Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Prea multă Manu-factură      *** 28 de şoferi lăsaţi pietoni      *** Şi-a omorît soţul şi a luat doar 7 ani      *** A ucis un copil ţinîndu-şi fiul în poală      *** Viteza l-a dus pe cîmp      *** Şi-a rănit mama, grav!     *** Bătăuşii de la Oratia, condamnaţi a treia oară      *** Se opreşte curentul la Negraşi      *** Proiecte de reabilitare a străzilor din Piteşti      *** Biserica Maica Domnului resfinţită      *** Surprize mari şi cîştiguri multe!      *** Sfinţii zilei      *** PUI LA CEAUN      *** Evenimente 21 ianuarie de-a lungul vremii      *** Deputatul Rădulescu vrea suspendarea      *** Eclipsă totală de Lună!      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş      *** 9 goluri la debutul lui Opriţa!      *** Vor promovarea în Liga Naţională      *** Echipa ideală a debutanţilor      *** Vrea FC Argeş pe podium      *** FC Argeş vrea şi echipă de tineret!      *** Zvenko Buljan şi-a reziliat contractul!      *** Porcişteanu participă la Winter Rally Covasna!      *** Andreea Panţuroiu, sportiva anului 2018!     

 
„Moon Hotel Kabul” şi „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 19 ianuarie 2019


„Moon Hotel Kabul” şi „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”


Astăzi, 19 ianuarie, ora 18:00, va fi proiectat la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti un film românesc de ultimă oră, „Moon Hotel Kabul”, regizat de Anca Damian.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 723

Continuare
 
Filmele săptămînii 18-24 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Filmele săptămînii 18-24 ianuarie

Cinema City VIVO! Piteşti

l Drumul unui cîine către casă (AVANPREMIERĂ), aventuri, familie, 96 minute (Mi - J: 20.10)
Filmul povesteşte odiseea înduioşătoare a Bellei, o căţeluşă care străbate un drum de aproape 600 de km, pentru a-l regăsi pe iubitul ei stăpîn, Lucas, student la medicină şi asistent voluntar în spitalul VA. Bella schimbă vieţile multor fiinţe pe care le întîlneşte în drumul ei neobosit, de la un pui de pumă, rămas orfan şi pînă la un veteran năpăstuit de soartă, Bella aduce bucurie şi alinare tuturor celor pe care-i întîlneşte, cu spiritul său unic şi credinţa sa nestrămutată. Bazat pe îndrăgitul bestseller A Dog’s Purpose, filmul reprezintă o odisee emoţionantă şi înălţătoare care reliefează puterea iubirii necondiţionate dintre un cîine şi stăpînul său. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 338

Continuare
 
Eminescu omagiat şi la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 19 ianuarie 2019


Eminescu omagiat şi la Mioveni


Pe 15 ianuarie, Centrul Cultural Mioveni a marcat împlinirea a 169 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, organizînd în sala de conferinţe a instituţiei un atelier literar denumit – „Ziua poetului naţional Mihai Eminescu - 169 de ani de la naştere” moderat de profesor Adriana Hoaghea şi un atelier plastic - „Eminescu – de la cuvînt la imagine”.         

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 532

Continuare
 
Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 18 ianuarie 2019

De ziua marelui poet naţional,

Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu


Ziua naşterii marelui poet naţional a fost sărbătorită şi în acest an cu fast la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Piteşti (fostă Generală nr 11). Directorul instituţiei Marian Haiducu a avut foarte mulţi invitaţi la manifestările făcute cu acest prilej, printre aceştia numărîndu-se viceprimarul Marian Laurenţiu Zidaru, Inspectorul Şcolar General Adjunct Mihaela Crişan, preşedintele Asociaţiei Părinţilor Alin Neagoe, foste şi actuale cadre ale unităţii din învăţămînt.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 503

Continuare
 
Evenimente 18 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 18 ianuarie 2019


Evenimente 18 ianuarie  de-a lungul vremii

  1799: Francezul Louis Robert primeşte brevetul pentru descoperirea sa din 1798, prima instalaţie de produs hîrtie.
    1844: La Iaşi se joacă, în premieră, comedia lui Vasile Alecsandri „Iorgu de la Sadagura“, prima scriere dramatică originală a lui Alecsandri, considerată ca piatră de temelie a dramaturgiei româneşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 488

Continuare
 
Violonistul Horia Văcărescu, în premieră la Piteşti Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 16 ianuarie 2019

Primul concert al anului la Filarmonică

Violonistul Horia Văcărescu, în premieră la Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al acestui an. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, participă, în premieră, violonistul Horia Văcărescu.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 639

Continuare
 
Evenimente 16 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 16 ianuarie 2019


Evenimente 16 ianuarie  de-a lungul vremii

  1547: Ivan cel Groaznic a fost încoronat ţar al Rusiei.
    1605: Prima ediţie a El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes este publicată la Madrid, Spania.
    1885: Apare noul organ de presă junimist „România liberă“, ce reflectă grupul junimist intrat în Camere la alegerile din noiembrie 1884.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 618

Continuare
 
Premiera „O noapte furtunoasă“ reprogramată Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 16 ianuarie 2019

Piesa va fi pusă în scenă pe 18 ianuarie

Premiera „O noapte furtunoasă“ reprogramată


Teatrul „Alexandru Davila” vă invită la evenimentul stagiunii 2018-2019, premiera spectacolului „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, în regia lui László Bocsárdi, vineri 18 ianuarie 2019, orele 18:30, în Sala Mare. Evenimentul are loc la 140 de ani de la prima reprezentaţie a piesei „O noapte furtunoasă” (18 ianuarie 1879). Spectacolul a fost reprogramat, data iniţială stabilită pentru premieră fiind pe 13 ianuarie a.c.               


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 646

Continuare
 
Ziua Culturii Naţionale Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 15 ianuarie 2019


Ziua Culturii Naţionale


Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită prin ample manifestări cultural-artistice şi acţiuni social-culturale la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrîn din Curtea de Argeş. Astfel va avea loc o expoziţie cu articole şi imagini ale poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la naşterea poetului naţional. Elevii vor recita poezii.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 660

Continuare
 
Evenimente 14 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 15 ianuarie 2019


Evenimente 14 ianuarie  de-a lungul vremii

1850: Se naşte poetul naţional al României, Mihai Eminescu.
1870: Democraţii din SUA au utilizat pentru prima dată, ca simboll al partidului lor, un măgar.
1870: Ministrul de Externe adresează marilor puteri europene o notă prin care cere recunoaşterea oficială a denumirii de România.
1880: Legea pentru înfiinţarea Casei de Economii.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 639

Continuare
 
Eveniment editorial Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 15 ianuarie 2019


Eveniment editorial

Miercuri, de la ora 15:00, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va avea loc un eveniment editorial. Va fi  lansat volumul Adevăruri incomode despre limba română, autor – Mihai Vinereanu.
Conferinţa de pace de la Paris. În această săptămînă, în Holul Bibliotecii Judeţene Argeş, la etajul al II-lea este deschisă expoziţia Conferinţa de pace de la Paris. Expoziţia cuprinde imagini din revistele Ilustraţiunea română (1929), România ilustrată (1929), Vremea (1929) şi Realitatea ilustrată (1935, 1936).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 628

Continuare
 
Mihai Eminescu, celebrat la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 15 ianuarie 2019


Mihai Eminescu, celebrat la Mioveni


Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 659

Continuare
 
Eminescu omagiat la Muzeul Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 14 ianuarie 2019

Luni, în cadrul unui simpozion,

Eminescu omagiat la Muzeul Judeţean


Pentru iubitorii de literatură şi poezie, Muzeul Judeţean Argeş organizează luni, 14 ianuarie, începînd de la ora 13:00, în Sala Amfiteatru, Simpozionul anual intitulat „Mihai Eminescu”. Manifestarea se află la cea de-a doua ediţie şi se desfăşoară sub titlul generic „169 de ani de la naşterea poetului”.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 783

Continuare
 
Evenimente 14 ianuarie de-a lungul vremii Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 14 ianuarie 2019


Evenimente 14 ianuarie  de-a lungul vremii

    1301: Dinastia Árpád, domnitoare în Regatul Ungariei începând cu sfârşitul secolului al IX-lea, s-a stins odată cu moartea regelui Andrei al III-lea.
    1506: A fost descoperită într-o podgorie apropiată de bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, grupul statuar grec Laocoon şi fiii săi, cu o înălţime de 2,42 de metri şi executat din marmură albă, aparţinând perioadei elenistice.
    1539: Spania anexează Cuba.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 750

Continuare
 
Simpozion intitulat „EMINESCU, AZI” Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 14 ianuarie 2019


Simpozion intitulat „EMINESCU, AZI”

Centrul de Cercetare şi Formare Didactică, Lingvistică şi în Comunicare, LITTERA, din cadrul Departamentului de Limbă, Literatură, Istorie şi Arte al Universităţii din Piteşti organizează mîine, la ora 12:00, Simpozionul intitulat „EMINESCU, AZI”, dedicat Zilei Culturii Naţionale. Invitat special: Prof.univ.dr.Mircea BÎRSILĂ, care va susţine o prezentare cu titlul „EMINESCU: UNIVERSUL LIRIC”. Moderator conf.univ.dr. Adrian SĂMĂRESCU, Prorector al Universităţii din Piteşti. Cu acelaşi prilej, studenţii Programelor de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii din Piteşti vor susţine un recital de muzică şi poezie, sub conducerea profesorilor Gheorghiţă Stroe şi Mirela Cioabă. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Universităţii din Piteşti, Str.Tîrgul din Vale, nr.1.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 777

Continuare
 
Filmele săptămînii 11-17 ianuarie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 12 ianuarie 2019


Filmele săptămînii 11-17 ianuarie


În săptămîna11-17 ianuarie , cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.                             

Cinema City VIVO! Piteşti

Crăiasa Zăpezii: Ţinutul oglinzilor 3D
- dublat (PREMIERĂ), animaţie, aventuri, familie, comedie, fantastic, 87 minute (V: 13.00; 15.00; 17.10; V - J: 13.00; 15.00; 17.10; S: 11.00; 13.00; 15.00; 17.10; D: 11.30; 13.00; 15.00; 17.10)
Animaţia care a devenit o tradiţie a sărbătorilor de iarnă în ultimii ani revine pe marile ecrane cu o nouă aventură cuceritoare, Crăiasa Zăpezii:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 881

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4007


embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info