Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(3 voturi)
Monday, 04 November 2019


Armenii din Argeş s-au întâlnit la Câmpulung


Sub organizarea lui Emil Ha­gi, Centrul Cultural Apa Să­rată a fost gazda unei noi ediţii a Simpozionului „Civili­zaţie Mon­tană. Tradiţii, obice­iuri, fol­clor în munţi”, un dialog Ro­mân-Armân.  

Comentarii (2) | Vizualizari: 1278

Continuare
 
(3 voturi)
Friday, 01 November 2019

Filme de colecţie în weekend,

„Pe aripile vântului” şi „Cuibul de viespi”


Sâmbătă, 2 noiem­brie 2019, de la ora 18, la Cinema­tograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat celebrul film american „Pe aripile vân­tului”, realizat în Regia îi aparţine lui Victor Fle­ming, în rolurile principale fiind Clark Gable şi Vivien Leigh.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1544

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 01 November 2019

  La Teatrul Alexandru Davila, începe a  XXIII-a ediţie

Festival Internaţional de Teatru de Studio şi Forme Noi 


În perioada 1 – 10 noiembrie 2019, la Teatrul ”Alexandru  Davila” Piteşti, se desfăşoară cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţio­nal al Teatrului de Studio şi de Forme Noi. Vor participa trupe de teatru din Bucureşti, Brăila, Galaţi, dar vor fi prezenţi şi actori din Chişinău, Bulgaria, Germania, etc. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1520

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 01 November 2019

La Sala Lumina

Expoziţie de icoane şi festival de film religios!


În perioada 1-8 noiembrie 2019, la Centrul Cultural Judeţean Ar­geş – Sala Lumina, se desfă­şoară două manifestări importante în sfera artei religioase - Expoziţia-concurs na­ţională de icoane ”Rugămu-ne Ţie“ şi Festivalul-concurs al filmului cu tematică religi­oa­să ”Lumină din Lumină” - organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pă­rinte Ar­hiepiscop Calinic, de către Arhiepiscopia Argeţului şi Mus­celului, în parteneriat cu Con­­si­liul Judeţean Argeş, prin Centrul Cul­tural Judeţean Argeş. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1449

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 01 November 2019

Celebra melodie „Sud în deal...“ s-a născut în Argeş

Mihai Constantinescu, inspirat de o casă din Hârtieşti


Îndrăgitul cântăreţ, Mihai Constantinescu s-a stins din viaţă, marţi sea­ra, după cinci luni de suferinţă la Spitalul Floreasca din capitală, în ur­ma unui stop cardio-respirator. Aproape toate cântecele lansate de ma­rele artist au devenit şlagăre fredonate de generaţii după generaţii. Puţin ştiu că melodia „Sus în deal”, compusă în 1986, a avut ca inspiraţie o ca­să din Hârtieşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2270

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 29 October 2019

Maia Morgenstern şi Carmen Tănase:

Cocktail pe scena piteşteană


Iubitorii de teatru vor putea vedea spumoasa comedie „Cocktail„, cu marile actriţe Maia Mor­gen­stern şi Carmen Tănase, miercuri, 13 noiembrie, la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicate­lor din Piteşti.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1673

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 29 October 2019


Reconstituire istorică


Mausoleul Mateiaș a fost gazda evenimen­tului de reconstituire istorică ce s-a orga­ni­zat pe data de 27 octombrie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1366

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 29 October 2019


Prelegere pe teme istorice

 Miercuri, de la ora 18, în Sala de conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, se va desfăşura manifestarea Statuile de daci şi Columna din Forul lui Traian.  Este vorba de o prelegere susţinută de Leonard Velcescu, pe tema mărturiilor iconografice despre rolul dacilor în Antichitate. Leonard Velcescu este doctor în Istoria Artei, doctorat obţinut la Sorbona, şi Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană. Studiile sale de specialitate acoperă Europa, se întind pe zeci de ani şi vizează reprezentările geto-dacilor în artă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1292

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 29 October 2019


Ziua Armatei a fost sărbătorită la Mausoleul Mateiaş


În data de 25 octombrie este sărbătorită ziua Armatei. Anul acesta militarii garnizoanei Câmpulung alături de invitaţi şi oficialităţi locale au fost prezenţi la Mausoleul Mateiaş pentru a aduce un pios omagiu eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă. Ceremonialul militar a debutat cu o slujbă de pomenire după care a urmat depunerea de coroane din partea celor prezenţi. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea milita­rilor prin faţa asistenţei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1536

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 29 October 2019


Concert pentru Europa la Filarmonică

 

Filarmonica organizează joi, 31 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pa­gini muzicale semnate de Tomaso Giovanni Albinoni, Be­nedetto Marcello, Ennio Morricone şi Ludwig van Bee­tho­ven.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1433

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 28 October 2019


16 pictori şi-au expus lucrările la Câmpulung


Acorduri cromatice a fost tema sub care s-a des­fă­şurat vernisajul expoziţiei, realizat de pictorii mus­ce­leni din Cenaclul de Arte Plas­tice „I.D. Negulici” şi cei din cadrul A.L.Z.I.A.R. în ta­băra ce s-a desfăşurat la începutul lunii sep­tem­brie pe litoralul ro­mânesc şi la Balcic. Şaisprezece pictori şi-au expus lucră­rile în cen­trul oraşului de la poa­lele Mateiaşului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1373

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 22 October 2019


„Concertone pentru două viori“, la Filarmonică


Filarmonica organizea­ză joi, 24 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un con­cert simfonic cu pagini muzicale semnate de Wolfgang Amadeus Mo­zart şi Ludwig van Beethoven. Alături de orchestra simfo­ni­că a in­stitu­ţiei, dirijată de Silviu Deaconescu, partici­pă, ca solişti, violoniştii Mădălin Sandu şi Con­stantin Mirea, care vor interpreta Concertone pentru 2 viori, în Do major, de W. A. Mozart.                           


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1419

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 22 October 2019


Cultură şi Credinţă în Societatea Contemporană

Ieri, (Luni, 21 octombrie), de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții a Centrului Cultural Pitesti, a avut loc prelegerea cu tema „Toleranța într-o societate democratică, aspecte juridice și teologice”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, inițiat și coordonat de conf.univ. dr. Marius Andreescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1321

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 22 October 2019


Doina Ruşti îşi lansează o carte la Piteşti


Scriitoarea Doina Ruşti se va afla la Piteşti, joi,  pe  24 octombrie  pentru a anunţa apa­ri­ţia noului ei roman, intitulat Homeric. Eveni­men­tul va avea loc la ora 13, la Biblioteca Ju­deţeană Dinicu Golescu.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1321

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 22 October 2019


125 de ani de activitate la Colegiul Dinicu Golescu


Chiar dacă a fost declarat doliu naţional, prilejuit de reînhumarea reginei mamă Elena, Colegiul Naţional Dinicu Golescu a sărbătorit sâmbătă, 19 octombrie, 125 de ani de activitate neîntreruptă a şcolii.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1386

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 19 October 2019

Începe festivalul Trivale Fest

Mircea Vintilă, preşedintele juriului 


Iubitorii de folk sunt invitaţi la cea de-a V-a ediţie a Festiva­lului Naţional de Mu­zică Folk Trivale Fest, sâm­bătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Filarmonicii Piteşti. Intra­rea este liberă, în limita locu­rilor disponibile.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1532

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 4364


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info