Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Festivalul „Anna de Noailles“ şi-a desemnat cîştigătorii

 

 Zilele trecute, în sala de spectacole „Dorel Manea“ a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, s-a desfăşurat cea de-a a XI-a ediţie a Festivalului - Concurs de Poezie, Cîntec şi Teatru Francez „Anna de Noailles“. Anul acesta au participat 60 de elevi din şcolile argeşene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3039

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 10 iunie 2015

Dascălii, sărbătoriţi la Casa Sindicatelor din Piteşti

Spectacol de Ziua Educatorului

 

 De curînd, la Casa de Cultură a Sin­dicatelor Piteşti, a fost sărbătorită Ziua Educatorului, manifestare a­jun­să la a V-a ediţie în judeţul nos­tru. Iniţiativa a aparţinut profeso­rilor Doina Pătrăşcan (Argeş) şi Io­nuţ Popescu (Vîlcea), împreună cu un grup de colaboratori foarte apro­piaţi, sub coordonarea celor două inspectorate şcolare judeţene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3440

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 09 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Luminiţa Borta, actriţă la Teatrul Al. Davila. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2766

 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Anul european al dezvoltării

Astăzi, de la ora 10, în Sala Tinerilor din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, va fi organizată o manifestare cu ocazia Anului european al dezvoltării. Este vorba de un seminar, avînd ca obiectiv informarea tinerilor cu privire la susţinerea continuă a cooperării pentru dezvoltare, cu accent pe faptul că Uniunea Europeană reprezintă cel mai mare donator la nivel mondial. Vor participa elevi de la Şcoala Gimnazială Adrian Păunescu din Piteşti.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3011

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

O carte pe săptămînă

„Mai puternic decît frica“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, recomandată de unul dintre bibliotecarii acesteia. Pentru această săptămînă, Adela Dinu, de la secţia Adulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Mai puternic decît frica“, scrisă de Marc Levy. Această carte este una dintre cele mai solicitate de cititorii piteşteni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2989

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 09 iunie 2015

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană:

„Selfie în oglindă. Cînd femeia devine mamă“

 

 Joi, la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş, de la ora 18.30, va fi lansată cartea „Selfie în oglindă. Cînd femeia devine mamă“, de Raluca Marchiş, apărută la Editura Herald. Pe durata unei ore şi jumătate, se va discuta într-o atmosferă caldă şi relaxată despre cartea emoţionantă a autoarei Raluca Marchiş, dar şi despre feminitate, despre provocările cu care se confruntă femeia atunci cînd devine mamă şi despre această experienţă deopotrivă sublimă şi terifiantă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3082

Continuare
 
Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 09 iunie 2015

În sprijinul Monalizei Zegheru,

Concert umanitar, la Filarmonică

 

 Filarmonica Piteşti organizează, joi, de la ora 19,  la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic sus­ţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijor  Tiberiu Oprea. Solistă, la pian, Andreea Dumitrescu. În program: Frédéric Chopin - Concert pentru pian şi orchestră nr. 1 in mi minor şi Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 41 în Do major, Jupiter, KV 551.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3176

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 iunie 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„În labirintul roşu“

Centrul Cultural Piteşti şi Fundaţia Culturală Memoria organizează lansarea volumului de proză „În labirintul roşu“, de scriitoarea Lăcrămioara Stoenescu. Originară din Giurgiu, autoarea a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, remarcîndu-se printr-o serie de cărţi de memorialistică din perioada regimului comunist, cînd a înfruntat ororile vremurilor de tristă amintire. Evenimentul editorial se va desfăşura, astăzi, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2951

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 iunie 2015

Curier-ul Facebook-ului

 

 Utilizatorii de Facebook preferă să îşi etaleze sta­rea în care se află sau ce­ea ce fac prin diferite simboluri. Starea ta, dar şi dacă mănînci, bei, dor­mi sau vezi un film o poţi transmite prietenilor prin intermediul unui emoti­con disponibil în caseta de actualizare a stării. Unele opţiuni oferă zeci de animaţii simple de a vă exprima emoţiile, cum ar fi fericit, trist, o­bo­sit, entuziasmat etc. Zilnic vă vom prezenta simbo­lurile pe care le pu­teţi copia şi pune la sta­rea de pe Facebook.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2962

Continuare
 
Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 08 iunie 2015

S-au ales finaliştii Trofeului AnteNeaţa

 Miercuri, recitaluri cu Nico şi Andreea Antonescu

 

 Peste 120 de copii au venit la preselecţiile concursului Trofeul AnteNeaţa. Sala de conferinţe a Bibliotecii Ju­de­ţene Dinicu Golescu a fost asaltată de micuţii dor­nici să se afirme. 21 dintre cei care au venit la prese­leţii au fost selectaţi pentru a participa la finala care va avea loc la Teatrul Alexan­dru Davila, miercuri, 10 iunie, de la ora 18.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3184

Continuare
 
Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 08 iunie 2015

De astăzi pînă pe 29 iunie, nu se mai consumă carne, lapte, brînză şi ouă

Începe Postul Sîmpetrului

 

 Astăzi începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel care este cunoscut în popor sub denumirea de Postul Sîmpetrului. Este rînduit de biserică în cinstea celor doi apostoli şi în amintirea obiceiului lor de a posti înainte de a intreprinde fapte im­portante. Nu se consumă carne, lapte, brîn­ză şi ouă pînă pe 29 iunie. Spre deo­sebire de alte posturi, este unul mai blînd avînd multe dezlegări la peşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3669

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 08 iunie 2015

La Jidova, între 20 - 21 iunie, mergeţi la Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş“,

Spectacol cu zeci de cascadori şi actori

Artificii şi concert cu trupa Hara 

 

 La Jidova, în perioada 20 - 21 iunie, argeşenii sînt invitaţi să participe la Festivalul „Sigiliul Romei în Argeş”. Este vorba despre un eveniment-spectacol lansat de CJ Argeş. Castrul roman Jidova, aflat la intrarea în Cîmpulung - Muscel, dinspre Piteşti, va deveni în acel weekend scena unui proiect de amploare, menit să readucă la viaţă episoade de luptă din istoria romanilor care au apărat aici graniţa marelui imperiu vreme de cinci decenii, convieţuind cu dacii şi înfruntînd invaziile barbarilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3155

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iunie 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

 Astăzi, îşi serbează ziua de naş­tere ÎPS Calinic - Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Nicolae Brînzea - preşedintele Senatului Universităţii Piteşti, Petre Andrei - primarul comunei Hîrtieşti. Cu a­ceastă ocazie, Curierul zilei le u­rează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2933

 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iunie 2015

Începe Festivalul „Anna de Noailles“

 

 Astăzi, la ora 10.00, în sala Dorel Manea a Casei de Cultură a Sindicatelor Da­cia Mioveni, are loc a XI-a ediţie a Festivalului - Concurs de Poezie, Cîntec şi Teatru Francez „Anna de Noailles“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2996

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iunie 2015

Sărbătoare pentru copii, la Mioveni 

 

 Oraşul Mioveni, Primăria, Consiliul Local, Centrul Cultural, cluburile sportive CS Mioveni şi CS Dacia Mioveni 2012, Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia şi Clubul Elevilor Mioveni au organizat „Ziua Internaţională a Copilului“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3197

Continuare
 
Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 06 iunie 2015

Filmele săptămînii

 

5 iunie - 11 iunie               
Cinema Sebastian Papaiani

„Comoara“

 Cinematograful Sebastian Papaiani prezintă pelicula „Comoara“. Filmul este o dramă care durează 89 de minute. Costi lucrea­ză la primă­rie şi duce o viaţă liniştită, cum îi place să spună. Seara obişnuieşte să citească poveşti fiului de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute nişte bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vînzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniştea, are şi el credite la bancă. Îl refuză şi se întoarce la fiul său şi la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniştilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale şi vor găsi comoara, o vor împărţi jumătate - jumătate. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620.


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 2906

Continuare
 
<< Start < Înapoi 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 3752 - 3782 din 4238


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Pensionarul vitezoman
"Pensionarul vitezoman" ... I-auzi, vajul, a dat strechea in el !
19/07/19 23:37 Mai mult...

L-a primit de milă şi el s-a răzbunat
Beutura ca beutura, azi este, maine nu mai este, daca chiar vrei. (daca chiar vrei, ocoleste-o pe prostie ! ) Cu p...
19/07/19 23:32 Mai mult...

Judecătoarea Dumitrache se pensionează
Toate urarile de bine pentru dl Andreescu si familia sa. Sper sa-si continue frumoasele preocupari din tinerete (munte, ...
19/07/19 12:02 Mai mult...

Garduri electrice împotriva animalelor sălbatice
hm, cand te uiti cine conduce judetul iti dai seama ca acolo trebuie pus gard electric, in jurul prefecturii,va intalnit...
19/07/19 11:14 Mai mult...

BCCO Piteşti a spart „cloaca“ din Piaţa Ceair
ati rezolvat un rahat,peste 2 zile sunt inapoi la treaba, va e frica de nespalatii de tigani sau sunteti mana in mana cu...
19/07/19 11:10 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info