Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
Aniversare
 Publicitate pdf
(1 vot)
Saturday, 04 April 2015

Credincioşii primesc binecuvîntarea Papei: Urbi et Orbi

Mîine, este Paştele catolic 

 

 Anul acesta, Biserica Romano-Catolică a stabilit celebrarea Paştelui pe 5 aprilie, înainte de cel al Bisericii Ortodoxe. Ortodocşii şi catolicii vor serba împreună Paştele în 2017, pe 16 aprilie, şi în 2025, pe 20 aprilie. Slujba de Paşte de la Vatican va fi oficiată de Papa Francisc. Duminică, la Vatican, centrul catolicismului mondial, Papa va susţine mesa de Înviere, în Piaţa San Pietro, din Roma, rostind tradiţionalul mesaj de Paşte şi binecuvîntarea Urbi et Orbi, ce va fi primită şi de credincioşii argeşeni. În traducerea din latină, mesajul înseamnă Către Cetate şi Lume.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5458

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 04 April 2015

Fenomen extrem de rar

Astăzi este Luna sîngerie!  

# Mulţi cred că anunţă vremuri rele

 

 Astăzi, are loc Luna sîngerie, cea mai scurtă eclipsă totală din acest secol. Eclipsa totală de Lună va putea fi admirată din Oceanul Pacific şi Australia, Japonia, China, Asia de Sud-Est şi coasta de vest a Americii, dar nu va fi vizibilă din România, deoarece se va produce în timpul zilei, avînd maximul la 15.00, ora României.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5913

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 04 April 2015

O mie de ouă de ciocolată ascunse la cursa ouălor de Paşte

Copiii se vor întîlni cu Iepuraşul

 

 Mîine, de la ora 16.30, copiii se vor întîlni cu Iepuraşul de Paşte. Simpaticul urecheat vine la Piteşti Mall încărcat de cadouri dulci pentru cei mici şi le promite acestora că se vor distra împreună de minune.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4968

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 04 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Iepuraşii trăsniţi   

Astăzi, începînd cu ora 17.00, Iepuraşii trăsniţi îi aşteaptă pe cei mici la Jupiter City Shopping Center. Vor avea loc concursuri cu premii, un atelier de încondeiat ouă şi un atelier foto cu îndrăgitele personaje. În plus, cei mici se pot înscrie la “Tombola oului gigant”.  

  A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5412

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 03 April 2015

Pentru a-şi găsi perechea potrivită,

Tigroaica Dana, mutată la Zoo Ploieşti

 

Tigroaica Dana de la Grădina Zoologică Piteşti a călătorit peste o sută de kilometri ca să îl cunoască pe Alex, un tigru de la Zoo Ploieşti. Iar povestea lor de dragoste e pe cale să se înfiripe. Cei doi sînt două exemplare superbe şi foarte rare de tigru bengalez. Directorul de la Zoo Piteşti, Nuşa Popescu, ne-a spus că în schimbul femelei de tigru bengalez, Grădina Zoologică din Ploieşti a oferit un mascul şi o femelă de maimuţe pavian.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5483

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Muzeul Etnografic va fi vizitat de 50 de elevi

Muzeul Etnografic Prof. C.I. Năstase, de la Racoviţa, reprezintă un punct de atracţie turistică important pentru oraşul Mioveni, astfel că, în săptămîna „Şcoala Altfel“, pe data de 8 aprilie, un grup de 50 de elevi, conduşi de prof. Georgeta Cojocaru de la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, din Mioveni, va vizita acest monument. Muzeul Etnografic amplasat în Cula de la Racoviţa a trecut printr-o serie de lucrări de refacere, de recondiţionare şi achiziţionare de noi obiecte, precum şi de restructurare a secţiilor muzeistice. Lucrările au fost făcute cu sprijinul Primăriei Mioveni şi a Centrului Cultural Mioveni.   

  S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4891

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 April 2015

Festival de Teatru pentru Tineri, la Mioveni

 

 Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni organi­zea­ză, în perioada 6 - 10 mai 2015, Festival de Tea­tru pentru Tineri, Mioveni, ediţia I.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5056

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 03 April 2015

Gala Premiilor de Excelenţă în Cultură, la Centrul Cultural

 

 Centrul Cultural Mioveni este gazda Galei Premiilor pentru Excelenţă în Cultură, eveni­ment organizat de Direcţia pentru Cultură a Judeţului Argeş, în după-amiaza zilei de 16 aprilie, cu începere de la ora 16.00.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4980

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

Azi, este Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului 

Spectacol caritabil, la teatru 

 

 Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Argeş vor marca, astăzi, „Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului“.        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5122

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

La Muzeul Judeţean,

Piţigoiul mare, exponatul lunii

 

 Proiectul expoziţional Exponatul lunii, derulat de Muzeul Judeţean Argeş, vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei. Exponatul lunii aprilie de la Muzeul Judeţean Argeş este piţigoiul mare (Parus major).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3977

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

Spectacol al voluntarilor de la Team Mioveni

 

  Voluntarii de la Team Mioveni - George Topîrceanu doresc să dăruiască de Paşte cîteva clipe de neuitat şi o masă îmbelşugată unor familii din Mioveni.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3984

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

Tîrg de Paşte cu meşteri populari  

 

   Se apropie Sărbătorile Pascale, iar cu toţii sîntem mult mai interesaţi de obiceiurile şi pregătirile din această perioadă.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3937

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

Curier-ul Facebook-ului

 

 Utilizatorii de Facebook preferă să îşi etaleze sta­rea în care se află sau ce­ea ce fac prin diferite simboluri. Starea ta, dar şi dacă mănînci, bei, dor­mi sau vezi un film o poţi transmite prietenilor prin intermediul unui emoti­con disponibil în caseta de actualizare a stării. Unele opţiuni oferă zeci de animaţii simple de a vă exprima emoţiile, cum ar fi fericit, trist, o­bo­sit, entuziasmat etc. Zilnic vă vom prezenta simbo­lurile pe care le pu­teţi copia şi pune la sta­rea de pe Facebook.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3710

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie naţională de icoane

Astăzi, de la ora 13, la Galeria de Artă Naivă din cadrul Muzeului Judeţean Argeş, va avea loc vernisajul Expoziţiei concurs naţională de icoane „Rugămu-ne Ţie“. Manifestarea la care participă zeci de meşteri iconari din toată ţara este organizată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Judeţean.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3862

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 02 April 2015

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Simona Bucura Oprescu - deputat PSD, Octavian Constantinescu - director serviciu Next Automobile Toyota, Ramona Şerban - consilier local Mioveni, Cornelia Biţă lider de sindicat la Federaţia Spiru Haret. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3924

 
(0 voturi)
Wednesday, 01 April 2015

Horaţiu Mălăele în spectacolul de teatru „Sunt un orb“

 

 Horaţiu Mălăele va face o demonstraţie de virtuo­zi­tate pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, într-o ediţie specială a spectacolului de teatru „Sunt un orb“. Piesa se va juca pe 27 aprilie, de la ora 19.00. Biletele s-au pus în vînzare la preţul de 35 lei şi 50 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5229

Continuare
 
<< Start < Înapoi 131 132 133 134 135 136 137 138 139 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 4093 - 4123 din 4284


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info