Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 
Filme româneşti, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018

De Ziua Naţională,

Filme româneşti, la Cinema „Bucureşti”


Sîmbătă, 1 decembrie, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, vor fi proiectate, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti, două filme româneşti. Astfel, de la ora 12:00, va rula filmul documentar „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1268

Continuare
 
„În luptă cu Regimentul Muscel No.30” Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018

Astăzi, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, va avea loc reeditarea volumului

„În luptă cu Regimentul Muscel No.30”


Eveniment cultural unic, organizat, astăzi, de Muzeul Municipal Cîmpulung şi Batalionul 30 Vînători de Munte „Dragoslavele”, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. Este vorba despre  reeditarea volumului „În luptă cu Regimentul Muscel No.30”, al cărui autor este lt. col. Corneliu Calotescu, un erou muscelean întors din Primul Război Mondial, care a ţinut să editeze o carte în care să prezinte fragmente din perioada în care a fost pe front alături de camarazii săi.                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1432

Continuare
 
„Zavaidoc simfonic”, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018


„Zavaidoc simfonic”, la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19:00, la sediul său de la Centrul Multifuncţional, un inedit concert, „Zavaidoc simfonic”. Este un proiect de suflet al Filarmonicii Piteşti, ţinînd cont de faptul că de reuşita primei ediţii, din 2006, a Festivalului naţional de muzică veche „Zavaidoc” se leagă şi înfiinţarea Filarmonicii Piteşti în 2007.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1534

Continuare
 
Se reabilitează clădirea Muzeului Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018


Se reabilitează clădirea Muzeului Judeţean

Consiliul Judeţean Argeş a reuşit în această săptămână să lanseze licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru proiectul de consolidare şi modernizare a clădirii vechi a Muzeului Judeţean Argeş din Piteşti. Clădirea este de patrimoniu şi a adăpostit la un moment dat Prefectura Argeş. Valoarea lucrărilor este de 16,3 milioane de lei, fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor de către firmele interesate este data de 21 decembrie 2018, după care vor fi evaluate ofertele. Cel mai probabil, dacă nu vor fi contestaţii cu care să se ajungă şi în instanţă, lucrările vor începe în 2019. Investiţia va fi realizată cu bani europeni în cea mai mare parte, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de numai 2%. Alte două proiecte culturale importante ale CJ sunt aproape de acelaşi stadiu: reabilitarea clădirii Galeriei de Artă din Piteşti şi reabilitarea cetăţii Poenari de la Arefu.   
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1324

Continuare
 
Andra va concerta la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018


Andra va concerta la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni


Una dintre cele mai iubite şi mai bune voci din muzica românească, inconfundabila şi inegalabila Andra, va concerta în cadrul Tîrgului de Crăciun de la Mioveni 2018. Celebra artistă va susţine recitalul pe 9 decembrie 2018, în Centrul Civic al Mioveniului.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1485

Continuare
 
Festivalul Zavaidoc s-a bucurat de succes Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018

Premiul I a ajuns la Dîmboviţa

Festivalul Zavaidoc s-a bucurat de succes


Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local au organizat prin Centrul Cultural Piteşti, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, desfăşurat sîmbătă, la sediul Filarmonicii Piteşti, a început cu o suită a Tarafului Marin Alexandru, care a asigurat acompaniamentul.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1031

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Cîntece patriotice şi populare la Curtea de Argeş

Elevii Liceului Iulia Zamfirescu din Mioveni, coordonaţi de profesorul Gabriel Militaru au reprezentat oraşul la Festivalul Judeţean de cîntece patriotice şi populare România de la Argeş. Spectacolul s-a desfăşurat zilele trecute la Curtea de Argeş, activitatea înscriindu-se în calendarul manifestărilor organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, dedicate centenarului.   

S.Mihai 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1145

Continuare
 
Felicitări pictate cu gura sau cu piciorul Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 26 noiembrie 2018

Argeşenii primesc prin poştă

Felicitări pictate cu gura sau cu piciorul


Pare incredibil dar există oameni care sunt capabili că scoată la lumină creaţii formidabile, pictînd cu gura sau cu piciorul. Oameni care în urma unor accidente sau a unor boli cumplite au ajuns să nu-şi mai poată folosi mîinile sau să nu se mai poată mişca, au descoperit în ei înşişi puterea de a merge mai departe şi nu doar atît, ci de a a da lumii o pată de culoare inedită! Pictează iar cei care le admiră creaţiile habar n-au că sunt făcute cu puterea minţii şi cu un dar divin ieşit din comun. Argeşenii au primit prin poştă, zilele acestea un set de felicitări care au în spate o poveste impresionantă. Aceşti artişti extrem de talentaţi nu cerşesc, ci îşi vînd creaţiile pentru a se putea întreţine singuri. Cei care doresc să plătească felicitările realizate cu atîta trudă o pot face prin poştă, cei care nu, le pot păstra fără nici un cost. În mod cert după ce vor citi povestea artiştilor se vor gîndi mai mult dacă vor abandona felicitările într-un colţ fără să le acorde atenţia necesară.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1131

Continuare
 
„Elixir“ cu Maia Morgenstern Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 noiembrie 2018


„Elixir“ cu Maia Morgenstern


Mîine, 27 noiembrie, piteştenii vor avea ocazia să o vadă pe actriţa Maia Morgenstern în piesa de teatru „Elixir“. Spectacolul începe la ora 19:00 şi se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Alături de ea se va afla şi actorul Marius Bodochi.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1056

Continuare
 
„O iubire, o poveste“la Davila Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 noiembrie 2018

Mîine, în premieră,

 „O iubire, o poveste“la Davila


Ieri, la Teatrul Al. Davila din Piteşti a avut loc premiera spectacolului de revistă „O iubire, o poveste” de Adriana Drugulescu. Piteştenii au avut parte de o seară în care s-au delectat cu muzică, dans şi replici spumoase.             

Comentarii (1) | Vizualizari: 1076

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 Imprimantă donată Colegiului Odobescu

 Organizaţia neguvernamentală INACO, autoarea „Ghidului Meseriilor Viitorului”,  a donat a treia imprimantă 3D şcolilor româneşti. După Liceul tehnologic Ioniţă G. Andron din Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare, apoi Şcoala tehnologică din comuna Fîntînele, judeţul Iaşi, a venit rîndul Colegiului Naţional „Alexandru Odobescu” din Piteşti să conecteze elevii la noile tehnologii 4.0 prin practică. Donaţia a fost făcută la iniţiativa profesorului de fizică Mihai Mihăescu. Acesta i-a contactat pe membrii organizaţiei convingîndu-i să le facă o bucurie elevilor. Inaco strînge bani din donaţii şi la rîndul său, face donaţii.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1037

Continuare
 
Filmele săptămînii 23-29 noiembrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 24 noiembrie 2018


Filmele săptămînii 23-29 noiembrie


În săptămîna 23 - 29 noiembrie , cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.                             

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1212

Continuare
 
Moromeţii II şi la Mioveni, pe 4 decembrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 noiembrie 2018


Moromeţii II şi la Mioveni, pe 4 decembrie


După mai bine de 30 de ani, personajele lui Marin Preda, în regia aceluiaşi Stere Gulea, se întorc pe marile ecrane, în pelicula „Moromeţii 2“. Imaginea filmului este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciaţi directori de imagine din România. Premiera va avea loc pe 4 decembrie, la Centrul Cultural Educativ, de la ora 18:00. Preţul unui bilet la acest film este de 15 lei. Acestea se vor pune în vînzare la Centrul Cultural, începînd de luni, 26 noiembrie 2018.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1178

Continuare
 
Expoziţie de pictură la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 23 noiembrie 2018


Expoziţie de pictură la Mioveni


În holul principal al Primărie Mioveni, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Anotimp Alb”, parte din programul special prilejuit de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, sîmbătă, 1 decembrie, de la ora  11:00,     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1202

Continuare
 
Sîmbătă începe Festivalul Zavaidoc! Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 23 noiembrie 2018

Iubitorii muzicii lăutăreşti nu trebuie să lipsească

Sîmbătă începe Festivalul Zavaidoc!


Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Piteşti cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC.    P

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1222

Continuare
 
„Jurnal de război”, lansată la Tîrgul Gaudeamus Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 21 noiembrie 2018


„Jurnal de război”, lansată  la Tîrgul Gaudeamus


Zilele trecute, la ediţia a 25-a a Tîrgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, a avut loc lansarea volumului „Jurnal de război“ - Mărturii din tranşeele întregirii României”, o carte coordonată de argeşeanul Dan Drăgoi, un poet cu doctorat în horticultură.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1321

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 125 - 155 din 4048


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Şeful Finanţelor, mărul discordiei în PSD
Dupa ce isi "va prezenta demisia din funcţia de Preşedinte Executiv al PSD Argeș" sa-si prezinte demisia si din sinec...
16/02/19 19:17 Mai mult...

A creat scandal mare!
Așa este când trebuie să facă pt ei nu contează banii,și dacă nu scotea podul inunda pt că șoseaua a fost înă...
16/02/19 11:33 Mai mult...

Se vor relua lucrările de reabilitare pe DN 73
Votam PSD că ne-a făcut oameni.
16/02/19 10:49 Mai mult...

Gunoiul neselectat aduce penalizări!
Ce PLM sa fac cu deșeurile de dupa zugrăvit ?
16/02/19 09:47 Mai mult...

FC Argeş joacă astăzi ultimul amical
Din câte știu și eu când se aproprie începerea campionatului ar trebui sa Pregătești jocul unde joaca echipa . Vo...
16/02/19 07:51 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Miercuri, 23.01.2019

--- 4.353 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info