Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
(1 vot)
Tuesday, 29 October 2019


Ziua Armatei a fost sărbătorită la Mausoleul Mateiaş


În data de 25 octombrie este sărbătorită ziua Armatei. Anul acesta militarii garnizoanei Câmpulung alături de invitaţi şi oficialităţi locale au fost prezenţi la Mausoleul Mateiaş pentru a aduce un pios omagiu eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă. Ceremonialul militar a debutat cu o slujbă de pomenire după care a urmat depunerea de coroane din partea celor prezenţi. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea milita­rilor prin faţa asistenţei.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1524

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 29 October 2019


Prelegere pe teme istorice

 Miercuri, de la ora 18, în Sala de conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş, se va desfăşura manifestarea Statuile de daci şi Columna din Forul lui Traian.  Este vorba de o prelegere susţinută de Leonard Velcescu, pe tema mărturiilor iconografice despre rolul dacilor în Antichitate. Leonard Velcescu este doctor în Istoria Artei, doctorat obţinut la Sorbona, şi Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Identitate Culturală Contemporană. Studiile sale de specialitate acoperă Europa, se întind pe zeci de ani şi vizează reprezentările geto-dacilor în artă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1272

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 29 October 2019


Reconstituire istorică


Mausoleul Mateiaș a fost gazda evenimen­tului de reconstituire istorică ce s-a orga­ni­zat pe data de 27 octombrie.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1350

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 28 October 2019


16 pictori şi-au expus lucrările la Câmpulung


Acorduri cromatice a fost tema sub care s-a des­fă­şurat vernisajul expoziţiei, realizat de pictorii mus­ce­leni din Cenaclul de Arte Plas­tice „I.D. Negulici” şi cei din cadrul A.L.Z.I.A.R. în ta­băra ce s-a desfăşurat la începutul lunii sep­tem­brie pe litoralul ro­mânesc şi la Balcic. Şaisprezece pictori şi-au expus lucră­rile în cen­trul oraşului de la poa­lele Mateiaşului.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1359

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 22 October 2019


„Concertone pentru două viori“, la Filarmonică


Filarmonica organizea­ză joi, 24 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un con­cert simfonic cu pagini muzicale semnate de Wolfgang Amadeus Mo­zart şi Ludwig van Beethoven. Alături de orchestra simfo­ni­că a in­stitu­ţiei, dirijată de Silviu Deaconescu, partici­pă, ca solişti, violoniştii Mădălin Sandu şi Con­stantin Mirea, care vor interpreta Concertone pentru 2 viori, în Do major, de W. A. Mozart.                           


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1395

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 22 October 2019


125 de ani de activitate la Colegiul Dinicu Golescu


Chiar dacă a fost declarat doliu naţional, prilejuit de reînhumarea reginei mamă Elena, Colegiul Naţional Dinicu Golescu a sărbătorit sâmbătă, 19 octombrie, 125 de ani de activitate neîntreruptă a şcolii.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1371

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 22 October 2019


Doina Ruşti îşi lansează o carte la Piteşti


Scriitoarea Doina Ruşti se va afla la Piteşti, joi,  pe  24 octombrie  pentru a anunţa apa­ri­ţia noului ei roman, intitulat Homeric. Eveni­men­tul va avea loc la ora 13, la Biblioteca Ju­deţeană Dinicu Golescu.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1300

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 22 October 2019


Cultură şi Credinţă în Societatea Contemporană

Ieri, (Luni, 21 octombrie), de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții a Centrului Cultural Pitesti, a avut loc prelegerea cu tema „Toleranța într-o societate democratică, aspecte juridice și teologice”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, inițiat și coordonat de conf.univ. dr. Marius Andreescu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1303

Continuare
 
(1 vot)
Saturday, 19 October 2019

Începe festivalul Trivale Fest

Mircea Vintilă, preşedintele juriului 


Iubitorii de folk sunt invitaţi la cea de-a V-a ediţie a Festiva­lului Naţional de Mu­zică Folk Trivale Fest, sâm­bătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Filarmonicii Piteşti. Intra­rea este liberă, în limita locu­rilor disponibile.   


Comentarii (1) | Vizualizari: 1510

Continuare
 
(0 voturi)
Saturday, 19 October 2019


 Prelegeri şi colocvii la Centrul Cultural


De luni până joi vor avea loc la Centrul Cultural Piteşti, diverse manifestări. Iată agenda evenimentelor culturale din această săptămână.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1279

Continuare
 
(1 vot)
Friday, 18 October 2019

Dan Bittman şi colegii lui se pregătesc de spectacol

Concert Holograf, la Piteşti


Trupa Holograf vine la Piteşti cu un concert de zile mari. Astfel, Dan Bittman şi colegii săi de trupă le promit piteştenilor care îndrăgesc muzica interpretată de ei că vor putea asculta atât piese foarte noi din repertoriul lor, cât şi piese mai vechi, foarte cunoscute de public.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1626

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 18 October 2019

La Cinema „Bucureşti”

„Poştaşul sună întotdeauna de două ori” şi „ Monştri”


Sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 18, la Cine­matograful de artă „Bucureşti” va fi difuzat cele­brul film american „Poştaşul sună întotdeauna de două ori” (titlul original: „The Postman Always Rings Twice”). Regia îi aparţine lui Bob Rafelson, în rolurile principale fiind Jack Nicholson şi  Jessica Lange. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2767

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 18 October 2019

Cea de a x-a ediţie

Festivalul Internaţional de Muzică Tradiţională Veche


Timp de două zile va avea loc la Casa Sindicatelor din Piteşti, cea de a X-a ediţie a Festivalului-Concurs Internaţional de Muzi­-că Tradiţională Veche ”Sus pe Argeş la Iz­voa­re”. Festivalul a început ieri şi se va încheia astăzi cu gala laurea­ţilor. Este organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti şi Consiliul Judeţean Ar­geş. Intrarea este gratuită, pe bază de invita­ţi­e. Invitaţiile pot fi ridicate doar de la sediul Şco­lii Populare de Arte şi Meserii Piteşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1391

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 17 October 2019


Octavian Goga omagiat la Protopopiatul Câmpulung Muscel


Municipiul Câmpulung Muscel a găzduit în zi­le­le de 10 şi 11 octombrie, conferinţa naţională din ca­drul seriei de manifestări iniţiate de Centrul de Cercetări Istorice „Preotul Cote­nes­cu I. Gheorghe“, sub titulatura „Centenar. Octavian Goga şi muscelenii“. Evenimentul s-a desfăşurat în sa­la de conferinţe a Protopopiatului Câmpulung Muscel.                                    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1287

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 17 October 2019

Mâine, pe scena Filarmonicii,

West meets East.Bartok-Shankar-Enescu, la Piteşti


Filarmonica Piteşti organizează vineri, 18 octombrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, concertul cameral extraordinar West meets East.Bartok-Shankar-Enescu, susţinut de Gilles Apap (vioară), Udhai Mazumdar (tablă), Rohan Dasgupta (sitar) şi Bhaskar Das (bansuri).   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1119

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 17 October 2019


Concert pentru pian la Filarmonică


Filarmonica organizează în această seară, de la ora 19, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Franz Liszt şi Wolfgang Amadeus Mozart. Alături de orchestra simfonică a ins­ti­tuţiei, dirijată de Constantin Adrian Grigore, participă, ca solist, pianistul Răzvan Dragnea, care va interpreta Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în Mi bemol major de Franz Liszt.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1027

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 32 - 62 din 4357


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info