Curierul Zilei - PNL Argeş ajunge din urmă PSD, dacă nu la procente, măcar la scandal
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Gheorghe Smeoreanu arrow PNL Argeş ajunge din urmă PSD, dacă nu la procente, măcar la scandal
Fapt divers*** ️ Reţinut că şi-a şters urmele accidentului     Fapt divers*** ️ I-a făcut moşmoane de 180 lei!     Cultural*** ️ Sfîntul Nicolae, ocrotitorul copiilor     Social*** ️ S-a redeschis Cetatea Poienari     Sport*** ️ Victoria este obligatorie!     Sport*** ️ Ce peşti puteţi pescui pe Dunăre    
 Publicitate pdf
PNL Argeş ajunge din urmă PSD, dacă nu la procente, măcar la scandal
(4 voturi)
Friday, 27 September 2019

Din punctul meu de vedere

PNL Argeş ajunge din urmă PSD, dacă nu la procente, măcar la scandal


Când credea că va genera o dispută în jurul lui Dan Manu, pentru a-l schimba din funcţia de preşedinte al CJ Argeş chiar cu ajutorul unor pesedişti, ceea ce ar fi fost o lovitură de imagine uluitoare, domnul Adrian Miuţescu află sensul proverbului că cine sapă groapa altuia cade singur în ea.

Totul a început luni, cu o ştire bombă, venită pe mailurile tuturor redacţiilor din Argeş.
”Astăzi, 23 septembrie 2019 a fost depusă la Secretariatul General al PNL, în atenţia Biroului Politic Naţional al PNL, o scrisoare redactată şi semnată de primarii liberali argeşeni alături de 70 de preşedinţi de organizaţii locale precum şi de personalităţi liberale locale incontestabile.
În prezenţa preşedintelui PNL dl.Ludovic Orban am arătat că Filiala Argeş trece printr-o perioadă grea a existenţei sale, măcinată fiind de tensiuni şi conflicte interne puternice de care Adrian Miuţescu nu a fost şi nu este străin.
Noi, primarii liberali argeşeni semnatari atât ai scrisorii despre care amintim mai sus cât şi ai prezentului comunicat de presă am înteles să respectăm PNL şi am urmat etapele statutare în demersurile noastre. De azi însă – după comunicarea intenţiilor şi doleanţelor noastre în mod oficial către conducerea partidului, înţelegem să facem public că, în opinia noastra, începând cu 23 septembrie 2019 Adrian Miuţescu nu mai este, de facto, preşedintele PNL Argeş.
Noi am solicitat să se acorde o şansă acestui judeţ - judeţul Brătienilor, o şansă pentru argeşeni şi pentru Partidul Naţional Liberal pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, locale şi parlamentare în judeţul Arges.
Aceasta sansa o reprezinta dl. Rareş Bogdan, europarlamentar PNL”.
Toată tevatura nu ar fi avut absolut niciun farmec dacă în discuţie nu intra domnul Mihai Alexandrescu cu un articol scris la meserie dar care, pe fond, desfiinţează jumătate din PNL Argeş. Da, pentru că jumătate dintre liberali, cel puţin şi cu îngăduinţă, au fost uselişti. Politica locală, cât de mizeră ar fi ea, capătă însă strălucire atunci când e bine tratată în presă, aşa încât vă rog să vă delectaţi cu articolul ziaristului liberalo – miuţesc.
„Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, să abandoneze de-acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos!”
Sunt exact cuvintele spuse de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în martie 2018, când PNL a decis că-l va susţine, în cursa prezidenţială, pe Klaus Iohannis.
Şi sunt exact cuvintele pentru care un număr de oameni, printre care mă număr, sătui fiind de abuzurile Ciumei Roşii, au decis să facă parte din PNL şi să producă schimbarea atât de necesară în această ţară: despărţirea de PSD, de comunişti şi de comunism.
Aceşti oameni tineri, printre care mă număr, au devenit membri de partid, deşi sunt scârbiţi de politică. Vreau să spun de duhoarea fetidă pe care Ciuma Roşie a lăsat-o, în România, în ultimii 3 ani de zile.
România este o ruină. O ţară de emigraţie, la fel ca Siria.
Dar noi suntem o generaţie nouă - oameni de până în 45 de ani - şi nu suntem dispuşi să ne îngropăm în această ţară, înghiţind mitocăniile unor politicieni din PNL care cred că pot face aranjamente pe sub masă cu urmaşii comuniştilor pentru interesele lor meschine şi lovind, astfel, singurul partid politic cu perspective reale de a da României o nouă şansă şi o altă dimensiune.
Asta nu mai e politică, atunci când bătrânii mor în spitale, copiii mor în orfelinate, iar tinerii pleacă pe capete în Occident! Asta nu mai este politică într-un judeţ cum este Argeşul, unde Ciuma Roşie câştigă de 30 de ani!
Deocamdată, nu regret pasul făcut.
Însă trebuie să recunosc că urme ale fostei USL încă se mai fac simţite în PNL Argeş.
În primul rând, îmi pare rău pentru liberalii adevăraţi, cei care au un adevărat ataşament pentru acest partid politic şi pentru valorile lui. Aceşti liberali autentici nu meritau - şi nu merită nici acum - ca o sumă de comunişti întârziaţi în PNL să şifoneze imaginea partidului şi să aibă încă o influenţă nefastă în politica şi ambiţiile acestei formaţiuni politice.   
Acest lucru a devenit evident, săptămâna asta, când o grupare de oameni, chiar înainte de debutul campaniei electorale prezidenţiale, s-au gândit să slăbească PNL Argeş printr-un scandal de presă construit ieftin şi prost şi prin drumuri caragialeşti la Bucureşti.
Cine sunt aceşti oameni?
Nu l-am văzut pe niciunul dintre ei ieşind, vreodată, în conferinţe de presă împotriva PSD.
Nu l-am văzut pe niciunul dintre ei vorbind împotriva primarului PSD, împotriva preşedintelui de CJ, împotriva administraţiei PSD-iste în general. Pe niciunul! Stau pitiţi, crezând că nimeni nu observă jocul lor ipocrit. 
L-am văzut, în schimb pe Adrian Miuţescu (tunând şi fulgerând împotriva PSD şi declanşând, mai nou, o moţiune de cenzură împotriva lui Dan Manu, moţiune pe care unii pucişti au şi declarat că n-o susţin), pe Gelu Tofan (luând de fiecare dată poziţie împotriva abuzurilor PSD), pe Narcis Sofianu (care scapără la vot în Consiliul Local împotriva PSD) şi, bineînţeles pe mine, Mihai Alexandrescu (care scriu de vreo 20 de ani, în presă, împotriva PSD, dacă vreţi pot publica vreo câteva cărţi pe tema asta).
Ceilalţi? Puciştii?
Nimeni nu-i vede - şi nu i-a văzut vreodată - împotriva Ciumei Roşii!
Unul are probeme cu integritatea şi vrea pensie specială, ba încă sugerează parlamentarilor că ar fi bună o lege care să-i scape pe cei ca el de incompatibilităţi. Te cuprinde revolta!
Altul a fost turnător la fosta Securitate comunistă şi, din interiorul PNL, simpatizează pe faţă (şi sfidător) cu PSD. Şi-e şi silă!
Altul îl susţinea pe Tudor Pendiuc la alegerile din 2012, împotriva oricărei logici şi împotriva oricărui bun simţ. Iar PNL Piteşti pierdea încă o dată alegerile, aşa cum a pierdut mereu în ultimii 30 de ani! 
Alţii s-au ales cu funcţii importante în aparatul de stat pe vremea defunctului USL şi, ca să le obţină, se jurau că PNL face o treabă excelentă ţinându-se de mână cu PSD. Acum stau şi ronţăie salarii grase, fără nicio responsabilitate, pentru că aşa e la stat, iar în partid se ţin de puciuri, dar de la distanţă să nu-i simtă nimeni.
Alţii au avut procese şi le-au pierdut compromiţându-se iremediabil, au ieşit din politică, dar au lăsat în urma lor nişte cozi de topor fără caracter şi fără personalitate, plus duhoarea unor milioane făcute necinstit.
Unii sunt primari, notorii pentru relaţiile pe care le au cu PSD.
Alţii sunt membrii ai unor servicii secrete şi şes ca păienjenii împreună cu amicii lor din partid.
(UPDATE: orice asemănare tendenţioasă cu unele personaje este nulă şi întâmplătoare.)
Aşa se face că o bună parte din electorat păstrează în minte dictonul că ”PSD și PNL sunt aceeaşi mizerie”, iar noi cei care astăzi suntem în PNL, generaţie tânără, de până în 45 de ani, efectiv dăm cu mătura mizeria făcută de ei, încercăm, prin muncă şi prin expunere mediatică, să recompunem imaginea liberalismului în faţa unui electorat din ce în ce mai sceptic. 
Ca om de presă ştiam toate astea.
Ca om de partid, mi-am asumat să lupt, pe orice cale, împotriva rămăşiţelor USL şi să conving electoratul că noi suntem cei care le facem vânt comuniştilor în groapa de gunoi a istoriei. (Sper să văd pe liste la CL, CJ şi Parlament numai oameni de viitor, România are nevoie de o schimbare esenţială.)
Ca om pur şi simplu, vreau ca Argeşul să voteze altceva decât PSD. Fiindcă Argeşul a rămas un judeţ sub dezvoltat, iar Piteştiul a ajuns un tomberon urbanistic.
Schimbarea politică o poate face doar un PNL puternic şi deparazitat de cei care - în primării, în consiliile locale, în instituţii - fac încă blat cu Ciuma Roşie. 
Da, îmi doresc ca PNL să scape de cozile de topor ale PSD.
Unii au spus că noi îl apărăm pe Adrian Miuţescu, iar el nu merită asta. Da, suntem de acord ca Adrian Miuţescu să iniţieze o moţiune împotriva lui Dan Manu şi suntem de acord cu toate luările sale de poziţie împotriva PSD.
Pe Adrian Miuţescu nu-l apărăm. Şi nu-l tămâiem. Suntem în 2019, iar tămâierile de tip comunist sunt nedemne pentru oameni ca noi. Cu Adrian Miuţescu avem un parteneriat politic statutar, ca între membrii de partid şi preşedinte. Parteneriatul că PSD va pierde alegerile, iar PNL va câştiga - în Piteşti şi în Argeş.
Câtă vreme, Adrian Miuţescu nu are niciun blat cu PSD, câtă vreme ridică scorul electoral al filialei Argeş este, pentru noi, un politician valid.
Nevalizi sunt cei care partizanează, în 2019, cu PSD.
Scopul este unul singur: schimbarea culorii politice în Argeş.
Iar asta se va întâmpla CU voia sau FĂRĂ voia rămăşiţelor USL-iste care s-au cam îngrozit că PNL Argeş şi-a dublat procentul şi dă emoţii PSD.
Aşa cum spuneam, mă delimitez clar de toţi PSD-iştii acoperiţi din PNL. Şi îmi este ruţine cu ei.
Dar cuvântul din poveste înainte mult mai este.
Poate unii ar fi crezut că nemulţumiţii au fost amuţiţi de răspunsul lui Orban, dar se pare că nu-i aşa. O bună dovadă ar fi faptul că au pus la cale, nu mai departe de vineri, o întâlnire cu Rareş Bogdan, la Piteşti. Vom vedea dacă va avea loc, iar dacă va avea, vom afla şi ce răspuns vor primi de la acesta.
Sursele noastre ne-au spus că Rareş Bogdan ar fi foarte de acord să preia organizaţia argeşeană. E şi de înţeles, în fond. Cel mai probabil, omul are încă frustrări legate de faptul că nu a fost lăsat să preia frâiele conducerii PNL Bucureşti şi vrea să facă dovada capacităţii sale organizatorice într-o filială cum e cea din judeţul Brătienilor.
Dacă tot acest scandal se lasă cu venirea lui Rareş Bogdan preşedinte la PNL Argeş, în dispreţul lui Orban care merge cu Miuţescu, atunci în judeţul Brătienilor se poate decide soarta preşedinţiei liberalilor la nivel naţional.
Nu am habar dacă se va întâmpla acest lucru dar ar fi un cadou nesperat pentru presa argeşeană care a cam epuizat subiectele politice serioase şi asta nu din vina ei.
PNL Argeş ajunge din urmă PSD, dacă nu la procente, măcar la scandal, dar să remarcă totuşi o diferenţă. Pesediştii sunt cu mult mai pricepuţi în a pune batista pe ţambal.
Gheorghe Smeoreanu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1003

Comentarii (2)
Scris de Viorel Boteanu in 27-09-2019 14:09 - Vizitator
 
 
Mihai Alexandrescu, o flașnetă obosită la fel ca și goarna fleșcăită numită Rareș Bogdan. Băi, aceștia, vouă nu vă este rușine? Auzi expresie de om, cică normal la cap: "duhoarea fetidă pe care ciuma roșie a lăsat-o în România, în ultimii 3 ani de zile". În primul rând că nu știi carte, degeaba ești "ziarist", duhoarea nu poate fi decât fetidă că doar nu ai auzit de duhoare cu miros de trandafiri. Apoi vorbești de generația nouă, de oameni sub 45 de ani (vai, vai, liberă de comunism dar plină de cel mai abject neomarxism, în genunchi față de Vest), dar tu arăți de 69 de ani (am vrut să scriu 60 dar a apărut 69 și am lăsat așa, pentru culoare). De ce și cu ce drept jignești tu votanții pesedeului, cum îi zice derbedeul sas, mutant robotizat și retard? Ce spun locuitorii orașului Pitești, pe care tu îl numești "un tomberon urbanistic". Te-ai uitat în trecutul tău? Dar în oglindă? Ce legătură ai cu Brătienii? P.S. Nu sunt votant PSD, dar când văd atâta suficiență și nesimțire la unii, devin avocatul Diavolului!
 
Scris de trivaleanu in 27-09-2019 08:56 - Vizitator
 
 
analiza corecta, desi mesajul manipulator este ca toti sunt la fel. problema este ca liberalii se cearta pe pielea ursului din padure, in timp ce galceava peseditilor afecteaza judetul, caci ei sunt la putere. de aceea creste usr-ul ca fat-frumos din poveste. 3 stele pentru aceasta analiza!
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info