Curierul Zilei - Cultural - Monden
PRIMA PAGINA arrow Cultural - Monden
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
(6 voturi)
Friday, 17 April 2015

Teribilism sau curaj?

Jurnalist  în cuşca tigrului

 

 Circul New York a ajuns în Piteşti, iar astăzi, de la ora 18, va avea prima reprezen­tanţie în parcarea hipermarketului Succes. Sînteţi aşteptaţi cu toţii, cu mic, cu ma­re, la un spectacol senzaţional de circ cu numere premiate la Festivalul de la Monte Carlo. În premieră, circul care aparţine unei familii din Ungaria vine în Româ­nia cu Dora, un tigru bengalez abinos, care este o raritate. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 4943

Continuare
 
(2 voturi)
Thursday, 16 April 2015

Petrecere cu nume sonore, la Coteşti!

Strănepoata Patriarhului Daniel a împlinit 3 ani

 

 Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PNL, s-a aflat luni în judeţul Ar­­geş, în localitatea Coteşti, onorînd astfel invitaţia preşedintei Fundaţiei Internaţionale Omenia, Minodora Ilie, la aniversarea strănepoatei Pa­­­tri­ar­hului Daniel, Anastasia Daniela Ispas, care a împlinit vîrsta de trei anişori. Evenimentul s-a derulat în casa natală a Minodorei Ilie şi au fost prezenţi, pe lîngă numeroase personalităţi, peste treizeci de copii din satul Coteşti. Petrecerea a continuat apoi în localul consilierului judeţean Leonard Soare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3436

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Cafeneaua literară

Centrul Cultural Piteşti şi redacţia revistei „Cafeneaua literară“ organizează o nouă ediţie a Clubului „Cafeneaua literară“, mîine, de la ora 12, în Sala Simpozion, din cadrul instituţiei. Manifestarea, coordonată de directorul revistei, poetul Virgil Diaconu, va cuprinde o lectură publică, susţinută de membri ai redacţiei revistei „Cafeneaua literară”, publicaţie lunară, editată de Centrul Cultural Piteşti.  

    I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3207

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 April 2015

O carte pe săptămînă

„Bărbatul sentimental“

 

 În fiecare săptămînă, vă prezentăm cîte o carte de la Biblioteca Judeţeană Dinicu Go­lescu - Argeş, reco­man­dată de unul din­tre bibliotecarii aces­teia. Pentru această săptămînă, Dana Tu­dose, de la secţia A­dulţi - Beletristică, vă recomandă una dintre cele mai căutate cărţi, „Bărbatul sentimen­tal“, scrisă de Javier Ma­rias. Această lucrare este una dintre cele mai soli­citate de cititorii piteş­teni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3146

Continuare
 
(0 voturi)
Thursday, 16 April 2015

Horaţiu Mălăele, în spectacolul de teatru „Sînt un orb“

 

 Horaţiu Mălăele va face o demonstraţie de virtuozitate pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Piteşti, într-o ediţie specială a spectacolului de teatru „Sînt un orb“. Piesa se va juca pe 27 aprilie, de la ora 19,00. Biletele s-au pus în vînzare la preţurile de 35 lei şi 50 lei.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3443

Continuare
 
(5 voturi)
Thursday, 16 April 2015

La invitaţia preşedintelui-director general, Nicolas Maure,

Principele Radu a vizitat Uzina Dacia

 

 Alteţa Sa Regală Principele Radu a vi­zitat platforma Dacia de la Mioveni. Vi­zita a avut loc la invitaţia preşedinte­lui-director general, Nicolas Maure. 

Comentarii (3) | Vizualizari: 3832

Continuare
 
(3 voturi)
Thursday, 16 April 2015

Pe 24 aprilie, în sala de sport a Universităţii din Piteşti,

Zumba Fitness pentru Lia

 

 Pe 24 aprilie a.c., instruc­to­rul de Zumba® Fitness Alexandra Tomulescu or­ganizează un eveniment caritabil marca Zumba® Fitness pentru o tînără de doar 19 ani, Lia Spiridon, care se luptă cu o boală cruntă, şi anume leuce­mie. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3510

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 15 April 2015

Alte ştiri pe scurt

 

Tradiţii şi obiceiuri româneşti

Centrul Europe Direct Argeş din cadrul Bibliotecii Judeţene Argeş găzduieşte în aceste zile expoziţia Tradiţii şi obiceiuri româneşti - la graniţa dintre unitate şi diversitate. Este vorba de o expoziţie de desene şi obiecte din hîrtie, lucrate manual, realizate de elevii de la şcolile gimnaziale Nicolae Bălcescu şi Ion Pillat.

I.Ivănoiu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3317

Continuare
 
(0 voturi)
Wednesday, 15 April 2015

În a doua zi de Paşte, piteştenii

S-au distrat la mall

 

 În a doua zi de Paşte, pi­teştenii au luat cu asalt Euromall-ul. Ei au renun­ţat la drob, sarmale şi friptură de miel în favoa­rea plimbării la mall, care deja face parte din ritua­lul de sărbători al multor români. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3272

Continuare
 
(2 voturi)
Wednesday, 15 April 2015

În cadrul proiectului „Teatrul şi viaţa“,

Elevii au învăţat despre drepturile omului

 

 Săptămîna „Şcoala altfel“ a fost altfel şi pentru elevii celor trei licee partenere proiectului „Teatrul şi viaţa“. Zeci de elevi au participat la workshop-urile organi­zate de Asociaţia pentru Dialog Intercultural, în par­teneriat cu profesorii şcolilor participante. Primul workshop a avut loc la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă, din Curtea de Argeş. Timp de două zile, elevii au învăţat cum să contribuie la dezvoltarea personală şi în acelaşi timp la educaţia pentru drepturile omului şi a valorilor democraţiei europene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3431

Continuare
 
(2 voturi)
Friday, 10 April 2015

La mulţi ani, de la Curierul!  

 

Astăzi, îşi serbează ziua de naştere avocat Radu Nistor şi Ion Popa, primarul comunei Stîlpeni. Mîine, este ziua lui Gheorghe Axinte, patron Argecom, şi a lui Dorina Ciobotoiu, manager New Travel Muntenia. Pe 13 aprilie, sînt sărbătoriţi Elisaveta Tudose, primar comuna Coşeşti, şi Radu Elefterescu, director Asirom. Pe 14 aprilie, este rîndul lui Ştefan Lăzăroiu, patron, şi Marianei Boncea, director economic la Primăria Piteşti să dea de băut. Cu această ocazie, Curierul zilei le urează La mulţi ani! De asemenea, le urează Paşte Fericit tuturor argeşenilor!

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3978

 
(1 vot)
Friday, 10 April 2015

Mergeţi la Denii, în Săptămîna Mare!

Astăzi, slujba Prohodului Domnului

 

 Tradiţia spune că, astăzi, în Vinerea Mare, nu se face treabă în casă, iar cei foarte credincioşi ţin post negru. Mîine este ultima zi pentru pregătirile de Paşte, iar gos­podinele prepară mîncărurile tradiţionale pentru masa de Paşte şi fac ultimele retu­şuri la hainele pe care le vor îmbrăca la Înviere, în prima şi a doua zi de Paşte.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4422

Continuare
 
(4 voturi)
Friday, 10 April 2015

Pastorala de Paște

 

 Pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mîntuire

PRIN HARUL LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOPUL BUCUREŞTILOR, MITROPOLITUL  MUNTENIEI ŞI DOBROGEI,LOCŢIITORUL TRONULUI  CEZAREEI CAPADOCIEI ŞI PATRIARHUL  BISERICII ORTODOXE ROMÂNE
PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER ŞI PREAIUBIŢILOR CREDINCIOŞI  DIN ARHIEPISCOPIA  BUCUREŞTILOR
HAR, MILĂ ŞI PACE DE LA HRISTOS-DOMNUL NOSTRU, IAR DE LA NOI PĂRINTEŞTI BINECUVÎNTĂRI
„Bucuraţi-vă pururea întru Domnul! Şi iarăşi zic: Bucuraţi-vă!“ (Filipeni 4, 4)

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4248

Continuare
 
(0 voturi)
Friday, 10 April 2015

Dezbatere despre NATO

 

Centrul Cultural Piteşti, prin Clubul de Istorie Armand Călinescu şi redacţia revistei-document „Restituiri“ organizează simpozionul cu tema „NATO între trecut, prezent şi viitor“. Manifestarea, care se înscrie în seria dezbaterilor publice lunare, sub genericul „Lumea Azi“ se va desfăşura miercuri, 15 aprilie, de la ora 15, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Piteşti.  

  I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 3814

 
(0 voturi)
Friday, 10 April 2015

Simpozion despre Iulia Haşdeu

 

Centrul Cultural Piteşti şi Asociaţia Culturală Iulia Haşdeu - Club UNESCO organizează simpozionul „Florile în opera Iuliei Haşdeu“, astăzi, de la ora 12, în Sala Simpozion. Dezbaterea va fi susţinută de prof. univ. dr. Crina Bocşan Decusară, preşedinte al Asociaţiei Culturale Iulia Haşdeu. Absolventă a Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, autoare de manuale, dicţionare, crestomaţii, cărţi de proză, poezie şi dramaturgie, Crina Bocşan Decusară este cunoscută ca fiind un exeget al Iuliei Haşdeu (fiica savantului şi omului de cultură Bogdan Petriceicu Haşdeu, o remarcabilă scriitoare în limbile franceză şi română, care a trăit între anii 1869-1888). Crina Bocşan Decusară este şi membră a Uniunii Scriitorilor din România, remarcându-se prin studii de istorie literară, traduceri, cronici literare, participări la emisiuni radiofonice şi tv, conferinţe literare în ţară şi peste hotare.   

 I.Ivănoiu

Comentarii (1) | Vizualizari: 3765

 
(1 vot)
Friday, 10 April 2015

Petrică Mîţu Stoian şi Tita Bărbulescu, în recital la festivalul „Sus la munte, la Muscel“

 

Municipiul Cîmpulung va găzdui, săptămîna viitoare, în zilele de 16 şi 17 aprilie, cea de-a doua ediţia a Festivalului Naţional Concurs „Sus la munte la Muscel“. Festivalul este destinat tinerilor interpreţi de muzică populară din cele mai importante zone etno­folclorice ale ţării şi din Republica Moldova. Spectacolele vor avea loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu“, cu începere de la ora 18. La ediţia din acest an a festivalului vor susţine recitaluri Tita Bărbulescu, Petrică Mîţu Stoian, Diana Călinescu, Elena Sima, Gavril Prunoiu şi Grupul vocal băr­bătesc „Doruri Muscelene“.   

 N.Manole

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 4535

 
<< Start < Înapoi 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 4124 - 4154 din 4357


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info