Curierul Zilei - Curierul zilei la 25 de ani!
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Curierul zilei la 25 de ani!
 Publicitate pdf
Curierul zilei la 25 de ani!
(1 vot)
Monday, 16 September 2019

Pe data de 15 septemrbie 1994, ieşea de sub tipar primul număr al cotidianului Curierul zilei

Curierul zilei la 25 de ani!


Format dintr-o echipă de profesionişti, acesta avea să devină un brad pentru judeţul Argeş. Acum la un sfert de veac de la pri­ma apariţie, Curierul zilei este ziarul de referinţă al argeşenilor. Pe 20 septembrie va avea loc Balul Curierului, tot atunci va fi lansat cata­logul de colecţie „Un sfert de veac împreună“. Cu prilejul aniversării, am reali­zat un sondaj printre politicieni, şefi de instituţii, sportivi sau oameni de afaceri. I-am întrebat ce făceau în urmă cu 25 de ani şi ce îşi amintesc de inau­gura­rea Curierului zilei.


„Eram director la DSP“

Dan Manu, preşedinte Consiliul Judeţean Argeş: “În anul 1994, septembrie, eram director general al Direcţiei Sanitare având şi normă de medic cu specialitatea medicină legală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Apariţia Curierului Zilei a stârnit o maximă curiozitate pentru că, prin formatul şi prin stilul care se dorea a fi abordat, era o noutate absolută. Încă de la primul număr a şocat pe toată lumea prin materialele şi subiectele inedite abordate. De atunci sunt un cititor fidel al Curierului Zilei care şi-a câştigat un loc binemeritat pe piaţa media argeşeană. La Mulţi Ani!” 
 

Anul de acum 25 de ani a fost fabulos

Mai întâi, am plecat la Paris cu Oltcit-ul şi am coborât la Marsilia pentru a lua un interviu celui mai bogat om din oraş, Maurice Genoyer, urmaşul în avere al lui Bernard Tapie. Apoi, a urmat nenorocitul meci cu Suedia, în urma căruia nu am mai fost om o săptămână.
Pe data de 27 august 1994, exact la împlinirea vârstei de 40 de ani, am trecut dealul de la Râmnicu Vâlcea la Piteşti, având în buzunar câţiva lei şi în portbagaj o geantă cu o cămaşă curată.
Nu eram sărac, dar lăsam în urmă, de bunăvoie, tot ce aveam, pentru a începe o viaţă nouă. Am plecat la Piteşti cum aş fi plecat în America.
Ce gândeam atunci despre presă ? Gândeam că este cea mai nobilă misiune în afara celei de medic şi de preot. Cu această idee în cap am început să lucrez la Curierul zilei.
Pe vremea aceea ideea de fake – news nu exista, iar manipularea era o dulce exagerare.
Pentru a nu lungi vorba, pot declara cu mâna pe inimă că ziarul Curierul zilei m-a făcut om, adică m-a apropiat de ceea ce îmi doream să fiu, iar eu i-am dat tot ce am avut mai bun. Curierul zilei mi-a fost masă şi casă.
Am mai spus că prima idee care îmi vine în minte cu privire la Curierul este că acest Ziar a fost, încă de la început, o ”persoană” independentă de creatorii săi. Vreau să spun că Ziarul, încă din prima zi de existenţă, s-a desprins de proprietari şi a început să trăiască de sine stătător, fără să mai asculte de nimeni în afară de propriul ADN. Mai mult, s-a întâmplat că Ziarul să nu vrea să ne asculte pe vreunul dintre noi, cei care l-am adus pe lume, refuzând cu de la sine putere anumite excese şi erori pe care , ca oameni, le comiteam.
Acum, presa a înnebunit, dar Curierul a rămas aceeaşi persoană sănătoasă la minte, drept dovadă că şi la ziare funcţionează principiul AND-ului.
Gheorghe Smeoreanu
 

„Abia trecusem în clasa a XII-a“

 Adrian Bughiu, subprfect al judeţul Argeş: „ 25 de ani...e mult, e puţin..., nu-mi dau seama. Ideea este că, apariţia Curierului Zilei la 15 septembrie 1994, fără să folosesc cuvinte mari, a schimbat în bine faţa presei scrise de provincie. Pentru că, într-un termen scurt, Curierul zilei, a impus un standard ridicat atât din punct de vedere al calităţii vizuale, dar şi a calităţii editoriale, obligând concurenţa să mărească strocul, în beneficiul cititorului. Deşi aveam puţin peste 17 ani şi abia trecusem în clasa a 12 a, eram un consumator de presă scrisă, iar Curierul zilei a devenit un reper, atât pe stiri politice, cât şi pe stiri sportive care, trebuie să recunosc că ma interesau mult mai mult, în acele vremuri. Tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect de-a lungul timpului, le urez viaţă lungă şi îndestulătoare. Să ne vedem cu bine şi la ediţia de peste 25 de ani!“
 

A fost un eveniment când a apărut pe piaţă!

Emilian Dragnea, prefectul judeţului Argeş: „În 1994 eram vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. În perioada 1992-1996 am fost vicepreşedinte CJ şi apoi, din 1997-2000 consilier şi preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Argeş. A fost un eveniment când a apărut Curierul zilei pe piaţă. Păstra tradiţia presei postdecembriste în care orice apariţie de cotidian era o noutate. O echipă tânără, dinamică, sub conducerea unei echipe la fel de tinere şi sub oblădurirea formatorilor de ziarişti domnul Gheorghe Smeoreanu, împreună cu doamna Marilena Baraţă şi cu Cristi Neguţ. A fost o echipă care a atras lângă dânşii, tineri dornici de a face presă. Era la câţiva ani de la Revoluţie, lumea încă nu se aşezase. Important este că în toţi aceşti ani ziarul a rezistat pe piaţă are aprecieri, este citit, este cel mai citit cotidian din presa argeşeană. Le doresc multă sănătate tuturor celor care sunt implicaţi în fenomenul Curierul zilei şi La mulţi ani!“ 
 

„Ai luat Curierul?“

Cornel Constantin Ionică, primarul municipiului Piteşti: „Lucram la Arpechim în vremea aceea. Venisem din străinătate şi eram angajat în Combinat. Îmi amintesc că de fiecare dată citeam Curierul zilei care oferea o grămadă de informaţii. Mereu a ţinut vârful la mica publicitate şi a fost multicuprinzător. Mereu auzeam la serviciu şi oriunde mă duceam „<Ai văzut Curierul? Ai luat Curierul?“> Răspunsul era invariabil: <Da, l-am luat!>. A fost printre primele ziare apărute şi de acolo aflam tot ce se întâmplă. De-a lungul timpului Curierul zilei a rămas pe linia lui, foarte serios, implicat în viaţa de zi cu zi şi cu informaţii de care aveam nevoie. Doresc mult succes în continuare întregii echipe.“
 

Un brand de înaltă ţinută!

Deputat Simona Bucura Oprescu: „ La aniversarea celor 25 de ani, povestea Curierul zilei a devenit posibilă prin oameni şi pentru oameni cu suflete pentru suflete! Cu profe­sionalism, cu focus pe inovaţie şi permanentă dorinţă de evoluţie, privind cu încredere spre viitor. La mulţi ani Curierul zilei, un Brand Argeşean de înaltă ţinută“. 
 

„Acum 25 de ani eram la Poliţia Rutieră“

Bebe Ivan, primar Băbana: „Acum 25 de ani, când a apărut Curierul zilei pe piaţă, lucram la Poliţia Rutieră Argeş, la bărăcuţe. Îmi aduc aminte că afară erau 38 de grade Celsius şi stăteam într-o bărăcuţă metalică. Făceam înmatriculări. Certificatele se eliberau pe loc sau a doua zi. Aveam 72 kg, cu 25 de kg mai puţin decât am acum. Iubeam toate fetele din România şi aveam portofelul plin tot timpul...Nu duceam grija zilei de mâine.. Mă bucur că am apărut în primul număr al Curierului zilei. A fost un articol cu titlul „Poliţist, blocat la roată!“ semnat de Cristi Ionică şi Carmen Mancaş. Când am vrut să plec cu maşina, mai pleacă...Vă urez un sincer La Mulţi Ani şi la cât mai multe apariţii!“.
 

Cel mai respectat şi apreciat cotidian

Gheorghe Lupescu, inspector şef Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş: „  În urmă cu 25 de ani, eram „pufan“. În perioada 1993-1994 eram militar în termen la UM 0456 Bucureşti şi din octombrie 1994 am intrat pe poarta Jandarmeriei Române ca „pufan“. Peste câţiva ani, am ajuns şef de stat major în unitatea în care am făcut armata. După ce am intrat în Jandarmerie am fost repartizat la Guvern, era pe vremea când era prim ministru Nicolae Văcăroiu. În toţi aceşti ani, am lucrat în Bucureşti. Am plecat din Argeş din clasa a VIII-a. Când m-am întors am zis că vin pentru numai 6 luni dar am rămas defintiv. Nu ştiu despre începuturile Curierului zilei dar ştiu că acum este cel mai respectat şi apreciat cotidian din Argeş. La muţi ani“. 
 

Am avut încredere în echipa care l-a conceput!

Luminiţa Petrică, femeie de afaceri: „În urmă cu 25 de ani conduceam o societate, SC Aurora şi restaurantul Cina, din Piteşti, acolo unde ofeream servicii de calitate ca şi astăzi! Când a apărat primul număr din Curierul zilei l-am văzut aşa cum îl văd şi astăzi, ca fiind cel mai bun. Asta pentru că am avut încredere în oamenii care l-au conceput, în echipa de condcere. L-am văzut ca fiind o ediţie specială care informează şi ne ajută pe noi oamenii de afaceri, dar nu numai, pe toată lumea în general. Vă doresc să trăiţi încă de trei ori câte 25 de ani, şi mai mult de atât!“
 

„Jucam în cupele europene, cu voleiul“

Gheorghe Dinu, fost director CSM Piteşti: „Acum 25 de ani eram la Dacia piteşti şi mă ocupam de secţia de volei pe care o coordonam. Jucam în cupele europene. Ce vremuri erau... Curierul zilei a fost tot timpul alături de sportul argeşean. A promovat activitatea sportivă aşa cum trebuie, a lăudat performanţele, dar a şi criticat atunci când a fost cazul. La ceas aniversar vă urez încă pe atâţia ani de activitate“.
 

„Antrenam la LPSPiteşt işi scoteam fotbalişti“

Nicolae Vameşu, antrenor LPS Piteşti: „În 1994 când a apărut Curierul zilei pe piaţă, eram la LPS Piteşti. Definitivam lucrările la teren şi vestiare. Anii 93, 94 şi 95 au fost cei mai prolifici pentru LPS Piteşti. Câştigam multe turnee internaţionale. Îmi aduc aminte că am promovat în acel an pe Unirea Piteşti în divizia B. Tot în 1994 i-am selecţionat pe Cristi Tănase şi pe Andrei Nica care aveau să ajungă să joace la echipe de divizia A şi B. Erau vremuri în care se obţineau rezultate foarte bune la multe sporturi. Curierul zilei a scris tot timpul despre activitatea sportivă din judeţ. La ceas aniversar vă urez încă 25 de ani pe piaţa media şi să ne vedem sănătoşi!“.
 

„Am promovat cu FC Argeş în Divizia A“

Vasile Popa, fost fotbalist FC Argeş: „Acum 25 de ani mă bucuram că promovasem cu FC Argeş în Liga I. Tot în acel an m-am bucurat a doua oară când mi s-a născut al doilea copil. Ca fotbalist, aveam 24 de ani. Eram la început de carieră şi nu ştiam ce îmi rezervă viitorul. Încă de la primul număr apărut pe piaţă, Curierul zilei a scris despre FC Argeş şi a prezentat aşa cum trebuie activitatea sportivă. Atunci l-am cunoscut pe domnul Neguţ şi pe doamna Baraţă, patronii trustului de presă. La împlinirea a 25 de ani vă urez cât mai multe apariţii şi să ne ne vedem sănătoşi şi peste 25 de ani“.      
 

Eram patron şi nu făceam politică“

Gheorghe Dinescu, preşedinte PNŢCD Argeş: „Îmi aduc aminte că acum 25 de anifăceam comerţ cu amănuntul la firma mea Picollo Alex SRL. Aveam mai multe magazine în Piteşti şi nu făceam politică. De atunci sunt privatizat. În Curierul zilei am apărut prima dată în 1998, într-un articol semnat de camelia Bădulescu. Curierul zilei era unul dintre cele mai citite ziare la acea dată. Ziarul a avut o mare contribuţie la dezvoltarea Piteştiului în toate sectoarele de activitate. Acum este mult mai multă presă decât politicieni. La ceas aniversar vă urez La Mulţi Ani şi să ne întâlnim şi la 50 de ani“.
 

Ion Dumitru, primar Albota „Lucram la Service!“

„Acum 25 de ani lucram la Dacia Service. Ziarul era la începutul vieţii, iar eu cu şefii Curierului, cu mai mulţi redactori de la ziar, făceam o vizită la Paris cu corul d-nei Magdalena, printre sponsori fiind Curierul zilei şi omul din Albota, pentru că nu eram primar atunci. Aţi fost primii care au orgnaizat o întâlnire unde ne adunam toţi şi socializam, la Balul Curierului. Mă gândesc că aţi luat-o de la anul 1, doi... o viaţă de om până la 25 de ani. Mai mi-aduc aminte că lumea nu-i dădea nicio şansă atunci ziarului, zicea că este născut mort şi era ziarul Argeşul atunci şi uite că acum aţi rămas în top. La Mulţi Ani!“
 

Ion Georgescu, primar Mioveni „La Uzină, la adminsitrativ“

„În 1994 eram la Uzină, lucram în cadrul departamentului administrativ, în sectorul protocol. De-abia în 2000 am venit la Primărie. Am intrat în politică în 1995. Deci am şi eu 24 de ani de politică. Practic am început politica când a venit Iliescu la Dacia. Ne mai critica Curierul vis-a-vis de delegaţiile străine care veneau, dar sunt şi amintiri frumoase cu ziarul când în anumite perioade se realizau producţii. Apoi, din 2000 sunt multe aminitiri frumoase legate de oraş, împreună cu fostul prima Vasile Costescu!“
 

Ioana Jenica Dumitru, primar Ştefăneşti: „În politică şi la firmă!“

„În 1994 cochetam cu politica. Reprezentam Partidul Naţional Tărănesc. Apoi, mi-aduc aminte în 96 a venit Convenţia Democratică la putere. M-am apucat de politică în 90, când am intrat în PNL. Acum 25 de ani megeam sediul PNŢCD din centru... Lucram în privat la Bucureşti şi aveam o altă firmă. Munceam mult şi atunci, ca şi acum... La Mulţi Ani şi s-o ţineţi tot aşa! Chiar iubesc Curierul zilei, îl urmăresc, am văzut că unele articole au tentă, dar altele sunt imparţiale şi apreciez. Vă doresc să rămâneţi la fel, să evoluaţi, pentru că în toată lumea se vrea progresul“
 

Danuţ Stroe, primar Bradu: „La început de căsnicie“

„Aveam un an de la căsătorie. Nu eram în politică, eram tânăr, aveam 24 de ani. Mă bucuram ca oricare altul de democraţie şi ne bucuram când apărea un ziar local şi citeam şi noi ştiri despre argeşeni. Am urmărit cu interes primul ziar privat. Vă doresc să o ţineţi tot aşa cu informaţii reale. Deci acum 25 de ani eram la început de căsnicie şi lucram ca angajat la Arpechim, ca muncitor, electrician la Rafinărie“
 

Dumitru Olteanu, preşedinte CD al CS Mioveni „Profesor şi fotbalist la judeţ!“

„Acum 25 de ani eram tot profesor la Liceu la Colibaşi şi practicam fotbalul la nivel judeţean, la echipa din Făget, în Liga a V-a. Jucam de plăcere alături de un grup de prieteni, iar eu eram şi antrenor şi preşedinte... Nu eram căsătorit atunci... Eram membru în PSD, dar nu aveam nicio funcţie. Din 2000 am fost ale consilier local. Vă doresc numai bine şi la Mulţi Ani!“
 

Constantin Stancu, preşedinte executiv CS Mioveni „Am promovat cu FC Argeş în Divizia A“

„În 94 eram antrenor la FC Argeş. În acem an promovasem în Divizia A cu Ion Moldovan principal, eu fiind secund. Apoi a venit Marian Bondrea principal şi eu am rămas secund. Când a apărut Curierul zilei a avut direct subiecte tari cu noi, pentru că promovasem în Divizia A. Chiar scria mult ziarul de noi, scira de bine că am pornit bine cu Bondrea. Am bătut Steaua cu 1-0 acasă. Bondrea era suspeendat şi eu eram pe bancă şi la meciul cu Steaua m-a suspendat şi pe mine...Deci aţi avut subiecte ca lumea.. La Mulţi Ani!“
 

Marius Stoica, antrenor CS Mioveni „În Liga I la Chindia“

„Acum 25 de ani jucam fotbal la Chindia Târgovişte în Liga 1. Eram alături de Tărmure, Bălaşa, Reghekampf, Bârdeş, Mieluşică... În acel am promovat cu Dacia Piteşti în Liga  II-a, am jucat turul şi apoi am venit la Chindia. Am mai fost în activitate încă 11 ani. De antrenorat m-am apucat în 2005. Ca fotbalist între 94-97 am fost la Chindia, apoi la FC Argeş, apoi am revenit la Chindia.“
 

Roberto Ayza, fost fotbalist CS Mioveni „Lucram la bar în Brazilia cu tata“

„În 1994 aveam 14 ani. Lucram cu tata la bar în Brazilia şi jucam fotbal la amatori în oraşul Ortolandia. La profesionişti am ajuns la 20 de ani, iar în România am venit în 2007 când aveam 26 de ani. Vă urez şi eu La Mulţi Ani!“
 

Gheorghiţă Boţîrcă, primar Topoloveni: „Eram de 5 ani primar!“

„În 1994 eram tot bătrân. Eram deja la Primărie. Sunt de 30 de ani primar. Mi-aduc aminte greu, acum, ce mai era atunci...“
 

Răzvan Tunaru, director Sala Sporturilor:„Am promovat cu Dacia în Liga II“

„În 1994 aveam 1 an de când eram conducător. Eram vicepreşedinte la Dacia Piteşti. Acum 25 de ani am promovat în Liga a II-a din Liga a III-a cu Dacia. Aveam 28 de ani atunci. Deci am debutat ca şi conducător de Liga 2,de ziua voastră. Vă urez toate cele bune şi La Mulţi Ani!“
 

Adrian Ştefan, preşedintele CS Dacia- Mioveni 2012:„La Uzină şi în politică!“

„În 1994 eram inspector energetic la Uzina Dacia. Eram şi în politică, intrasem în PSD. Nu eram în schimb implicat în sport. La club am venit în 2015. Vă doresc toate cle bune şi un sincer La Mulţi Ani! Să o ţineţi tot aşa!“
 

Cătălin Popa, director SCM Piteşti, arbitru Liga I „În clasa a 6-a şi la juniori!“

„Aveam 13 ani atunci... Eram pe a şasea sau a şaptea la Şcoala nr 3 din Piteşti. Eram premiant... De arbitraj m-am apucat în 99, iar înainte am fost la juniori la Aripi. Deci când a apărut Curierul zilei jucam fotbal la juniori la Aripi. La Mulţi Ani!“

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 690

Comentarii (3)
Scris de mico in 16-09-2019 14:41 - Vizitator
 
 
\"Format dintr-o echipă de profesionişti, acesta avea să devină un brad pentru judeţul Argeş...\"...bine ca nu devine un frasin !
 
Scris de Mircea in 16-09-2019 12:48 - Vizitator
 
 
Asa cum inainte de 1989 ,,Secera si ciocanul" 
era organul de presa al PCR (local),incepand 
cu anul 1994 ,,Curierul zilei" a fost organul de presa al FSN,PDSR si in prezent PSD.
 
Scris de Ion Bănică in 16-09-2019 10:08 - Vizitator
 
 
Acum mulți ani, împreună cu prietenul Ion Trăncău (doi ioni, credeam noi, pozitivi), aveam la dispoziție, joia, o pagină intreagă de ziar sub titlul "Economia de piață este o junglă. Specialiștii Curierului vă ajută să o străbateți". Am fost onorați să sprijinim mediul de afaceri. Ce vremuri...De atunci, Curierul Zilei și oamenii săi mi-au rămas în suflet. La mulți ani!
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Şeful de post a falsificat acte din dosar
Puteti publica aici dezminti si oricum aveti dreptul la replica adresandu-va ziarului printr-o scrisoare deschisa.In ult...
20/10/19 19:14 Mai mult...

Mircea Vintilă, preşedintele juriului
"Intra­rea este liberă, în limita locu­rilor disponibile." ... Multi vor ramane pe afara.
19/10/19 20:42 Mai mult...

Maşinile diesel şi pe benzină interizse de UE
Sa vedem ce se va intampla cand 100% din masinile care circula in UE vor fi electrice: - cozi la statiile de incarcare ...
19/10/19 15:26 Mai mult...

Debut cu stângul pentru Badea!
Dl ai dreptate așa este trebuie jucatori de valoare în special Fundași Centrali . Aveam așteptări mari pt că echip...
19/10/19 08:41 Mai mult...

Romii din Merişani au devastat hanul!
Păcat. Uite eu nu am unde sa mă duc cu copil mic de 2 ani și 4 luni. Soțul meu este consumator anrait de alcool. Și...
18/10/19 19:02 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info