Curierul Zilei - Dacă iubim Constituţia nu îl putem iubi pe domnul Iohannis. Ghinion.
PRIMA PAGINA arrow Editoriale arrow Gheorghe Smeoreanu arrow Dacă iubim Constituţia nu îl putem iubi pe domnul Iohannis. Ghinion.
 Publicitate pdf
Dacă iubim Constituţia nu îl putem iubi pe domnul Iohannis. Ghinion.
(11 voturi)
Monday, 04 November 2019

Din punctul meu de vedere

Dacă iubim Constituţia nu îl putem iubi pe domnul Iohannis. Ghinion.


Cineva mi-a lăsat în poartă programul electoral al domnului Klaus Iohannis. Un lucru foarte bun, fiindcă nevastă-mea mi l-a adus exact la cafea şi astfel m-am simţit dator să îl citesc. Mi-am zis, în sinea mea, că ar fi minunat dacă toţi cei care vor merge duminică la vot ar citi programul domnului Iohannis. Ar putea vota astfel, în cunoştinţă de cauză, pro sau contra celui care este la această oră preşedintele României.

După cum vedeţi, nu mă reped cu capul înainte şi nu critic programul iohannist, ba chiar vreau să subliniez de la început că este un program extrem de clar şi foarte sincer. Iohannis spune cu subiect şi predicat ce a făcut în cei cinci ani de mandat. El arată cu ce s-a ocupat, cum a gândit şi cum a acţionat, cu convingerea că va fi votat de români pentru toate acestea.
Vă rog să acceptaţi să citim împreună ce spune Iohannis.
Pliantul începe cu următoarea afirmație:
”Preşedintele Klaus Iohannis s-a luptat cu cea mai puternică şi toxică majoritate parlamentară PSD de după Revoluţie”.
Fiindcă se tot vorbeşte, zi şi noapte, de gafele Vioricăi Dăncilă, nu trec nici eu cu vedere, din spirit de egalitate de şanse, gafa din formularea de mai sus. Înainte de Revoluţie, nu a existat PSD, aşa încât formularea corectă ar fi fost ”Cea mai puternică și toxică majoritate parlamentară de după Revoluție, majoritatea creată de PSD”.
Să trecem însă la conținutul afirmației din pliant. Iohannis se laudă că a luptat cu o majoritate pe care o consideră toxică. Cine a decis că mjoritatea este toxică ? Evident, Iohannis. Cei care au votat PSD în 2016 nu au considerat că au votat o majoritate toxică.
Vedeți ? De aceea spune Constituția că un președinte trebuie să fie echidistant, pentru a nu putea să se folosească de înalta sa funcție pentru a judeca modul cum votează românii.
Iohannis vrea să judece, să decidă că PSD e toxic și să lupte. Constituția îi cere să procedeze exact pe dos, adică să nu lupte, ci să medieze, să supravegheze, să facă tot posibilul ca lucrurile să meargă bine.
Haideți, că nu e deloc greu. Dacă vă place Constituția, nu vă place Iohannis, dacă vă place Iohannis, nu vă place Constituția. Ori una, ori alta, sau cum ziceau latinii iubitori de Aristotel, tertium non datur. Evident că nu mi-ar plăcea să credeţi că mă lamentez de dragul sfintei Constituţiuni precum Rică Venturiano. Vă amintiţi ce spunea studintele în drept şi publicist ? „Nimeni nu trebuie a mânca de la datoriile ce ne impun sfânta Constituțiune ... mai ales cei din masa poporului“,„box populis, box dei”,  „Ori toți să muriți, ori toți să scăpăm!“ Totuși, un lucru este clar și anume că fără Constituție nu există țări, lege, stat de drept.
Pe aceeași pagină, pliantul ne spune că domnul Iohannis:
„A respins de nenumărate ori miniştrii propuşi de PSD care nu respectau condiţiile legale pentru numire (...)”.
Cu tot regretul vă avertizez că domnul Iohannis vă minte și voi lua un exemplu la îndemână, anume respingerea senatorului Șerban Valeca pentru postul de ministru al Educației. Valeca nu are vreun dosar penal, a fost învestit, anterior, de Iohannis pentru portofoliul Cercetării, așadar existau toate condițiile legale pentru numire. Totuși, nu a fost numit , iar domnul Iohannis din nou nu a respectat Constituția care cere să existe motivări scrise în cazul respingerii unei propuneri de ministru.
Mai departe, tot pe aceeași pagină, pliantul zice că domnul Iohannis a făcut următorul lucru:
„A apărat democraţia, s-a solidarizat cu protestele legitime ale societăţii şi a fost alături de oamenii revoltaţi împotriva PSD în momentele critice pentru societate”.
S-a mai solidarizat cineva cu protestele şi anume Ion Iliescu, dar nu chiar atât de făţiş. Iliescu nu a coborât printre mineri. Prezenţa lui Klaus Iohannis, în geacă roşie, printre demonstranţi este imaginea vie a încălcării democraţiei, nu a apărării ei, iar această afirmaţie o fac dintr-un singur motiv, anume că nu există democraţie fără respectarea Constituţiei. Pur şi simplu, nu există.
Pe pagina următoare, pliantul ne spune:
„Preşedintele Klaus Iohannis a fost un adversar eficient al legilor anti-justiţie şi s-a aflat într-o luptă continuă cu PSD pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi pentru ca fiecare român să beneficieze de legi juste”.
Puteţi să-mi spuneţi la ce se referă această lungă frază ? Vă jur că nu ştiu. Când presa l-a întrebat ce crede în legătură cu abuzurile procurorilor, vezi Portocală, Iohannis a rostit celebra butadă ”Nu ştiu şi nu mă interesează.” Atunci nu minţea, acum pare că da.
Noi ştim, cu toţii, că legea cu care spune că a luptat domnul Iohannis este cea referitoare la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Nu mai repet reaţionamentul pentru care SIIJ este extrem de folositoare pentru o justiţie corectă. Le reamintesc doar celor care spun că prin înfiinţarea SIIJ s-a politizat justiţia că această secţie este sub controlul CSM, definit în Constituţie drept garantul Justiţiei.
Mă opresc aici cu analiza pliantului electoral al domnului Iohannis. După părerea mea, tot ceea ce spune acolo este împotriva domniei sale, este ca şi cum actualul preşedinte s-ar auto-denunţa alcătuind un material cu principalele momente în care a încălcat Constituţia.
Credeţi că este vorba despre o greşeală a strategilor electorali ai domnului Iohannis ? Nu. Mă tem că se întâmplă ceva cu mult mai grav.
Ma tem că în România se mai face un experiment şi anume cum reacţionează o naţiune când Constituţia este călcată în picioare. Dacă naţiunea respectivă îl iubeşte pe cel care îi violează Constituţia, atunci înseamnă că o Constituţie nu mai face două parale în ochii opiniei publice şi se poate trece la pasul următor şi anume desfiinţarea tuturor constituţiilor din Europa, locul lor urmând să fie luat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). Din acel moment, naţiunile nu mai există.
Klaus Iohannis este practicianul desfiinţării României şi absorbirii ei în oceanul Uniunii Europene. Omul acesta ştie ce face şi consideră că face foarte bine. Nu este Germania promotorul unei Uniuni Europene fără ţări ? Evident că da. După ce toţi decidenţii din UE vor face jocul Germaniei şi Franţei,  continentul va fi al lor.
Cum ne putem opune unui asemenea proiect al bogaţilor ? Iubindu-ne Constituţia. Dacă iubim Constituţia nu îl putem însă iubi pe  Klaus Iohannis.
Ghinion.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni şi joi)

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1481

Comentarii (8)
Scris de Elena Croitoru in 05-11-2019 00:53 - Vizitator
 
 
Dupa atâtea bile negre pe care i le-ai dat lui Iohannis, ar fi fost cazul să ne spui pe cine "iubesti" matale... adica ce dai in schimb?! Dintre toți cei care "poftesc" si "pețesc" mâna președenției eu nu vad pe nici unul demn de a fi votat prezident.
 
Scris de Viorel Boteanu in 04-11-2019 21:45 - Vizitator
 
 
Un editorial impecabil! Jos alogenii servitori!
 
Scris de Argesanul in 04-11-2019 18:47 - Vizitator
 
 
Domnule GS, ce o sa mai faceti acum, cui o sa-i mai inaltati osanale? Veorica si PSD-ul aa picat si cat de curand nu se va mai auzi despre ei, despre acesta "mamica a poporului roman", urmasa analfabetei academician doctor inginer, Elena Ceausescu.
 
Scris de Cititor in 04-11-2019 16:25 - Vizitator
 
 
OK, aveti dreptate in privinta lui Johannis. Hai cu totii sa-l votam pe Dan BARNA. Oricum nu ep agrmata si analfabeta (Leana nr 2).
 
Scris de Titi in 04-11-2019 16:03 - Vizitator
 
 
copiat de pe net: 
Măi oameni buni, au ieșit muncitorii de la DACIA în stradă ,pentru a cere sa se faca AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU, și ei,,dar TOȚI POLITICIENII, TALHARII, MINCINOSII SI PUTUROSII,,credeau că le cerem farfurii zburătoare. Acest om,,președintele țării,,face naveta pe acest traseu și nu l-am auzit odată să spună: 
-NU MAI TAIATI PADURILE, 
-SCHIMBATI CODUL PENAL CU PEDEPSE MARI PENTRU TÂLHĂRII ȚĂRII,  
-MARITI PENSIILE , SALARIILE SI ALOCAȚIILE PENTRU COPII.,,și aici vreau sa intervin...A avut o singură lozincă:,,NU SUNT BANI,,dar când i-a mărit Ponta salariul,a tăcut că mutu. Aduceți-vă aminte cât a fost alocația de stat pentru copii,,44 de lei,,bătaia de joc mai mare cred că nu există,, 
-L-ATI VAZUT INTRÂND INTR-UN SPITAL, ȘCOALA, GRĂDINIȚĂ, SAU UN SUPER MARKET, să vadă prețurile, din curiozitate..Vreau și eu să văd cum trăiește poporul care m-a făcut președinte,, 
Si ce va spun ,câteva,,,luate asa usor,, PAS CU PAS,, 
Păi dacă pe acest om ,5 ani nu l-a interesat de nimic,,crime zilnice,tăierii ilegale,padurari ucisi, fete violate ,halcuite,vandute. Copii fără medicamentele de cancer, lipsa vaccinuri, spitale infectate, veniturile cetățeanului român ,îl interesează Pitestiul...? 
Ce aveți oameni buni de câștigat cu sustinerea unor delapidori cu dosare penale, voi nu trăiți în România ..?  
- Nu vedeți cum suntem batjocorati ,de trei decenii, de acești dementi .? 
- Nu vedeți luxul în care trăiesc ,opulenta și averile care le-au strâns..? 
-Cand îți tragi 6case și nu ai copil, te numești că ești zdravăn la cap...?Unde te duci cu ele, ca tot în 2/1 m te duci..? 
- Nu vedeți că toți tinerii vor să plece din țară ..? 
- Pe dumneavoastră, postacilor, nu va apuca scârba când ascultați, o data la 4si 5 ani ,minciunile, aberațiile turbatilor din politică..? 
Reveniti-vă oameni buni, cum o sa ajungă în funcții, O SA NE DEA CU CRIZA, IN CAP...!
 
Scris de CVititor in 04-11-2019 15:13 - Vizitator
 
 
Departe de a fi dezavuate si necitite articolele d-lui Smeoreanu starnesc polemici normale intr-o societate democratica.Marturisesc ca apreciez fiecare dintre scrierile la aceasta rubrica si incerc pe cat posibil sa fiu un participant onest,educat si cu bun simt in comentariile mele. Contrar acestui aspect apar "elemente"absolut indezirabile ce folosesc un limbaj specific lor,adica subuman,de mahala. 
Cum altcumva as putea cataloga expresia "pensionari senili" utilizata de un comentator obisnuit al acestei rubrici ??? 
Oare tu,asa zis "trivaleanu" nu vei ajunge la randul tau pensionar ? eu iti doresc sa ajungi ( adica viata lunga) sa vedem cum te vei simti in postura de pensionar jignit profund de un oarecare comentator despre care nu vei sti niciodata ce a realizat in viata ? 
E greu,foarte greu cu cei 7 ani de-acasa... 
Cat despre punctul de vedere al editorialistului...FARA REPROS !!! 
Continuati d-le Smeoreanu,nu o faceti in zadar !
 
Scris de trivaleanu in 04-11-2019 09:24 - Vizitator
 
 
psd singur s-a dovedit a fi toxic, de vreme ce si-a dat singur jos propriile guverne. iar acum, în loc sa o sustină pe dăncilă, pesediştii se sfâşie între ei. iar propaganda anti-europeană pulverizează "argumentele" editorialului, căci numai pensionarii senili (d-le smeo, aveţi vârsta de pensie?) şi naţionaliştii obtuzi mai rezonează la mesajele anti-europene!
 
Scris de Cititor in 04-11-2019 08:48 - Vizitator
 
 
Cand va referiti la "majoritate parlamentara toxica" trebuie sa va ganditi in primul rand la Nicolicea, Iordache, Serban Nicolae, Radulescu Mitraliera, Codrin Stefanescu. Apoi, sa comparati "coborarea" printre minerii agresivi cu coborarea printre sutele de mii de manifestanti pasnici este cale lunga. Ca intotdeauna, folositi hiperbolizarea ca mijloc de manipulare, d-le smeoreanu.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net


Comentarii

Klaus Iohannis nu se sfieşte să arate că e bărbat, arian...
Mașinăria fake news s-a pornit și e mai lipsită de scrupule ca niciodată. Bine Smeo!! Da-le cu statisticile!!
15/11/19 22:55 Mai mult...

Derby pentru supremaţie!
SPER IN 3 PCT. DACA INVINGEM PETROLUL INTRAM SIGUR IN CURSA PENTRU PROMOVARE.DACA NU , E CAM GREU.
15/11/19 12:24 Mai mult...

A început Postul Crăciunului!
Pt.unele doamne(se văd ele singure in oglindă si pe cântar!), Postul Crăciunului este un Dar...de la Mântuitorul!
15/11/19 11:36 Mai mult...

Derby pentru supremaţie!
Meci foarte greu,intr-adevar! De data aceasta trebuie sa fim mult mai impulsivi si mai hotarati decat in meciul cu UTA. ...
15/11/19 09:49 Mai mult...

Klaus Iohannis nu se sfieşte să arate că e bărbat, arian...
Ce crestere economica a fost cand in buzunarul omului de rand nu ramane nimic. Inflatia cred ca tot din cauza presedint...
15/11/19 07:15 Mai mult...

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Flag Counter


PRchecker.info