Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

Redacţia Curierul Zilei *** ️ vă urează un Paşte Fericit şi sărbători frumoase alături de cei dragi!     Social *** ️ Pastorala de Paște     Social *** ️ Vinerea Mare - Ziua răstignirii lui Iisus     Social *** ️ Programul instituţiilor de cultură în perioada sărbătorilor     Social *** ️ A fost sfinţită noua raclă pentru moaştele Sfintei Filoteia     Fapt divers *** ️ De la o măicuţă a luat foc o casă...     Fapt divers *** ️ Prins sub maşină la 84 de ani!     Fapt divers *** ️ La împăcare s-au bătut de au ajuns la spital!     Social *** ️ Ultimul veteran, Paraschiv Simăn a fost sărbătorit     Social *** ️ Măturătorii vor fi scutiţi de impozit!     Sport *** ️ Dornici de revanşă!“     Sport *** ️ „Ne dorim un nou titlu de campion”    
 Publicitate pdf
Turneu „Vă plaCello?“ la Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 octombrie 2018

Vineri, la Filarmonică, incursiune nonconformistă

Turneu „Vă plaCello?“ la Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează vineri, 26 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, concertul cameral Vă plaCello?, susţinut de violonceliştii Răzvan Suma şi Adrian Mantu. Talentaţii artişti propun publicului o incursiune nonconformistă în repertoriul pentru violoncel în cadrul unui turneu desfăşurat în perioada 18-26 octombrie la Bucureşti, Deva, Timişoara, Cluj-Napoca, Bistriţa, Sibiu şi Piteşti.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2185

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 25 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol la Davila

Vineri, de la ora 19:00, în Sala Studio „Liviu Ciulei” a Teatrului Alexandru Davila Piteşti va fi prezentat spectacolul „Delir în doi... în trei, în cîţii vrei”, de Eugène IONESCO, traducerea Vlad Russo şi Vlad Zografi, în regia lui Alexandru Boureanu. Din distribuţie fac parte actorii: Mirela Cioabă, Dan Ivănesei, Ellis Dinculeană, Ruxandra Buşe şi Marius Pieca.   

I.Ivănoiu


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2230

Continuare
 
„Am vrut să impresionez o fată!“ Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 24 octombrie 2018

Chinezul de la Vocea României e piteştean,

„Am vrut să impresionez o fată!“


Feihong Basiogu, are 20 ani şi se află la Piteşti din 2011. A venit din China după ce mama lui s-a recăsătorit cu un piteştean. Foarte talentat, acesta a reuşit să impresioneze juriul de la Vocea României, sezonul 8.  După ce a cîntat piesa „Fly Me To The Moon”, Andra şi Irina i-au promis aproape orice, doar ca să-l convingă să vină în echipa lor. A ales să intre în echipa Irinei Rimes. Despre viaţa de la Piteşti, felul în care a reuşit să se adapteze în România, ce profesie îşi doreşte să urmeze şi multe ale amănunte din viaţa tînărului cu voce caldă, am aflat în cadrul unui amplu interviu.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2534

Continuare
 
„Dorobanţii de Muscel şi Argeş – În prima linie a eroismului” Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 octombrie 2018

De Ziua Armatei, premieră la Cîmpulung a unui documentar

 „Dorobanţii de Muscel şi Argeş – În prima linie a eroismului”


Muzeul Municipal Cîmpulung  continuă şi în perioada următoare seria evenimentelor menite să evidenţieze importaţa istorică a actului de la 1 Decembrie 1918, dar şi anul European al Patrimoniului. După cum bine se ştie, în Muscel, Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, este un important monument dedicat eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, numit Războiul de Întregire Naţională, dintre anii 1916-1918.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3004

Continuare
 
Va fi lansat documentarul Jurnal de Război Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 24 octombrie 2018

Ziua Armatei României, marcată în avans, la Mioveni

 Va fi lansat documentarul Jurnal de Război


Astăzi, Asociaţia ORDESSOS, în parteneriat Primăria, Centrul Cultural Mioveni şi ASOCA prezintă teaser-ul documentarului „Jurnal de Război”. Realizat după aproape 3 luni de filmări şi de implicare entuziastă a unor oameni care şi-au împlinit un ideal dincolo de profesie, vîrstă sau efort, promo-ul este adus în atenţia publicului din Mioveni şi nu numai.                                                        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2073

Continuare
 
Pregătiţi-vă de Halloween! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 octombrie 2018

Au apărut costumaţiile înfricoşătoare pentru 31 octombrie,  

Pregătiţi-vă de Halloween!


De mai mulţi ani, sărbătoarea de Halloween a fost împrumutată şi de români. Este una dintre cele mai vechi sărbători, de peste 2.000 de ani, prima dată apărînd în Marea Britanie şi Irlanda. Din peisajul nopţii de 31 octombrie, cînd se serbează Halloweenul, nu lipsesc dovleacul luminat, costumaţiile înfricoşătoare, culoarea neagră, care simbolizează moartea şi portocaliul, imaginea recoltelor bogate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2158

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 24 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

 „Florica lui Ion Pillat”

În data de 31 octombrie 2018, începînd cu orele 11:00, la conacul Brătienilor din Ştefaneşti, va avea loc Simpozionul naţional „Florica lui Ion Pillat” – lansarea Antologiei Vinul de-altădată. Tema simpozionului va fi dezbătută pe larg de specialişti din universităţi, institute de cercetare din România, critici literari, traducători, precum şi de elevi şi studenţi din instituţii de învăţămînt argeşene. În cadrul manifestării vor vorbi Monica Pillat, scriitoare şi fiica lui Dinu Pillat, Barbu Cioculescu, scriitor şi critic literar, Răzvan Voncu, critic      literar. 

M.Sandu


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2173

Continuare
 
„Focul lui Sumedru“ la Mioveni Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018


„Focul lui Sumedru“ la Mioveni


Ca în fiecare an, respectînd tradiţia populară, locuitorii din Mioveni vor aprinde, în seara de 25 octombrie, Focul lui Sumedru – eveniment care va fi marcat şi de autorităţile locale.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2028

Continuare
 
„Elixir„ cu Maia Morgenstern Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 octombrie 2018

O nouă piesă de teatru pe scena piteşteană,

„Elixir„ cu Maia Morgenstern


Piteştenii vor avea ocazia să o vadă pe actriţa Maia Morgenstern în piesa de teatru „Elixir„, care se va juca pe data de 27 noiembrie, la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Alături de ea se va afla şi actorul Marius Bodochi.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2109

Continuare
 
Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Joi, în cadrul unui concert simfonic,

Pianistul Horia Maxim, la Filarmonică


Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, ultimul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti sînt invitaţi doi artişti consacraţi, dirijorul Radu Postăvaru şi pianistul Horia Maxim.                


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1866

Continuare
 
Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Întîlnire emoţionantă a regizorului Şerban Marinescu cu publicul la „Cinema Bucureşti“

Filmul „Cel mai iubit dintre pămînteni“ dedicat unui piteştean!


După 40 de ani, regizorul piteştean Şerban Marinescu a păşit din nou în Cinematograful Bucureşti din Piteşti, duminică seara, la proiecţia filmului său, „Cel mai iubit dintre pămînteni”. Au fost clipe emoţionante trăite atît de către spectatorii încîntaţi de întîlnirea cu maestrul Şerban Marinescu, cît şi de către regizorul revenit pentru cîteva ceasuri pe meleagurile unde şi-a petrecut copilăria. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1959

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Pînă pe 27 octombrie, la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrân  din Curtea de Argeş, va fi deschisă expoziţia Tradiţii şi obiceiuri româneşti. Aceasta cuprinde  imagini din revistele Flacăra (1914), România ilustrată (1928), Ilustraţiunea română (1929), Gazeta noastră ilustrată (1930), Realitatea ilustrată (1928-1930), Vremea (1929) şi Viaţa ilustrată (1935 – 1936).   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1953

Continuare
 
Muzica folk are viitorul asigurat la Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 22 octombrie 2018

Prin Festivalul Naţional Trivale Fest la care participă mulţi tineri,

Muzica folk are viitorul asigurat la Piteşti


Sîmbătă seara, la Filarmonica Piteşti, s-a desfăşurat a  IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Trivale Fest. Manifestarea la care au venit sute de spectatori a fost organizată de Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local, prin Centrul Cultural Piteşti. Nu numai publicul a fost numeros, dar şi participanţii au fost în număr mare, viitorul muzicii folk fiind asigurat, printre concurenţi numărîndu-se foarte mulţi copii şi tineri.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1842

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 21 octombrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Jocurile în biblioteci

Începînd de astăzi şi pînă pe 27 octombrie, în holul Bibliotecii Judeţene Argeş va fi deschisă expoziţia Jocurile în biblioteci-De la ludoteci la jocuri video. Expoziţia de fotografie este realizată în parteneriat cu ANBPR, fiind la a  IV-a ediţie. Expoziţia surprinde activităţile desfăşurate în bibliotecile publice din ţară, facilitînd astfel contactul cu acestea, în sensul cunoaşterii şi al schimbului de experienţă, valorizînd, de asemenea, educaţia pentru cultură prin joc.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1698

Continuare
 
Filmele săptămînii 19-25 octombrie Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 octombrie 2018


Filmele săptămînii 19-25 octombrie  


În săptămîna 19 - 25 octombrie, cinefilii au parte de o ofertă bogată la cinematografe. Vă prezen­tăm filmele săptămînii la Cinematograful Sebastian Papaiani si Cinema City VIVO! Piteşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1911

Continuare
 
„Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 20 octombrie 2018

Mîine, în prezenţa regizorului Şerban Marinescu,

„Cel mai iubit dintre pămînteni”, la Cinema „Bucureşti”


Duminică, de la ora 18:00, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti va fi difuzat celebrul film românesc „Cel mai iubit dintre pământeni”. Scenariul şi regia îi aparţin lui Şerban Marinescu, în rolurile principale fiind Ştefan Iordache, Dorel Vişan şi Gheorghe Dinică.Regizorul Şerban Marinescu, născut la Piteşti, este invitatul de onoare la întîlnirea, de după proiecţie, cu publicul piteştean. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2090

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 280 - 310 din 4151


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

FC Argeş-Farul Constanţa se joacă de Paşte!
Dică a semnat cu FC Argeș . Să vă fie Rușine , de ce nu mergeti tot cu Eduard . Mânăreli politice aduceți Stelis...
25/04/19 10:45 Mai mult...

FC Argeş-Farul Constanţa se joacă de Paşte!
Arges victorie Arges victorie Arges victorie Arges victorie Arges victorie Arges victorie
25/04/19 09:15 Mai mult...

ALERTĂ MAXIMĂ ÎN ROMÂNIA.
"Din punctul meu de vedere" va multumesc si astept ca si dupa Sarbatorile Pascale sa va citesc comentariile savuroase !...
25/04/19 07:48 Mai mult...

Suspecţii au fost eliberaţi!
"Suspecţii au fost eliberaţi!"... "Mircea, fa-te ca lucrezi ! "
24/04/19 17:31 Mai mult...

Măsuri pentru românii plecaţi la muncă în străinătate
Vor sa puna limita de timp pentru a lucra in UE.Pune ba bugetarii la munca in privat ca mai ai 10 milioane de locuitori ...
24/04/19 08:49 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---
Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info