Curierul Zilei - Poliţistul local bătăuş, arestat!
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow Fapt Divers arrow Poliţistul local bătăuş, arestat!
Aniversare
 Publicitate pdf
Poliţistul local bătăuş, arestat!
(0 voturi)
Friday, 28 June 2019


Poliţistul local bătăuş, arestat!


Amănunte şocante ies la iveală în cazul poli­ţis­tului local acuzat de abuz în serviciu şi lipsire de libertate. Reţinut pentru 24 de ore, Octavin F. agent la poliţia Locală Piteşti a fost eliberat sub control judiciar de Judecătoria Piteşti. Procurorii au atacat sentinţa şi cer aresta­rea lui pe motiv că  ”inculpatul a dat dova­dă de o agresivi­tate ieşită din comun“.  În referatul înaintat Tri­bu­nalului Argeş, ma­gis­traţii au descris în detaliu comporta­men­tul poliţistului lo­cal. Acesta l-a lovit în mod repetat şi l-a umilit pe şoferul care parcase ilegal.   

Săptămâna trecută, relatam pe larg, intervenţia în forţă a agentului Octavian F., în vârstă de 25 de ani, de la Poliţia Locală Piteşti. Martorii ar fi putut crede că cel blocat în trafic, încătuşat şi urcat în echipajul Poliţiei Locale Piteşti este un infractor periculos. În realitate, cel imobilizat ca un infractor periculos...parcase ilegal. Făcuse însă, ceva extrem de grav! Îl rănise în orgoliu pe „domnul“ poliţist local după cum reiese din referatul ataşat cererii de arestare preventivă, întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Iată cum descriu procurorii faptele petrecute în ziua de 12 iunie. „Persoana vătămată (...) a parcat pe strada Exerciţiu, în zona indicatorului „oprire interzisă“, aspect constatat de echipajul de poliţie locală care patrula în zonă. Echipajul era format din B.A., P.A. şi Florescu Octavian. Agentul de poliţie locală P.A. a făcut fotografii cu autoturismul marca...Persoana vătămată a ieşit dintr-o farmacie, ocazie cu care i-au solicitate actele de identitate. de către P.A.
Persoana vătămată a motivat lipsa acestora susţinând că a plecat în grabă de acasă şi că în continuare se grăbea, şi a solicitat ca amenda să-i fie trimisă prin poştă, la adresa de domiciliu, după care s-a urcat în maşină şi s-a îndreptat către Calea Craiovei. Autospeciala poliţiei locale a plecat în urmărirea autoturismului. Imediat după trecerea de pietoni de la  de la sensul giratoriu din zona magazinului Lidl, autoturismul persoanei vătămate a fost blocat de autospeciala poliţiei locale iar agentul Florescu Octavian s-a îndreptat către autoturismul persoanei vătămate, în dreptul geamului de la şofer. Persoana vătămată a lăsat geamul în jos până la jumătate, iar F.Octavian l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe RIC şi l-a scuipat. Ulterior agentul de poliţie locală P.A a introdus mâna pe acelaşi geam pentru a-l scoate pe RIC din autoturism dar a rămas cu mâna blocată aproximativ un minut, timp în care i-a i-a solicitat părţii vătămate să iasă din maşină şi să deschidă total geamul“, se precizează în documentul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Scos cu forţa din maşină şi trântit pe asfalt

De remarcat că toate cele descrie de procurori au avut loc pe stradă, fără ca poliţistul local să ţină cont că sunt oameni care asistă la comportamentul lui deplasat. „Ulterior, persoana vătămată a deschis portiera iar agentul Florescu Octavian l-a scos cu forţa din maşină, pe RIC l-a trântit pe asfalt şi l-a imobilizat, punându-i cătuşele la spate. Agentul de poliţie locală Florescu Octavian l-a introdus pe RIC în autospeciala poliţiei locale la ora 15,24, Florescu Octavian s-a aşezat pe bancheta din spate. În dreapa se afla partea vătămată. La volan s-a urcat agentul B.A. Agentul de poliţie locală PA a rămas lângă autoturismul persoanei vătămate pentru a-l muta în afara carosabiluilui şi pentru a elibera traficul. Pe timpul deplasării de la locul incidentului până la sediul Poliţiei Locale Piteşti, agentul de poliţie locală Florescu Octavian i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul şi cu palma în zona capului şi a corpului persoanei vătămate.Tot pe timpul deplasării agentul Florescu Octavian l-a ameninţat pe RIC că îl va omorî şi îl va bate. De asemenea, l-a înjurat de mai multe ori“, mai scrie în referat.

Bătut măr, în sediul Poliţiei Locale Piteşti

Comportamentul agresiv a continuat şi în sediul Poliţiei Locale Piteşti, acolo unde îşi au birourile şi şefii instituţiei amintite. Oare nimeni nu a auzit nimic? „Echipajul a ajuns la sediul Poliţiei Locale Piteşti iar agentul Florescu Octavian l-a condus pe RIC în sala de şedinţe aflată la parterul clădrii la ora 15,28. Aici, agentul Florescu Octavian i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele numitului RIC care se afla în continuare încătuşat cu mâinile la spate. După aproximativ 4 minute în sala de şedinţe a intrat agentul BA care i-a scos cătuşele persoanei vătămate. Ulterior, Florescu Octavian a intrat de mai multe ori în sala de şedinţe, când persoana vătămată era singură şi i-a aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului şi corpului“, scrie în referat. În urma loviturilor primite conducătorul auto a mers la Serviciul de Medicină Legală Argeş şi a obţinut certificat medico legal care atestă că a fost lovit.

Agentul „a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun“

În motivarea cererii de arestare a lui Octavian Florescu, procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti spun că ”inculpatul a dat dovadă de o agresivitate ieşită din comun şi a deturnat scopul funcţiei pentru care a fost învestit. În loc să aplice legea, inculpatul a înţeles să o încalce, profitând de autoritatea pe care i-a dat-o statutul, acela de poliţist local. Inculpatul a afectat grav imaginea instituţiei pe care o reprezintă(...)Cu privire la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal se constată că măsurile de încătuşare şi de conducere la sediul Poliţiei Locale nu au fost necesare şi nici proporţionale. Având în vedere fotogafiile făcute la faţ locului, proprietarul putea fi identificat în baza de date a Poliţiei Locale (...) totodată încătuşarea şi măsura conducerii la sediul Poliţiei Locale Piteşti nu erau necesare deoarece persoana vătămată nu a fost niciun moment agresivă. Motivul pentru care RIC a fost condus la sediu a fost pentru ca Florescu Octavian să îi aplice lovituri cu pumnii şi picioarele, în niciun caz pentru a fi aplicate măsurile legale. Persoana vătămată nu a fost niciun moment violentă. Ba chiar a plâns în echipajul de poliţie atunci când era lovit de Florescu Octavian“, mai spun anchetatorii.

Cetăţenii nu se mai simt în siguranţă

„S-a creat un sentiment de insecuritate în societate generat de comportamentul inculpatului în sensul că cetăţenii nu se mai simt în siguranţă, existând posibilitatea ca orice persoană să fie imobilizată prin încătuşare, condusă la sediul poliţiei locale şi agresată, pentru comiterea unei contravenţii de o gravitate redusă. La momentul încătuşării abuzive au asitat numeroase perspane care s-au simţit indignate de modalitatea în care poliţistul local Florescu Octavian a înţeles să folosească forţa împotriva persoanei vătămate. Raportat la aspectele de mai sus considerăm că o altă măsură preventivă nu ar fi suficientă în cazul inculpatului. Se impune o reacţie fermă din partea organelor judiciare pentru a înlătura posibilitatea comiterii de noi infracţiuni de către agenţi ai statului care aplică legea“, au încheiat procurorii referatul de cerere a arestării preventive. Se spune că la dosar există o dovadă indubitabilă asupra celor petrecute. Este vorba de o filmare, înregistrată chiar de camera de surpaveghere pe care agentul o avea montată la uniformă şi a uitat să o oprească. În timpul anchetei imaginile ar fi fost ridicate de procurori.  Întrebat dacă există într-adevăr acele imagini sau sunt simple speculaţii, Nicolae Argeşeanu prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti a declarat: „Nu vă pot da detalii despre probele deţinute la dosar, pentru că nu îmi permite legea. Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm“, a precizat acesta.

Contestaţia admisă

Pe data de 20 iunie, agentul local a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Pe 21 iunie, Judecătoria Piteşti a respins cererea şi a dispus eliberarea agentului sub control judiciar. În aceeaşi zi, procurorii au depus contestaţie. Ieri Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă. „... admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva încheierii din data de 21.06.2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piteşti în dosarul penal nr. 9778/280/2019, intimat inculpat fiind Florescu Octavian. Desfiinţează încheierea atacată şi, rejudecând: În temeiul art. 226 alin. 1 C.proc.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin.2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Florescu Octavian, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data efectivei încarcerări“, se precizează în decizie. ieri după-amiază polişitul local a ajuns în arestul IPJ Argeş.
  M.Sandu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1929

Comentarii (10)
Scris de Fane in 03-07-2019 06:03 - Vizitator
 
 
Toti care s-au aflat la fata locului ,,destituiti impreuna cu colegul bataus"
 
Scris de Juju in 01-07-2019 06:50 - Vizitator
 
 
Politia Locala? Institutia cu cei mai multi asistati social de lux ai primarului. 
Politistii? Desene animate in uniforma.
 
Scris de Un platitor de impozit in 29-06-2019 15:49 - Vizitator
 
 
Revin ,ar trebui sa raspunda colegii batausului de pe echipaj si toti cei prezenti la sediul politiei locale.De ce tac reprezentantii politiei locale si ai primaeiei .Nu cumva reprezentabtii politiei locale trebuiau demisi?Ce alte act .desfasoRa politia locala in afara de 
_amenzi date soferilor 
_alergarea taranilor care au de vanzare 20 de oua si 5 legaturi de zarzavat.
 
Scris de Un platitor de impozit in 29-06-2019 15:18 - Vizitator
 
 
Revin ,ar trebui sa raspunda colegii batausului de pe echipaj si toti cei prezenti la sediul politiei locale.De ce tac reprezentantii politiei locale si ai primaeiei .Nu cumva reprezentabtii politiei locale trebuiau demisi?Ce alte act .desfasoRa politia locala in afara de 
_amenzi date soferilor 
_alergarea taranilor care au de vanzare 20 de oua si 5 legaturi de zarzavat.
 
Scris de xy in 28-06-2019 13:49 - Vizitator
 
 
@APOSU, @Un platitor de impozit, @Eugen Peter, @iulian:de acord cu voi.Cand vad uniforma de politist,de la politia locala sau politia nationala, mai ales MARII AGENTI de la politia nationala, cei cu siguranta si incredere, nu ma simt in siguranta, n-am incredere in ei, nu mai apelez la ei pt ca sunt corupti pana in maduva oaselor.Poate ca acel om trebuia sa ajunga undeva cu medicamentele cat mai urgent si l-au luat unii la bataie, complici fiind si colegii agresorului.Toate astea pe banii nostri.Vrem adevarul si tragerea la raspundere a tuturor vinovatilor.
 
Scris de NIR in 28-06-2019 13:40 - Vizitator
 
 
Se vazu tinerelul/25 de ani, serif prin preriile Americii; proceda ca atare . 
Dar, el ii crud, este nauc; sefii cum sunt ?! 
Caduci ?! Mai degraba !
 
Scris de APOSU in 28-06-2019 08:23 - Vizitator
 
 
Este aberant modul de comportare al acestor fosti PAZNICI, ajunsi politisti locali in urma..unor studii complexe de specialitate cu durata de..3(trei)luni efectuate la Slatina. Au ajuns mai rai si mai importnti decat politistii adevarati.(ma refer la Ofiterii de Politie si nu la MARII AGENTI de Politie care marea majoritate au aceela si comportament)Un alt exemplu de conduita IMORALA din cadrul acestei politii locale este si un..INSPECTOR(asa spune el ca este) TINTU, care ameninta, fotografiaza si..intocmeste Procese Verbale..pentru..te miri ce..Atentie Domnilor Sefi ai Politiei Locale Pitesti ca si acest individ va face DE RAS !!!!
 
Scris de Un platitor de impozit in 28-06-2019 05:24 - Vizitator
 
 
Si totusi, 
De ce nu este dezvaluita identitatea tuturor celor implicati 
Care este vina si color prezeti,celor de pe echipaj si a celor de la sediu 
De ce era era necesara incatusarra,bataia si transportarra la sediu 
Care este reactia conducerii 
Mai mult dupa acest eveniment comportamentul lor este acelasi. 
Pana cand va fi toterata activitatea acestor ciobani?
 
Scris de Eugen Peter in 28-06-2019 01:44 - Vizitator
 
 
Treaba cu poliția română am simțit-o pe propria-mi piele de pe când eram copil. În România eu când vâd uniformă nu mă simt protejat, mă simt amenințat! 
Contraziceți-mă!
 
Scris de iulian in 28-06-2019 00:37 - Vizitator
 
 
Ce politisti sunt astia..? Eu sincer ăștia ar trebui desființați sau schimbata denumirea. Dar ce salarii au acum egale sau chiar mi marii decât politia nationala
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Stenograma unui caz de trădare naţională
Riciule, nu te ambala! Trădările în PSD sunt abia la început. Până şi PSD-ul ar fi votat-o pe Kovesi. Uite link-u...
19/09/19 18:18 Mai mult...

Stenograma unui caz de trădare naţională
Nea' Trivălene, cap ai, minte ce-ți mai trebuie. 'Rați-ai dracului cu melcii vostri! Orbilor, n-ați văzut ce a făc...
19/09/19 15:38 Mai mult...

Stenograma unui caz de trădare naţională
nume romanesti sunt dragnea, veorica, ciordache, etc. basca rodica nassar, care e buna fiindca e pesedista care n-a trad...
19/09/19 13:42 Mai mult...

Procuror argeşean, cercetat de Inspecţia Judiciară
Asa ii trebuie daca ea crede ca le stie pe toate!
19/09/19 09:45 Mai mult...

Razie în staţiile CFR din Argeş
Ce le mai place "oamenilor legii" să se cace pe ei. În realitate nu au nicio contribuție la bunul mers al lucrurilor....
19/09/19 09:10 Mai mult...

Catalog 2019
Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 03.09.2019

--- 4.591 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info