Curierul Zilei - Scandal pentru postul de manager
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Fapt Divers arrow Scandal pentru postul de manager
Aniversare
 Publicitate pdf
Scandal pentru postul de manager
(0 voturi)
Monday, 10 June 2019

La Spitalul Câmpulung, concursul se mută pe rolul instanţei

Scandal pentru postul de manager


Postul de manager al spitalului Câmpulung ră­mas vacant a fost scos la concurs în luna mai a acestui an, după ce fostul director Gore Stănes­cu şi-a dat demisia şi a fost înlocuit cu Marinela Cristian. Au fost trei candi­daţi, doi dintre ei a­vând respinse dosarele. Ulterior, toa­te cel trei dosare au fost validate, fiind desemant un câş­­tigător. Există neconcordanţe cu privire la or­gani­za­rea concursului de aceea cei nemulţumiţi vor să contes­te în instanţă.   

Pe 10 mai, s-a încheiat perioada de primire a dosarelor, iar luni, 13 mai, au fost publicate rezultatele preselecţiei. Comisia de concurs, formată din Sergiu Cicu, preşedinte, Estera Stămoiu şi Adina Mariana Din, membre, iar Manuel Zenovie, secretar, a stabilit că doar unul dintre cei trei pretendenţi la funcţie îndeplinesc condiţiile de a merge mai departe în concurs.
Este vorba despre Nicolaie Alexe, care, până în prezent a fost şef al Serviciului Managementul Serviciilor Medicale din cadrul spitalului Câmpulung, soţul Mihaelei Alexe, şefă de birou în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. Nicolaie Alexe a ieşit în evidenţă în urmă cu trei ani, când un consilier local câmpulungean a sesizat comportamentul deplasat al acestuia în cadrul unităţii sanitare, dar şi în urmă cu câteva luni, atunci când el a fost cel care a primit donaţia celor 10.000 de euro, oferită spitalului de către un pensionar din comuna Aninoasa.
Pe data de 22 mai 2019, s-a derulat proba de susţinere publică a proiectului de management de cel care a trecut de preselecţia dosarelor, în cazul postului de manager al spitalului municipal Câmpulung.Şi-au mai depus actele, dar au fost incomplete, Mihai Ionuţ Bălan, care nu a îndeplinit condiţiile de participare la concurs, prevăzute la litera d) (nu a prezentat documente care să ateste vechimea de cel puţin 2 ani în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată), coroborat cu litera b) (absolvent al unei instituţii de învăţământ superior Medical, Economico - Financiar sau Juridic), din Regulamentul şi Anunţul de concurs.
Pavel Mugur Schiaucu a fost respins pe motiv cu nu a îndeplinit condiţiile de la litera c) a Regulamentului şi Anunţului de concurs, adică nu a pus la dosar acte care să ateste că a absolvit cursuri de perfecţionare în Management sau Management Sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, ori că a absolvit un master sau doctorat în Managementul Sanitar, Economic ori Administrativ, organizat de o instituţie de învăţământ superior acreditată. În afară de acest motiv, comisia a consemnat că proiectul de management a fost depus doar în format electronic şi nu a putut fi vizualizat, CD-ul fiind gol.

La contestaţii trei candidaţi, în loc de unul

După soluţionarea contestaţiilor, comisia alcătuită din doctor Maria Păun, preşedinte, doctor Daniela Prunoiu şi profesorul Gheorghe Sârbu, membrii, şi Nicolae Crânguş, secretar, a stabilit că cele două dosare care fuseseră respinse în primă fază, pe motiv că nu erau respectate condiţiile prevăzute de Regulament, au fost declarate admise. Astfel, în lupta pentru funcţia de manager al spitalului municipal au intrat şi Pavel Mugurel Schiaucu şi Ionuţ Mihai Bălan. Comisia de contestaţii a concluzionat că dosarul lui Pavel Mugurel Schiaucu, jurist în cadrul primăriei Schitu Goleşti, a fost admis, deoarece Regulamentul de concurs şi anunţul nu prevăd formatul în care trebuie depus Proiectul de Management, CD-ul nu a fost verificat la momentul primirii dosarului de participare la concurs, iar diploma de Master în „Dreptul Uniunii Europene şi Funcţionarul Public European” corespunde cerinţelor postului, fapt  confirmat de Universitatea Româno-Germană din Sibiu.
 În cazul lui Ionuţ Mihai Bălan, şeful Biroului Informatică al spitalului, s-a decis că diplomele depuse şi adeverinţa de vechime, îndeplinesc condiţiile solicitate prin Regulament şi Anunţ.La proba de susţinere publică a proiectului de management, în urma căruia urma să se stabilească cine îi va lua locul lui Grigore Stănescu, dacă nu vor fi alte contestaţii, Nicolaie Alexe a prezentat Managementul Calităţii Serviciilor Medicale - Îmbunătăţirea Calităţii Serviciilor Medicale în Spitalul Municipal; Ionuţ Mihai Bălan a susţinut „Managementul Calităţii Serviciilor Medicale - Îmbunătăţirea Calităţii Serviciilor Medicale prin Extinderea şi Reabilitarea Clădirii de Oncologie şi Reconfigurarea Structurii Organizatorice a Spitalului”; iar Pavel Mugurel Schiaucu, „Indicatorii Cheie de Performanţă (KPI), Instrumente Fundamentale în Managementul şi Măsurarea Performanţei Spitalului (Managementul Resurselor Umane)”.
După proba de susţinere publică a proiectului de management, a fost declarat câştigător Nicolaie Alexe, cu 9,16 puncte, intrat în competiţie din postura de şef al Serviciului Managementul Calităţii Serviciilor Medicale.
Ceilalţi doi contracandidaţi, Mihai Ionuţ Bălan şi Pavel Mugurel Schiaucu, au fost respinşi, primul, cu 8,45 puncte, şi al doilea, cu 5,71 puncte. În termenul legal de depunere a contestaţiilor, eliminaţii au făcut plângere, cerând reanalizarea situaţiei. Numai că un membru al comisiei de contestaţii a intrat în concediu şi reclamaţiile au rămas nesoluţionate până luni, 3 iunie.

Alte reclamaţii şi probleme cu organizarea

Luni, 3 iunie, membrii comisiei de contestaţii, s-au întrunit şi au emis un proces-verbal, prin care s-a concluzionat că „există o neconcordanţă între Regulament şi anunţul de organizare al concursului.”
Cum contestaţiile se soluţionează de comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 48 de ore de la data expirării termenului de depunere a acestora, comisia nu s-a întrunit în termenul legal în componenţa stabilită de Regulament, iar Consiliul de Administraţie al Spitalului a fost propus să dispună cine este câştigătorul concursului.
Astfel, în după amiaza zilei de 3 iunie,Consiliul de Administraţie al spitalului municipal, întrunit în şedinţă, a hotărât că Nicolaie Alexe este declarat admis, cu 9,16 puncte, şi va fi noul manager al unităţii medicale.
 Decizia a fost semnată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Sergiu Cicu.
Nemulţumiţii nu se opresc aici cu reclamaţiile şi vor să ajungă pe rolul instanţei de judecată cu organizarea acestui concurs.
B. Radu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 830

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 20.08.2019

--- 9.253 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info