Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden

*** Peste un milion de contribuabili, în Spaţiul Privat Virtual     *** ️21 de persoane munceau la negru      *** Gunoiul trebuie pus în saci diferiţi!      *** Euro creşte la sfîrşit de săptămînă     *** Pompier argeşean, campion naţional     *** Jandarmi în acţiune pe durata slujbelor religioase    *** 12 proxeneţi reţinuţi    *** Percheziţii la hoţii din Miceşti    *** Le-a dispărut fata de acasă    *** A zburat prin aer cu maşina şi a scăpat nevătămat!     *** Momitoarele grele, ideale pe ape curgătoare     *** Monturi de pescuit la crap în Delta Dunării     *** Misiune grea în Capitală     *** Cupa Lalelelor, la Bazinul Olimpic     *** Fotbal la TV în week-end     *** Barajul de promovare în iunie     *** Bilete online la meciurile din Norvegia şi Malta     *** Putere, flexibilitate şi reguli!    *** Sfinţii zilei     *** BlackBerry Messenger se desfiinţează în curînd    *** CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ    *** Evenimente 20 aprilie de-a lungul vremii    *** Aceşti români fantastici    *** „Fraţii Sisters“ şi „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“    *** „Nepoţii lui Tănase“ vin la Piteşti     *** Liga Campionilor1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** 1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** Au rămas fără drujbe    *** Mîine este Paştele la catolici    *** Ortodocşii sărbătoresc Floriile    *** Tîrg de Florii la Cîmpulung   

 Publicitate pdf
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Teatrul Davila, la Festivalul de la Vraţa

Teatrul Al. Davila din Piteşti participă, astăzi şi mîine, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Vraţa - Bulgaria, unde va prezenta spectacolul „Jurnalul unui nebun“, de N.V. Gogol, în regia Luminiţei Borta. Tînărul actor Dan Andrei interpretează, potrivit actriţei şi regizoarei Luminiţa Borta, cel mai greu rol pe care-l poate juca un actor. La acest festival participă teatre din Bulgaria, România, Macedonia, Serbia şi Muntenegru. 

      I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3017

Continuare
 
De la Simfonia Lalelelor, la premiile scriitorilor Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 16 mai 2015

De la Simfonia Lalelelor, la premiile scriitorilor

 

 Nici primăvara aceasta nu a fost doar o copie. Chiar cînd evenimentele poartă acelaşi nu­me, nu se repetă automat. Fiecare are identitatea sa şi îşi lasă amprenta unică în roca timpului ca­re trece. A fost o Simfonie a Lalelelor şi în primăvară trecută, şi de 38 de ani încoace şi chiar în acelaşi spaţiu de expoziţie, dar fiecare a strălucit cu alte flori, a respirat în altă atmosfera. Din primăvară în pri­măvară, Festivalul Zavaidoc şi Dansul Florilor, dar cu alţi cîntăreţi şi alţi dansatori. Cu alte melodii. În care în fiecare primăvară are loc la Piteşti, fie la Biblioteca Judeţeană, fie la Centrul Cultural, fie în librării, fie la muzeu, cel puţin o dată pe lună, o lansare de carte sau o întîlnire cu un scriitor.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3275

Continuare
 
77 de paşi spre neuitare Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

77 de paşi spre neuitare

 

 6 mai. Parc-a fost ieri, parc-a fost într-un timp fără hotar. Lume multă. Ingineri, proiectanţi, profesori, medici, preoţi, ziarişti, scriitori, artişti plastici, cîntăreţi, actori, arhitecţi, jurişti, militari, pensionari, elevi, studenţi, casnice, funcţionărime, oameni de pe stradă...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3249

Continuare
 
Ziceri cîntate pe sărite din antologia poetică a lui Nicolae Prelipceanu Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Ziceri cîntate pe sărite din antologia poetică a lui Nicolae Prelipceanu

 

Înapoi la Lili Marlen

 În tinereţe am scris un poem despre Lili
Marlen un cîntec german de război
Aşa credeam eu atunci
Nu-i admirăm pe nazişti, Doamne fereşte!
Însă văzusem poate deja
Cum se descompuneau cadavrele soldaţilor
Germani în stepele ruseşti
Deşi nu înţelesesem încă de ce mă
impresiona asta
acum ştiu
pentru că se întîmplă la lumina zilei şi sub
ochii noştri
ceea ce oricum tuturor ni se va întîmpla
în decembrie 1989 înainte de revoluţie pe bulevardul dacia
în faţa fostului sediu al uniunii scriitorilor
din rsr a zăcut multă vreme un cîine mort
cadavrul său patetic evolua din zi în zi era
tot mai una cu asfaltul murdar
dinainte de revoluţie şi de după
a trecut în felul acesta de 22 decembrie a depăşi Crăciunul
cadavrul cîinelui fără nume
nu era cîinele de lîngă pod al lui Geo Dumitrescu
era cîinele de lîngă uniune al nimănui
cadavrul lui avea aceeaşi soartă cu a soldaţilor germani ucişi în stepele ruseşti
nu asasinase pe nimeni în numele
arianismului cîinilor
da în tinereţe am scris un poem despre Lili
Marlen abia ştiam vreo două cuvinte
din acest cîntec german de război
vor der Kaserne vor dem grossen Tor stand
eine Lanterne und steht noch sie davor
cu care mureau în braţe milioane de oameni
pentru o cauză străină
exact cum o să facem şi noi cei care azi ne
mişcăm prin viaţă de parcă ar fi chiar
viaţa noastră cauza noastră

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2936

Continuare
 
Filmele săptămînii Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

Filmele săptămînii

 

15 mai - 21 mai
 Cinema Sebastian Papaiani

„Live“ 

 Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Live“. Filmul este o dramă care durează 90 de minute. Ema este o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii. Succesul emisiunii depinde major de rating, iar Ema e dispusă să îşi pună la bă­taie sănătatea, dar şi toate resursele pentru a scoate adevărul la iveală. Unul dintre cazuri o aduce în mijlocul unui scandal de proporţii care îi va schimba dramatic viaţa. Ea va fi prinsă în strînsoarea unei uriaşe şi periculoase maşinării care demas­că cele mai controversate personaje politice ale momentului. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3027

Continuare
 
Luminiţa Petrică împlineşte 63 de ani Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 16 mai 2015

La mulţi ani, de la Curierul!

Luminiţa Petrică împlineşte 63 de ani

 

 Astăzi, Luminiţa Petrică, manager la Restaurantul Brădet din Găvana, împlineşte astăzi 63 de ani. Evenimentul va fi serbat acasă, alături de familie şi de prietenii apropiaţi pe care îi a­re de-o viaţă. Special pentru ei, a pregătit un meniu cu totul special, iar la final, bineînţeles, nu va lipsi tortul ei preferat. La ceas aniversar, Luminiţa Petrică ne-a mărturisit că se simte fericită, îm­plinită şi, mai presus de toa­te, mulţumită că este sănătoasă şi că are familia mereu alături de ea. Pe Luminiţa, foarte multă lume o cunoaşte încă de pe vre­­mea cînd deţinea Restaurantul Cina, din centrul Piteştiului.    

A.Roşu

Mîine este sărbătorit Nicolae Ghinea, secretar la Primă­ria Cîmpulung Muscel. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3071

 
Trupe premiate la Gala Muzicii Folk Mioveni 2015 Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 15 mai 2015

Trupe premiate la Gala Muzicii Folk Mioveni 2015

 

 Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural organizează, pe 22 mai, Gala Muzicii Folk, Mioveni 2015. La eveniment, participă cîştigătorii celor trei ediţii anterioare ale Festivalului de muzică Folk, de la Mioveni în 2011, 2012 şi 2014. Evenimentul are loc în Sala Mare de Spectacole a Centrului Cultural Mioveni, de la ora 17.30

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3184

Continuare
 
Expoziţie Fioghin Calistru Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 15 mai 2015

Expoziţie Fioghin Calistru

 

Astăzi, la ora 17, în holul de la Business Forum, va fi vernisată expoziţia de pictură aparţinînd pictorului Fioghin Calistru. Acesta este cunoscut ca fiind un pictor excentric, care pictează biserici, icoane, peisaje şi portrete pe pînză. Lucrează inclusiv mozaic în aur şi are la activ cîteva mii de lucrări, multe dintre ele expuse în zeci de locaţii din lumea întreagă.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3131

 
Nou număr al Revistei Aripi Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 15 mai 2015

Nou număr al Revistei Aripi

 

Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Piteşti  ascos de sub lumina tiparului numărul 77 - 78 al Revistei literar artistice şi de cultură Aripi şi Suplimentul literar artistic Arcade. Revista cuprinde articole, proză, poezii şi interviuri cu personalităţi. Materialele publicate sînt scrise atît de elevii şcolii cît şi de cadrele didactice. Revista Aripi este una dintre cele mai complexe publicaţii şcolare din judeţul nostru fiind apreciată la nivel naţional.  

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2844

 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 15 mai 2015

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Laurenţiu Micu - primarul comunei Săpata, Eugeniu Ciobotoiu - manager la agenţia de turism Muntenia Travel, şi Nicolae Florescu - manager firma Dianthus. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2945

 
„14 mai în glumă, 14 mai în serios“ Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 14 mai 2015

Concert cameral cu Trio Contraste, la Filarmonică

„14 mai în glumă, 14 mai în serios“

Muzicieni cu palmares bogat

 

 Filarmonica Piteşti organi­zează, astăzi, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindi­catelor, un nou concert ca­meral. După un an, Trio Con­traste revine pe scena filarmonicii piteştene într-un recital cameral extraor­di­nar intitulat „14 mai în glumă, 14 mai în serios“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3012

Continuare
 
Seară de muzică live Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 14 mai 2015

Campania pentru viaţa Monalizei continuă

Seară de muzică live 

 

 Monaliza Zegheru are 26 de ani, o vîrstă la care oricine are dreptul să îşi trăiască viaţa, să se bucure de tinereţe şi să îşi facă planuri de viitor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3006

Continuare
 
„Cavalerul templier“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 14 mai 2015

O carte pe săptămînă

„Cavalerul templier“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul din­tre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, Adela Dinu, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Cavale­rul templier“, scrisă de Jan Guillou. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2960

Continuare
 
„Tudor Teodorescu - Branişte. 50 de ani de ziaristică morală“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 14 mai 2015

Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană Argeş

„Tudor Teodorescu - Branişte. 50 de ani de ziaristică morală“

 

 Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Piteşti vă invi­tă, astăzi, la ora 13, în sala de conferinţe a bibliotecii, la eveni­mentul de lansare a volumului „Tudor Teodorescu - Branişte. 50 de ani de ziaristică morală” (Editura Sitech, Craiova, 2015), autor Delia Duminică (lector univ. dr la Departamentul de Psihologie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Piteşti).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3047

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 14 mai 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Lectură-spectacol

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Literară Liviu Rebreanu organizează o lectură-spectacol, din volumul de versuri „Înţeles tîrziu„ al poetei Vavila Popovici, autoare de versuri, proză, eseuri articole publicistice, în română şi engleză. Manifestarea, susţinută de poeta Allora Albulescu, se va desfăşura, astăzi, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3051

Continuare
 
„Binecuvîntată fii, închisoare!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 13 mai 2015

Sîmbătă, la Închisoarea Piteşti, va fi prezentat filmul

„Binecuvîntată fii, închisoare!“

 

 Pentru că Închisoarea Piteşti este un muzeu în deve­ni­re, va fi sărbătorită Noaptea Muzeelor printr-o proiecţie de film chiar la închisoare. Sîmbătă, de la ora 19, în str. Negru Vodă nr. 30, Piteşti, va fi proiectat filmul artistic „Binecuvîntată fii, închisoare!“, cu Maria Ploae, Dorina Lazăr, Ecaterina Nazarie, Victoria Cosiaş, Maria Rotaru, Iulia Lazăr şi Romaniţa Ionescu.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3404

Continuare
 
<< Start < Înapoi 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3783 - 3813 din 4146


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info