Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
(0 voturi)
Thursday, 23 April 2015

În premieră absolută,

Scriitoarea Nora Iuga, la Biblioteca Judeţeană

 

 Astăzi, la ora 13, Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu - Argeş, alături de Editura Polirom, vă invită la un eveni­ment cultural de excepţie: con­fe­rinţa „Despre capriciile literaturii“, susţinută de scriitoarea Nora Iuga.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3762

Continuare
 
(1 vot)
Thursday, 23 April 2015

Patronul naturii înverzite

Astăzi este Sfîntul Gheorghe

 

 Astăzi creşctinii orto­docşi îl sărbătoresc pe Sfîntul Gheorghe care în tradiţia popu­lară mai este întîlnit ca San-George sau Sîn­georz, patronul na­turii înverzite, al vege­taţiei, al vitelor şi al oilor. Sfîntului Gheor­ghe i se mai spune purtător de biruinţă, iar icoanele îl înfăţi­şează pe un cal alb, simbol al purităţii, al luminii, în uniformă militară, străpungînd cu suliţa un balaur.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3585

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 23 April 2015

Înfrăţire între copiii piteşteni şi turci

Şcoala 3 primeşte 10 elevi din Afyon

 

 Astăzi, la ora 10, la Şcoala Nr. 3 Ion Pillat, din Piteşti, va avea loc deschiderea oficială a proiectului româno-turc „The smart project“ care include schimburi de elevi între această unitate de învăţămînt şi elevi din Afyon-Turcia. Proiectul care poate fi un bun exemplu de urmat de către alte şcoli argeşene a fost iniţiat în anul 2010 de Gabriel Matei, profesor de Fizică la Şcoala Nr. 3 şi profesorul Serkan Dokudur din Turcia şi este susţinut din fonduri proprii de către părinţii celor 10 elevi implicaţi, în fiecare an fiind vorba de alţi copii. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3667

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 22 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Educaţia rutieră - educaţie pentru viaţă

Astăzi, de la ora 11, la Şcoala Gimnazială Traian, se va desfăşura acţiunea Educaţia rutieră - educaţie pentru viaţă. Este vorba de o oră de informare şi dezbatere la care participă elevi de la această şcoală.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3296

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 22 April 2015

Vineri, în sala de sport a Universităţii Piteşti,

Zumba Fitness pentru Lia

 

 Pe 24 aprilie a.c., instruc­torul de Zumba® Fitness, Alexandra Tomulescu, organizează un eveniment caritabil marca Zumba® Fitness pentru o tînără de doar 19 ani, Lia Spiridon, care se lupta cu o boală cruntă, şi anume leuce­mie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3236

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 22 April 2015

Reduceţi poluarea pentru viitorul Planetei Albastre

Astăzi este Ziua Pămîntului

 

 Ziua Pămîntului se sărbăto­reşte în fiecare an, la 22 a­prilie, ca urmare deciziei Organizaţiei Naţiunilor Uni­te. Scopul evenimentului a fost acela al creării unei o­portunităţi de a transmite un mesaj întregii omeniri, pentru a-i atrage atenţia că este momentul „să se tre­zeas­că“ şi să facă ceva pen­tru viitorul Planetei Albas­tre, serios ameninţată de poluarea produsă de activi­tăţile umane, în general, şi de cele  economice, în special.

Comentarii (1) | Vizualizari: 3441

Continuare
 
(1 vot)
Wednesday, 22 April 2015

 Va interpreta, alături de Gabriel Croitoru, Integrala Sonatelor de Beethoven

Pianistul Valentin Gheorghiu, la Filarmonică

 

 În ultima zi de vineri a lunii aprilie a.c., pianistul Valen­tin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru revin la Fi­larmonica Piteşti cu un program Beethoven. Iubitorii mu­zicii compozitorului german pot audia, vineri, 24 aprilie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Sonata pentru vioară şi pian nr. 4 în la minor, op. 23, Sonata pen­tru vioară şi pian nr. 6 în La major, op. 30 şi Sonata pen­tru vioară şi pian nr. 10 în Sol major, op. 96. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3477

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 21 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Ziua bibliotecarului

Astăzi şi mîine, de la ora 9, în Sala de Conferinţe din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu - Argeş, se va defăşura o activitate cu ocazia Zilei bibliotecarului care va fi sărbătorită pe 23 aprilie a.c. Este vorba de un atelier interactiv centrat pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare. Se vor prezenta tehnici de cunoaştere şi de comunicare cu segmentele de public. 

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3344

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 21 April 2015

Concurs pentru persoane fizice, firme şi şcoli care vin cu inovaţii în domeniul energiei

Înscrieţi-vă la Premiul pentru Viitorul Energetic!

 

 Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş aduce la cunoştinţa opiniei publice şi a celor interesaţi (persoane fizice, persoane juridice, corporaţii, IMM-uri, ONG-uri,  instituţii de învăţămînt etc.) faptul că, pînă pe 22 iunie 2015, este deschisă sesiunea de înscriere pentru cea de a 8-a ediţie a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, ce va avea loc în 2016. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3549

Continuare
 
(2 voturi)
Tuesday, 21 April 2015

La Liceul de Artă Dinu Lipatti din Piteşti,

Preselecţie pentru „Tabăra de Film“

Tinerii talentaţi pot deveni actori

 

 „Tabăra de Film“ este un proiect artistic pentru copii şi adolescenţi, ce are loc în timpul vacanţei de vară. Pe durata taberei, cei selecţionaţi vor participa în calitate de actori la realizarea unui film de lung metraj. Preselecţia pentru „Tabăra de Film“ 2015 va avea loc la Piteşti, pe 9 mai, între orele 11.00 şi 18.00, la Liceul de artă Dinu Lipatti, Corp B, situat în Bdul Republicii nr. 114. Participarea la preselecţie este gratuită.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3706

Continuare
 
(0 voturi)
Tuesday, 21 April 2015

Joi, la Filarmonică,

Concerte pentru flaut şi vioară

 

 Filarmonica Piteşti organizează, joi, 23 aprilie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sin­dicatelor, un con­cert simfonic sus­ţinut de orchestra simfonică a insti­tuţiei, dirijor Tibe­riu Oprea. Solişti, violonista Cristina Anghelescu şi flautistul Marian Ioan Olaru.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3513

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 20 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

„Ucenicii picturii“

În perioada 20 - 30 aprilie, Biblioteca Judeţeană Argeş va organiza, în holul instituţiei, expoziţia de artă plastică „Ucenicii picturii“, realizată de cursanţii de la Atelierul de pictură „Şcoala din Galerie“. Coordonatorul acestei expoziţii este artistul plastic George Paulian. Născut în Bucureşti, în aprilie 1936, George Paulian a absolvit Universitatea de Arte din Iaşi. Este unul dintre membrii fondatori ai cenaclului „Ion D. Negulici“ din Cîmpulung şi ai „Şcolii din Galerie“. A fost profesor la Şcoala de Arte şi jurnalist. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, de la ora 13, în holul Bibliotecii Judeţene Argeş.  

   I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3247

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 20 April 2015

Curier-ul Facebook-ului

 

 Utilizatorii de Facebook preferă să îşi etaleze sta­rea în care se află sau ce­ea ce fac prin diferite simboluri. Starea ta, dar şi dacă mănînci, bei, dor­mi sau vezi un film o poţi transmite prietenilor prin intermediul unui emoti­con disponibil în caseta de actualizare a stării. Unele opţiuni oferă zeci de animaţii simple de a vă exprima emoţiile, cum ar fi fericit, trist, o­bo­sit, entuziasmat etc. Zilnic vă vom prezenta simbo­lurile pe care le pu­teţi copia şi pune la sta­rea de pe Facebook.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3341

Continuare
 
(0 voturi)
Monday, 20 April 2015

Competiţie de Rubik, la Mioveni

 

 Prima zi a competiţiei de rezolvare a cubului Rubik a fost una extrem de den­să şi de disputată. Ea s-a încheiat cu rezultate foar­te bune, după cum a a­preciat organizatorul competiţiei şi delegatul World Cube Association (federaţia internaţională de profil), Radu Făciu.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3520

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 20 April 2015

Concursul „Cîntecele Argeşului şi Muscelului“

 

 Consiliul Judeţean Argeş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, în parteneriat cu Asocia­ţia Folcloriştilor Argeşeni „C. Rădulescu - Codin“, organizează concursul judeţean al grupurilor vocale şi instrumentale, al rap­sozilor, soliştilor vocali şi ins­trumentali de muzică populară „Cîntecele Argeşului şi Mus­celului“.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3358

Continuare
 
(1 vot)
Monday, 20 April 2015

Din acest an, Dacia susţine turneul „Pianul călător“

Pianistul Horia Mihail a concertat la Piteşti  

 

 Începînd din acest an, Dacia este maşina oficială a turneului „Pianul călător“, care se desfăşoară pînă pe data de 20 mai.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3864

Continuare
 
<< Start < Înapoi 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 4093 - 4123 din 4357


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info