Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Cultural - Monden
Aniversare
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Wednesday, 18 March 2015

O nouă expoziţie de replici ale  gravurii celebre, la Cîmpulung

„Dali şi marea literatură a lumii“

 

Muzeul Municipal Cîmpulung găz­duieşte, în perioada 17 martie - 30 mai, expoziţia „Dali şi marea literatură a lumii“, care cuprinde reproduceri după gravurile marelui pic­tor olandez Salvador Dali. Este a doua expoziţie de replici ale unor opere aparţinînd unui pictor de renume, marca Alexandru Oprea, după ce, anul trecut, au fost expuse la muzeul cîmpulungean reproduceri după o serie de gravuri ale lui Rembrandt. Vernisajul expoziţiei a avut loc luni, de la ora 17, şi a adunat un public select. Dacă la expoziţia „Rembrandt“ preţul unui bilet a fost de 20 de lei, la noul eveniment intrarea va costa doar 5 lei.   

 N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3208

 
(0 voturi)
Tuesday, 17 March 2015

Astăzi, în cadrul unui concert cameral,

„Remember Enescu“ la Filarmonică

 

 Iubitorii compozitorului Maurice Ravel se vor bucura, astăzi, de un concert cameral organizat de Filar­moni­ca Piteşti. Acesta va fi susţinut, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Ansamblul „Remember Enescu“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3216

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 17 March 2015

Gaşca Zurli se va întîlni cu copiii din Piteşti

„Întîmplări din lumea poveştilor“

 

 Gaşca Zurli, una dintre cele mai iubite trupe de teatru pentru copii din România, va ajunge vi­neri, 20 martie, la Pi­teşti. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, începînd cu ora 18.00, iar preţul unui bilet este de 22 de lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3081

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 17 March 2015

Noutăţi Dacia prezentate la întîlnirea proprietarilor de Duster

Ambulanţa cu şenile, atracţia participanţilor

 

 La Slănic Prahova, a avut loc cea de-a opta ediţie a Reuniunii Aso­cia­ţiei Club Duster, la care au partici­pat 40 de vehicule Dacia Duster şi peste 100 de persoane. Alături de fanii acestui model al gamei Dacia s-au aflat preşedintele director ge­ne­ral al Dacia, Nicolas Maure, şi directorul general al Renault Commercial Roumanie, Jan Ptacek.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3524

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 17 March 2015

Curier-ul Facebook-ului

 

 Utilizatorii de Facebook preferă să îşi etaleze sta­rea în care se află sau ce­ea ce fac prin diferite simboluri. Starea ta, dar şi dacă mănînci, bei, dor­mi sau vezi un film o poţi transmite prietenilor prin intermediul unui emoti­con disponibil în caseta de actualizare a stării. Unele opţiuni oferă zeci de animaţii simple de a vă exprima emoţiile, cum ar fi fericit, trist, o­bo­sit, entuziasmat etc. Zilnic vă vom prezenta simbo­lurile pe care le pu­teţi copia şi pune la sta­rea de pe Facebook.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3104

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 17 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Design vestimentar, la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti organizează deschiderea oficială a cursului de design vestimentar, coordonat de artistul plastic Stela Lucici. Evenimentul, la care sînt aşteptate toate persoanele interesate de evoluţia şi tendinţele modei, va avea loc mîine, de la ora 17, în Sala „Cafeneaua Artelor“, din cadrul Centrului Cultural Piteşti (demisolul imobilului Casei Cărţii).   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3356

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 16 March 2015

Vineri, la Curtea de Argeş,

S-a lansat proiectul Teatru şi viaţă

 

 Vineri, la Centrul de Cultură şi Arte George Topîrceanu, din Curtea de Argeş, a fost lansat proiectul Teatru şi viaţă, care este finanţat cu suma de 35.804,76 euro, prin granturile Spaţiului Economic European 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Prin acest proiect, Asociaţia pentru Dialog Intercultural îşi propune promovarea valorilor democratice şi a drepturilor omului. Zeci de elevi de la Colegiile Naţionale Vlaicu Vodă, din Curtea de Argeş, Octav Onicescu, din Bucureşti, dar şi de la Liceul Bulgar Hristov Botev, din Capitală, vor pune în scenă piese de teatru prin care vor ex­plica şi vor arăta efectele negative ale discri­minării, de orice fel. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3408

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 16 March 2015

Solistul trupei Vunk l-a ajutat pe un piteştean să-şi îndeplinească visul!

Cerere în căsătorie în timpul concertului

 

 Vineri, trupa Vunk şi-a început, la Piteşti, turneul „Înconjurul lumii“ care va cuprinde 18 oraşe din ţară şi porneşte de la ideea că România nu este o ţară, ci o lume pe care Vunk vrea să o descopere în cele mai frumoase aspecte ale sale prin fiecare spectator. Piteştiul este un oraş simbol pentru trupă, pentru că aici şi-a început toate turneele. Înainte de începerea concertului, pe ecrane au fost proiectate mai multe imagini cu oraşul nostru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3846

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 16 March 2015

I-a oferit inelul de logodnă la un botez

 

 Sîmbătă seara, la un local din Mioveni, a avut loc o cerere inedită în căsătorie la o petrecere de botez la care cei doi tineri erau invitaţi. Sătul să mai aştepte să-şi ceară iubita în căsătorie, un tînăr şi-a luat inima în dinţi şi un pahar cu vin în mînă şi a oprit, pentru cîteva minute, petrecerea de botez la care se afla pentru a o cere de nevastă. Cristi a luat microfonul şi, emoţionat, a cerut-o pe iubita sa, Loredana. Ea i-a spus un DA răspicat, iar băiatul i-a oferit inelul de logodnă şi a luat-o în braţe.  Pentru a ajunge însă aici a fost nevoie de ceva curaj, pe care tînă­rul nu şi l-a făcut pînă sîmbătă seara. Cristi şi Loredana sînt împreună de şase ani de zile. Deşi nu şi-au făcut multe planuri comune pînă acum, după ora trei a nopţii de sîmbătă, cînd el şi-a făcut curaj să facă acest pas, se gîndesc serios la cum îşi vor petrece următorii 60 de ani împreună. Cei doi au dansat apoi pe ritmul piesei „Vagabondul vieţii mele“.  

   A.Roşu  Foto: C.Tudor

 

Comentarii (1) | Vizualizari: 3339

 
(0 voturi)
Monday, 16 March 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Doamne ale condeiului

În această săptămînă, în holul BIbliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş este deschisă expoziţia „Personalităţi feminine argeşene. Doamne ale condeiului“. Este vorba de o expoziţie de carte din colecţiile bibliotecii, dedicată Zilei Internaţionale a Femeii.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3168

Continuare
 
(2 voturi)
Saturday, 14 March 2015

 CURIERUL ARTELOR

PĂRINŢI ŞI COPII - Provocările societăţii secularizate

 

 Marţi, 10 martie, Biblioteca Judeţeană Argeş a găzduit lansarea cărţii de învăţătură, publicată cu binecuvîntarea IPS Calinic, Arhiepiscop de Argeş şi Muscel, intitulată „Părinţii - cei mai mari duşmani ai propriilor copii“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4814

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 14 March 2015

Cu madam Udrea la Piteşti

„La revedere pentru cine ştie cît“

 

 Dacă ar fi fost strigoi şi eu nemuritor, aş purta în văzul lumii semnul sărutului Doamnei Udrea. N-am fost întrebat, dar nu am refuzat. A fost aşa, ca un accident în trecere, o ciocnire între două autovehi­cule, un impact cu un meteorit, ca o dragoste fulgerată la prima vedere. Şi, uite aşa, în trecere, era gata-gata să mă aleg sigilat ca de o ştampilă cu cerneală roşie pe un plic cu adresa spre niciunde. Dar am primit din mîna ei, făcută parcă să dezmierde, să numere bani şi să pălmuiască, un pix inscripţionat cu numele EBA. L-am păstrat ca pe un talisman pînă azi, cînd scriu cu el aceste rînduri, dar nu m-am simţit obligat să o votez pentru europarlamentare pe copila încă neînţărcată din familia prezidenţială.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4615

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 14 March 2015

Fulgere în noapte

 

 Desprinsă din cartea „Uce­nicii vrăjitori“, volumul 11, şi dintr-o bancă a Colegiului Na­ţional Zinca Golescu, clasa a IX-a l, Rebecca Sîr­bu, poposeşte în această pa­gină cu o proză pentru volu­mul ei de debut. Poarta îi este deschisă, fie bine-venită! 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4810

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 14 March 2015

Filmele săptămînii

 

13 martie - 19 martie                               
Cinema Sebastian Papaiani

„Aferim!“

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Aferim!“. Filmul este o dramă istorică de 105 minute. Costandin, un zapciu din secolul 19, primeşte sarcina de a urmări şi prinde un sclav rrom fugit de la curtea unui boier. Acesta este cu atît mai hotărît să prindă şi să-l pedepsească pe sclavul pe nume Carfin, cu cît bănuieşte că soţia lui a avut o aventură cu acesta. Costandin va porni în urmărirea lui Carfin alături de fiul său adolescent, Ion, şi de aghiotantul său, Ghiţă, iar Radu Jude le va retrasa itinerariul aventuros filmînd în Dobrogea, în munţii Măcinului şi în localităţi din judeţul Giurgiu. Biletul de intrare costă 8 lei, la orele 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la telefonul 0248.610.620.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4462

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 13 March 2015

Trupa Vunk face cea mai mare colecţie de dorinţe din România

Fiecare spectator îşi va scrie visul pe hîrtie   

# Turneul „Înconjurul lumii“ începe, astăzi, la Piteşti

 

 Trupa Vunk va face „Înconjurul lumii“ în căutare de visuri scrise negru pe alb, pe hîrtie. Turneul acustic va cuprinde 18 oraşe din ţară şi porneşte de la ideea că România nu este o ţară, ci o lume pe care trupa Vunk îşi doreşte să o descopere în cele mai frumoase aspecte ale sale prin fiecare spectator ce va intra în lumea lor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4756

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 13 March 2015

Weekend culinar la Jupiter City

Concert Maria Buză şi multe surprize 

 

 În acest weekend, între 13 şi 15 martie, la Jupiter City Shopping Center, va avea loc evenimentul intitulat „Weekend Culinar“. Pe parcursul celor trei zile ale manifestării, vor avea loc deschiderea restaurantului La Butoaie, la Jupiter City, şi o mulţime surprize pentru piteşteni.

Comentarii (1) | Vizualizari: 4888

Continuare
 
<< Start < Înapoi 131 132 133 134 135 136 137 138 139 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 4186 - 4216 din 4281


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info