Curierul Zilei - Barajul Vidraru, deversat din nou
PRIMA PAGINA arrow RUBRICI arrow Fapt Divers arrow Barajul Vidraru, deversat din nou

*** Angajatorii primesc bani pentru ucenici     *** 57 de persoane munceau la negru      *** PASTILA de UMOR      *** Neconcordanţele de TVA, vizualizate online     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Percheziţii la contrabandişti în Ştrand     *** I-a dat cu toporul în cap prietenului de pahar     *** Bătrînă lovită de maşină pe trecerea de pietoni     *** Achiziţii importante pentru jandarmii argeşeni     *** O mamă încearcă să-şi salveze copilul bolnav     *** Ciprian Manolescu premiat de Societatea Americană de Matematică     *** „Fantomele lui Ismael” la Cinema „Bucureşti”     *** Ziua voluntariatului sărbătorită în Argeş      *** Sfinţii zilei      *** Schimbări şi planuri de viitor     *** PIZZA CU ARDEI GRAS ŞI MĂSLINE (DE POST)     *** Evenimente 14 decembrie de-a lungul vremii     *** Meci pierdut la mare luptă     *** Cu 2 jucători sub 20 de ani în teren!     *** Academiile de fotbal vor fi clasificate!     *** Piteştenii, pe podium!      *** Liga Campionilor, Etapa 6     *** Au început Campionatele Naţionalele de Poliatlon     *** FCSB a renunţat la Piteşti!     *** Liga 1    

 
Barajul Vidraru, deversat din nou Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 10 august 2010

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile,

Barajul Vidraru, deversat din nou

 

 

Turiştii care au mers în week-endul trecut pe Trans­fãgãrãşan n-au regretat destinaţia aleasã, fiindcã au avut parte de o privelişte superbã. Du­pã ce la sfîrşitul lunii iulie a avut loc o de­ver­sare controlatã a Barajului Vidraru, opera­ţiu­nea s-a repetat la finele sãptãmînii trecute. Turiştii au rãmas cu gurile cãscate în faţa unei cascade de cîteva zeci de metri.

 

Curcubeu la baza cascadei

Operaţiunea a fost desfãşuratã de Administraţia Bazinalã Argeş-Vedea şi s-a derulat fãrã probleme. Un fenomen asemãnãtor s-a mai produs în urmã cu cinci ani, cînd şi atunci ca şi acum cotele apei în Vidraru se apropiau de maximul admis şi, pentru a nu fi pusã în pericol siguranţa imensului edificiu, s-a luat decizia unei deversãri controlate. De aceastã datã, turiştii au putut vedea pe lîngã superba cascadã şi un curcubeu ce se formase lîngã aceasta. Cei care au avut rãu de înãlţime nu au putut privi mai mult decît cîteva secunde cascada ce se prãvãlea de la acea înãlţime.

 

 

 Pe Transfãgãrãşan erau mulţi copaci cãzuţi

 

 

 Apa e plinã de gunoaie

 

 

Apele au ras o poieniţã de lîngã Cumpãna

 

 


 

În ciuda ritmului ameţitor de alert cu care apa curgea în rîul Argeş, debitul n-a fost unul foarte mãrit, o parte din apã transformîndu-se într-o mare de stropi ce se ridica în jurul barajului Vidraru. Dacã pe o parte a barajului peisajul era unul mirific, cei care se uitau pe cealaltã parte puteau observa şi dovezile neglijenţei turiştilor care aruncã în apã tot felul de gunoaie. Acestea au fost aduse de şuvoaie şi strînse într-un colţ al barajului. Ploile şi vijeliile din ultimele zile au fãcut prãpãd pe Transfãgãrãşan, o mulţime de copaci fiind doborîţi la pãmînt. Situaţia s-a remediat rapid prin intervenţia celor de la Drumuri Naţionale.

 Iulia Şutan

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics


Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info