Curierul Zilei - Şapte preparate au devenit produse tradiţionale!
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Şapte preparate au devenit produse tradiţionale!
Fapt divers *** ️ A murit la nuntă!     Fapt divers *** ️ Alpinist decedat, în Munţii Făgăraş     Fapt divers *** ️ Principele Nicolae a rămas fără permis     Fapt divers *** ️ Accident cu 7 victime     Editorial *** ️ Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul     Sport*** ️ O nouă victorie în deplasare!     Social*** ️ Dosar penal pentru constructor     Social *** ️ Numărul tinerilor se va înjumătăţi!     Social *** ️ Calinic, la Hramul Bisericii din Mioveni    
 Publicitate pdf
Şapte preparate au devenit produse tradiţionale!
(0 voturi)
Thursday, 15 August 2019

Veste bună pentru gurmanzii din toată România

Şapte preparate au devenit produse tradiţionale!


Potrivit unui comu­nicat de presă re­mis de Ministerului Agriculturii şi Dezvol­tării Rura­le (MADR), şapte preparate din carne fabricate în ju­deţele Galaţi, Caraş-Severin şi Buzău au primit, săptămâna tre­cută, atestate de produ­se tradiţionale.    

În judeţul Galaţi, producătorul Verdesi&Co a primit atestat pentru patru produse tradiţionale obţinute din carne de porc provenită din fermele proprii: „Muşchiuleţ de porc Ilinca“, „Cotlet haiducesc a lui Zamfir“, „Costiţă afumată Ilinca“ şi „Cârnaţi de porc a lui Ignat“. Denumirea de „Muşchiuleţ de porc Ilinca“ s-a transmis din generaţie în generaţie, iar reţeta este una specifică ce presupune prepararea bucăţilor de carne prin maturare şi condimentare cu cimbru şi alte condimente, înainte de afumare, precizează Ministerul Agriculturii.

Reţete de zeci de ani

„Cotletul haiducesc a lui Zamfir“ este obţinut din cotlet de porc, maturat în baiţ de condimente, timp de 6-14 zile. „Calitatea materiei prime şi prelucrarea cărnii prin metode tradiţionale conduc la obţinerea produsului ‘Cotlet Haiducesc a lui Zamfir’, care se caracterizează printr-un gust deosebit şi mai ales printr-o savoare specifică produselor de casă“, se menţionează în comunicat. „Costiţa afumată Ilinca“ este un produs obţinut din piept de porc dezosat maturat timp de 6-14 zile în baiţ de condimente naturale tradiţionale şi sare. Reţeta are o vechime de peste 25 de ani. „Cârnaţii de porc a lui Ignat“ afumaţi tradiţional se obţin din materii prime autohtone: carne de porc, slănină de porc, sare, condimente naturale. Produsul obţinut se supune operaţiei tehnologice de afumare. În judeţul Caraş Severin a fost acordat un atestat de produs tradiţional pentru „Cârnaţi din carne de capră ca la Soceni“. Aceştia se obţin din carne proaspătă de capră, rasa Albă de Banat, şi pulpă de porc din gospodăria producătorului, afumaţi la fum natural, explică Ministerul Agriculturii.

Produsele tradiţionale promovează regiunile

În judeţul Buzău a fost acordat atestat de produs tradiţional pentru „Salamul Casa Râmniceană“ şi pentru „Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană“. Salamul respectiv este un preparat culinar din carne de porc şi vită cu o metodă de prelucrare autentică şi invariabilă, iar toate operaţiunile de prelucrare sunt executate manual. Combinaţia celor două tipuri de carne, ingredientele atent folosite urmate în final de procedeul de afumare evidenţiază valoarea tradiţională a produsului finit. „Cârnaţii crud-uscaţi Casa Râminceană“ sunt preparaţi din carne de oaie şi porc preluată de la crescători din zonă, cât şi de la fermele proprii, iar procedeul de afumare accentuează valoarea tradiţională a produsului finit. Ministerul Agriculturii încurajează producătorii să-şi înregistreze produsele tradiţionale nu doar pentru a diversifica producţia, dar şi pentru a oferi consumatorilor siguranţa calităţii. În acest fel, produsele tradiţionale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, păstrând vie conştiinţa şi identitatea naţională, pe de o parte, şi interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de altă parte, apreciază sursa.
M.D.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 410

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Piteşteancă pe primul loc, la Academie
Cata rautate bolnavicioasa razbate din primele 2 comentarii...Incredibil cat am ajuns sa ne uram intre noi...daca nu sti...
19/08/19 14:28 Mai mult...

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
Ar trebui reactualizat comentariul cu "papusarii"...cred ca va mai aduceti aminte situatia in care un fost presedinte -B...
19/08/19 14:24 Mai mult...

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
Domnule zmeoreanu esti un prost
19/08/19 14:11 Mai mult...

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
bolsevic trist asta esti gheorghe mananci tone de r...ahat pentru ca este ieftin 5 bani tona.sictir constipatule ......
19/08/19 14:06 Mai mult...

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
LIPSĂ DE IDEI LA PROPAGANDA PSD. SE REIAU ACUZAŢII ŞI CALOMNII VECHI, CARE N-AU AVUT EFECT ACUM CINCI ANI, DECI NU VO...
19/08/19 12:27 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---





Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info