Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden

*** Angajatorii primesc bani pentru ucenici     *** 57 de persoane munceau la negru      *** PASTILA de UMOR      *** Neconcordanţele de TVA, vizualizate online     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Percheziţii la contrabandişti în Ştrand     *** I-a dat cu toporul în cap prietenului de pahar     *** Bătrînă lovită de maşină pe trecerea de pietoni     *** Achiziţii importante pentru jandarmii argeşeni     *** O mamă încearcă să-şi salveze copilul bolnav     *** Ciprian Manolescu premiat de Societatea Americană de Matematică     *** „Fantomele lui Ismael” la Cinema „Bucureşti”     *** Ziua voluntariatului sărbătorită în Argeş      *** Sfinţii zilei      *** Schimbări şi planuri de viitor     *** PIZZA CU ARDEI GRAS ŞI MĂSLINE (DE POST)     *** Evenimente 14 decembrie de-a lungul vremii     *** Meci pierdut la mare luptă     *** Cu 2 jucători sub 20 de ani în teren!     *** Academiile de fotbal vor fi clasificate!     *** Piteştenii, pe podium!      *** Liga Campionilor, Etapa 6     *** Au început Campionatele Naţionalele de Poliatlon     *** FCSB a renunţat la Piteşti!     *** Liga 1    

 
Sfîntul Apostol Andrei, Ocrotitorul României Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 noiembrie 2018


Sfîntul Apostol Andrei, Ocrotitorul României


Astăzi, creştinii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfîntul Apostol Andrei. Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărît, în anul 1995, ca sărbătoarea Sfîntului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în 1997, Sfîntul Andrei a fost proclamat Ocrotitorul României.               

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 959

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 30 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Nu se lucrează la Enel

Magazinele Enel din municipiile Târgovişte, Mioveni, Câmpulung Muscel şi Piteşti vor fi închise astăzi, zi liberă legală. În celelalte zile, magazinele vor funcţiona conform programului obişnuit. Clienţii pot găsi informaţii privind evidenţa facturilor de energie electrică, calculator tarifar, soldul şi plăţile efectuate precum şi înregistrarea indexului fie prin intermediul aplicaţiei pentru telefonul mobil MyEnel App - ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store sau Google Play, fie accesând pagina www.enel.ro, secţiunea MyEnel. Pentru transmiterea indexului, se poate apela gratuit InfoEnel la numărul de telefon 0800 07 08 09, pentru serviciul de telecitire.    P

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 993

Continuare
 
Emisiune de titluri de stat cu ocazia Centenarului Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018


Emisiune de titluri de stat cu ocazia Centenarului


Ministerul Finantelor Publice a lansat o emisiune aniversară de titluri de stat către populaţie, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Aceasta este a treia emisiune în cadrul programului Tezaur-ediţia CENTENAR, iar titlurile vor putea fi cumpărate în perioada 26 noiembrie-14 decembrie.                     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1091

Continuare
 
Omagiul filosofiei la cea de-a XVI – a aniversare Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018


Omagiul filosofiei la cea de-a XVI – a aniversare


Piteştiul a găzduit de curînd o manifestare cultural-educativ de amploare cu prilejul Zilei Mondiale a Filosofiei. Manifestarea s-a realizat sub forma unui Parteneriat Educaţional Naţional care a cuprins un spectactol inedit sub genericul ,,Vers, cânt şi port străbun pe strunele înţelepciunii”.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 859

Continuare
 
Un General cît un Centenar,celebrat la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018


Un General cît un Centenar,celebrat  la Mioveni


În România Centenară, Argeşul îşi respectă valorile. Astăzi, de la ora 11:00, va avea loc o întîlnire cu generalul de brigadă în retragere Constantin Năstase, la Muzeul Cula Racoviţa din Mioveni, un loc de suflet al generalului Năstase, întrucît acest muzeu reprezintă propria-i creaţie, fiind unul din multitudinea de proiecte culturale şi sociale în care s-a implicat de-a lungul vieţii.                                                        

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1029

Continuare
 
Paradă militară şi retragere cu torţe Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 29 noiembrie 2018

Programul manifestărilor de 1 Decembrie,

Paradă militară şi retragere cu torţe


Autorităţile judeţene au făcut public programul manifestărilor de 1 Decembrie. Piteştenii care vor să asiste la acţivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României pot consulta programul următor:

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 996

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 29 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Spectacol de Centenar la Topoloveni 

Astăzi, la ora 17:30 la Casa de Cultură „Pr.Ion Ionescu” Topoloveni, va avea loc un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri. Cu prilejul acestui eveniment, vor încînta spectatorii: Ansamblul folcloric „Ciuleandra” şi soliştii săi Sebi David şi Ana Maria Iorgulescu; Grupul vocal folcloric „Haiducii Vlădicii”; Corul „Pr.Ion Ionescu”; Taraful „Argeşelul” al Clubului Copiilor Topoloveni;Taraful Casei de Cultură „Pr.Ion Ionescu” Topoloveni; Momentul poetic este prezentat de către elevi ai Liceului  Teoretic „Ion Mihalache”. În cadrul evenimentului vor fi oferite diplome familiilor cu 50 de ani de căsătorie şi diplome de excelenţă în carieră militară. 

M.Sandu

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 848

Continuare
 
Filme româneşti, la Cinema „Bucureşti” Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018

De Ziua Naţională,

Filme româneşti, la Cinema „Bucureşti”


Sîmbătă, 1 decembrie, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, vor fi proiectate, la Cinematograful „Bucureşti” din Piteşti, două filme româneşti. Astfel, de la ora 12:00, va rula filmul documentar „Marea Unire. România, la 100 de ani. Istoria unui popor”.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 825

Continuare
 
„În luptă cu Regimentul Muscel No.30” Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018

Astăzi, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, va avea loc reeditarea volumului

„În luptă cu Regimentul Muscel No.30”


Eveniment cultural unic, organizat, astăzi, de Muzeul Municipal Cîmpulung şi Batalionul 30 Vînători de Munte „Dragoslavele”, la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. Este vorba despre  reeditarea volumului „În luptă cu Regimentul Muscel No.30”, al cărui autor este lt. col. Corneliu Calotescu, un erou muscelean întors din Primul Război Mondial, care a ţinut să editeze o carte în care să prezinte fragmente din perioada în care a fost pe front alături de camarazii săi.                

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 914

Continuare
 
„Zavaidoc simfonic”, la Filarmonica Piteşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018


„Zavaidoc simfonic”, la Filarmonica Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează joi, de la ora 19:00, la sediul său de la Centrul Multifuncţional, un inedit concert, „Zavaidoc simfonic”. Este un proiect de suflet al Filarmonicii Piteşti, ţinînd cont de faptul că de reuşita primei ediţii, din 2006, a Festivalului naţional de muzică veche „Zavaidoc” se leagă şi înfiinţarea Filarmonicii Piteşti în 2007.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1073

Continuare
 
Se reabilitează clădirea Muzeului Judeţean Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 noiembrie 2018


Se reabilitează clădirea Muzeului Judeţean

Consiliul Judeţean Argeş a reuşit în această săptămână să lanseze licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru proiectul de consolidare şi modernizare a clădirii vechi a Muzeului Judeţean Argeş din Piteşti. Clădirea este de patrimoniu şi a adăpostit la un moment dat Prefectura Argeş. Valoarea lucrărilor este de 16,3 milioane de lei, fără TVA. Termenul limită de depunere a ofertelor de către firmele interesate este data de 21 decembrie 2018, după care vor fi evaluate ofertele. Cel mai probabil, dacă nu vor fi contestaţii cu care să se ajungă şi în instanţă, lucrările vor începe în 2019. Investiţia va fi realizată cu bani europeni în cea mai mare parte, contribuţia Consiliului Judeţean fiind de numai 2%. Alte două proiecte culturale importante ale CJ sunt aproape de acelaşi stadiu: reabilitarea clădirii Galeriei de Artă din Piteşti şi reabilitarea cetăţii Poenari de la Arefu.   
M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 860

Continuare
 
Andra va concerta la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018


Andra va concerta la Tîrgul de Crăciun de la Mioveni


Una dintre cele mai iubite şi mai bune voci din muzica românească, inconfundabila şi inegalabila Andra, va concerta în cadrul Tîrgului de Crăciun de la Mioveni 2018. Celebra artistă va susţine recitalul pe 9 decembrie 2018, în Centrul Civic al Mioveniului.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 966

Continuare
 
Festivalul Zavaidoc s-a bucurat de succes Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018

Premiul I a ajuns la Dîmboviţa

Festivalul Zavaidoc s-a bucurat de succes


Primăria Municipiului Piteşti şi Consiliul Local au organizat prin Centrul Cultural Piteşti, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, desfăşurat sîmbătă, la sediul Filarmonicii Piteşti, a început cu o suită a Tarafului Marin Alexandru, care a asigurat acompaniamentul.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 613

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 noiembrie 2018

Alte ştiri pe scurt

 

Cîntece patriotice şi populare la Curtea de Argeş

Elevii Liceului Iulia Zamfirescu din Mioveni, coordonaţi de profesorul Gabriel Militaru au reprezentat oraşul la Festivalul Judeţean de cîntece patriotice şi populare România de la Argeş. Spectacolul s-a desfăşurat zilele trecute la Curtea de Argeş, activitatea înscriindu-se în calendarul manifestărilor organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, dedicate centenarului.   

S.Mihai 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 739

Continuare
 
Felicitări pictate cu gura sau cu piciorul Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 26 noiembrie 2018

Argeşenii primesc prin poştă

Felicitări pictate cu gura sau cu piciorul


Pare incredibil dar există oameni care sunt capabili că scoată la lumină creaţii formidabile, pictînd cu gura sau cu piciorul. Oameni care în urma unor accidente sau a unor boli cumplite au ajuns să nu-şi mai poată folosi mîinile sau să nu se mai poată mişca, au descoperit în ei înşişi puterea de a merge mai departe şi nu doar atît, ci de a a da lumii o pată de culoare inedită! Pictează iar cei care le admiră creaţiile habar n-au că sunt făcute cu puterea minţii şi cu un dar divin ieşit din comun. Argeşenii au primit prin poştă, zilele acestea un set de felicitări care au în spate o poveste impresionantă. Aceşti artişti extrem de talentaţi nu cerşesc, ci îşi vînd creaţiile pentru a se putea întreţine singuri. Cei care doresc să plătească felicitările realizate cu atîta trudă o pot face prin poştă, cei care nu, le pot păstra fără nici un cost. În mod cert după ce vor citi povestea artiştilor se vor gîndi mai mult dacă vor abandona felicitările într-un colţ fără să le acorde atenţia necesară.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 657

Continuare
 
„Elixir“ cu Maia Morgenstern Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 26 noiembrie 2018


„Elixir“ cu Maia Morgenstern


Mîine, 27 noiembrie, piteştenii vor avea ocazia să o vadă pe actriţa Maia Morgenstern în piesa de teatru „Elixir“. Spectacolul începe la ora 19:00 şi se va juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Alături de ea se va afla şi actorul Marius Bodochi.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 624

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 3962
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

FCSB a renunţat la Piteşti!
yuuuuuhhhuuuuuuuuuuuu...sa l ia si pe primar dupa ei....
14/12/18 11:59 Mai mult...

Primarul Ene va fi demis!
Javra asta de primar nu mai face mare lucru pentru comunitate. Trebuia sa primesca puscarie cu executare. Sa stea putin ...
14/12/18 11:44 Mai mult...

Percheziţii la contrabandişti în Ştrand
Dar cei care vand in Piata Calea Bucuresti tigari, de unde le au daca s-a confiscat tot? Afiseaza si niste masini scump...
14/12/18 11:34 Mai mult...

Achiziţii importante pentru jandarmii argeşeni
bn ca i dotati pe sclavii astia,gazarii poporului...scolile spitalele cand le dotati....gabori asasini
14/12/18 11:20 Mai mult...

Alte ştiri pe scurt
Bebeluś cu STAFILOCOC septicemic de la Judetean, transportat de urgență cu elicopterul la București. Atenție gravid...
14/12/18 07:31 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics
Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info