Curierul Zilei - Sfinţii zilei
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
Sfinţii zilei
(0 voturi)
Tuesday, 16 July 2019


Sfinţii zilei


În această lună, în ziua a şaisprezecea, pomenirea Sfântului Sfinţitului Mucenic Atinoghen, care a fost episcop Pidahtoei.

Acest sfânt a trăit în Sevastia Capadociei, în zilele împăratului Diocletian, şi pentru faptele sale bune şi pentru smerenia sa a fost făcut episcop al Pidahtoei. Fiind prins şi cercetat de Filomarh ighemonul, împreuna cu 10 ucenici ai săi, şi răbdând multe chinuri împreuna cu dânşii, şi-a primit sfârşitul prin sabie. Se povesteşte că mai înainte de a fi prins, mergând la mănăstirea să, nu şi-a aflat ucenicii, pentru că erau prinşi mai-nainte. Întâmpinând cerbul, pe care îl crescuse la mănăstire, l-a binecuvântat şi s-a rugat ca să nu fie vânat de vânători nici el, nici seminţia lui; ci în toţi anii la pomenirea sfântului să aducă şi el, şi cei ce se vor naşte din el, câte un pui de cerb în dar pentru obşte. Şi astfel în fiecare an, la pomenirea sfântului, după citirea Sf. Evanghelii, venea cerbul în biserică şi aducea puiul şi degrab ieşea. Iar creştinii strânşi acolo junghiau cerbul şi se ospătau, bucurându-se în slavă şi cinstea sfântului.
Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Avudim.
Acest sfânt a trăit pe vremea împăratului Diocletian. Fiind prins şi neprimind să aducă jertfă la idoli, a fost întins la stâlp şi bătut de noua slujitori. Iar nevrând a gusta din cele jertfite la idoli, a fost sfâşiat cu gheare de fier; dar stând neschimbat şi întărit în credinţă, i s-a tăiat capul.
Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Faust.
Acest sfânt a trăit în zilele împăratului Deciu. Fiind prins pentru credinţa în Hristos, pe Care îl mărturisea pe fata şi cu îndrăzneală, a fost răstignit şi rănit cu săgeţi. Şi stând cinci zile pe cruce, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.
Tot în această zi, pomenirea Sfântului Antioh, fratele Sfântului Mucenic Platon.
Tot în această zi, pomenirea Sfinţilor Mucenici cei din Pisidia, cincisprezece mii fiind, care de sabie s-au săvârşit.
Tot în această zi, pomenirea celor 630 de Sfinţi Părinţi de la Calcedon, care s-au adunat la sfântul şi a toată lumea al IV-lea Sinod ecumenic.
Acest sfânt şi a toată lumea Sinod s-a ţinut în zilele lui Marcian şi Pulheriei binecredincioşilor împăraţi, adunându-se în vestita biserica a Sfintei Eufimia, şi adeverind sfântul Simbol al celor 318 Sfinţi Părinţi, adunaţi la Niceea. Pe care l-au întărit şi l-au pecetluit şi celelalte sinoade. Pentru ca ocârmuind împărăţia Teodosie, feciorul lui Arcadie, a fost o întâmplare ca aceasta: un oarecare Eutihie, monah şi preot, s-a făcut începător eresului, zicând că Domnul nostru Iisus Hristos este într-o fire şi într-o lucrare. Acesta a fost scos şi caterisit de Flavian, patriarhul Constantinopolului, şi de ceilalţi drept-credincioşi. Însa Eutihie, având ajutor pe cei fără de Dumnezeu fameni ai împăratului, n-a încetat a face amestecare şi tulburare, până ce a murit Teodosie. După ce a luat împărăţia, Marcian a poruncit să se facă sinod a toată lumea, şi s-au adunat 630 de episcopi. Şi alcătuind şi o parte şi alta, adică drept-credincioşii şi ereticii, doua tomuri şi deschizând racla Sf. Muceniţe Eufimia, le-au pecetluit, şi le-au pus pe pieptul ei. Şi peste puţine zile făcând rugăciune şi deschizând, au văzut şi s-au spăimântat; pentru că au văzut tomul ereticilor lepădat sub picioarele sfintei, iar tomul drept-credincioşilor ţinut în cinstitele ei mâini. Văzând o minune ca aceasta s-au îngrozit toţi. Şi, întorcându-se mai vârtos spre credinţa, au slăvit pe Dumnezeu, Cel ce face în toate zilele lucruri minunate şi peste fire, spre întoarcerea şi folosul celor mulţi. Şi se face pomenirea aceasta în sfânta biserică cea mare.
Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi.
Amin.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 502

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info