Curierul Zilei - Initium creşte riscul de cancer de colon cu 65%
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Initium creşte riscul de cancer de colon cu 65%
Fapt divers *** ️ Tâlhărit în bar, la păcănele!     Fapt divers *** ️ Au plecat cu mortul, a luat foc casa!     Economic *** ️ România, cea mai mare inflaţie din Europa     Sport *** ️ „Am controlat jocul, mai puteam marca!“     Social*** ️ Majorarea accizelor la ţigări, amânată     Fapt divers*** ️ Motociclist rănit, în accident     Fapt divers *** ️ Femeie dispărută de acasă!     Social *** ️ Trei viitori pompieri de nota 10!    
 Publicitate pdf
Initium creşte riscul de cancer de colon cu 65%
(3 voturi)
Thursday, 02 December 2010

 Analiza despre Codex Alimentarius(II)

Studiile specialiştilor arată:

Initium creşte riscul de cancer de colon cu 65%

# România e singura ţară care a omologat folosirea acestei substanţe

 

 Continuăm astăzi analiza noastră despre Codex Alimentarius, un cod despre care mass-media centrală şi anumite site-uri susţin că ar fi o metodă de exterminare a unei părţi din populaţia globului, prin folosirea în alimentaţie a unor substanţe periculoase, ce provoacă o mulţime de boli grave. Se pune problema ca produse naturale precum usturoiul sau menta să fie interzise, în locul lor şi al multor altora urmînd a se introduce produse de sinteză, obţinute în laborator. Potrivt site-ului codexalimentarius.info, începînd cu 31 decembrie 2009, România este membră a Comisiei Codex Alimentarius. Acest lucru a stîrnit multe discuţii contradictorii, mai ales din cauză că, în acest an, conform Codexului, ţara noastră este obligată să folosească experimental un produs nou al companiei germane BASF, un fungicid care conţine o substanţă chimică toxică, numit Initium, ce va fi utilizat în culturile de viţă de vie, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.

 

1g de Initium  se elimină din corp într-un an

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti, a declarat că un gram de Initium introdus în organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă înghiţirea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodată din corp. Gheorghe Mencinicopschi merge pînă acolo încît spune că, pentru a putea să-ţi faci seara un ceai de tei, va trebui să iei reţetă de la medicul de familie, deoarece din toate produsele naturiste existente acum pe piaţă nu vor mai rămîne decît foarte puţine. Potrivit unor specialişti, această substanţă chimică ar creşte cu 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consorţiu german de produse chimice, a dezvăluit că România este prima ţară din întreaga lume care a autorizat produsul său Initium. Compania susţine că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producţie de înaltă calitate“. De asemenea, purtătorul de cuvînt al companiei a afirmat că, în afară de produsul Initium pentru struguri, care va fi disponibil în România începînd din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat, de asemenea, autorizaţie pentru Zampro, un produs Initium pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Adi- că exact legumele de bază în alimentaţie! Compania pretinde că „ambele produse au fost testate pe larg în teren şi au demonstrat selectivitate ridicată şi eficacitate împotriva unor dăunători“.

Specialistul confirmă omologarea Initium

Despre această substanţă suspectată că ar avea potenţial canceri-gen am discutat cu inspectorul de specialitate în domeniul fitosanitar Constantin Ceauşu, din cadrul Direcţiei Agricole Argeş, care ne-a declarat: „Din 2005 lucrez în domeniul fitosanitar al protecţiei plantelor, iar unitatea fitosanitară care s-a restructurat în ultima perioadă, de la 17 la 7 persoane, se ocupă de patru activităţi: de prognoză şi avertizare în domeniul agriculturii privind pericolul apariţiei dăunătorilor la plante, de carantina fitosanitară  - iar aici toate produsele de origine vegetală care ies sau intră în ţară din afara UE trebuie certificate - de autorizare pentru cei care folosesc şi comercializează produse fitosanitare şi ultima activitate care este şi cea mai importantă: de poliţie fitosanitară, în care urmărim respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei plantelor. În 2007, firma germană BASF a propus spre omologare podusul pe bază de Initium în următoarele ţări: Franţa, Olanda, Spania, Portugalia, Marea Britanie şi România. Initium este un fungicid pentru combaterea manei la culturile agricole (viţă de vie, tomate, cartofi, castraveţi şi ceapă). În perioada 2007-2010, s-au făcut o mulţime de teste în România, iar pe la jumătatea acestui an, substanţa a fost omologată de Comisia Naţională de Omologare, din care fac parte specialişti de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Mediului şi Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice. S-au omologat două produse pe bază de Initium: Enervin, un fungicid utilizat petru combaterea manei la viţa de vie, şi Zapro, pentru legume. Omologarea s-a făcut pentru o perioadă determinată, de trei ani“.

 


 Potrivit unor specialişti, INITIUM ar creşte cu 65% riscul de cancer de colon. BASF, un consorţiu german de produse chimice, a dezvăluit că România este prima ţară din întreaga lume care a autorizat produsul său INITIUM. Compania susţine că „produsul fungicid va ajuta viticultorii să treacă mai repede la o producţie de înaltă calitate“. De asemenea, purtătorul de cuvînt al companiei a afirmat că, în afară de produsul INITIUM pentru struguri, care va fi disponibilîn România începînd din 2010, sub numele de Enervin, s-a acordat, de asemenea, autorizaţie pentru Zampro, un produs INITIUM pentru culturile de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă. Adică, exact legumele de bază în alimentaţie!


 

„Din teste a reieşit că substanţa nu este cancerigenă“

 Specialistul în protecţia plantelor susţine că nu ştie dacă în România s-au şi folosit în acest an, în culturile agricole, fungicidele respective, dar bănuieşte că nu s-a întîmplat acest lucru, fiindcă omologarea s-a făcut în vară, cînd era deja prea tîrziu pentru tratamentele fitosanitare respective. „Ceea ce vă pot garanta este că în judeţul nostru nu s-au tratat culturile agricole cu această substanţă. Oricum, în legumele şi fructele tratate în culturile experimentale, pe parcursul celor trei ani, nu s-au înregistrat rezidii din acest fungicid. România este prima ţară care l-a omologat  şi nu ştiu ce s-a întîmplat în alte ţări. Din testele efectuate atît de producător, cît şi în ţara noastră, a reieşit că această substanţă nu este cancerigenă. O să vă explic şi procedura de omologare a unei substanţe, fiindcă aceasta nu e folosită decît după ce trece peste anumite teste. O firmă, în momentul în care vrea să introducă în utilizare în agricultură un pesticid pentru combaterea bolilor, dăunătorilor sau buruienilor, depune un dosar la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, unde există o comisie care face propunerile pentru omologare. Produsul este testat din punct de vedere al eficacităţii de combatere a bolii, dăunătorilor sau buruienilor; remanenţei lui în produsul alimentar sau furajer, iar Initium nu a fost găsit deloc în legumele şi fructele tratate; influenţa lui asupra mediului (sol, apă, aer, vegetaţie, faună, floră, microfloră şi microfaună). Se mai urmăreşte influenţa în mod expres asupra stării de sănătate a omului de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Studiile asupra culturilor agricole experimentale se fac de institutele şi staţiunile de cercetări agricole, care, pe o perioadă de trei ani, întreprind cercetări de impact al acestei substanţe“, ne-a mai spus inspectorul  Constantin Ceauşu.

 

„15% din pesticidele folosite au efecte toxice“

Inspectorul ne-a spus că referitor la efectele nocive ale pesticidelor folosite în agricultură a participat, în 1980, la un congres internaţional la Viena, cu tema Chimizarea încotro? El ne-a explicat motivele chimizării culturilor agricole. „Foarte multe substanţe active pe baza cărora se fabrică pesticidele utilizate în agricultură au efect cancerigen demonstrat. De exemplu, celebrul Furadan, cu efect cancerigen dovedit, a fost folosit timp de 20 de ani, iar DDT-ul s-a folosit 40 de ani. Anual, se scot o mulţime de substanţe folosite în agricultură şi despre care se constată, în urma studiilor, că au efecte mult prea nocive asupra sănătăţii noastre. Dacă ar fi vorba să ne hrănim ecologic, numai cu produse naturale, doar pentru două miliarde de oameni din cele peste şase, cîţi sîntem la ora actuală pe glob, ar fi suficientă mîncarea. Restul ar muri de foame. A trebuit să alegem, ce facem: murim de foame sau trăim mai mult, dar intoxicaţi? Organismul nostru are capacitatea de degradare a substanţelor active ingerate şi considerate periculoase. Există o doză zilnică admisă pe care organismul nostru o poate tolera, iar la noi se fac testări în laborator la fructe şi legume, acestea încadrîndu-se în limitele admise cu reziduurile de pesticide. Pesticidele se împart în patru mari categorii, în funcţie de toxicitatea lor: foarte toxice, care sînt în general insecticidele, toxice, nocive şi iritante. Înainte de anul 2007, 80% din substanţele folosite în agricultură erau toxice şi foarte toxice, în timp ce acum, doar 15% din total mai sînt la fel de toxice şi foarte toxice. Orice produs chimic are, pe lîngă efecte benefice, şi efecte secundare nocive, aşa cum se întîmplă şi în cazul medicamentelor. Acest Codex Alimentarius despre care se tot vorbeşte este un cod prin care se precizează normele de calitate ale produselor alimentare ce trebuie să fie autorizate. S-a pus problema că usturoiul conţine arsenic şi că ar fi toxic, dar cantitatea de arsenic conţinută este foarte mică şi nu ridică nici un fel de problemă. Usturoiul este cel mai bun condiment, iar efectele lui anticolesterolice, antiparazitare şi antigripale sînt extraordinare!“, ne-a mai precizat specialistul. 
 

Mîine, citiţi cît  de sigure sînt alimentele de pe piaţa noastră!

 

Iulia Şutan  Foto: Ion Tudor

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Tâlhărit în bar, la păcănele!
Felicitari politistului care s-a implicat in prinderea infractorului.Rusinebsistemului care permite eliberarea lui desib...
20/08/19 08:49 Mai mult...

Gravidă moartă, la Judeţean!
O tragedie. Totusi cred ca la un alt spital posibil s-o fi trait.
20/08/19 08:40 Mai mult...

Tâlhărit în bar, la păcănele!
inseamna ca trebuie sa stea macar 5 ani inchis, nu 2 sau 3 ani!
20/08/19 08:22 Mai mult...

Gravidă moartă, la Judeţean!
O mizerie de articol! Vindeți numai mizerii!!!! Adevărul domnilor trebuie sa scrieți, nu minciuni!!!
20/08/19 07:59 Mai mult...

Gravidă moartă, la Judeţean!
Îngrozitor, altă mămică moartă , 3 bebeluși lăsați orfani de măcelarii din județean.... Oare de data asta vor ...
20/08/19 06:57 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info