Curierul Zilei - Taxe şi impozite majorate doar cu rata inflaţiei
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Taxe şi impozite majorate doar cu rata inflaţiei
 Publicitate pdf
Taxe şi impozite majorate doar cu rata inflaţiei
(0 voturi)
Monday, 22 July 2019

La Mioveni, în 2020

Taxe şi impozite majorate doar cu rata inflaţiei


Consiliul Local Mioveni a aprobat în şedinţă publică hotărârea privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2020. Pentru persoanele fizice, impozitul pe clădirile rezidentiale se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,085% la valoarea impozabilă a clădirii.   

Pentru persoanele fizice impozitul pe clădirile nerezidenţiale se calculează prin aplicarea cotei de 0,7% asupra valorii impozabile a clădirii. Impozitul pe clădiri se plăteşte anual în două rate egale până la data de 31 martie şi 30 septembrie inclusive. Pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietate sau deţinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote de 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii. Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietate sau deţinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe clădire se calculează prin aplicarea unei cote de 1,50% asupra valorii impozabile a clădirii. Pentru mijloacele de transport înregistrate pe raza oraşului Mioveni, atât de persoanele fizice, cât şi de persoanele juridice, rămân în vigoare aceleaşi prevederi legale, adaptându-se cu rata inflaţiei de 4,6 %, faţă de anul 2019. Aceleasi prevederi legale rămân în vigoare şi pentru terenurile deţinute de contribuabili, impozitul stabilindu-se în funcţie de suprafaţa de teren, rangul localităţii în care este amplasat terenul, zona şi/sau categoria de folosinţă a terenului.
O altă taxa prevăzută de hotărârea privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2020, se referă la taxa datorată de persoanele a căror activitate se încadrează în grupele 561-Restaurante, 563-Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor şi 932-Alte activităţi recreative şi distractive potrivit clasificării activităţilor din economia naţională CAEN pentru eliberarea/vizarea anuala a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică care se datorează in funcţie de suprafaţa aferentă activităţilor respective şi a fost indexată cu rata inflaţiei de 4,6% faţă de anul 2019:
a) pentru unităţile care funcţioneaza sub codul CAEN 561-Restaurante, a caror suprafata este: # sub 50mp, se stabileşte o taxă de 209 lei/an; # între 51mp şi 150mp, se stabileşte o taxă de 523 de lei/an; # între 151 mp şi 500mp, se stabileşte o taxă de 1569 de lei/an; # peste 501mp, se stabileşte o taxă de 2092 de lei/an;
b) pentru unităţile care funcţioneaza sub codul CAEN 563-Baruri, a căror suprafaţă este: # sub 50 mp, se stabileşte o taxă de 209 lei/an # între 51mp şi 150mp, se stabileşte o taxă de 314 lei/an # între 151mp şi 500mp, se stabileşte o taxă de 523 lei/an # peste 501mp, se stabileşte o taxă de 1046 lei/an.
c) Pentru alte activităţi recreative şi distractive potrivit Clasificării activităţilor din economia naţionala (cod CAEN 932) se propune o taxa diferenţiată astfel: # pentru o suprafaţă cuprinsa între 50mp-150mp, se stabileşte o taxă de 105 lei # pentru o suprafaţă cuprinsă între 150mp-200mp, se stabileşte o taxă de 209 lei.
Taxa pentru folosirea temporară a domeniului public şi domeniul privat pentru desfăşu­-
rarea unor activităţi economice, se stabileşte în funcţie de zona în care se desfăşoară activitatea, astfel: # platoul Casei de Cultura a Sindicatelor, trotuare şi străzi limitrofe (str. Radu cel Frumos, str. Tudor Muşatescu) 5 lei /mp/zi # B-dul Dacia şi zonele publice dintre blocurile oraşului Mioveni, 3 lei/mp/zi # Racoviţa şi Colibaşi, 2 lei/mp/zi # Clucereasa şi Făgetu,1 leu/ mp/zi.
Taxa pentru ocuparea domeniului public şi privat al UATO Mioveni, în vederea expunerii sau alte obiecte, este în cuantum de 3 lei/mp/zi
Taxa de acces la bazinul acoperit de înot didactic, astfel: # bilet intrare bazin – 15 lei/ora # bilet (adult şi copil*sub 5 ani) –20 lei/ora # abonament (adult şi copil* sub 5 ani – 10 şedinţe) - 160 lei în 30 de zile # abonament agrement (10 şedinţe incluse) – 120 lei/lună # abonament iniţiere/învăţare (10 şedinţe) – 125 lei în 30 de zile.
Pentru parcarea în parcările publice cu plată, pentru mijloacele de transport cu masa totală maximă autorizată mai mare de 1500 kg, se vor percepe următoarele taxe # 31 lei/ mijloc de transport/zi (24 H)/ par­care tranzit # 5 lei/mijloc de transport/oră/.
S.M.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 581

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

De ce urăsc cuvântul „Cex”
Pentru "trivăleanu":Să fim serioși, una-i una, alta-i alta, cunoscătorii știu la ce mă refer (s-ar fi văzut dacă...
10/12/19 17:44 Mai mult...

Omorât în bătaie la 23 de ani!
La aia 3 merita facut buzunare la gat.
10/12/19 12:28 Mai mult...

De ce urăsc cuvântul „Cex”
pt. riciu: cine zice, ăla e! păi şi matale ai mâncat un a, in cuvântul doar. toti postacii lui smeo sunt filologi ...
10/12/19 12:07 Mai mult...

De ce urăsc cuvântul „Cex”
Am "mancat" un "a" - la tastare pe telefon - la sfarsitul cuvantului "apare". Multumesc pentru semnalare. Fac cuvenita r...
09/12/19 23:38 Mai mult...

De ce urăsc cuvântul „Cex”
Cam greu cu gramatica la "cititor". Că d-aia e dor cititor, nu scriitor. Deci: când va apărea nu când va apare. Dac...
09/12/19 20:51 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info