Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Tuesday, 05 May 2015

Prima antologie românească de speologie va fi scrisă de un piteştean

Gabriel Cazan va colabora cu speologul Marcian Bleahu

 

 Speologul şi scriitorul piteştean Gabriel Ca­zan s-a decis să scrie o Antologie a Speo­logiei Româneşti, ca­re va cuprinde date în­cepînd chiar de la pri­mul Congres al speolo­gilor din România, pri­ma de acest gen din ţară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5537

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 05 May 2015

Muzeul Judeţean, la Sesiunea Anuală a Alianţei Americane a Muzeelor

 

 În perioada 24 aprilie - 1 mai, dr Dragoş Măndescu, directorul ad­junct al Muzeului Judeţean Argeş, a participat ca International Fel­low, cu sprijinul financiar al Fun­daţiei Getty, la cea mai mare reu­niune profesională din domeniul muzeelor la nivel mondial. Este vorba de  a 109-a Sesiune Anuală a Alianţei Americane a Muzeelor.

Comentarii (2) | Vizualizari: 5465

Continuare
 
(1 vot)
Tuesday, 05 May 2015

Joi, în cadrul unui concert simfonic „Tinere talente“,

Andrei Tase cîntă la Filarmonică 

 

 În prima joi a lunii mai a.c., Filarmonica Pi­teşti organizează, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ediţia a patra a con­certului simfonic „Tinere talente“. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Alexandru Mija, vor evolua tinerii interpreţi Andrei Tase (chitară), fiul cardio­logului Adrian Tase, Daria Albei (pian), Alex Pîrvu (pian), Narcis Mincă (nai), Valentina Chera (vioară), Larisa Nicolae (vioară), Teo­dor Mondiru (flaut) şi Agnes Nicola  Vişinescu (flaut).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5457

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 May 2015

Filmele săptămînii

 

1 - 7 mai
Cinematograful Sebastian Papaiani

„Sîntem cele mai tari!“

Cinematograful Sebastian Pa­p­aiani prezintă pelicula „Sîntem cele mai tari!“. Filmul este o dramă care durează 102 minute. Realizat de autorul suedez Lu­kas Moodysson, filmul se desfăşoară în jurul a trei fete, în a­nii ‘80, la Stockholm. Ele se hotărăsc să formeze o trupă punk, deşi nu au nici un instrument şi toată lumea le spune că punk-ul este mort. Bazat pe un roman ilustrat, pelicula este un imn adus culturii DIY şi puterii rebeliunii. Biletul de intrare costă 6 lei, la ora 13.00, şi 8 lei, la orele 15.00, 17.30 şi 20.00. În fiecare sîmbătă şi duminică, de la ora 11.00, se difuzează cîte un film pentru copii. Rezervări şi informaţii puteţi obţine la numărul de telefon 0248.610.620. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4792

Continuare
 
(2 voturi)
Monday, 04 May 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Expoziţie de ziare şi reviste

Pînă pe 14 mai a.c., în Sala de Presă din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş este deschisă o expoziţie cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. Este vorba de o expoziţie de ziare şi reviste din colecţiile instituţiei.   

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5168

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 May 2015

Împreună, alături de Monaliza Zegheru

 

 Prietena şi colega noastră Monaliza Zegheru, profesor de canto la Centrul Cultural Mioveni, se află într-un moment dificil al vieţii. De curînd, ea a fost diagnosticată cu Rabdomiosarcom alveolar, cu tumoare la sinusuri. A făcut deja o operaţie, însă boala a recidivat foarte agresiv în doar două luni. Medicii spun că Monaliza ar avea o şansă dacă ar urma un tratament în Turcia, la o clinică de specialitate. Tratamentul ar costa în jur de 20.000 de euro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5403

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 04 May 2015

Comedie de succes la Davila  

„Soldatul la datorie“ i-a amuzat pe piteşteni

 

 Joi seară, în Sala Mare a Teatrului Al. Davila din Piteşti a fost prezentată premiera „Soldatul la datorie“, adaptare după Noty Karoly, regia artistică, Zoltan Shapira, şi psihodesign, dr Olivia Costea. Spectatorii s-au amuzat copios pe seama soldatului care îşi dorea o relaţie cu o femeie, însă a iscat o mulţime de probleme şi situaţii comice.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5626

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Anul acesta, spectacolul de închidere nu se mai ţine la Muzeul Goleşti

Sărbătorile Argeşului, în Piaţa Vasile Milea

 

Ediţia din acest an a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului nu se va mai desfăşura la Muzeul Goleşti, ca de fiecare dată. A­ceas­tă decizie a fost luată pen­tru că în acest an se fac lucrări de renovare la Goleşti şi că la Festivalul Carpaţi, manifestare in­clu­să în cadrul Sărbă­torilor, va veni un număr de an­sambluri record, 12.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4150

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Piaţa şi Bazinul, închise de 1 Mai la Mioveni

 

Primăria oraşului Mioveni anunţă că, vineri,1 Mai, Piaţa Agroalimentară Dacia va fi închisă pentru realizarea lucrărilor de igienizare, aceasta urmînd să fie deschisă publicului de sîmbătă, 2 mai 2015, începînd cu ora 7.00. De asemenea, Bazinul de Înot Didactic pentru Copii şi Agrement Mioveni va fi închis şi el, în data de 1 Mai.  

 S.Mihai

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4758

 
(2 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană Argeş

Folclor poetic din Argeş - Muscel

 

Cu ocazia împlinirii a 59 de ani de existenţă, Cen­trul Judeţean pentru Con­servarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ar­geş va organiza un eveni­ment editorial. Mîine, de la ora 13, în sala de con­ferinţe din cadrul Biblio­tecii Judeţene Argeş, va fi lansată  cartea „Folclor poetic din Argeş - Muscel“ (Editura Alean, 2014), coordonator Sorin Ma­zilescu. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 5417

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 30 April 2015

Medalion literar, la Centrul Cultural

 

Centrul Cultural Piteşti organizează un medalion literar, dedicat academicianului Gheorghe Păun, astăzi, de la ora 14, în Sala Simpozion, din cadrul instituţiei. Evenimentul, care se desfăşoară în cadrul proiectului cultural „Recenzii“, va fi susţinut de poeta Denisa Popescu şi actorul Puiu Mărgescu.   

 I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4595

 
(1 vot)
Thursday, 30 April 2015

Ca în fiecare an, mulţi dintre piteşteni vor de 1 Mai pe litoral   

Minivacanţe la Mamaia şi Vama Veche

 

 Deoarece ziua de 1 Mai este vinerea, argeşenii au la dispoziţie trei zile libere, respectiv 1 - 3 mai. Ei preferă să meargă la mare în această perioadă, mai ales că vor fi organizate pe litoral şi o mulţime de manifestări dedicate lor. 1 Mai pe litoral este deja tradiţie şi fie că vreţi distracţie, fie că vreţi să vă odihniţi, de 1 Mai trebuie sa fiţi la mare. Plimbări romantice pe malul mării, plajă şi soare, relaxare, concerte, veselie şi voie-bună, cuvinte definitorii pentru această minivacanţă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5699

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 30 April 2015

Cocktail de final de etapă al proiectului româno-turc de la Şcoala 3

Recital de pian şi dansuri pentru oaspeţii din Turcia

 

 Marţi seara, la Ramada, a fost organizat cocktail-ul de final din cadrul The Smart Project, un pro­iect româno-turc desfăşurat între Şcoala Nr. 3 Ion Pillat din Piteşti şi elevi şi profesori din Afy­on - Tur­cia. Timp de aproape o săptămînă, 10 elevi şi 3 pro­­­fesori turci au venit în vizită în Piteşti, în cadrul acestui proiect care include schimb de elevi între partenerii româno-turci.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 5373

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 30 April 2015

În cadrul ultimului concert al lunii aprilie,

Culorile sunetelor, la Filarmonica Piteşti

 

 Filarmonica Piteşti încheie, astăzi, seria spectacolelor lunii cu un concert cameral, Culorile sunetelor. De la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, flautistul Matei Ioachimescu, violistul Sándor Antal şi harpista Tina Zerdin îi aşteaptă pe iubitorii sunetelor cu un program inedit:  Jacques Ibert - Interludiu, Johann Joachim Quantz - Fantezie pentru flaut solo, Max Reger - Suita pentru violă solo, Carlos Salzedo - Cîntecul nopţii pentru harpă, Claude Debussy - Sonata pentru flaut, violă şi harpă, Arnold Bax - Trio elegiac, George Bizet/François Borne  Fantezia Carmen pentru flaut şi orchestră, Henryk Wieniawski - Capriciu pentru violă şi harpă, Johann Sebastian Bach - Alemanda din Suita franceză nr. 6 pentru flaut şi violă, Astor Piazzolla - Istoria tango-ului pentru flaut, violă şi harpă şi Béla Bartók - Dansurile româneşti pentru flaut, violă şi harpă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4673

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 29 April 2015

La mulţi ani de la Curierul!

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere Olga Panaete, patroana Florăriei Olga. Cu această ocazie, Curierul zilei îi urează La mulţi ani!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3894

 
(0 voturi)
Wednesday, 29 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Festival Naţional de Muzică Uşoară, la Costeşti

Între 1 - 3 mai, între orele 14 şi 22, are loc, la Costeşti, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară şi Dans Modern Floare de Castan, ediţia a X-a. Manifestarea la care şi-au anunţat participarea peste 500 de copii din ţară are loc în parcul oraşului Costeşti, iar dacă vremea e ploioasă, la Terasa Florilor. Există secţiune pentru solişti de muzică uşoară, trupe, muzică folk şi dans modern. Festivalul e organizat de Clubul Copiilor Costeşti, structură din cadrul Palatului Copiilor Piteşti, Primăria Costeşti şi Casa de Cultură, în parteneriat cu ISJ Argeş şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. 

     I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3756

Continuare
 
<< Start < Înapoi 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 4031 - 4061 din 4343


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Klaus Iohannis nu se sfieşte să arate că e bărbat, arian...
Mașinăria fake news s-a pornit și e mai lipsită de scrupule ca niciodată. Bine Smeo!! Da-le cu statisticile!!
15/11/19 22:55 Mai mult...

Derby pentru supremaţie!
SPER IN 3 PCT. DACA INVINGEM PETROLUL INTRAM SIGUR IN CURSA PENTRU PROMOVARE.DACA NU , E CAM GREU.
15/11/19 12:24 Mai mult...

A început Postul Crăciunului!
Pt.unele doamne(se văd ele singure in oglindă si pe cântar!), Postul Crăciunului este un Dar...de la Mântuitorul!
15/11/19 11:36 Mai mult...

Derby pentru supremaţie!
Meci foarte greu,intr-adevar! De data aceasta trebuie sa fim mult mai impulsivi si mai hotarati decat in meciul cu UTA. ...
15/11/19 09:49 Mai mult...

Klaus Iohannis nu se sfieşte să arate că e bărbat, arian...
Ce crestere economica a fost cand in buzunarul omului de rand nu ramane nimic. Inflatia cred ca tot din cauza presedint...
15/11/19 07:15 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info