Curierul Zilei - Votul argeşenilor în cifre
PRIMA PAGINA arrow Social Economic arrow Votul argeşenilor în cifre
 Publicitate pdf
Votul argeşenilor în cifre
(2 voturi)
Monday, 27 May 2019


Votul argeşenilor în cifre


Judeţul Argeş a avut o prezenţă mare la vot, comparativ cu alte judeţe. La alegerile europarlamentare, prezenţa la vot în judeţ a înregistrat un procent de 50,73%, în timp ce la refere­dum, proectul a fost de 40, 45%. Au exist o secţie de vot din argeş unde procentuld e votare a fost de peste 100%.

La alegerile europarlamentare, din totalul de 529.676 alegători înscrişi pe liste permanente şi speciale, au votat 236.307 votanţi pe liste permanente şi speciale, 31.573 votanţi pe liste suplimentare, 825 votanţi cu urnă mobilă, fiid în total 268.705 votanţi.

Judeţul nostru a înregsitrat un procent de 50,73 %. În ceea ce priveşte referendumul, situaţia se prezintă astfel: din totalul de 529.681alegători înscrişi pe liste permanente şi speciale, au votat 188.257 votanţi pe liste permanente, 25.542 votanţi pe liste suplimentare. 470 votanţi cu urnă mobilă, în total 214.269 votanţi, înregistrându-se un procent de 40,45 %. La Piteşti, cel mai mare procent a fost la secţia amenajată în fosta şcoală 8, unde procentul a fost de 68,48%, la mică distanţă situându-se secţia de la Biblioteca Judeţeană cu  68,14%. Secţia 161 din Mioveni, a înregistrat un procent mare, de 87,45%. Cel mai mare procent înregistrat în judeţ a fost la Secţia 329 Ciocanu, din comuna Dâmbovicioara de 118,33% (60 cetăţeni înscrişi pe liste, s-au prezentat 27 dintre cei de pe listele permanente, au fost 44 votanţi pe liste suplimentare, în total 71 de votanţi). Cel mai mic procent la alegerile europarlamentare a fost înregistrat la  o secţie din Costeşti, cu 34,87%. La referendum cel mai mare procent l-a avut tot secţia 161 din Mioveni cu 67,33%.

Concurenţă între primari, privind prezenţa la vot!

Redactorii Curierului zilei au luat reacţii „la cald“ de la câţiva primari din judeţ. Au fost luaţi prin sondaj edili din mai multe localităţi. Am discutat despre incidente din secţiile de votare, prezenţă la vot dar şi despre stare de spi­rit a alegătorilor. Am obser­vat că există o concurenţă între unii dintre primari, privind nu­mărul de alegători care s-au prezentat la urne pentru a-şi exercita dreptul la vot. Iată în cele ce urmează, ce au răspuns primarii contactaţi!

Albota conducea în top

Comuna Albota se pare că era lideră la numărul de votanţi care îşi exercitaseră dreptul, până la ora 12,00. Primarul Ion Dumitru ne-a spus mai multe: „Peste 30% avem la vot la ora 12.00. La Cerbu, de exemplu, din 600 de votanţi ieşieră deja 250. Iar din ce ştiu, la Referendum au luat decât jumătate buletinele de vot. Nu avem niciun incident... nu stă nimeni în sală... nici eu nu stau, vorbesc la telefon cu ei... La Mareş, din 800, avem 220 care au votat, iar din aceştia doar 60% au votat şi pentru Referendum, restul au refuzat. Nu am fost încă la ora această să votez, voi merge cu soţia şi copiii. Cred că dacă merge bine totul, mă duc peste 50 % ca procent de ieşire la vot, în Albota. La ora actuală (n.r. 12.00) sunt primul pe judeţ la vot, aşa mi-a spus dna Simona Bucura Oprescu că stă treaba...“

Primarul din Mioveni supărat pe operatorii de tabletă

La ora 12.00, prezenţa la vot în Miovenni era în jur de 12.00. Procesul de votare se desfăşura fără incidente, însă cu o supărare din partea primarului Ion Georgescu împotriva operatorilor de tabletă, pe care i-a considerat a fi părtinitori. „La ora 12.00, avem 18% procent de ieşire la vot. Depinde din ce unghi priveşti acest procent. Pentru alegerile euroaparlamentare, este o prezenţă mică, în timp ce pentru referendum este o prezenţă bună. Nu avem incidente în prima parte a zilei. Am primit însă foarte multe sesizări din judeţul Argeş, vis-a-vis de operatorii de tabletă.... Operatorii de tabletă, care sunt instruiţi de STS pentru evidenţa prezenţei, sunt instruiţi pentru referendum, nu şi pentru Europarlamentare. Şi spun asta ca şef de campanie la nivelul judeţului Argeş. Pe ei îi interesează mai mult referendumul şi să nu avem eurparlamentari. Ruşine celor i-a instruit! Putea să îi instruiască şi pentru alegerile Europarlamentare. Ruşine STS şi la nivelul Argeşului şi la nivel naţional. Sunt plătiţi din bani publici şi avem nevoie şi de europarlamentari săa ducă bani în România, pentru că aşa ne-au criticat cei de la PNL... Eu nu am votat încă la acestă oră, voi vota mai târziu„ ne-a declarat ieri la 12,30 primarul Ion Georgescu.

Procent mare privind prezenţa la vot, la Bascov

Gheorghe Stancu primarul comunei Bascov: „ Avem şapte secţii de votare pe raza comunei şi nu au fost incidente. Într-o singură secţie, un alegător l-a întrebat pe preşedintele secţiei de votare dacă este bine ca la referendum să pună ştampila de control pe faţa buletinului, nu pe spate. Preşedintele i-a explicat ce spune legea şi asta a fost tot. Nu a fost raportat ca incident, a fost doar o discuţie între cei doi. La această oră, în secţie de votare din centrul comunei, oamenii stau la coadă să voteze. Au ieşit de la biserică şi s-au dus direct la secţie. Eu am votat azi-dimineaţă la Secţia Mica de care aparţin. La această oră, prezenta la vot în comună pentru europarlamentare este de 15,95%, iar la referendum de 10,61%.“, a spus Gheorghe Stancu în jurul prânzului. La închiderea urnelor de vot, în toate secţiile de votare de la Bascov se depăşise pragul de 50%, la Şcoala Mica fiind un procent la alegerile europarlamentare de peste 60% şi de  peste 45% la referendum.

La Piteşti nu au fost raportate incidente

Cornel Constantin Ionică, primar municipiul Piteşti: „Nu avem probleme nicăieri, din punct de vedere organizatoric. Suntem atenţi, am monitorizat, nu din punct de vedere politic ci organizatoric ca să nu avem probleme tehnice, logistice. Ca primar sunt responsabil ca întregul proces de votare să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Până acum, la Piteşti nu au fost raportate incidente. Politic vorbind, se mişcă cumva lucrurile, în sensul că la această oră este o prezenţă mai mare la vot faţă de alte dăţi. Sigur că am fost la vot! La ora 8.05 m-am prezentat la secţia din Trivale de care aparţin, împreună cu familia şi am votat“

„Până la ora 15 procentul este de peste 30%“

Virgil Baciu, primarul comunei Corbi: „Până la ora 15 au votat peste 30% din cetăţenii care au drept de vot din comuna noastră. Au fost şi tineri, dar şi bătrâni care s-au prezentat la urne. Avem 3 secţii de votare în comună şi nu s-au înregistrat incidente până acum. Sper să nu fie până la ora în care se vor închide urnele. Şi eu am mers la vot împreună cu membrii familiei“.

La Ştefăneşti, fără incidente

Aproape 13.000 de votanţi au fost înscrişi pe listele din Ştefăneşti, iar până la ora prânzului, 20% din aceştia au fost la urne. Primariţa oraşului, Ioana Jenica Dumitru, chiar îşi dorea să iasă oamenii la vot pentru a se vedea ce se vrea cu adevărat. „Nu sunt incidente până la această oră şi sperăm să nu fie nimic până la finalul zilei. Nu s-a întâmplat nimic... Avem ieşiţi la vot 20%, la ora prânzului. Iar până acum , până la ora prânzului, procentul este bun. Nu estimez nimic până la finalul zilei, e greu... Îmi doresc să iasă lumea la vot  să vedem şi noi ce îşi doresc cu adevărat. Avem 10 secţii aemnajate în Ştefăneşti şi 12.700 de votanţi, conform institutului de Statistică şi al listelor!“ ne-a spus primăriţa Ştefăneştiului, Ioana Jenica Dumitru.

8600 votanţi la Topoloveni

Procentul de voturi exercitate, pînă la ora 12,30 la Topoloveni era unul mai mic la ora 12.30. Avem în jur de 18% la ora 12.30, fără incidente. Nu a fost nimic în enregulă. Nici eu nu am fost deocamdată dar mă duc după-amaiză, pe la 19.30. Avem 10 secţii de votare în Topoloveni şi 8600 votanţi. Iar procentul de la 12.30, reprezintă în jur de 1800 de votanţi ieşiţi din casă. Ce estimez pînă la finalul zilei? E imprrevizibil... se ştie... Dacă timpul e frumos... şi este... cred că vom ieşi bine“ ne-a spus primarul Topoloveniului, Gheorghiţă Boţîrcă.

Cinci secţii la Bradu

Comuna Bradu avea la ora 13.00, în jur de 20% de oameni ieşiţi la vot. Aici sunt amenajate 5 secţii, iar numărul celor care au dreptul să voteze este de 6700.Primarul Dănuţ Stroe a monitorizat cu atenţie procesul de votare şi avea mai multe date centralizate, la prânz. „Procentul la ora 13.00, este undeva peste 20% la nivel de comună. Iar concret, avem la secţia 244 - Căminul Cultural 26,77 %, la secţia 245- Şcoala Primară - 20,70%, la secţia 246 Grădiniţa Bradu de Jos - 20,57%, la secţia 247 - Fosta Unitate Mlitară 22,9%, aici fiind secţia arondată cartierului din spatele Târgului Săptămânal, iar la secţia 248 - Grădiniţa Geamăna - 19,7%. Euzic că o să ajungem până la finalul zile până la 30-35% oameni ieşiţi la vot. Este o prezenţă bună faţă de cum a fost până acum la celelalte alegeri. În bradu sunt 5 secţii amenajate şi 6700 votanţi. Eu o să merg cu familia la vot... Nu avem incidente până la prânz, totul este în regulă. Am văzut ieşiţi la vot mai mult persoane în vîrstă, mai mult oameni peste 35-40 de ani. Dar şi tinerii au fost...“ spunea primarul Dănuţ Stroe.

„Nu s-au înregistrat incidente“

Costantin Panţurescu, primarul Municipiului Curtea de Argeş: „Până la ora 13 au votat în jur de 2800 de persoane cu drept de vot. Avem 20 de secţii de votare în municipiu. Vă pot spune că printre cei care şi-au exprimat opţiunea la urne sunt tineri, dar şi persoane în vârstă. Până acum nu s-au înregistrat nici un fel de incidente. Dimineaţă am fost şi eu la vot împreună cu familia“.

„Să facem 50% că râde Albota de noi!“

Bebe Ivan, primarul Comunei Băbana: „La ora 17, cel mai mic procent de prezenţă era de 35% la o secţie, iar la celelalte procentul era de peste 46%. La Băbana avem 2431 de oameni cu drept de vor şi 4 secţii. Au votat foarte mulţi tineri, dar şi bătrâni. M-a surprins şi pe mine numărul mare de tineri care au ieşit la vot. Nu am avut parte de nici un incident. Eu voi vota ultimul pentru că aşa ni s-a spus de la partid. Îmi doresc ca prezenţa la urne să depăşească 50% pentru că altfel râde Albota de noi“.

M.Sandu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 2645

Comentarii (1)
Scris de Zdrențe PSD in 27-05-2019 09:56 - Vizitator
 
 
Numai fețe de comuniști au primari județului Argeș... Rușine hoților... 🤫🤫🤫
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Mă tem că nici dacă pierde alegerile Klaus Werner Iohanni...
Prezentati simptomele unui om disperat, d-le smeoreanu: tirada de vorbe fara sens, inchipuiri neverosimile, scenarii far...
18/11/19 10:03 Mai mult...

Mă tem că nici dacă pierde alegerile Klaus Werner Iohanni...
Prezentati simptomele unui om disperat, d-le smeoreanu: tirada de vorbe fara sens, inchipuiri neverosimile, scenarii far...
18/11/19 10:00 Mai mult...

Tricolorii, umiliţi de Suedia
Si aruncarile de trei puncte? Au jucat numai 2 reprize?
18/11/19 09:23 Mai mult...

Mă tem că nici dacă pierde alegerile Klaus Werner Iohanni...
Bătrâne comunist, stai liniștit...președintele câștiga sigur alegerile !
18/11/19 08:45 Mai mult...

Mă tem că nici dacă pierde alegerile Klaus Werner Iohanni...
Omul a spus clar la televizor ca nu are nimic cu electoratul PSD, se refera la politicieni. Stiti mai bine ! Nu ne mai ...
18/11/19 07:59 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info