Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Ilumintatul festiv rămîne montat la Mioveni      *** Directorul general Dacia a luat prînzul cu jurnaliştii     *** Primăria vrea să reducă subvenţia pentru căldură!     *** 16 cazuri de gripă confirmate în Argeş     *** Sfinţii zilei      *** Cea mai bună zi pentru Raci!    *** Sfinţii zilei      *** RĂCITURĂ MUNTENEASCĂ     *** Evenimente 18 ianuarie de-a lungul vremii     *** Aniversare de prestigiu la Şcoala Mihai Eminescu      *** Şoferul reţinut după moartea tinerei     *** Percheziţii la un afacerist din Bradu     *** Îşi aniversează ziua în arest!     *** A doborît trei femei dintr-o lovitură     *** În 2 săptămîni, 7 ordine de protecţie     *** Concurs cu scandal, la Cetăţeni     *** Hotărîre de Guvern pentru Sala Polivalentă     *** Miza pe juniorii din propria pepinieră!      *** „Sîntem la un nivel satisfăcător“     *** Vechile Dacii revin în competiţii!     *** Sîmbătă, primul amical pentru CS Mioveni     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Mai mulţi juniori decît seniori!     *** Amicale tari înainte de Euro, pentru tineret     *** Amicale tari înainte de Euro, pentru tineret     *** S-au stabilit sferturile Cupei     *** Voleibalistele junioare de la CS Dacia vor juca acasă    

 
Concursul „Cîntecele Argeşului şi Muscelului“ Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 20 aprilie 2015

Concursul „Cîntecele Argeşului şi Muscelului“

 

 Consiliul Judeţean Argeş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, în parteneriat cu Asocia­ţia Folcloriştilor Argeşeni „C. Rădulescu - Codin“, organizează concursul judeţean al grupurilor vocale şi instrumentale, al rap­sozilor, soliştilor vocali şi ins­trumentali de muzică populară „Cîntecele Argeşului şi Mus­celului“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3000

Continuare
 
Competiţie de Rubik, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 aprilie 2015

Competiţie de Rubik, la Mioveni

 

 Prima zi a competiţiei de rezolvare a cubului Rubik a fost una extrem de den­să şi de disputată. Ea s-a încheiat cu rezultate foar­te bune, după cum a a­preciat organizatorul competiţiei şi delegatul World Cube Association (federaţia internaţională de profil), Radu Făciu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3144

Continuare
 
Curier-ul Facebook-ului Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 aprilie 2015

Curier-ul Facebook-ului

 

 Utilizatorii de Facebook preferă să îşi etaleze sta­rea în care se află sau ce­ea ce fac prin diferite simboluri. Starea ta, dar şi dacă mănînci, bei, dor­mi sau vezi un film o poţi transmite prietenilor prin intermediul unui emoti­con disponibil în caseta de actualizare a stării. Unele opţiuni oferă zeci de animaţii simple de a vă exprima emoţiile, cum ar fi fericit, trist, o­bo­sit, entuziasmat etc. Zilnic vă vom prezenta simbo­lurile pe care le pu­teţi copia şi pune la sta­rea de pe Facebook.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3008

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 20 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„Ucenicii picturii“

În perioada 20 - 30 aprilie, Biblioteca Judeţeană Argeş va organiza, în holul instituţiei, expoziţia de artă plastică „Ucenicii picturii“, realizată de cursanţii de la Atelierul de pictură „Şcoala din Galerie“. Coordonatorul acestei expoziţii este artistul plastic George Paulian. Născut în Bucureşti, în aprilie 1936, George Paulian a absolvit Universitatea de Arte din Iaşi. Este unul dintre membrii fondatori ai cenaclului „Ion D. Negulici“ din Cîmpulung şi ai „Şcolii din Galerie“. A fost profesor la Şcoala de Arte şi jurnalist. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, de la ora 13, în holul Bibliotecii Judeţene Argeş.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2913

Continuare
 
„Tîrg de nunţi“, la Piteşti Mall Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Viitoarele mirese îşi pot alege rochia mult visată

„Tîrg de nunţi“, la Piteşti Mall 

 

 Pînă mîine inclusiv, la Piteşti Mall va avea loc o nouă ediţie a „Tîrgului de nunţi“. Anul acesta, vor veni la Piteşti o mulţime de ex­pozanţi, furnizori de servicii şi produse ne­cesare organizării nun­ţii perfecte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3067

Continuare
 
Lăsaţi copacii pe rădăcini! Imprimare E-mail
(4 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Lăsaţi copacii pe rădăcini!

 

 Sub cer, sub stele. În ferestre. În privirile noastre. Lăsaţi copacii să creas­că! Să în­mu­gu­reas­că! Să înfrunzeas­că! Să în­florească! Să foş­neas­că! Să miroasă! Să cînte!

Comentarii (1) | Vizualizari: 3118

Continuare
 
Bune vestiri Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Bune vestiri

 

 Dimineaţa peste Oltenia Rîmnicului pare înnoirea unei primăveri întîrziate. Dinspre răsărit, o săgetare cerească lasă o diră ca o brazdă no­vă­cească însîngerată prin ţărînă de azur lăptos al cerului. În zorii unor voievozi harnici, cum va fi fost Mircea cel Mare, fiul lui Radu I Basarab, trebuie să fi trecut Oltul şi Nicodim de la Vodiţa, Tismana, Prislop, Cozia... să ducă duh de primenire crezului creştin pe la Cotmea­na. Olteni neaoşi, adică din stînga Alutusului, fuseserăm invitaţi la un eveniment special la Piteşti, dar şi la mănăstirea Cotmeana: Simpozionul Naţional „Mircea Eliade şi mitul eternei reîntoarceri“, respectiv Colocviile simpozionului, integrînd şi parastasul dedicat lui Mircea (Eliade) şi lui Constantin (Brâncuşi). Toate acestea trebuiau să se desfăşoare chiar de Blagoveştenii, adică în ziua consacrată de calendarul trăirii creştine, cea a Buneivestiri, acel moment al pogorîrii duhului să dea gliei încunoştinţarea că sămînţa înnoitoare va primeni toate întru­pările cu înnoirea timpului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4379

Continuare
 
Studenţii ucenicilor vrăjitori Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Studenţii ucenicilor vrăjitori

 

Nu sîntem nici facultate. Nici universitate. Nu avem nici amfiteatre, nici laboratoare, nici spaţii de cercetare. Nu eliberăm nici diplome, nici certificate, nici doctorate. Dar sîntem frecventaţi de studenţi, de masteranzi, de licenţiaţi, de absolvenţi inteligenţi şi de nenumăraţi elevi. Fără directori, fără decani, fără rectori, fără profesori universitari, fără clopoţel, fără catalog, fără hărţi, fără catedră, fără corigenţe, fără restanţe.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3144

Continuare
 
Planetă de adolescent Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Planetă de adolescent

Studenţii cenaclului Sind Junior

 

(Texte incluse în volumul XI al antologiei „Ucenicii Vrăjitori“, realizată de membrii cenaclului Sind Junior, sub îndrumarea prof. Marin Ioniţă şi a Casei de Cultură a Sindicatelor Piteşti. Lansarea cărţii va avea loc sîmbătă, 25 aprilie, începînd cu ora 11.00, la biblioteca Casei Sindicatelor Piteşti. Orice doreşte este invitat.)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3004

Continuare
 
„The Best of Taraf“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Tudor Gheorghe, concert de excepţie la Casa Sindicatelor

„The Best of Taraf“

 

 Tudor Gheorghe va susţine un concert, pe data de 4 mai, la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. El va veni de data aceasta cu spectacolul intitulat „The Best Of Taraf“, în care va interpreta unele dintre cele mai bune melodii din discografia sa. Preţul unui bilet este de 65 lei şi poate fi procurat de la casa de bilete a Casei Sindicatelor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3012

Continuare
 
Profitaţi de campania „Hai la băi!“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Profitaţi de campania „Hai la băi!“

 

 Argeşenii se pot înscrie la programul „Hai la băi!“, la care cele mai importante staţiuni din ţară au lansat oferte pentru perioada următoare, ce includ cazare şi tratament cu apă termală.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3079

Continuare
 
Unde mergem în weekend? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Unde mergem în weekend?

 

„Cerere în căsătorie şi Ursul“

 Astăzi, de la ora 18, la Teatrul Al. Davila din Piteşti, va fi prezentat spectacolul „Cerere în căsătorie şi Ursul“, de Cehov, în regia Cezarinei Udrescu. Din distribuţie fac parte ac­torii Luminiţa Borta, Puiu Măr­­ges­cu, Dan Andrei, Robert Tudor, Adrian Duţă, Daniela B­u­­tuşină, Tudoriţa Popescu, Marius Pieca şi Robert Chelmuş. Ilustraţia muzicală este realizată de Cătălin Creţu, iar scenografia de Miruna Varodi.   
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3130

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 18 aprilie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Gala Femeilor de Succes Renault România

 Cea de-a treia ediţie a Galei Femeilor de Succes Renault România va avea loc joi, 23 aprilie, la Piteşti, la hotel Ramada, începînd de la ora 16.00. La această gală vor participa Jean Christophe Kugler, director al regiunii Eurasia, din care face parte şi România, Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Renault Romania, dar şi Dana Oprişan, director resurse umane Renault România. De asemenea, vor lua parte la eveniment jurnalistul Vlad Petreanu şi actriţa Andreea Vasile, care sînt invitaţi speciali la Gala Femeilor de Succes Renault România. Pe actriţă o puteţi vedea în filmul „De ce eu?“. Meseriile industriei automobilului sînt cel mai adesea la genul masculin, dar la succesul Renault România contribuie peste 5.000 de femei, cu meserii specifice întregului lanţ de construcţie a unei maşini.   

   A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3416

Continuare
 
Jurnalist în cuşca tigrului Imprimare E-mail
(6 voturi)
vineri, 17 aprilie 2015

Teribilism sau curaj?

Jurnalist  în cuşca tigrului

 

 Circul New York a ajuns în Piteşti, iar astăzi, de la ora 18, va avea prima reprezen­tanţie în parcarea hipermarketului Succes. Sînteţi aşteptaţi cu toţii, cu mic, cu ma­re, la un spectacol senzaţional de circ cu numere premiate la Festivalul de la Monte Carlo. În premieră, circul care aparţine unei familii din Ungaria vine în Româ­nia cu Dora, un tigru bengalez abinos, care este o raritate. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4586

Continuare
 
Astăzi este Izvorul Tămăduirii Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 17 aprilie 2015

Praznic închinat Maicii Domnului

Astăzi este Izvorul Tămăduirii 

 

 Ca în fiecare an, în prima vineri de du­pă Paş­te, Biserica Ortodoxă sărbă­toreşte Izvorul Tămăduirii. Este un praznic în­chinat Mai­cii Domnului, menit să arate rolul Fecioa­rei Ma­ria în lucrarea mîn­tuirii oamenilor. Mulţi pelerini sînt aş­teptaţi la Mă­năstirea de la Curtea de Argeş, un­de slujba va fi ofi­ciată de Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Ar­hie­piscop al Ar­gesului si Muscelului, ală­turi de un so­bor de preoţi. Pelernii se vor pu­tea în­china la moaştele Sfintei Fi­lofteia şi vor lua agheasma de la mănăstire. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3475

Continuare
 
Dacia susţine Simfonia Lalelelor Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 17 aprilie 2015

Patru maşini, expuse în faţa Primăriei

Dacia susţine Simfonia Lalelelor

 

 Dacia va fi susţinătorul unuia dintre cele mai im­portante evenimente desfăşurate pe plan local, respectiv Simfonia Lalelelor. Evenimentul va avea loc la Piteşti, la sfîrşitul săptămînii viitoare. Patru maşini au fost inscripţionate cu însemnele Dacia şi cu lalele frumos colorate şi expuse în faţa Primăriei Piteşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3158

Continuare
 
<< Start < Înapoi 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3752 - 3782 din 4004


embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Luni, 07.01.2019

--- 3.633 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info