Curierul Zilei - Începe Vidraru Bike Challenge!
PRIMA PAGINA arrow sport arrow sport arrow Începe Vidraru Bike Challenge!
 Publicitate pdf
Începe Vidraru Bike Challenge!
(0 voturi)
Friday, 21 June 2019

Sute de ciclişti din toată ţara concurează în judeţul nostru

Începe Vidraru Bike Challenge!


Pasionaţii de ciclism din Argeş şi nu nu­mai îşi vor da întâlnire în acest week-end în judeţul nostru. La sfârşitul acestei săptămâni se va desfăşura Vidraru Bike Challenge, un concurs de mountain bike, adresat atât pasionaţilor de sporturi şi ac­tivităţi outdoor, cât şi cicliştilor de perfor­manţă. Vidraru Bike Challenge este o între­cere de ciclism adresată iubitorilor de na­tură, munte, sport în aer liber, la care pot participa atât ciclişti montani de perfor­manţă cât şi amatori.

Competiţia este organizată de Asociaţia Sportivă Adventuremania din Bucureşti în colaborare cu Federaţia Română de Ciclism şi este o etapă a Cupei Naţionale a României de XCM. Întrecerea beneficiază de un traseu foarte spectaculos ce urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munţilor Făgăraş. O parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce se traduce într-o excelentă vizibilitate de jur-împrejur – către vârfurile din Făgăraş: Călţun, Lespezi, Negoiu la nord; Ciortea, Scara, Mazgavu spre nord-vest şi către masivul Cozia la vest. Taxa de înscriere este de 140 lei şi se poate achita până la începerea competiţiei înscriere. Taxa de înscriere acoperă următoarele: cip cronometrare, numere de concurs, alimentare şi rehidratare pe traseu, diploma electronică şi medalie de finalist, participare pasta party, tricou, diverse produse oferite de sponsori.

Trei trasee spectaculoase 

Participanţii la acest concurs au la dispoziţie 3 trasee spectaculoase, cu plecare din zona barajului Vidraru. În funcţie de pregătirea fizică pe care o au, concurenţi pot opta pentru un traseu mai scurt sau pentru unul foarte lung care este destinat profesioniştilor.
Traseele: Hobby - 34 km; Mediu - 52 km; Maraton - 90 km
Programul competiţiei 
Vineri, 21 iunie 2019
15:00 – 19:00 Ridicări pachete concurs si inscrieri de la magazinul Spokes din str. Scărlătescu nr.61
Sâmbătă, 22 iunie 2019
11:00 – 22:00 Ridicări pachete concurs si inscrieri de la Căminul cultural din comuna Căpăţâneni Pământeni (1 km distanţă de locul de start).
21:00 – Şedinţa tehnică la Căminul cultural din comuna Căpăţâneni Pământeni
Duminică, 23 iunie 2019
6:30 – 8:30 Ridicări pachete concurs;
09:00 – 09:15 – Adunare la linia de start;
09:15 – 09:30 – Ultimele anunţuri & încălzire;
09:30 – Start concurs;
13:30 – Debut pasta party;
15:00 – Festivitatea de premiere.

ATENTIE:

PACHETELE NU POT FI RIDICATE DECAT PERSONAL! Declaraţia pe proprie răspundere se semneaza numai în faţa organizatorilor. Trebuie să aveţi cu voi CI şi legitimaţia FRC (dacă este cazul).
Pentru minori, prezen-ţa unuia dintre părinţi sau declaraţia notaria-
lă este obligatorie.

Generalităţi

Vârsta minimă de participare pentru traseul maraton (90km) şi pentru traseul mediu (52km) este de 19 ani. Pentru  traseul hobby (34km), vârsta minimă de participare este de 15 ani. Persoanele care au mai puţin de 19 ani pot participa doar însotiţi de către un părinte care semnează în prealabil o declaraţie prin care îşi dă acordul pentru participarea minorului la concurs. În scopul repartizării într-o categorie de vârstă nu se ia în calcul data calendaristică completă ci numai anul naşterii. Astfel, la 24 iunie 2019 o persoană nascută pe 1 ianuarie 2000 va fi considerată ca având aceeaşi vârstă ca o persoana născută pe 31 decembrie 2000 – şi anume 19 ani. Fiecare participant va semna o declaraţie de participare pe propria răspundere prin care îşi asuma riscurile pe care le implică participarea la un astfel de eveniment. Participanţii îşi asu­mă întreaga răspundere atât pentru starea de sănătate în care se află, pentru securitatea şi siguranţa lor, cât şi pentru accidentarea terţilor şi/sau deteriorarea echipamentului. Organiza-
­torii nu îşi asumă nicio obligaţie sau responsabilitate în cazul în care un concurent se răneşte, se accidentează sau ar avea de suferit în orice alt mod ca urmare a înscrierii şi/sau participării la acest concurs. Având în vedere faptul că întrecerea se desfaşoară parţial în trafic deschis, concurenţii trebuie să respecte normele rutiere în vigoare. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru distrugerea sau mutarea marcajelor de către terţi. Schimbarea pieselor pe traseu este permisă, dar fără ajutor din exterior.

Când este descalificat concurentul:

- Nu foloseşte casca de protecţie.
- Nu se încadrează în timpul limita specificat pentru fiecare categorie.
- Este dopat.
- Îi lipseşte numărul de concurs şi/sau cipul de cronometrare si nu comunica imediat acest fapt oficialilor.
- Modifică numărul de concurs.
- Nu parcurge în întregime traseul, foloseşte scurtături, nu trece prin toate punctele de control şi/sau nu respectă ordinea acestora.
- Foloseşte ajutoare din afara concursului (repararea bicicletei, folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor).
- Schimbă bicicleta în timpul concursului.
- Mută sau deteriorează cu bună ştiinţă marcajele.
- Are un comportament neadecvat faţă de organizatori şi faţă de ceilalţi concurenţi.
- Nu respectă mediul înconjurător (aruncă ambalaje pe traseu etc.).
- Nu ajută cu bună ştiinţă un concurent aflat în pericol.
- Descalificările pot fi efectuate şi dupa încheierea concursului, în baza fotografiilor şi/sau sesizărilor primite de la arbitri sau participanţi.

Recomandări:

Este bine ca fiecare concurent să aibă asupra lui un minim de echipament care să-l poată ajuta să se descurce cu bicicleta pe munte în orice condiţii: pelerina pentru vânt şi ploaie, încălzitoare pentru mâini şi picioare (mâneci şi craci), mănuşi, bandană, bidon pentru apă, ochelari de protecţie, telefon mobil, pompa de bicicletă, camera de schimb, petice, lipici, trusă scule multifunctională cu presă de lanţ, o ureche de schimbător. O hartă, profilul traseului (pus la dispozitie de organizatori) şi chiar un GPS sunt binevenite. Trebuie avut în vedere faptul că în condiţii de vreme nefavorabilă (ploaie, vânt puternic, ninsoare), gradul de dificultate al traseului creşte considerabil. Este bine ca fiecare participant să studieze foarte bine traseul şi descrierea acestuia. În principiu, orice concurent (mai ales la traseul lung) ar trebui să aibă experienţă în abordarea traseelor lungi desfăşurate în zone montane sălbatice, să se poată orienta şi descurca în cazul schimbării bruşte a condiţiilor meteo, a întâlnirilor cu animale sălbatice etc. Este recomandat ca orice participant să aibă asigurare de accidente care acoperă participarea la competiţii sportive.

Ce asigură organizatorii

Pachetul de concurs: harta profil a traseului, numărul de concurs, bride de fixare, cipul de cronometrare, tricou, diverse produse oferite de sponsori.
Puncte de control şi puncte de alimentare unde se pot găsi energizante, apă, fructe etc.
Marcarea traseului;
Ambulanţă (în apropierea punctului de START/FINISH) şi asistenţă Salvamont
Premii

Categorii de concurs:

- Traseul maraton (90 km): ELITE masculin, Elite feminin, Amatori licenţiati masculin 19+, MASTER Feminin + amatori licentiaţi feminin 19+, MASTER 1, MASTER 2+MASTER 3,HOBBY Masculin 19-29, HOBBY Masculin 30-39, HOBBY Masculin 40-49, HOBBY Masculin 50+, HOBBY feminin 19+
- Traseul mediu (52 km): Amatori licentiati masculin 19+, MASTER Feminin + amatori licentiati feminin 19+, MASTER 1, MASTER 2+MASTER 3, HOBBY Masculin 19-29, HOBBY Masculin 30-39, HOBBY Masculin 40-49, HOBBY Masculin 50+, HOBBY feminin 19-29, HOBBY feminin 30-39, HOBBY feminin 40+
- Traseul scurt (34 km): CADETI 15-16, JUNIORI 17-18, HOBBY Masculin 15-18, HOBBY Masculin 19-29, HOBBY Masculin 30-39, HOBBY Masculin 40-49, HOBBY Masculin 50+, HOBBY feminin 15-29, HOBBY feminin 30-39, HOBBY feminin 40+.

Obligaţiile concurenţilor:

Să poarte cască de protecţie în orice moment al concursului
Să se încadreze în limitele de timp comunicate de organizatori, atât la sosire cât şi în punctele de control intermediare. Concurenţii care nu se pot încadra în timpul minim aferent unui punct de control ies din competiţie şi trebuie să predea cipul de cronometrare şi să se retragă de pe traseu pe cel mai scurt drum.
Pentru traseul Maraton există limite de timp intermediar astfel:
- Punctul de control 6 – “Răspântie” – ora 15.00
- Punctul de control 3 (a doua trecere) – ” Runcureaua” – ora 18.00
- Pentru finish, limitele de timp sunt:
- Traseul hobby: 4 ore şi 30 minute.
- Traseul mediu: 6 ore şi 30 minute.
- Traseul maraton: 9 ore.
Să treacă prin toate punctele de control în ordinea numerotării acestora. Să parcurgă traseul în direcţia marcată şi doar pe traseul marcat, fără a folosi scurtături. Să respecte regulile de circulaţie pe drumurile publice şi pe drumurile de munte. Să folosească biciclete propulsate doar de forţa umană. Sunt acceptate numai biciclete “mtb” sau ciclocross. Să fixeze numărul de concurs în fata bicicletei, pe ghidon şi să-l păstreze fixat pe toata durata competiţiei; să păstreze, de asemenea, cipul de cronometrare. Să urmeze îndrumările comisarilor de traseu şi ale organelor de poliţie. Să anunţe în cel mai apropiat punct de control şi comitetul de cursă (în apropierea liniei de START) situaţia în care abandonează. Să predea cipul de cronometrare în cel mai apropiat punct de control în cazul de mai sus. Să anunţe în cel mai apropiat punct de control orice eveniment deosebit (accidente, marcaje deteriorate sau lipsă etc) sesizat pe traseu. Să fie “fair play”, să ajute cu concurent aflat în pericol.
Să respecte mediul înconjurător. Ambalajele de orice fel pot fi aruncate doar în zona punctelor de control (este acceptabil la maxim 100m de punctul de control).

Cupa Naţională de XCM

Traseul maraton este şi etapă în Cupa Naţională de XCM. Competiţia se desfăşoara în paralel cu concursul obişnuit. La Cupa Naţională de XCM pot participa toti sportivii care deţin o licenţă UCI validă, indiferent de naţionalitate sau de federaţia care a emis-o. Cicliştii licenţiati de la traseul maraton participă automat şi la etapa a 2-a din Cupa României 2019. Etapa de Cupa României se desfăşoară doar pe traseul de Maraton. Cicliştii licenţiati sunt obligaţi să participe la traseele pentru care au categorie (Ex: un ciclist Master poate sa participe doar la traseul Maraton sau traseul Mediu la categoria lui). Începând de anul acesta, au fost incluse şi categoriile UCI. Drept urmare, sub denumirea de HOBBY au fost denumite fostele categorii ale amatorilor nelicenţiati  (Ex: amatori 20-29 s-a transformat în hobby 20 -29). O categorie pentru care nu exista minim 5 participanţi se cumuleaza cu categoria învecinată.

Alte aspecte:

În caz de forţă majoră (condiţii meteo deosebit de nefavorabile sau în alte cazuri ce pot influenţa buna desfăşurare a concursului) organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula sau amâna cursa. Dacă aceste condiţii survin în timpul concursului, organizatorul are dreptul să oprească competiţia. De asemenea, organizatorii îşi rezervă dreptul de a opri un participant în cazuri excepţionale (accidentare gravă, comportament neadecvat, nu se încadrează în timp sau orice alte cazuri în care organizatorii consideră necesar). În cazul retragerii din cursă, al neprezentării sau în caz de forţă majoră, taxa de participare nu va fi returnată. În eventualitatea anulării cursei cauzată de forţă majoră, cei înscrişi pot participă la o competiţie Adventuremania ulterioară, la alegere, fără a plăti din nou o taxa de înscriere. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a folosi materialele foto şi video cu concurenţii Vidraru Challenge, înregistrate în timpul evenimentului, pentru acţiunile de promovare a clubului Adventuremania şi a partenerilor implicati. Prezentarea pe podium în cadrul ceremoniei oficiale cu bannere, steaguri este interzisă. Sportivul îşi poate promova sponsorii doar prin echipament. Prin înscrierea la concurs participanţii declară că sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator în vederea întocmirii clasamentului.

Premii

Maraton (90km) [lei]
Loc Elite F/M  Open feminin  Open masculin
1    600     400          400
2    500     300          300
3    400     200          200
4    200
5    100
Traseu mediu (52km) [lei]
Loc Open feminin Open masculin
1    300            300
2    200            200
3    100            100
Traseul scurt (35km) [lei]
    Loc    Open feminin          Open masculin
    1    300                          300
    2    200                          200
3    100                          100
M.D.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1484

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
zmeule esti vandut total ciumei rosii s-au mai corect spus faci parte din ea urata batranete ai mosulica
12/12/19 11:36 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Un editorialist care se vrea formator de opinie, dar nu mai tine cu intoxicarile comuniste . Stapanii din titlu nu mai s...
12/12/19 10:43 Mai mult...

A murit un medic cardiolog
Tot ce s-a scris in articol despre dna doctor, este adevrat !As aduga, ca a fost o femeie foarte frumoasa !Dumnezeu s-o ...
12/12/19 09:56 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Nimeni nu este mai presus de lege, nici macar Ilie ( Nastase }, Gheorghe ( Popescu), Adrian( Nastase, Severin). Vorba ve...
12/12/19 09:32 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Aruncati "chestiunea cu Standard&Poor\'s" pe umerii actualului guvern, desi toate deciziile si actiunile care au condus ...
12/12/19 09:20 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info