Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(1 vot)
Wednesday, 08 May 2019

Sărbătoare la Şcoala Mihai Eminescu

50 de ani de la apariţia revistei Aripi


Şcoala Gimnazială „Mi­hai Eminescu” Piteşti sărbătoreşte pe 10 mai 2019, la ora 16:00, la Tea­trul „Alexandru Davila” Piteşti, alături de invitaţi şi de prieteni de suflet 50 de ani de la apariţia primului număr al revistei şcolare „Aripi”.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1703

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 May 2019


Regii şi Reginele României

Astăzi, de la ora 12:00, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş,  va fi organizată activitatea Regii şi Reginele României. Este vorba de o activitate interactivă, de cunoaştere a Regilor şi a Reginelor României, precum şi a legăturilor acestora cu zona Argeş-Muscel. Activitatea este parte componentă a Proiectului Şcoala Altfel.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1545

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 08 May 2019


Sărbătoare pentru armînii musceleni


Un eveniment aparte a avut loc în oraşul de la poalele Mateiaşului. La Centrul Cultural ,,Apa Sărată” din Cîmpulung, la sfîrşitul săptămînii, cînd s-a organizat un simpozion cu tema ,,Personalităţi în spatele sîrmei ghimpate, pentru libertate”. Cu ocazia acestui eveniment pe pereţii localului au fost expuse straie armîneşti şi muscelene, din colecţia Vanghea Dimitrijeva Kuzmanoska, de la Universitatea Goce Delcev Stip, Republica Ma­cedonia.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1413

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 06 May 2019


Concert vocal-simfonic la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, 9 mai, de la ora 19:00, la Centrul Multifunc- ţional, un concert vocal-simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, va evolua, ca solistă, soprana Mădălina Stan. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1726

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 06 May 2019


Evenimente 6 mai de-a lungul vremii

- 1527: Trupele conduse de Carol, duce de Burbon, au invadat Roma, ucigând peste 4.000 de locuitori.
- 1536: Regele Henric al VIII-lea ordonă ca Biblii în limba engleză să fie plasate în fiecare biserică.
- 1639: A fost încheiată construcţia Bisericii „Trei Ierarhi” din Iaşi, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu; aici se află mormintele lui Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Cantemir şi Vasile Lupu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1491

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 06 May 2019


„Nepoţii lui Tănase”, la Piteşti 

Copiii, părinţii şi bunicii vor putea vedea joi, 9 mai, la ora 15.00, spectacolul „Nepoţii lui Tănase”, pus în scenă de Teatrul de Revistã „Constantin Tãnase” din Bucureşti. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Copii din ziua de astăzi încă trebuie să rîdă şi să se joace. „Nepoţii lui Tănase” este spectacolul din care copilul află că viaţa este frumoasă cu toate imperfecţiunile ei. Copiii se vor amuza, vor dansa şi vor cînta, la fel ca şi părinţii şi bunicii lor. Veţi petrece două ore de feerie şi candoare la care veţi reveni negreşit. Distribuţa este următoarea: Ayline Olaru, Maria Ilie, Miriam Sîrbu, Oana Chiriac, Riccardo Blanda, Adam Abel Hamid, Carina Dogaru, Andra Mihălaşcu, Diana Sisu, Roby Stoican, Theodor Andrei, Alexia Bălteanu, Sofia Baron, Beatrice Hodina, Isa Stoica, Angelina Andrei, Bianca Gheorghisan. Alături de ei le veţi putea vedea pe actriţele Teodora Geantă şi Irena Boclinca, dar şi trupa de dans Dance World, coregraf Alina Cimpoieru. Manager este Vasile Muraru, iar director adjunct Alexandru Arşinel. Biletul de intrare costă 30 de lei.  
A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1503

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 04 May 2019

Filmele săptămînii 3 - 9 mai  

Cinematograful Sebastian Papaiani

„Maria, regina noastră“
Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă sîmbătă şi duminică, la ora 15.00 filmul „Epava“, la ora 17.00 filmul „Manou - Aventuri în zbor“, urmat la ora 19.00 de filmul „Sub lacul de argint“. De asemenea, miercuri şi joi, puteţi vedea de la ora 15.00 filmul „McQueen“, urmat la ora 17.00 de filmul „Maria, regina noastră“, iar de la ora 19.00, filmul „Arctic“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1450

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 04 May 2019


Evenimente 4 mai de-a lungul vremii

  - 1493: Papa Alexandru al VI-lea împarte Lumea Nouă între Spania şi Portugalia, de-a lungul liniei de demarcaţie.
- 1555: Apare prima ediţie a Profeţiilor lui M. Michel Nostradamus, profeţiile lui Nostradamus, cu primele 353 de versete.
- 1646: Apare, la Iaşi , „Cartea românească de învăţătură de la prăvilele împărăteşti şi de la alte giudeţe“, primul cod de legi tipărit în limba română.
- 1675: Regele Charles al II-lea al Angliei ordonă construirea Observatorului Regal din Greenwich.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1315

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 May 2019

La Cinema „Bucureşti“

„O vară rock’n’roll” şi „Afacerea Tănase” 


Sîmbătă, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă  „Bucureşti” va fi proiectat filmul „O vară rock’n’roll” (titlul original „Leto”/„Vară”), o coproducţie Rusia-Franţa. Regia îi aparţine lui Kirill Serebrennikov, în rolurile principale fiind Teo Yoo, Roman Bilyk, Irina Starshenbaum. Biografie a legendarei trupe „Kino”, expusă cu forţă şi entuziasm, „Leto”/ „O vară rock’n’roll” vorbeşte despre protest, libertate şi rezistenţă prin muzică.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1437

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 May 2019

Spectacole şi voie bună la Mioveni

Sărbătoarea Primăverii, pe platoul Făget


Week-end-ul va fi unul cu spectacole şi voie bună la Mioveni, evenimentul anual „Sărbă­toarea Primăverii, Muncii şi Bucuriei” fiind organizat de Centrul Cultural şi de Primărie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1412

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 02 May 2019


Artişti sud-coreeni la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează astăzi, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţi- onal, primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Ryu Seokwon, vor evolua, ca soliste, violonista Euna Na, violoncelista Seulki Park şi pianista Hyesoo Juan.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1376

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 02 May 2019


Expoziţie de pictură în memoria lui Mosoia


O expoziţie de pictură Constantin Mosoia va fi organizată astăzi, la Ga­leria Metopa din Piteşti. Evenimentul cultural are o dublă semnificaţie. Cu­nos­cutul pictor argeşean ar fi trebuit să împlineas­că pe data de 26 aprilie vîrsta de 76 de ani. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1557

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 24 April 2019


Concert caritabil „Împreună pentru Bogdana“


Ieri seara , artiştii Petrică Mâţu Stoian, Cristina Turcu-Preda, Daniela Cernea, Maria Loga, Rodica Mitran, Victoriţa Lăcătuşu, Alin Matei, acompaniaţi de Orchestra Doina Argeşului - dirijor Vigil Iordache, s-au aflat pe scena Cetrului Cultural Mioveni, pentru un spectacol de excepţie.                 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2138

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 24 April 2019


Cîmpulungul gazda Olimpiadei Naţionale Corale 2019


Oraşul de la poalele Mateiaşului a avut onoarea să fie gazda Olimpiadei Naţionale Corale 2019 ce s-a desfăşurat, marţi, 23 aprilie de la ora 10:00, în Casa de Cultură a Sindicatelor C.D Aricescu. Pe scenă au urcat corurile de la licee, colegii, licee teologice, seminarii teologice altele decît cele de artă, ale Şcolii de muzică. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2282

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 24 April 2019

Spectacole şi voie bună pe 4 şi 5 Mai

Sărbătoarea Primăverii la Făget


Niculina Stoican, Cristina Turcu-Preda, Camelia Balmău, Sandra N, alături de alţi artişti ai Centrului Cultural Mioveni, vă aşteaptă în perioada 4-5 Mai, pe platoul de la Făget, la evenimentul anual „Sărbătoa­rea Primăverii, Muncii şi Bucuriei“  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1976

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 24 April 2019


Concert de Paşte la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, concertul tradiţional de Paşte.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1901

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 156 - 186 din 4318


embedgooglemap.net


Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info