Curierul Zilei - Florin Costea și Laszlo Sepsi puteau ajunge la Inter
PRIMA PAGINA arrow sport arrow sport arrow Florin Costea și Laszlo Sepsi puteau ajunge la Inter

*** Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu pentru voi     *** ️Codurile penale modificate de urgenţă      *** În Argeş, investiţii de peste un miliard de lei      *** A scăzut datoria publică a României      *** Vin ajutoarele de urgenţă!      *** Reţinut pentru a fi extrădat     *** Percheziţii la tiriştiicare furau marfa    *** Falşi angajaţi de la Salubritate, cereau bani!    *** Ieri, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia     *** „Tedi- Şcoala Siguranţei“, la Cîmpulung     *** Se opreşte curentul în Mioveni     *** Concurs de simulare de procese     *** I-a ars casa de la o lumînare!     *** Militarii musceleni, la Cincu     *** Autoturisme de epocă la Retroparada Primăverii 2019 în Cîmpulung     *** Sfinţii zilei      *** Noroc cu carul!     *** CURCAN CU ROZMARIN    *** Evenimente 18 aprilie de-a lungul vremii    *** Liceul cu cei mai mulţi elevi calificaţi la olimpiade naţionale    *** Elevii vor încondeia ouă    *** Excursie prin Europa    *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** „Kareu de aşi” la Piteşti     *** Gala de balet „Surîsul primăverii... la Piteşti”    *** Liga Campionilor    *** Reguli noi pentru promovare    *** Tenis: Flavia Ogrezeanu, un nou premiu    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** Raliul Argeşuluire vine în circuit!    *** Trei musceleni la Campionatul Balcanic de Marş    *** „Mă antrenez pentru aurul olimpic“   

 Publicitate pdf
Florin Costea și Laszlo Sepsi puteau ajunge la Inter Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 09 ianuarie 2010


 În ultimii ani, majoritatea cluburilor din Liga I au adus jucãtori strãini a cãror valoare a fost de multe ori sub cea a campionatului intern. Venirea unor stranieri care nu au confirmat așteptãrile s-a fãcut în detrimentul tinerilor fotbaliști români care promiteau și care costau foarte puțin, comparativ cu prețurile piperate ce se plãteau pentru aducerea jucãtorilor de import.  

O alegerere neinspiratã a finanțatorului

Acestã strategie adoptatã de patronii cluburilor din fotbalul românesc a fost de cele mai multe ori falimentarã. Este și cazul echipei Internațional Curtea de Argeș, care îi putea avea acum pe doi dintre cei mai valoroși jucãtori din Liga I, dacã, în urmã cu cîțiva ani, finanțatorul echipei, Benone Lazãr, plãtea pentru ei prețul unei mașini de clasã medie. Patronul Interului a refuzat, la vremea respectivã, sã scoatã din buzunar aceastã sumã, iar fotbaliștii au plecat spre alte zãri. Finanțatorul interiștilor, Benone Lazãr, îi putea avea acum la echipã pe Florin Costea și pe Laszlo Sepsi, dacã, în urmã cu cîțiva ani, era inspirat și plãtea cîteva zeci de mii de dolari pentru a-i cumpãra. Acum, Florin Costea, care evolueazã la Craiova, este cel mai curtat fotbalist din Liga I, iar patronul oltenilor, Adrian Mititelu, cere pentru el peste 4 milioane de euro. Laszlo Sepsi a fost cumpãrat recent de patronul Timișoarei, Marian Iancu, care a plãtit 2,3 milioane de euro pentru a-l aduce de la Benfica, echipã cu care era sub contract. Antrenorul Stelicã Badea știe cum Benone Lazãr i-a ratat pe cei doi fotbaliști, pentru care acum se oferã bani grei.    

 

 Talentele de la Sporting Pitești, ignorate complet

„Dupã ce Internațional a promovat din divizia C în B, am venit la echipã împreunã cu Nicolae Ungureanu. Antrenamentele le fãceam în Ștrand și pe terenul de la Tablierul, de lîngã Liceul CFR. Pe aceste terenuri își desfãșurau activitatea și grupele de la Școala de Fotbal Sporting Pitești, patronatã la acea vreme de Victor Jigman. La mai multe antrenamente i-am vãzut pe Laszlo Sepsi și pe Raul Costin, care acum joacã la Vaslui. Cei doi erau la grupa profesorului Tãnase Dima, cu care am discutat la finalul antrenamentului. Din vorbã în vorbã, am ajuns și la prețul pentru care cei doi jucãtori ar fi putut fi cumpãrați. Victor Jigman cerea, în 2002, pe Sepsi, în jur de 20.000 de dolari, iar pe Raul Costin, în jur de 10.000 de dolari. Am vorbit cu Benone Lazãr și i-am propus sã-i achiziționeze pe acești doi jucãtori. I-am spus cã au valoare, cã sînt de mare perspecticã și cã ar merita luați, pentru cã în cîțiva ani vor exploda. A spus cã nu dã el atîția bani pe niște jucãtori care nici nu au împlinit 18 ani. Nu a vrut sã îi ia, iar dupã aceea, cei doi au fost dați la alte echipe“, spune cu regret antrenorul piteștean.

 

„Perla“ lui Mititelu, refuzatã de interiști

Stelicã Badea a povestit cum Benone Lazãr l-a ratat și pe atacantul Florin Costea: „Prin 2005-2006, eram antrenor la Internațional cu Marin Dunã. Am plecat vara în cantonament la Olãnești. Acolo ne-am întîlnit cu Basno, fostul jucãtor al Chimiei Rîmnicu Vîlcea, care era antrenor la Oltchim. Ne știam de mult timp și am vorbit, la o cafea, despre ce mai facem fiecare. Basno ni l-a propus pe Florin Costea, care avea atunci 18 ani și jumãtate. Prețul lui Costea era de 20.000 de euro. L-am urmãrit la antrenamente și într-un amical pe care l-am jucat acolo. Se vedea cã este jucãtor de rasã și cã știe fotbal. Dupã ce ne-am întors din cantonament, am vorbit cu Benone Lazãr despre acest jucãtor. I-am spus cã cere pe el 20.000 de dolari, dar cã meritã sã dea acești bani. A spus cã se mai gîndește și, pînã la urmã, a luat decizia de a nu îl cumpãra. Ulterior, Florin Costea a ajuns la CSM Vîlcea, care l-a vîndut la Universitatea Craiova. Adrian Mititelu a plãtit pentru el 500.000 de euro, iar acum cere pe Costea în jur de 5 milioane de euro“.

 

 „Ai avut ochi buni, dar nu am fost inspirați!“

Fostul antrenor al Interului spune cã Benone Lazãr nu a fost inspirat la transferurile pe care le-a fãcut nici dupã aceste rateuri: „Dupã un tur dezamãgitor de campionat, în care echipa era la retrogradare, a hotãrît sã întãreascã lotul. În iarnã, a fost adus un lot de 7 jucãtori care evoluaserã la Forex Brașov, echipã care se desființase din cauza problemelor financiare. Din cei șapte jucãtori pe care i-a luat, noi i-am recomandat doar pe Manea și pe Cercel, jucãtori care arãtaserã cã știu fotbal. A spus cã face o afacere bunã dacã îi ia pe toți. Nu a ascultat și i-a luat pe toți! La finalul campionatului, marea majoritate dintre ei au plecat, pentru cã nu au confirmat așteptãrile. Sînt convins cã pentru cei 7 jucãtori a plãtit mult mai mult decît ar fi dat pe Sepsi, Raul Costin și Florin Costea. La vremea respectivã, cei trei nu costau mai mult de 50.000 de dolari. Dupã cîțiva ani, m-am întîlnit cu vicepreședintele clubului, Manuel Marinescu, și am discutat despre cei trei jucãtori, care deveniserã cunoscuți în fotbalul românesc. Nea Stelicã, ai avut ochi buni, dar nu am fost inspirați!, au fost vorbele vicepreședintelui clubului argeșean“.

 

 Cariera lui Stelicã Badea

Stelicã Badea este unul dintre jucãtorii emblematici ai clubului FC Argeș. A evoluat pentru echipa alb-violetã timp de zece ani, între 1980 și 1990, dupã ce înainte jucase douã sezoane pentru FC Olt. A bifat 267 de meciuri în Divizia A și a marcat pentru FC Argeș peste 20 de goluri. A fost coleg de generație cu Ariciu, Bãrbulescu, Telu Stancu, Constantin Cîrstea, Doru Toma, Ignat, Turcu, Moiceanu, Radu II, Gheorghe Cristian, Mihai Zamfir, Chivescu, Jurcã, Iovãnescu. În sezonul 1992-1993 a fost numit antrenor secund la FC Argeș, alãturi de Mihai Georgescu, principal fiind Mihai Zamfir. În cariera lui de antrenor a mai pregãtit pe Dacia Pitești, Internațional Pitești, Cimentul Fieni, Astra Ploiești, FC Național.
Ultima echipã la care a activat în calitate de antrenor a fost Al Hillal, din Arabia Sauditã, piteșteanul fiind numit șeful centrului de copii și juniori al acestui club. La arabi a fãcut echipã cu Marian Bondrea, Andrei Speriatu și Marius Prisãceanu.

Marius Duinea

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu ...
Minunat articol dar...cati dintre cititori vor fi capabili sa aprecieze si sa constientizeze marile adevaruri relevate??...
18/04/19 09:25 Mai mult...

Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu ...
In sfarsit un articol care are in cuprinsul sau si altceva in afara de osanale inchinate celor cocotati la putere. Asa i...
18/04/19 08:04 Mai mult...

Decupaţi din acest articol 396 de cuvinte. Este cadoul meu ...
....mă îndrăgostisem de întreaga omenire, fiindcă în piatra sculptată, în bolți și în turle, era imortalizat ...
18/04/19 07:58 Mai mult...

Percheziţii la tiriştii care furau marfa
Bună seara alo polița trezirea 46 de percheziții și din 2 milioane de euro doar atit găsiți sunteți penibili. P...
18/04/19 02:13 Mai mult...

Transporta elevi,fără permis!
Sunt nereguli mult mai grave cu privire la transportul școlar: microbuze cu defecțiuni tehnice, unii șoferi gonesc cu...
17/04/19 18:56 Mai mult...

Exclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info