Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(1 vot)
Wednesday, 03 April 2019


„Omul care l-a ucis pe Don Quijote”la Cinematograful „Bucureşti”


Sîmbătă, 6 aprilie, de la ora 18, la Cinematograful de artă  „Bucureşti” din Piteşti va fi proiectat filmul „Omul care l-a ucis pe Don Quijote” (titlul original: „The Man Who Killed Don Quixote”). Regia îi aparţine lui Terry Gilliam, în rolurile principale fiind Adam Driver, Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Jonathan Pryce şi Joana Ribeiro. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2667

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 01 April 2019


La pas prin Franţa

Astăzi, în Sala pentru Copii şi Tineret din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, va fi deschisă expoziţia La pas prin Franţa. Este vorba de o expoziţie de planşe, realizate de elevii Şcolii Gimnaziale Vrăneşti, avînd ca temă obiectivele turistice din Franţa. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 1802

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 01 April 2019

Magia sunetelor lui Saint-Saëns la Filarmonică

Concert extraordinar cu Alexandru Tomescu


Filarmonica Piteşti organizează joi, 4 aprilie, de la ora 19:00, la Cen­trul Multifuncţional, pri­mul concert simfonic extra­ordinar al anului. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată, în premieră, de Cristopher Petrie (Marea Britanie), revine, la Filar­monica Piteşti, violo­nis­tul Alexandru Tomescu. Fiind un concert ex­traordinar, preţul unui bilet este de 50 de lei la categoria A, 40 de lei la categoria B şi 30 de lei la categoria C.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2133

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 01 April 2019


Evenimente 1 aprilie de-a lungul vremii

- 1778: A fost creat simbolul dolarului american ($), de către designerul Oliver Pollock (New Orleans).
- 1784: Audienţa lui Horea la împăratul Iosif al II-lea, în cadrul căreia îi prezintă situaţia ţărănimii din Transilvania.
- 1824: Domnitorul Grigore Ghica aprobă propunerea arhitectului Hartl şi a inginerului Freiwald de pavare a străzilor bucureştene cu piatră cioplită. Pavarea străzilor Bucureştiului va continua susţinut pe toată durata domniei lui Grigore Ghica (1822-1828).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1773

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 29 March 2019

Comedie cu Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu şi Dan Bordeianu,

“Secretul fericirii!“ pe scena piteşteană


Iubitorii de teatru pot vedea luni, 15 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, piesa de teatru „Secretul fericirii!“.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1972

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 29 March 2019


„Fum de tavernă” cu Mărgineanu

Mihai Mărgineanu vine la Piteşti, miercuri, 10 aprilie, cu noul album „Fum de Tavernă”. Spectacolul începe la ora 19:00 şi are loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Piteşti. Mărgineanu vine cu un concert extraordinar susţinut împreună cu trupa lui de muzicieni. El aduce în oraşul nostru muzica din „Las Fierbinţi” şi muzica de tavernă, 100% românească, atît de dragă tuturor. Fanii vor putea fredona alături de artist piese precum „Zariţa Zanga”, „Lupănarul din Fînar”, „Dragoste rurală”, dar şi unele dintre cele mai cunoscute melodii ale sale, cum sînt „Mă iubeşte femeile”, „Femei, femei” şi „Gore din Chitila”. Cîntăreţ, compozitor şi actor, Mihai Mărgineanu a cucerit publicul cu piesele sale de muzică folk şi pop-rock. Muzica sa este inspirată din folclorul românesc şi dezbate într-o notă plină de umor problemele cotidiene ale românului clasic. De-a lungul timpului, Mărgineanu a lansat piese precum „Paraschivo”, „Foaie Verde”, Foaie Fragă”, „Zavalaidînga”, „Trecea un Ţigan Săracu” şi multe altele. Biletele pentru acest spectacol au fost puse deja în vînzare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, preţul unuia fiind de 75 de lei pentru Categoria 1 şi de 65 de lei, pentru Categoria 2.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1915

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 29 March 2019

La Cinema „Bucureşti”

„Cu drag, Van Gogh“ şi „România neîmblînzită“


Sîmbătă, 30 martie, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă  „Bucureşti” din Piteşti, va fi proiectat filmul „Cu drag, Van Gogh” (titlul original: „Loving Vincent”). Regia este semnată de Hugh Wel­chman şi Dorota Kobiela, în rolurile principale fiind Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn, Helen McCrory şi Robert Gulaczyk.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2003

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 28 March 2019


Evenimente 28 martie de-a lungul vremii

- 193: Împăratul Roman Pertinax este asasinat de Garda Pretoriană care apoi vinde tronul lui Didius Iulianus. Acesta moare şi el prin violenţă după câteva săptămâni.
- 364: Împăratul Roman Valentinian I îl numeşte pe fratele său Flavius Valens co-împărat.
- 1776: A fost fondat „Balşoi Teatr” (Moscova).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1800

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 28 March 2019


Sfinţii zilei


În această lună, în ziua a douăzeci şi opta, pomenirea preacuviosului părintelui nostru Ilarion cel nou, egumenul Mănăstirii Palechitului.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1848

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 28 March 2019

O nouă piesă din „Luna de Teatru”

Claudiu Bleonţ şi Mihai Călin în „Prenumele”, la Mioveni


Comedia „Prenumele” cu Mihai Călin, Claudiu Bleonţ, Ecaterina Ladin, Leonid Doni şi Alina Chivulescu se va juca duminică, 31 martie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2843

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 28 March 2019


România citeşte

Astăzi, de la ora 9:00, la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga din Piteşti, va fi organizată activitatea România citeşte. Este vorba de o lectură publică – proză şi poezii pentru copii - desfăşurată sub egida Anului Cărţii în România, la care participă elevii clasei a III-a D.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1853

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 27 March 2019


S-a lansat filmul documentar „Cine a făcut România Mare?”


La Mioveni a avut loc lansarea filmul documentar „Cine a făcut România Mare”, în prezenţa IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a prefectului Emilian Dragnea, a primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a  directorului Bibliotecii Judeţene, Octavian Sachelarie,a directorului Muzeului Judeţean, Cornel Popescu, a preşedintelui Asociaţiei Ordessos, Emil Vlaicu şi a unei impresionate audienţe formată din istorici, oameni de cultură, reprezentanţi ai mediului academic, invitaţi speciali, cadre militare, consilieri locali, profesori, studenţi şi elevi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1949

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 27 March 2019


Sunete de flori la Filarmonică


Filarmonica Piteşti organizează vineri, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, concertul cameral „Sunete de flori”. Soliste, vor fisopranele Marta Sandu şi Mădălina Stan, argeşence, acompaniate, la pian, de Lidia Butnariu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1698

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 27 March 2019


101 ani de la Unirea Basarabiei cu România

Împlinirea a 101 ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României, de la 27 martie 1918,  va fi sărbătorită  astăzi de Muzeul Judeţean Argeş. Evenimentul se va desfăşura în Amfiteatrul instituţiei, începînd cu ora 13:00. În cadrul manifestării va fi prezentat filmul documentar  ,,Cine a făcut România Mare?“,  realizat de Asociaţia Ordessos. Producţia prezintă  interviuri cu personalită şi ale României actuale şi este ilustrată cu imagini din viitorul film artistic ,,JURNAL DE RĂZBOI“ - peliculă independentă ce va putea fi apreciată probabil, drept cea mai mare producţie cinematografică construită pe baza a două jurnale de război, de acum o sută de ani, aparţinînd: sublocotenenţilor  argeşeni Gheorghe Bădescu, din Slănic şi Nicolae Şuţa, din Domneşti. Filmul documentar se doreşte  a fi inclusiv o lecţie de patriotism pentru publicul larg şi în special pentru  tineri  care, vizionîndu-l, află despre efortul deosebit al argeşenilor şi al întregii naţiuni române depus în lupta pentru realizarea Marii Uniri.
  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1655

 
(0 voturi)
Tuesday, 26 March 2019

 Joi, la Filarmonica Piteşti,

Concert pentru vibrafon şi orchestră


Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, revin, la Filarmonica Piteşti, pianistul Sorin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1584

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 26 March 2019

Robot de 1 milion de euro, purtînd pălăria şi steagul de Căluş

Ansamblul  Dorul la Forumul European al Roboticii


Bucureştiul a fost pentru trei zile capitala europeană a roboticii. 800 de experţi în robotică şi inteligenţă artificială din întreaga lume au participat la Forumul European al Roboticii găzduit de capitala ţării noastre săptă­mîna trecută.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1498

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 4343


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info