Curierul Zilei - Demisia Vioricăi Dăncilă comentată de PSD-işti
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Demisia Vioricăi Dăncilă comentată de PSD-işti
 Publicitate pdf
Demisia Vioricăi Dăncilă comentată de PSD-işti
(1 vot)
Thursday, 28 November 2019


Demisia Vioricăi Dăncilă comentată de PSD-işti


Viorica Dăncilă a anunţat, marţi noapte, în şedinţa Comitetului Executiv, că demisionează din funcţia de preşedinte al PSD. Marcel Ciolacu a fost votat preşedintele interimar al PSD.   

Comitetul Executiv a durat mai binede 6 ore, iar la capătul lui, la miezul nopţii au venit şi importantele anunţuri pentru membrii PSD: preşedintele partidului Viorica Dăncilă demisionează, iar partidul va fi condus de un preşedintel interimar. Odată cu demisia preşdintelui partidului a venit şi demisia vicepreşedinţilor, constatându-se astfel că Biroul Permanent Naţional s-a desfiinţat şi că trebuie o nouă conducere. Înainte de demisia Vioricăi Dăncilă, Dumitru Buzatu a cerut un Congres în luna februarie a anului viitor, iar până atunci să rămână actuala conducere în funcţie. Propunerea a strâns doar 5 voturi. „Fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale şi proiecţia pe care o avem în perioadă următoare. Am înţeles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului şi că trebuie cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate“ a spus Dăncilă, care duminică a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Iohannis. „E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toţi liderii şi-au spus opinia şi aşa a fost condusă doamna Dăncilă să audă părerea la absolut toată lumea. Un CEx matur în care au fost discuţii pe fond, nu de formă. Cu toţii ne-am asumat multiplele greşeli pe care le-am făcut şi am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului şi nu făcut un măcel sau cum se aştepta până acum să pice capete. De fapt şi de drept nu a picat niciun capăt azi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regăseşte în echipa partidului ca şi preşedinte la doamne“ a spus actualul preşedinte interimar.

„S-a asumat pierderea alegerilor!“

Preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca a fost unul dintre vicepreşedinţii demisionari la nivel central. Ieri, acesta spunea că în aşa fel a fost asumată pierderea alegerilor şi că este nevoie de o nouă abordare a partidului pentru românii din ţară şi diaspora.  „A fost o asumare a pierderii alegerilor! Ne-am dat toţi vicepşedinţii demisia din funcţia de vicepreşedinte. Şi dânsa şi-a dat demisia demisia, asumându-şi pierderea alegerilor. S-a constatat astfel că biroul a fost dizolvat. S-a votat o conducere interimară şi a fost ales dl Ciolacu preşedinte interimar şi secretar dl Stănescu. Urmează ca într-o săptămână să prezinte filialelor programul pentru următorul congres. E un început numai, e important să avem o nouă abordare! În primul rând şi programul politic trebuie făcut pentru noi categorii sociale şi să fie o altă abordare vis-a-vis de românii din ţară şi vis-a-vis de românii din diaspora. Deocamdată e prematur să vorbesc dacă mă văd sau nu şi în viitoarea conducere a partidului, la nivel naţional, pentru că de-abia aseară mi-am dat demisia. Vom mai vedea!“ au fsot cuvintele lui Şerban Valeca.

Cornel Constantin Ionică: „Partidul trebuie reformat cu oameni noi“

Cornel Ionică, primarul Piteştiului: „Din păcate, situaţia este delicată în PSD. Am aobţinut un scor neaşteptat de slab la alegerile prezidenţiale, mai ales în turul 2. Este momentul ca responsabilii şi toţi cei implicaţi la nivel local şi central să gândească o strategie care să readucă PSD acolo unde îi este locul. Cu oameni noi, cu o atitudine schimbată, cu o deschidere maximă pentru cei de stânga. PSD a mai trecut prin asemenea momente grele şi în 2006 şi în 2015. Trebuie să facem o poziţie democratică şi constructivă la politica elaborată de cei care sunt acum la conducere. Din punctul meu de vedere, este o greşeală intenţia de rebrenduire a partidului. PSD este un brand consilidat şi nu nici nu aş vedea cum să se facă o rebrenduire. Legat de eventualele demisii de la nivel local, eu văd altfel lucrurileTrebuie să se facă o analiză la toate nivelurile şi să vedem unde s-a greşit. Trebuie să îndreptăm greşelile şi nu să călcăm oamenii în picioare. Aici vorbim de organizaţii şi nu de anumite persoane“.

„Eşecul este şi datorită persoanei! Trebuie reformă!“

Dănuţ Stroe, primar din Bradu a vorbit deschis despre demisia preşedintei partidului, Viorica Dăncilă spunând că trebuia să îşi asume eşecul, dar şi că dacă ar fi fost alt candidat în locul ei putea face mai mult. Era de aşteptat acest lucru, dacă nu s-a reuşit şi a fost un eşec la alegeri. Eu, sincer, nu m-aş mai fi cramponat de nu ştiu ce, dacă pierdea partidul pe mâna mea şi îşi dădeam demisia. Aşa o să fac eu la anul dacă nu câştig alegerile locale, renunţ la politică. Aşa a fost catalogată ea şi de către unii membri, mai slabă decât celălalt candidat dar şi decât alte persoane din partid. Putea să ne reprezinte altcineva şi să aibă alt rezultat. Iar dacă era vorba tot de femeie, Gabi Firea cred că putea... chiar m-am întâlnit prin comună cu mulţi şi am vorbit despre acest lucru şi aşa vedeau. Am luptat pentru un scor bun la Bradu... Trebuie făcută o reformă la nivel naţional şi o analiză completă în teritoriu, la organizaţiile locale şi judeţene. Să analizăm unde s-a greşit şi de ce s-a obţinut scorul acesta. Trebuie să mai venim şi cu oameni mai tineri, să-i lăsam să spună ce gândesc... poate gândesc altfel, poate au altă viziune... Poate linia trasată nu a fost bună până acum... Eşecul este şi datorită persoanei, a candidatului. Vorbeam şi cu alţi primari şi am căzut de acord că la locale nuse va repeta scorul, pentru că acum este un vot pe care l-a obţinut ea, nu noi, ca primari... Am muncit încă o dată degeaba, la campaniile prezidenţiale. Am avut un scor bun la Bradu dar voiam să fie bine pentru mine şi pentru ea, pentru că până la urmă pentru ea am muncit...“ a declarat Dănuţ Stroe. 

„Toată lumea o leagă de Dragnea...!“

Ion Dumitru, primarul Albotei, o altă localitate unde Viorica Dăncilă a pierdut în faţa lui Iohannis la mustaţă - 4 voturi diferenţă - şi-a manifestat o opinie personală, din punct de vedere al cetăţeanului de rând, vis-a -vis de demisia preşdintei Viorica Dăncilă. Ducele de Albota crede astfel că fosta candidată la funcţia de preşedinte al ţării a fost forţată să demisioneze. „Cred că a fost forţată, a fost convinsă să demisioneze, din punctul meu de vedere. A fost forţată să îşi dea demisia. Dar mai bine se gândeau de zece ori înainte de a o nominaliza candidat la preşedenţie. În primul rând toată lumea o leagă de Dragnea... Eu, în comună, am pierdut la 4 voturi diferenţă. Eu am fost internat şi la o secţie de vot am pierdut, unde am şi investit sute de milioane.... Să se reformeze partidul... dar preşedintele interimar de unde a venit, cum a venit, de unde a apărut că eu acum am auzit de el? Dacă credeţi că asta este reforma în PSD... cu persoane... Eu nu o văd cu dl Ciolacu... L-am scos aşa, ca Iozefini porumbelul din căciulă... a apărut Ciolacu... eu ştiu dacă e OK? Dacă ei au hotărât mereu, aşa, acolo la Bucureşti, unde se dă ora exactă... Au mers din inuscces în insucces! Dacă te uiţi la Zoană, care a fost pe locul 12 la Europarlamentare şi care a avut în faţa ei vreo 4 de la Antena 3, ea s-a bătut magistral cu toţi! Se vede omul! Staţi aşa, că vin alegerile locale, judeţene, iar bătălia continuă! Credeţi că n-a atârnat în faţa electoratului, că tu, PSD, ai dat jos două Guverne? Acesta este un punct de vedere al cetăţeanului, ce vede el, nu are legătură cu apartenenţa mea politică! Este prima oară în istorie când un partid a dat moţiune de cenzură ca să dea jos Guvernul pus de el! E ca în bancul cu Bulă...!“ spunea primarul Ion Dumitru.

Nicolae Georgescu: „Este nevoie de o lustraţie în partid“

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeş: „Candidatul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, a pierdut categoric alegerile prezidenţiale şi este firesc să aibă loc o schimbare rapidă la nivel de leadership. Nu acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit sau pentru care am muncit, iar cel mai mult îmi pare rău că nu am reuşit să convingem românii să împărtăşească viziunea pe care o deţinem noi, adevăraţii social democraţi, pentru România. Acest rezultat reprezintă o a doua lecţie pe care românii ne-o dau, dar, de această dată, suntem obligaţi să ţinem cont de ea. Dacă nu o vom face, pur şi simplu vom continua căderea!. Trebuie să fim corecţi şi să înţelegem că la aceste alegeri ne-au votat doar 3,3 milioane de români, votul politic pentru partid din primul tur de scrutin, în timp ce restul românilor, deşi conştienţi de realizările noastre foarte bune, nu au mai votat cu PSD. Îi respectăm. Îi preţuim. Încercăm să înţelegem unde am greşit faţă de ei. De asemenea, le înţelegem dorinţa pentru statul de drept; principiul în care suntem cu toţii egali în drepturi şi demnitate; dorinţa lor pentru integrare europeană şi mai puţine personaje care emană tot felul de teorii toxice de genul „statul paralel”, „românii ne votează, dar alţii ne fură voturile”, „noi suntem cei mai buni, iar restul sunt răi”, etc., etc. PSD trebuie să se reformeze profund. Este nevoie de o lustraţie în partid. Avem nevoie de o politică de cadre prin care să fie aduşi profesionişti în fiecare domeniu. Persoane tinere trebuie să vină în fruntea formaţiunii noastre pentru a promova o politică social democrată europeană. Politica noastră nu a fost niciodată despre o singură persoană sau o singură opţiune. La PSD a fost vorba întotdeauna despre ţara pe care o iubim şi despre construcția unei Românii incluzive pentru toţi românii. Dincolo de rebrenduirea partidului, cred că cel mai important lucru este să ţii pasul cu schimbările pentru a nu fi pus în situaţia de a rămâne în urmă. Trebuie să ne întoarcem către cei care ne-au votat, dar mai ales şi către cei care nu ne-au votat“.

Sorin Apostoliceanu: „Să schimbăm generaţiile cu profesionişti“

Sorin Apostoliceanu, viceprimarul Piteştiului: „Din punctul meu de vedere, ar trebui să scăpăm cât mai repede de cei care au făcut rău partridului. Viorica Dăncilă, Cătălin Rădulescu şi alţii, ar trebui să ne lase şi să îşi vadă de drumul lor. Reorganizarea partidului ar trebui să se facă cu oameni noi, care au rezultate şi performanţă în domeniile în care activează. Să nu mai pună în funcţii importante oameni care fac parte din diverse găşti. Cel mai indicat este să lase tinerii de 40-50 de ani şi cu aceştia să se facă rebrenduirea partidului. Să se vină cu oameni noi, atât la nivel local, cât şi la centru. Ar trebui promovaţi în funcţii importante cât mai mulţi tineri care să aducă plus valoare. Ca număr de voturi, PSD Argeş este pe locul 3. Şi în trecut s-au mai făcut rebrenduiri. Noi trebuie să ne păstrăm identitatea şi să nu ne mai legăm de alte partide care la primul vânt te lasă baltă. PSD este cunoscut ca partidul roşu şi aşa trebuie să rămână!. Şi la nivel local trebuie să se producă o schimbare. Preşedintele Şerban Valeca ar trebui să facă un pas în spate şi să-i lase şi pe cei tineri care au altă viziune, să conducă şi să demonstreze că pot face lucruri bune. Trebuie să schimbăm generaţiile, dar nu cu oameni precum Cătălin Rădulescu!. Cu oameni tineri precum Cristian Gentea, care a demonstrat că este un profesionist şi un om capabil să schimbe lucrurile în bine“.  

Bebe Ivan: „Îi las să-şi lingă rănile“

Bebe Ivan, primarul comunei Băbana: „Eu nu am nicio funcţie în biroul judeţean, nu dau nici o declaraţie. Îi las să-şi lingă rănile!. Sunt prea mic, mi-a zis Mitică de la Miceşti când am venit la PSD în 2013 , că eu şi cu Gârleanu, trebuie să lăsăm 7 ani ciocul mic!. La anul fac 7 ani şi merg la şcoală!“.

Panţurescu: „Nu se impune demisia preşedintelui Valeca“

Gheorghe Panţurescu, primar Curtea de Argeş: „Demisia Vioricăi Dăncilă este un act de onoare şi demnitate. În asemenea cazuri, când pierzi, trebuie să te dai la o parte. Reformarea partidului trebuie să se facă cu oameni noi. Vor fi discuiţii la nivel central, dar şi în Biroul Judeţean al PSD privind strategia care se va adopta în perioada următoare pentru alegerile locale şi parlamentare. Nu cred că la nivel judeţean se impune demisia preşedintelui Şerban Valeca pentru că la alegerile prezidenţiale Argeşul este în primele 8 judeţe pe ţară. În celalte peste 30 de judeţe care sunt sub noi trebuie analizată foarte atent situaţia. Cred că în cele în care procentul a fost sub 30%, acolo se impune demisia liderilor de filiale“.
 S.Mihai şi M.Duinea

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 1359

Comentarii (5)
Scris de Maria Stoenescu in 29-11-2019 08:31 - Vizitator
 
 
Nicolae Georgescu...,,nu am convins romanii sa impartaseasca viziunea pe care o detinem noi, adevaratii social-democrati". Si el la un moment dat trecuse la Pro Romania, intr un timp luase in calcul si PNL-ul. Ce ditamai social democratul este el.
 
Scris de Iaca cui in 29-11-2019 06:15 - Vizitator
 
 
Bah, asta e chiar foarte tare! 
Toti vreti reforma si oameni noi, cu conditia sa ramaneti tot voi. 
Ai dreacu' comunisti! 
Noi astia care n-am avut niciodata de a face cu partidul comunist sau cu politica, ce sa va facem? 
Ce v-as intinde pielea pe gard!
 
Scris de Irinel Predescu in 29-11-2019 01:20 - Vizitator
 
 
Cum puteti sa scrieti S. Mihai si M. Duinea “ ducele de Albota”? 
Fara ghilimele? 
In fine eu sunt un om care am gresit in trecut, am fost in inchisoare pentru furt, , sa va spun cinstit ma numesc Vali Floricel, si vreau sa fur 100.000.000 de euro, si sa-mi pastrez 1 milion pentru mine. 
Va rog si va stau la dispozitie. 
Apropos, Bebe Ivan mai este combinat cu Emilia Vitan?
 
Scris de Baronul de Albota in 28-11-2019 15:35 - Vizitator
 
 
"Ducele" de Albota este o porecla inventata de Curierul la adresa BARONULUI local de Albota.
 
Scris de Crema cremelor PSD in 28-11-2019 08:25 - Vizitator
 
 
Multumim ziarului Curierul ca ne-a aratat fetele unor personalități PSD din Arges, asa stim exact cine sunt autorii dezastrului economic din regiunea noastră. In legatura cu asa zisul "duce"de Albota, de unde ati scos titlul acesta pompos de "leche-bottes " ?.Ar fi timpul sa deveniti un ziar serios.
 

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

A cerut sex pentru permis!
cucu spune proverbu, ca eu am inteles ca toti politistii sunt corupti pina in maduva oaselor, si asta se vede, si pica d...
27/01/20 08:04 Mai mult...

Iată de ce trebuia să câștige Mînzînă, nu Maria Dinu
Simona Bucura Oprescu este crescuta de puscariasul Nicolescu, Daca este luni trebuie sa fie si oda Psd ului tot Marca SM...
27/01/20 08:03 Mai mult...

Avem inspector şef nou la Poliţie!
Asa este, foarte jos a ajuns insstitutia asta in Arges!Foarte corupti politisti avem in Arges, bucuria prietenilor lor i...
27/01/20 07:53 Mai mult...

Erou înmormântat cu onoruri militare!
“ colonelul Pietraru locuia la Muscel , dupa pensionare “. Cati dintre noi avem a doua locuinta si pensii sa traim ...
27/01/20 05:58 Mai mult...

Sală Polivalentă de 5.000 locuri!
Dar unde vor construi o parcare pentru cei 5000 de spectatori?
27/01/20 00:14 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fii reporter!

Zi record

Marţi, 14.01.2020

--- 3.288 vizitatori unici ---

 
Flag Counter


PRchecker.info