Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** „Lecţii maraton de 10-15 minute la Şcoala 3“      *** Poşta îşi cere scuze!      *** Tîrgul de Toamnă, la Bowling      *** Săptămîna Europeană a Democraţiei, la Mioveni      *** Maneaua lui Dani Mocanu pentru procurori      *** A murit pentru o sticlă cu bere      *** 23 de persoane munceau la negru      *** Maşină nouă, făcută zob la Albota      *** CS Mioveni, neînvinsă cu Mihali!      *** Meciuri cu 10, 9 şi 7 goluri      *** FC Argeş şi CS Mioveni vor juca marţi!      *** Eftimie: „Nu am avut nici şansă“      *** Lincar: „Ne-am apărat ca la Rovine!“      *** Au învins, dar n-au convins!      *** Şapera: „Apărarea a făcut diferenţa“      *** Costescu: „Precizia aruncărilor ne-a costat“      *** Din Suedia nu a mai ajuns acasă      *** Trei copii instituţionalizaţi, medaliaţi!      *** Despăgubire în batjocură: 9 oi, 1.350 lei     

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Întîlnire a voluntarilor

Astăzi, de la ora 14, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc o întîlnire a voluntarilor Europe Direct Argeş. Voluntarii Centrului Europe Direct Argeş vor discuta despre coordonarea viitoarelor activităţi.     

„Legenda clovnului de cursă lungă“

În perioada 16 - 21 octombrie, în holul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi deschisă expoziţia „Legenda clovnului de cursă lungă“. Este vorba de o expoziţie de pictură, lucrările expuse pe simeze aparţinnd pictoriţei Monica Dinu, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, profesoară la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Piteşti.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 162

Continuare
 
Dirijorul Mădălin Voicu, în premieră la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 octombrie 2017

În cadrul concertului de joi,

Dirijorul Mădălin Voicu, în premieră la Filarmonica Piteşti

 

Filarmonica Piteşti organizează, joi, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Corelli, Mozart şi Schubert. În prima parte, violonista Maria Marica va interpreta Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră în La major, K 219 de Wolfgang Amadeus Mozart.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 297

Continuare
 
Valentin a ales echipa lui Despot Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 16 octombrie 2017

Încă un argeşean la Vocea României

Valentin a ales echipa lui Despot

 

Vineri seara, la Vocea României, Valentin Poenariu, din Mioveni, a reuşit să întoarcă trei din cele patru scaune. Este vorba despre juraţii Loredana Groza, Tudor Chirilă şi Adrian Despot. Smiley a fost singurul care nu s-a întors cînd l-a auzit interpretînd piesa „You Are So Beautiful“, din repertoriul lui Joe Cocker. Valentin are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă Dinu Lipatti, din Piteşti, unde studiază flautul. El este obişnuit cu scena şi televiziunea, deoarece,de-a lungul timpului, a participat la mai multe concursuri, printre care se numără Next Star, X Factor etc.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 301

Continuare
 
Festivalul Aşchiuţă, la final Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


Festivalul Aşchiuţă, la final

Secţia Aşchiuţă a Teatrului Al. Davila Piteşti va prezenta, astăzi, de la ora 11.30, spectacolul „Legenda Lacului Învîrtita“, în cadrul Festivalului de Teatru pentru Copii Aşchiuţă. Mîine, de la ora 10,  în Sala Aşchiuţă, Teatrul Anton Pann Rîmnicu Vîlcea va pune în scenă spectacolul „Ursul păcălit de vulpe“. De la ora 11.30, tot în Sala Aşchiuţă, actorii Teatrului Davila vor juca spectacolul „Ridichea Uriaşă“ şi se va încheia festivalul care s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămîni.   
I.Ivănoiu  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 285

 
Astăzi este mare sărbătoare Sfînta Cuvioasă Parascheva Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


Astăzi este mare sărbătoare Sfînta Cuvioasă Parascheva

 

Astăzi este mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind prăznuită Sfînta Cuvioasă Parascheva.  Cunoscută popular şi ca Sfînta Paraschiva, Cuvioasa Parascheva s-a născut în apropiere de Constantinopol, din părinţi bogaţi şi credin­cioşi. La vîrsta de zece ani, a auzit în biserică vorbele „Oricine voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie“ (Marcu 8, 34) şi se decide să urmeze calea celor sfinte.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 381

Continuare
 
Filmele săptămînii - 13 - 19 octombrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017

Filmele săptămînii - 13 - 19 octombrie

Cinematograful Sebastian Papaiani
 „Brazilienii“    

Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă filmul „Brazilienii“, aventură, romantic, dragoste, care durează 95 de minute şi rulează la ora 15.00 şi 17.00. De la ora 13.00 puteţi vedea animaţia „Sus Ancora! Elias şi secretul din Marele Port“, iar la ora 19.00 „Octav“. În „Brazilienii“, întreg satul e în febra campionatului. Cele mai multe şanse le are echipa „greilor“ din consiliul local, conduşi de primar care nu poate să greşească şi de adjunctul său, căruia nu-i place să greşească. Prima dată se înscriu în competiţie şi prăpădiţii satului. În fruntea lor este un băiat rău cu picioare de aur, proaspăt ieşit din puşcărie. Miza devine mare cînd un milionar misterios ce se trage şi el din acest sat, decide să-i premieze pe cei mai buni fotbalişti cu o excursie în Brazilia. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00 şi 8 lei, la ora 15.00, 17.00 şi 19.00. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 283

Continuare
 
Ce mai citim, ce mai scriem? Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


 Ce mai citim, ce mai scriem?

Denisa Coroja
Universitatea din Piteşti, Facultatea de Litere, master Traductologie limba engleză, anul I Cimitir stelar
A trecut vremea cînd priveam stelele,
A rămas doar praf de astre moarte
Căci au căzut rînd pe rînd
într-un celestial mormînt,
s-au topit ca himerele
ce-odată-mi răscoleau visurile
Bolta e goală la fel ca şi noi
Bate vîntul înăuntru, acelaşi vînt ce-a scuturat şi cerul de stele
Vii sînt numai aparenţele
ce ne hrănesc spiritele

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 288

Continuare
 
„Radiografie colorată“, expoziţie de pictură de Adelia Bogdan Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


„Radiografie colorată“, expoziţie de pictură de Adelia Bogdan

 

Centrul Cultural Piteşti şi-a făcut o datorie de onoare din promovarea ştiinţelor şi artelor frumoase în oraşul nostru. Multe evenimente par a marca un salt pe care fără îndoială lumea liberă şi-l doreşte încetăţenit. Vorbim prin acele conştiinţe creatoare de excepţie despre om şi lumea sa secretă ca despre o îndrituită revelaţie de mare folos vieţilor noastre. Şi chiar aşa este. O expoziţie de pictură de un suflu aparte, o abordare plastică a unui domeniu de frontieră, în acelaşi timp ştiinţă şi artă, ne-a invitat pe toţi, vineri, 5 octombrie, la ceasurile amurgului, la o recepţie cu adevărat de excepţie.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 416

Continuare
 
Debuturi fără rebuturi Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 14 octombrie 2017


Debuturi fără rebuturi

 

A apărut al doisprezecelea volum din antologia„Uce­nicii vrăjitori“. Tipărită de Casa de Cultură a Sindi­catelor din Piteşti, care adăposteşte cenaclul de literatură şi jurnalistică al elevilor şi studenţilor din această zonă.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 293

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Stela Popescu joacă la Topoloveni

Astăzi, Festivalul de Teatrul pentru Copii Aşchiuţă continuă la Topoloveni şi Domneşti. Astfel, la orele 10 şi 11.30, Teatrul Stela Popescu Bucureşti va juca spectacolul „Dl Goe, la Casa de Cultură Topoloveni“, spectacol în care o veţi putea vedea şi pe îndrăgita actriţă Stela Popescu. Tot astăzi, de la ora 11, la Casa de Cultură Domneşti, Secţia Aşchiuţă a Teatrului Davila va prezenta spectacolul „Legenda Lacului Învîrtita“.    
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 405

Continuare
 
Filme despre obiectivele culturale din Curtea de Argeş Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 13 octombrie 2017

Concurs destinat tinerilor

Filme despre obiectivele culturale din Curtea de Argeş

 

Pentru a descoperi oraşul Curtea de Argeş prin ochii tinerilor,  Asociaţia pentru Dezvoltare “GHEPart” din Curtea de Argeş, a or­ganizat cea de a doua ediţie a proiectului-concurs “ZOOMzet Cultural”. Scopul este promovarea obiectivelor culturale ale municipiului. Tineri cu  vîrste cu­­prin­se între 14 şi 21 de ani care s-au înscris în concurs, au participat la ateliere de creaţie video, între 25 şi 27 septembrie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 615

Continuare
 
„Un bărbat pentru Sara“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 octombrie 2017

Emilia Popescu şi Constantin Cotimanis în:

„Un bărbat pentru Sara“

 

Actori cunoscuţi ai scenei româneşti vor veni, pe 6 noiembrie, la Piteşti, cu piesa de teatru „Un bărbat pentru Sara“, o comedie de zile mari, scrisă de Sam Bobrick. Spectacolul va începe la ora 19.00 şi se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 436

Continuare
 
Zona Imaginarium ajunge la Piteşti! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 13 octombrie 2017

Conceptul de concert-instalaţie

Zona Imaginarium ajunge la Piteşti!

 

Melomanii sînt provocaţi la un concert inedit care va fi prezentat pe 16 octombrie, de la ora 19, la Filarmonica Piteşti. Este vorba de Zona Imaginarium care aduce la Piteşti conceptul de concert-instalaţie, readucînd în actualitate muzica de cameră, fuziunea dintre arte şi tehnici - sunet, imagine, mixaj.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 436

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 12 octombrie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacole în Piaţa Milea

Primăria Piteşti, prin Centrul Cultural Piteşti, organizează sub egida Tîrgului Toamna Piteşteană, în perioada 13 - 15 octombrie, în Piaţa Vasile Milea, mai multe spectacole. Programul acestora este următorul: mîine, 13 octombrie, de la ora 17 - spectacol de folclor; sîmbătă, 14 octombrie, de la ora 17 - spectacol de muzică tînără; duminică, 15 octombrie, de la ora 17 - spectacol de folclor. Manifestările, coordonate de profesorul de canto popular Valentin Grigorescu şi de cantautorul Tiberiu Hărăguş, vor fi susţinute de artişti şi formaţii locale.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 497

Continuare
 
Spectacol cu Fuego, Stela Enache şi Marina Florea Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 12 octombrie 2017

„Gramofonul cu amintiri“, pe scena Teatrului Al. Davila

Spectacol cu Fuego, Stela Enache şi Marina Florea

 

Pe 19 octombrie, de la ora 19, în Sala Mare din cadrul Teatrului Al. Davila din Piteşti, sînteţi aşteptaţi la premiera spectacolului „Gramofonul cu amintiri“. Acesta este pus în scenă de artiştii Secţiei de Revistă a Teatrului Alexandru Davila Piteşti, iar alături de Paul Surugiu - Fuego vor cînta Stela Enache şi Marina Florea!   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 726

Continuare
 
Serile Lipatti, la Leordeni Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 11 octombrie 2017

Concerte camerale de excepţie

Serile Lipatti, la Leordeni

 

Festivalul Serile Lipatti îşi continuă cea de a VI-a ediţie la Conacul Lipatti de la Fundăţeanca din comuna Leordeni. Pe 17, 24 şi 31 octombrie, la ora 18, salonul de muzică îşi redeschide porţile pentru publicul lui fidel cu recitaluri de pian de cel mai înalt nivel, avîndu-i drept protagonişti pe Ieronim Gugu, Vlad Dimulescu, Andrei Licareţ şi Viniciu Moroianu.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 553

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 3131


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cine merita victoria?Hai să fim serioși! Deși fundașii lor in frunte cu Deaconescu au făcut totul să fie 2 pauză ...
16/10/17 22:10 Mai mult...

La Şcoala 3, cărţi la gunoi!
Constat cu mare surprindere că există un comentariu negativ cu privire la ”profa” de biologie de la Scoala nr. 3 P...
16/10/17 21:59 Mai mult...

Mai mulţi şomeri, în Argeş
din pacate sunt multi someri deoarece nu vor sa munceasca, vin la angajatori si spun ca nu pot ba sa faca pe schimburi,b...
16/10/17 17:48 Mai mult...

Doar un punct, deşi meritau victoria!
Cu o floare, nu se face primavera! Sa nu uitam ca au avut ocazie clara de gol in repriza a II-a. Portarul Grecu era batu...
16/10/17 14:04 Mai mult...

I-au spart faţa!
Politia Stefanesti nu-si face niciodata treaba, infractorii se plimba pe strazi, mai ales in zona blocurilor fantoma est...
16/10/17 13:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Marți, 19.09.2017

--- 4.149 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter