Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Meşteşuguri uitate

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea Meşteşuguri uitate. Caligrafia. Este vorba de un curs de caligrafie, de istoria scrisului şi a cărţii şi de legătorie de carte.   

  I.Ivănoiu

„Curcubeul emoţiilor“

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala de Conferinţe de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea „Curcubeul emoţiilor“. În cadrul acestui atelier, copiii îşi vor dezvolta  aptitudinile emoţionale şi sociale prin jocuri şi exerciţii, îşi vor identifica emoţiile şi vor fi deprinse tehnici de gestionare a lor.  

  I.Ivănoiu

 Dezbatere pe problemele de matematică

 Marţi, la Colegiul Tehnic Costin D. Neniţescu din Piteşti, a fost organizată, la iniţiativa unui grup de profesori argeşeni, activitatea „Progresiile aritmetice şi geometrice în concursurile şcolare de matematică”. Dezbaterea a fost coordonată de profesoara de Matematică de la Colegiul Neniţescu, Veronica Marin. Activitatea face parte din cadrul   proiectului educaţional „Şcoala matematică în context european”. La dezbatere au participat profesori şi elevi de la mai multe unităţi de învăţămînt din Piteşti: Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu, Colegiul Tehnic Dimitrie Dima, Colegiul Naţional Alexandru Odobescu, Colegiul Naţional I. C. Brătianu, Şcoala Gimnazială I. L. Caragiale, Şcoala Gimnazială Ion Minulescu şi Universitatea Piteşti - Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Scopul acţiunii a fost creşterea interesului elevilor pentru studiul matematicii, fiind dezbătute multe probleme care au fost date la concursuri sau publicate în Gazeta Matematică. Următoarea activitate din cadrul acestui proiect va fi Concursul de Matematică Speranţe Olimpice care se va desfăşura în luna mai.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 74

 
Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Ziua Mondială a Teatrului, marcată la Mioveni

 

 Ziua Mondială a Teatrului a fost creată de Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial de la Viena, în anul 1961, şi a fost sărbătorită prima oară în 1962, pe 27 martie, ziua în care se deschidea stagiunea Teatrului Naţiunilor din Paris. De atunci, în fiecare an, la aceeaşi dată, comunitatea teatrală internaţională, artişti şi public deopotrivă, celebrează Ziua Mondială a Teatrului. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 75

Continuare
 
Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Drept Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Drept

 

 Mîine, Facultatea de Şiinţe Economice şi Drept din cadrul Universităţii din Piteşti organizează, începînd cu ora 12.30, în amfiteatrul C1 (clădirea fostului Centru de Calcul), Ziua Porţilor Deschise. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 100

Continuare
 
Comedie neagră la Davila Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 30 martie 2017

Mîine, spectacol în premieră

Comedie neagră la Davila

 

 Teatrul Al. Davila din Piteşti vă invită mîine, de la ora 18, în Studi-oul Liviu Ciulei, la premiera spectacolului Play Strindberg, de Friedrich Durrenmatt, în regia lui Matei Varodi şi scenografia Mirunei Varodi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 145

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere chestorul de poliţie Ion Stoica şi profesoara Violeta Păvăloiu, de la Şcoala Specială Valea Mare Ştefăneşti. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 95

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol la Centrul Cultural

Centrul Cultural Piteşti organizează un spectacol muzical-literar-artistic, prilejuit de împlinirea a opt ani de la înfiinţarea Trupei de Teatru Robertto, coordonată de artistul Robert Chelmuş. Manifestarea va cuprinde recitaluri muzicale, de poezie, fabule şi scenete, susţinute de copiii care urmează cursul de actorie organizat de Robert Chelmuş în cadrul instituţiei. Evenimentul aniversar va avea loc mîine, de la ora 17, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

I.Ivănoiu

Încercări literare

Centrul Cultural Piteşti, Liga Scriitorilor Români şi de Expresie Română de Pretutindeni - Filiala Argeş şi redacţia revistei Carpatica demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul Încercări literare. Manifestarea, coordonată de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu se va desfăşura astăzi, de la ora 17, în  Sala Ars Nova, din  cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

I.Ivănoiu

Limba persană, la bibliotecă

Astăzi şi mîine, de la ora 17, în Sala de Religie din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura un curs de limbă, cultură şi civilizaţie persană. Cursanţii vor fi familiarizaţi cu noţiunile specifice, lecturile şi exerciţiile de caligrafie. Cursul este susţinut de dr în istorie, Mihai Cernătescu.

I.Ivănoiu

Curs de cusături populare

Astăzi, de la ora 16.30, în Sala Colecţii Speciale din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizat un curs de cusături populare în cadrul proiectului Meşteşuguri uitate. Este vorba de un atelier de iniţiere în confecţionarea iei româneşti.   

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 118

 
„Ecco la primavera“ la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 29 martie 2017

Vineri, recital cameral cu Duo Meraviglia

„Ecco la primavera“ la Filarmonică

 

 Vineri, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un recital cameral sub genericul „Ecco la primavera“, susţinut de Duo Meraviglia. Soliştii, la archlute, Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ vor interpreta: Francesco Landini / Duo Meraviglia - Ecco la primavera, Giovanni Zamboni-Romano / Duo Meraviglia - Ceccona, William Byrd / Duo Meraviglia - Pavian & Galliarde nr. 10, Valentin Bakfark / Duo Meraviglia - Fantasia VIII, IX & X, Georg Friedrich Händel / Duo Meraviglia - Suita nr.   7 şi Giovanni Girolamo   Kapsberger / Duo Meraviglia -Passacaglia & Canario.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 109

Continuare
 
„Frozen - Regatul Îngheţat!“ Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 29 martie 2017

Un spectacol pentru mari şi mici

„Frozen - Regatul Îngheţat!“

 

 La Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, va avea loc un spectacol dedicat copiiilor. Este vorba despre „Frozen - Regatul Îngheţat“, care va avea loc duminică, 9 aprilie, la ora 18.30.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 201

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Ion Geambaşu, manager Alpitex, şi Gabriel Bratu, directorul Centrului Cultural din Mioveni. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 112

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

NETIQUETTE

Astăzi, de la ora 10, în Sala Tinerilor de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, se va desfăşura activitatea NETIQUETTE. Elevii de la la Şcoala Gimnazială Negru Vodă din Piteşti vor participa la o activitate interactivă în cadrul căreia copiii vor învăţa cum să utilizeze internetul într-un mod eficient şi plăcut.    

 I.Ivănoiu 

„Regii şi reginele României“

Astăzi, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată activitatea „Regii şi reginele României“. Este vorba de o activitate interactivă în cadrul Programului Şoala Altfel la care vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Negru Vodă din Piteşti. Elevilor le vor fi prezentaţi regii şi reginele României şi legăturile acestora cu zona Argeş - Muscel.   

 I.Ivănoiu

Blestemele naţiei române

Astăzi, la ora 13, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va avea loc un eveniment editorial. Se va lansa volumul Blestemele naţiei române - o tomografie sociologică, a XXII-a abordare (Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2016), autori: Nicolae Grosu, Ionel Dănciuc, Vasile Gogonea.    

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 141

 
Cartea săptămînii Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Cartea săptămînii

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Mîine“, scrisă de Guillaume Musso. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 135

Continuare
 
„Sînt de sacrificiu“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 28 martie 2017

Noul manager de la Teatrul Davila, Nicolae Poghirc:

„Sînt de sacrificiu“

 

 De cîteva zile, Teatrul Al. Davila din Piteşti are un nou manager, pe actorul Nicolae Poghirc care a cîştigat prin concurs postul. Acesta a semnat un contract de management pe o perioadă de 3 ani. Noul manager are 46 de ani, o carieră de 26 de ani ca actor, a absolvit Facultatea din Iaşi cu specia-lizarea Arta actorului mînuitor de păpuşi - mario-nete, a debutat la Bîrlad în 1990, este actor al Teatrului Naţional din Craiova şi a fost manager al Teatrului Ariel din Rm. Vîlcea.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 281

Continuare
 
La mulţi ani, de la Curierul! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Gheorghe Stoican, primarul comunei Arefu, şi pictorul Ion Pantilie. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 99

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Drepturile istoriei

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu, organizează simpozionul cu tema „Drepturile istoriei: Basarabia, pămînt românesc“, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Manifestarea va avea loc astăzi,  de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti. 

I.Ivănoiu

Antologie de proză franceză

Centrul Cultural Piteşti organizează lansarea Antologiei de proză franceză. Un cîntec peste veacuri, de scriitoarea Paula Romanescu. Originară din comuna Ţuţuleşti, Paula Romanescu este licenţiată  a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de limbi romanice şi clasice, şi membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat o serie de volume de proză şi poezie: „Întîmplarea ca o viaţă de om“ (2014), „Poeme“ (2013), „Zăvor de iarbă“ (2012), „Ecoul umbrelor“ (2011), „Cugetări“ (2001), precum şi traduceri din/în limba franceză (în volum), prezentări în antologii bilingve, istorii literare şi dicţionare. Manifestarea va avea loc mîine, de la ora 16, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.   

I.Ivănoiu

Respectă oriunde în lume!

Astăzi, de la ora 9, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş va fi organizată activitatea Hello, Bonjour, Mano-Po - Salută şi respectă oriunde în lume! Elevi de la Şcoala Gimnazială Negru Vodă, din Piteşti, vor participa la o activitate interactivă de cunoaştere a  unor reguli şi norme de bune maniere, activitate derulată în cadrul Proiectului Biblioteca altfel 2017.

I.Ivănoiu

ABC-ul bunelor maniere

Tot azi, de la ora 10, tot în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş, se va desfăşura activitatea ABC-ul bunelor maniere. Este vorba de o activitate interactivă, în care se vor prezenta noţiuni despre regulile de bună purtare în diferite circumstanţe: pe stradă, acasă, la şcoală şi în mediul virtual. La activitate participă elevi de la Liceul de Arte Dinu Lipatti, în cadrul programului Şcoala altfel 2017.

I.Ivănoiu

Şcoala altfel

Şcolile care nu au organizat deja programul Şcoala altfel la sfîrşitul anului trecut pot desfăşura activităţile incluse în acest program în această săptămînă sau în luna mai. Pentru învăţămîntul preşcolar şi primar se poate opta pentru  27 februarie - 31 martie 2017 sau 15 mai - 9 iunie 2017 iar pentru învăţămîntul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal, în perioada 27 februarie - 31 martie 2017 sau 15 mai - 9 iunie 2017. În cadrul programului Şcoala altfel pot fi desfăşurate o mulţime de activităţi care au un rol important în dezvoltarea elevilor: excursii, ateliere creative, spectacole, concursuri etc.    

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 136

 
Simpozion despre Unirea Basarabiei cu România Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Astăzi, la Muzeul Judeţean,

Simpozion despre Unirea Basarabiei cu România

 

 Astăzi, la ora 13, Muzeul Judeţean Argeş organizează un simpozion dedicat împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În urma desfăşurării Primului Război Mondial, Basarabia era prima provincie care intra în graniţele statului român urmînd ca, în acelaşi an 1918, să fie alipite României şi provinciile Bucovina (noiembrie 1918) şi Transilvania (1 decembrie 1918).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 157

Continuare
 
Smiley, mai activ pe Internet! Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

S-a apucat de vlogging

Smiley, mai activ pe Internet!

 

 Solistul piteştean Smiley a devenit de cîteva zile mult mai activ în mediul online pentru a-şi surprinde admiratorii cu primul său vlog intitulat Smiley. Anul acesta este unul aniversar pentru Smiley, care împlineşte 10 ani de carieră solo, iar artistul a declarat că şi-a dat seama că e mai mult activ la TV şi prea puţin on-line, prea puţin conectat zi de zi la oameni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 202

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 2711
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Cătălin Rădulescu s-a autosuspendat din PSD
asta este unul din ******** din decembrie 89
29/03/17 11:58 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Lasand deoparte ca nu se face nimic pentru recuperarea palmaresului lui FC Arges, lotul SCM este slab valoric si se vor ...
29/03/17 09:26 Mai mult...

Fraţii otrăviţi sînt în stare critică
***** astia cu BMW-uri, ar trebui bagati la puscarii dublu decat alti conducatori auto. Astia se cred regii soselelor, p...
29/03/17 11:58 Mai mult...

„Ratăm foarte mult“
Nu mai aruncati cu declaratii ca vreti promovarea,este o iluzie.Publicul va hiuduie ca le vindeti iluzii desarte.Jucati ...
28/03/17 21:29 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Clona Clona pazeaaaa ma ca vine clona! Ha ha haaaa ... cu aceasta clona o mare pata pe traditia fotbalistica a Pitestiu...
28/03/17 21:01 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Joi, 30 Martie

   Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter