Curierul Zilei - Primar şi funcţionari publici condamnaţi
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow Fapt Divers arrow Primar şi funcţionari publici condamnaţi
 Publicitate pdf
Primar şi funcţionari publici condamnaţi
(4 voturi)
Wednesday, 10 July 2019


Primar şi funcţionari publici condamnaţi


Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, în care au fost trimişi în judecată fostul primar al comunei Drăganu, secretarul primăriei şi un inginer agricol. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Funcţionairi au fost condamnaţi la câte 3 ani închisoare cu suspendare, pedeapsa fiindu-le majorată la apel.   


Primarul comunei Drăganu, Aurelian Maria, a fost trimis în judecată, în anul 2015 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, alături de secretara Primăriei, Adriana Poştaliu şi de inginerul agricol Severică Tomescu pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Cei trei sunt acuzaţi că, în calitate de membri ai Comisiei Locale de Fond Funciar Drăganu, fără întrunirea comisiei şi fără verificarea documentelor justificative, au solicitat în mod abuziv radierea din titlul de proprietate a unor persoane, pe motiv că acestea nu sunt de drept moştenitori, semnând în acest sens o adeverinţă către Prefectura Argeş. În urma acestor demersuri, persoanele vătămate au fost prejudiciate cu contravaloarea a 4,5 hectare de pădure.

Moştenitori şterşi cu pastă corectoare din document

La data de 17 februarie 2012, una dintre persoanele vătămate a sesizat Parchetul Judecătoriei Piteşti solicitând efectuări de cercetări faţă de cei trei membrii ai Comisiei de Fond Funciar Argeş. În rechizitoriul procurorilor se arată că în anul 2008 a fost semnată o adresă de către secretara Primăriei Drăganu, Adriana Poştaliu, şi de primarul Aurelian Maria prin care s-a solicitat Comisiei Judeţene de Fond Funciar Argeş radierea unui titlu de proprietate. Primarul comunei Drăganu a răaspuns astfel unei cereri formulate de o femeie, prin care aceasta solicita radierea din titlul de proprietate a unor membri din familie. Înlăturarea celor trei proprietari de la moştenire a fost făcută prin simpla ştergere a acestora cu pastă corectoare de pe titlul de proprietate. Valoarea prejudiciului cauzat pentru suprafața de 4,5 ha a fost calculată la suma de 36.000 de lei, la nivelul anului 2009. Persoanele vătămate au declarat că se constituie parte civilă în cauză cu contravaloarea a 4,5 ha de pădure, suprafaţă de care au fost deposedate.

Prima condamnare, un an închisoare

În decembrie 2018, Judecătoria Piteşti a dat prima sentinţă. Potrivit acesteia, cei trei au primit pedepse de câte un an închisoare cu suspendare. În plus aveau de plăti dauen părţilor vătămate: „Admite actiunea civilă si obligă inculpatii, în solidar, la plata sumei de 13.500 euro reprezentând daune materiale către părţile civile C. P., M. E., P. V., . (...) dispune instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile sau imobile ale inculpaţilor M. A., T. S. si P.A., .precum şi a măsurii asiguratorii constând în poprirea asiguratorie asupra sumelor de bani datorate inculpaţilor până la concurenţa sumei de 13.500 Euro. (...) Obligă pe inculpaţi la plata a câte 1000 lei fiecare - cheltuieli judiciare statului, din care suma totală de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente urmăririi penale“ se pricina în hotărârea dată pe data de 7 decembrie 2018. A fost declarat apel la sentinţă, atât de către inculpaţi cât şi de părţile civile.

Nu mai au dreptul să deţină funcţii publice

La Curtea de Apel Piteşti sentinţa s-a întors împotriva celor trei funcţionari publici. Aceştia au primit pedepse mai mari. În plus, nu mai au dreptul să deţină funcţii publice. „ Admite apelurile penale declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, şi părţile civile (...) împotriva sentinţei penale nr.1711 din data de 07.12.2018, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 12899/280/2015*. Desfiinţează, în parte, sentinţa. (...) Rejudecând, majorează pedeapsa la care inculpaţii Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică au fost condamnaţi de la câte 1 an închisoare, la câte 3 ani închisoare pentru fiecare inculpat Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 246 Cod penal anterior, rap. la art.13/2 din Legea nr.78/2000. În baza art.71 alin. 1 Cod penal anterior, interzice fiecărui inculpat Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică, drepturile prev. de art.64 alin.1 lit.a tz.II şi lit.b C.p. anterior, ca pedeapsă accesorie. (...) suspendă sub supraveghere, executarea pedepsei de 3 ani la care inculpaţii Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică au fost condamnaţi.(...), fixează termen de încercare de câte 6 ani, pentru fiecare inculpat Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică. (...) pe durata termenului de încercare, inculpaţii Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi obligaţiile prevăzute de art. 86/3 alin.1 lit.a) – d) Cod penal anterior, respectiv: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă; Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 86/4 Cod penal anterior. Anulează Adeverinţa nr.2842/20.10.2008 emisă de Primăria comunei Drăganu şi Comisia Locală de Fond Funciar. Anulează, în parte, Titlu de Proprietate nr. 4070, emis în data de 10.11.2003, de Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor, sub aspectul înlăturării moştenitorilor defunctului (...), persoane fizice (...). Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de 1833,33 lei cheltuieli judiciare, reprezentând onorariu de avocat, către părţile civile (...) pentru judecarea cauzei în fond. Menţine, în rest, sentinţa. Respinge apelurile declarate de inculpaţii Maria Aurelian, Poştaliu Adriana şi Tomescu Severică, împotriva aceleiaşi sentinţe, ca nefondate.

Îşi vor pierde funcţiile

Adrian Maria a fost primar al comunei Drăganu până în anul 2016, în timp ce funcţionairi publcii codamnaţi sunt încă, angajaţi ai administraţiei locale amintite. Aceştia îşi vor pierde locurile de muncă, din cauza hotărârii care prevede în mod expres că nu mai au voie să deţină funcţii publice pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară.
M.Sandu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 3089

Comentarii (1)
Scris de Cotmeneanul in 10-07-2019 11:40 - Vizitator
 
 
Hai ca se apropie si de Vișan de la Cotmeana. 
Vezi introducerea rețelei de apa si exploatarea râurilor și izlazurilor de unde se scoate pietriș
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Chiuretaj făcut la lumina unui telefon
Ce față are felcerul,...se cunoaște de la o poștă că e alcolist, mare foxangiu.Nu mă mai miră că uită să fac...
14/12/19 12:29 Mai mult...

Pensionară accidentată când traversa
Nimic despre tragedia de vineri seara din craiovei, unde caligraful Ghilencea Petre a fost ucis pe trecerea de pietoni d...
14/12/19 09:40 Mai mult...

Chiuretaj făcut la lumina unui telefon
Huooo ! Indivizi incompetenți și necivilizați. Animale. Asta sunt cei despre care se face vorbire aici. Mi-e silă s...
14/12/19 06:36 Mai mult...

Chiuretaj făcut la lumina unui telefon
Jegule, ai mâinile murdare de șpagă !
13/12/19 22:13 Mai mult...

Cititorii mei, stăpânii mei sau despre încă o diversiune
Bah Trivalene,de la tine aveam pretenții, ești un comentator constant și cât de cât onorabil fără sa ieși în de...
13/12/19 21:37 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info