Curierul Zilei - Sfinţii zilei
 Publicitate pdf
Sfinţii zilei
(0 voturi)
Wednesday, 16 October 2019


Sfinţii zilei


În această lună, în ziua a şaisprezecea, pomenirea Sfântul Mucenic Longhin sutaşul.

Acesta a fost pe vremea lui Tiberiu cezarul din Capadochia, sutaş sub ascultarea lui Pilat, guvernatorul Iudeii şi a fost rânduit din porunca aceluia să slujească la cinstitele patimi ale lui Hristos, şi la răstignire şi să păzească mormântul cu straja, adică cu ceata sa de ostaşi ce avea sub ascultarea lui. Văzând el minunile ce se făceau, cutremurul şi întunecarea soarelui, mormintele ce se deschideau, morţii care ieşeau afară si pietrele care se despicau, a strigat tare, zicând: „Cu adevărat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu“. Acesta şi cu alţi doi ostaşi care mai pe urmă împreună cu el au mărturisit, n-a primit arginţii care i s-au dat de către iudei ca să tăgăduiască învierea. Apoi lăsându-şi slujba ce era pe seama lui şi mergând în ţară să, propovăduiască apostoleşte pe Hristos Dumnezeu. Deci plecându-se Pilat, mai vârtos fiind stricat prin făgăduinţa de bani de la iudei, a pârât pe Longhin cu scrisori către Tiberiu cum că şi-a lăsat slujba şi se afla în patria lui propovăduind pe Hristos Dumnezeu. Şi Tiberiu îndată a trimis cu porunca lui de i-a tăiat capul şi lui şi celor doi ostasi ce erau cu el şi i-au adus capul din Capadochia la Ierusalim ca să se încredinţeze Pilat şi iudeii de moartea lui şi pentru ca să ia Pilat cele ce i se făgăduiseră.
Deci i-au ascuns cinstitul cap afară din cetate în nişte gunoi. Şi peste mulţi ani, o femeie slăvită din Capadochia, pierzându-şi vederea ochilor, a mers la Ierusalim cu un fiu ce-l avea unic-născut, ca să poată să-şi găsească leacul orbirii la acele Sfinte Locuri; şi ajungând-o şi moartea fiului său, îşi plângea îndoita jale. Deci arătându-se în vis fericitul Longhin, şi spunându-i cine este şi arătându-i unde era capul îngropat, a îndemnat-o să sape, să-l scoată de acolo, că se va tămădui la ochi şi îşi va vedea şi pe fiul său, că se află preamărit. Femeia aflând gunoiul, săpă cu mâinile şi scoase capul sfântului şi îndată i s-a tămăduit vederea ochilor şi a văzut în vis pe fiul său că era împreună cu sfântul şi avea cinste acolo. Atunci a îngropat moaştele fiului său într-un loc cu capul sfântului; fiindcă aşa îi zisese sfântul prin vis; şi s-a dus la Capadochia, ca şi Saul, care căutând asinii tatălui său, a dobândit împărăţia.
Aşa şi ea căutându-şi lecuirea ochilor, a dobândit aceasta şi pe sfântul l-a aflat de atunci cald ajutător. Drept aceea zidind ea mucenicului o biserică foarte frumoasă şi punând acolo muceniceştile moaşte se îmbogăţi şi ea şi toţi credincioşii de izvoare de tămăduiri, întru mărirea Domnului nostru Iisus Hristos.
Tot în această zi, Sfinţii doi Mucenici cei tăiaţi împreună cu Sfântul Longhin.
Tot în această zi, Sfinţii Mucenici Leontie, Dometie, Terentie şi Domnin, care prin foc s-au săvârşit.
Tot în această zi, Preacuviosul Părintele nostru Mal.
Acest între sfinţi Părintele nostru Mal, lăsând averea şi rudeniile, petrecea în locuri pustii şi nelocuite, bucurându-se în postiri, în privegheri şi în toată altă nevoinţa. Ba încă îi era faţa pururea veselă şi făcea mari minuni cu numele lui Hristos, curăţind leproşii, alungând demonii, dăruind orbilor vedere; şi acestea le făcea încă fiind viu; iar după ce s-a dus către Domnul şi lăsându-şi trupul pe pământ, a luat har de la Dumnezeu de curgea mir din el cu foarte frumoasă mirosire, spre tămăduire şi apărare de toate primejdiile şi de boli fără de leac: „Ca pe cei ce mă preamăresc, zice Domnul, îi voi preamări. A Căruia este mărirea şi puterea, în vecii vecilor. Amin.“
Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.
 

 

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 357

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Localii îi vor ridica maşina abandonată!
Dar Dacia vicelui Zidaru pe cand,ca ocupa un loc de parcare pe str.Exercitiu? Poate ca avenit vremea ...
12/11/19 07:15 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
Mai "mancam" litere la tastare. Scuze! ADVERSITATE s. 1. ostilitate, potrivnicie, vitregie, vrăjmășie. (~ acelui ve...
11/11/19 18:02 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
AVERSIÚNE, aversiuni, s. f. Sentiment de dezgust sau de antipatie profundă față de cineva ori de ceva. [Pr.: -si-u-]...
11/11/19 16:03 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
Castiga bani cu sondaje online platite! Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un son...
11/11/19 15:05 Mai mult...

În ziua votului, poporul este Dumnezeu şi poate face ce vr...
Agenturili straine samd. Vorba cuiva : daca candidatul PSD era un cal.. obtinea tot cat a obtinut Dancila. Peste doua sa...
11/11/19 13:39 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info