie 2019


Corul „Glissando” a  obţinut pentru Piteşti un premiu special la Festivalul Tinerilor Muzicieni din Polonia


Municipiul Piteşti a fost reprezentat, în competiţia Festivalului Internaţional „Byd­gos­zcz Musical Impressions”, de către Corul „Glissando” al Liceului de Arte „Dinu Li­patti”, sub îndrumarea profesorului Sandu Cristian. Talentul şi pregătirea muzicală a copiilor piteş­teni au fost recunoscute şi apreciate prin Pre­miul Special al Televiziunii din Bydgoszcz, tro­feu pe care l-au adus, cu mândrie, acasă.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3078

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4238


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info