CURCAN ÎNVELIT |
Monday, 22 July 2019 | ||||
CURCAN ÎNVELITTimp de preparare: 15 min Timp de gatire: 120 min Gata în: 2 ore, 15 min INGREDIENTE: 4 mere 3 crenguţe cimbru 20 gr. unt 3 linguri miere 300 ml supă din concentrat de pui 8 felii bacon 1 curcan de max. 3 kg sare şi piper MOD DE PREPARARE: Carnea de curcan este uşoară, slabă şi sănătoasă. Uite cum să prepari un curcan învelit, mai ceva ca americanii! 1. Pasarea se curaţa foarte bine atât la interior, cât si la exterior. Se asaza în tava de copt. 2. Se acopera pieptul cu felii subţiri de bacon care se încaleca puţin, se stropeste totul cu untul topit si se presara cu sare si piper. 3. Se da tava cu pasarea la cuptor pentru o ora. Apoi, se toarna în tava supa preparata din concentrat de pui, se presara cimbrul, se pun merele taiate în doua si se mai lasa la cuptor pentru înca o ora. Pasarea se stropeste deseori cu sosul din tava. 4. Cu 5 minute înainte de a scoate curcanul de la cuptor, se unge cu miere. Dupa coacere, curcanul se înveleste 10 minute în folie de aluminiu si se lasa asa. Sosul din tava se strecoarasi se pune pe foc. Se lasa la fiert pâna ce devine mai gros. Se aduce curcanul cu mere alaturi si sosul separat. Scrie comentariu NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului. Vizualizari: 584
Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v. |
|
--- 2.687 vizitatori unici ---