Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
Marele Centenar, văzut de copii Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 03 decembrie 2018

 

Marele Centenar, văzut de copii

Astăzi şi mîine, Sala pentru Copii şi Tineret din cadrul  Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş puteţi admira o expoziţie de desene. Expoziţia este realizată de preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit, Marin Preda din Piteşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1827

Continuare
 
Adrian Tase a compus imnul Centerarului Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 30 noiembrie 2018


Adrian Tase a compus imnul Centerarului


Adrian Tase, compozitor şi instrumentist a compus imnul centenarului. În ajunul Centenarului Marii Uniri, creaţia sa avea o mulţime de vizionări pe youtube. Acesta a creat şi o variantă în limba engleză.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 2054

Continuare
 
Grădina de Vară se transformă în „Grădina Moşului“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 30 noiembrie 2018

Moş Nicolae la Piteşti,

Grădina de Vară se transformă în „Grădina Moşului“


Pe 5 decembrie, începînd cu ora 16:30, se deschide – la Grădina de Vară  - „Grădina lui Moş Nicolae”. Acţiunea ajunsă la a treia ediţie este organizată de Consiliul Judeţean Argeş şi instituţiile subordonate, pentru toţi copiii, mari şi mici, din judeţul Argeş.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2499

Continuare
 
Sfîntul Apostol Andrei, Ocrotitorul României Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 noiembrie 2018


Sfîntul Apostol Andrei, Ocrotitorul României


Astăzi, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfîntul Apostol Andrei. Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărît, în anul 1995, ca sărbătoarea Sfîntului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în 1997, Sfîntul Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României.               

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1861

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Nu se lucrează la Enel

Magazinele Enel din municipiile Târgovişte, Mioveni, Câmpulung Muscel şi Piteşti vor fi închise astăzi, zi liberă legală. În celelalte zile, magazinele vor funcţiona conform programului obişnuit. Clienţii pot găsi informaţii privind evidenţa facturilor de energie electrică, calculator tarifar, soldul şi plăţile efectuate precum şi înregistrarea indexului fie prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil MyEnel App - ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau Google Play, fie accesând pagina www.enel.ro, secţiunea MyEnel. Pentru transmiterea indexului, se poate apela gratuit InfoEnel la numărul de telefon 0800 07 08 09, pentru serviciul de telecitire.    P

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1966

Continuare
 
Emisiune de titluri de stat cu ocazia Centenarului Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018


Emisiune de titluri de stat cu ocazia Centenarului


Ministerul Finantelor Publice a lansat o emisiune aniversară de titluri de stat către populaţie, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Aceasta este a treia emisiune în cadrul programului Tezaur-ediţia CENTENAR, iar titlurile vor putea fi cumpărate în perioada 26 noiembrie-14 decembrie.                     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2061

Continuare
 
Omagiul filosofiei la cea de-a XVI – a aniversare Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018


Omagiul filosofiei la cea de-a XVI – a aniversare


Piteştiul a găzduit de curînd o manifestare cultural-educativ de amploare cu prilejul Zilei Mondiale a Filosofiei. Manifestarea s-a realizat sub forma unui Parteneriat Educaţional Naţional care a cuprins un spectactol inedit sub genericul ,,Vers, cânt şi port străbun pe strunele înţelepciunii”.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1774

Continuare
 
Un General cît un Centenar,celebrat la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018


Un General cît un Centenar,celebrat  la Mioveni


În România Centenară, Argeşul îşi respectă valorile. Astăzi, de la ora 11:00, va avea loc o întîlnire cu generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, la Muzeul Cula Racoviţa din Mioveni, un loc de suflet al generalului Năstase, întrucît acest muzeu reprezintă propria-i creaţie, fiind unul din multitudinea de proiecte culturale şi sociale în care s-a implicat de-a lungul vieţii.                                                        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1973

Continuare
 
Paradă militară şi retragere cu torţe Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 29 noiembrie 2018

Programul manifestărilor de 1 Decembrie,

Paradă militară şi retragere cu torţe


Autorităţile judeţene au făcut public programul manifestărilor de 1 Decembrie. Piteştenii care vor să asiste la acţivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României pot consulta programul următor:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1919

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol de Centenar la Topoloveni 

Astăzi, la ora 17:30 la Casa de Cultură „Pr.Ion Ionescu” Topoloveni, va avea loc un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Cu prilejul acestui eveniment, vor încînta spectatorii: Ansamblul folcloric „Ciuleandra” şi soliştii săi Sebi David şi Ana Maria Iorgulescu; Grupul vocal folcloric „Haiducii Vlădicii”; Corul „Pr.Ion Ionescu”; Taraful „Argeşelul” al Clubului Copiilor Topoloveni;Taraful Casei de Cultură „Pr.Ion Ionescu” Topoloveni; Momentul poetic este prezentat de către elevi ai Liceului  Teoretic „Ion Mihalache”. În cadrul evenimentului vor fi oferite diplome familiilor cu 50 de ani de căsătorie şi diplome de excelenţă în carieră militară. 

M.Sandu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1810

Continuare
 
Filme româneşti, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018

De Ziua Naţională,

Filme româneşti, la Cinema „Bucureşti”


Sîmbătă, 1 decembrie, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, vor fi proiectate, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti, două filme româneşti. Astfel, de la ora 12:00, va rula filmul documentar „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1642

Continuare
 
„În luptă cu Regimentul Muscel No.30” Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018

Astăzi, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, va avea loc reeditarea volumului

„În luptă cu Regimentul Muscel No.30”


Eveniment cultural unic, organizat, astăzi, de Muzeul Municipal Cîmpulung şi Batalionul 30 Vînători de Munte „Dragoslavele”, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. Este vorba despre  reeditarea volumului „În luptă cu Regimentul Muscel No.30”, al cărui autor este lt. col. Corneliu Calotescu, un erou muscelean întors din Primul Război Mondial, care a ţinut să editeze o carte în care să prezinte fragmente din perioada în care a fost pe front alături de camarazii săi.                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1852

Continuare
 
„Zavaidoc simfonic”, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018


„Zavaidoc simfonic”, la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19:00, la sediul său de la Centrul Multifuncţional, un inedit concert, „Zavaidoc simfonic”. Este un proiect de suflet al Filarmonicii Piteşti, ţinînd cont de faptul că de reuşita primei ediţii, din 2006, a Festivalului naţional de muzică veche „Zavaidoc” se leagă şi înfiinţarea Filarmonicii Piteşti în 2007.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1962

Continuare
 
Se reabilitează clădirea Muzeului Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018


Se reabilitează clădirea Muzeului Judeţean

Consiliul Judeţean Argeş a reuşit în această săptămână să lanseze licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru proiectul de consolidare şi modernizare a clădirii vechi a Muzeului Judeţean Argeş din Piteşti. Clădirea este de patrimoniu şi a adăpostit la un moment dat Prefectura Argeş. Valoarea lucrărilor este de 16,3 milioane de lei, fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor de către firmele interesate este data de 21 decembrie 2018, după care vor fi evaluate ofertele. Cel mai probabil, dacă nu vor fi contestaţii cu care să se ajungă şi în instanţă, lucrările vor începe în 2019. Investiţia va fi realizată cu bani europeni în cea mai mare parte, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de numai 2%. Alte două proiecte culturale importante ale CJ sunt aproape de acelaşi stadiu: reabilitarea clădirii Galeriei de Artă din Piteşti şi reabilitarea cetăţii Poenari de la Arefu.   
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1742

Continuare
 
Andra va concerta la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018


Andra va concerta la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni


Una dintre cele mai iubite şi mai bune voci din muzica românească, inconfundabila şi inegalabila Andra, va concerta în cadrul Tîrgului de Crăciun de la Mioveni 2018. Celebra artistă va susţine recitalul pe 9 decembrie 2018, în Centrul Civic al Mioveniului.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1882

Continuare
 
Festivalul Zavaidoc s-a bucurat de succes Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018

Premiul I a ajuns la Dîmboviţa

Festivalul Zavaidoc s-a bucurat de succes


Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local au organizat prin Centrul Cultural Piteşti, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, desfăşurat sîmbătă, la sediul Filarmonicii Piteşti, a început cu o suită a Tarafului Marin Alexandru, care a asigurat acompaniamentul.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1406

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 4151


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Măsuri pentru românii plecaţi la muncă în străinătate
Vor sa puna limita de timp pentru a lucra in UE.Pune ba bugetarii la munca in privat ca mai ai 10 milioane de locuitori ...
24/04/19 08:49 Mai mult...

Viceprimar găsit incompatibil
LA RUCAR CUM E....VICELE ARE ALTE 5 FUNCTII DAR E DIN PSD ASA CA MERGE
24/04/19 08:32 Mai mult...

Apometrele şi distribuitoarele, plătite de furnizor
Am platit 3000 de euro pentru conducta de apa si canal,inclusiv apometrul.Acum vin si spun ca totul apartine societatii ...
23/04/19 10:26 Mai mult...

Se regularizează contribuţia de asigurări sociale de săn...
Pentru ce dracu\\\\\\\'platim asa ceva? Ati marit salariile medicilor,dar la pacienti se gandeste cineva??? Medicament...
23/04/19 09:02 Mai mult...

Nu vom avea deficit la pensii!
Sunteti niste mincinosi !!! Ati furat tara asta de 30 de ani. Mariti salarii si pensii artificial fara o baza sustenabi...
23/04/19 08:54 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info