Curierul Zilei - 50 de fete racolate de proxeneţi
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers arrow 50 de fete racolate de proxeneţi

*** Cu maşina, în poarta unei case!     *** Judecat pentru braconaj şi uz de armă      *** Ajutorul nostru îi poate salva viaţa!     *** Concursul de fotografie „Piteştiul Meu“      *** Fuego aduce „Gramofonul cu amintiri“     *** Filmele săptămînii 20- 26 aprilie      *** Curiozităţi pescăreşti     *** Balta Măriuţa 4, plină de peşte!     *** Fotbal la TV, în weekend     *** Doar Nicoară indisponibil     *** Vor victoria în fieful campioanei!     *** Concurs puternic la Mioveni, în premieră     *** Voleibalistele, premiate de autorităţi     *** Victorii pentru gazde în semifinale     *** Meci interesant la Făget     *** Premierul Dăncilă, la Simfonie!    

 
50 de fete racolate de proxeneţi Imprimare E-mail
(10 voturi)
vineri, 17 decembrie 2010

În trei ani, o reţea din Argeş a speculat naivitatea unor tinere

50 de fete racolate de proxeneţi

# Profit: 500.000 de euro

 

 Trei persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă timp de 24 de ore, fiind suspectate că au participat efectiv la exploatarea sexuală a mai bine de 50 de tinere, dintre care 10 minore. Din această afacere membrii reţelei, pentru că vorbim de mult mai multe persoane, au obţinut un profit de peste 500.000 de euro, bani care au intrat în buzunarele unor persoane dubioase şi pentru care fireşte nu s-a plătit vreun impozit la stat. În faţa procurorilor au ajuns 7 suspecţi şi mai mulţi martori, însă doar pentru trei dintre aceştia s-a emis ordonanţă de reţinere, restul fiind cercetaţi în libertate. Acuzaţiile aduse grupului sînt: constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane majore şi minore. 

 

Erau trimise în România, Spania şi Grecia

Pentru a nu scăpa nici unul dintre membrii reţelei, poliţiştii au urmărit, sub acoperire fiind, timp de mai mulţi ani, activitatea acestora. Ieri, oamenii legii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu poliţiştii SPIR şi SIC, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, beneficiind de sprijinul ofiţerilor DGIPI şi al reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Argeş, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Teritorială Piteşti, au organizat o amplă acţiune, pentru a combate traficul de persoane minore şi majore exploatate sexual atît în România, cît şi în Spania sau în Grecia. Oamenii legii au luat pe sus mai multe persoane bănuite că au legătură cu gruparea şi, după ce au dat declaraţii în faţa procurorilor, persoanele au fost aduse cu maşinile jandarmilor în curtea Parchetului, cu cătuşe la mîni. În timp ce indivizii erau escortaţi în sediul instituţiei, la poartă se strînseseră mai multe persoane dubioase, apropiaţi ai inculpaţilor, care le spuneau acestora să stea liniştiţi, să nu-şi facă griji, că le-au angajat avocaţi şi vor scăpa.

 

Clienţii erau atent selectaţi

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că activitatea indivizilor a început în anul 2007, iar de atunci şi pînă în decembrie anul acesta, cei în cauză au racolat peste 50 de reprezentante ale sexului frumos, dintre care cel puţin zece minore, majoritatea din judeţele Argeş şi Dîmboviţa. Ei îşi cazau victimele în diferite locaţii şi le obligau să se prostitueze, iar cele care refuzau erau bătute şi ameninţate, pînă cînd acceptau să presteze servicii sexuale clienţilor atent selectaţi. În urma acestor activităţi infracţionale, întreaga grupare a obţinut un profit exorbitant, cel puţin 500.000 de euro. Indivizii, însă, nu cheltuiau banii, ci continuau să-i investească în vile, apartamente, terenuri sau maşini de lux. Pentru reţinerea tuturor persoanelor ce făceau parte din grupare, oamenii legii au efectuat nouă descinderi la locuinţele lui Vişan Eftimie (35 de ani, Leordeni), Costel Nicuţă (32 de ani, Priboieni), Nicolae Eftimie (60 de ani, Leordeni), Alexandru Constantin Nicuţă (21 de ani, Topoloveni), Valentin Vasile Nicuţă (21 de ani, Topoloveni), Ionuţ Florian Nicuţă (22 de ani, Priboieni) şi Alexandru Ionuţ Coman (23 de ani, Priboieni).

 

 

Trei autoturisme de lux, săltate

În afară de persoanele enumerate, în urma percheziţiilor oamenii legii au mai ridicat de la locuinţele acestora patru unităţi centrale de calculator, 23 de cartele SIM, 22 de telefoane mobile, 100 de suporţi optici, trei autoturisme, dar şi mai multe documente şi înscrisuri (paşapoarte, documente de identitate, formulare Western Union). Ca să nu scape din vedere nici un amănunt, poliţiştii BCCO Piteşti, ajutaţi de colegii lor de la posturile arondate Topoloveniului, au pus în aplicare 27 de mandate de aducere pentru alte persoane cu legătură în această cauză, adică martori, complici, victime, dar şi clienţi care au trecut pe la fetele obligate să se prostitueze. În urma declaraţiilor şi a probelor adunate, Vişan Eftimie, Costel Nicuţă şi Ionuţ Alexandru Coman au primit mandate de reţinere pe cîte 24 de ore. Primii doi au fost reţinuţi 29 de zile, iar cel de-al treilea a fost lăsat în libertate. Procurorii, însă, au făcut recurs împotriva deciziei instanţei şi aşteaptă acum judecarea acestuia. Cercetările continuă, pentru identificarea şi a altor posibile victime ale reţelei de traficanţi. Unele fete erau bătute şi ameninţate, pînă cînd acceptau să presteze servicii sexuale clienţilor atent selectaţi.

 

Troiţă la poarta unui suspect, pe care apar numele a doi poliţişti

La poarta impunătoarei vile ce-i aparţine unuia dintre liderii acestui grup de traficanţi de carne vie, este ridicată o troiţă, semn că Vasile Nicuţă, zis Costică Boieru, e om cu frica lui Dumnezeu. Deşi acuzaţiile ce i se aduc sînt foarte grave, rudele lui susţin că este nevinovat şi că dovadă a iubirii lui Boieru faţă de Domnul stă troiţa, dar şi că a dat de multe ori bani Bisericii. Interesant e că pe crucea ridicată la poartă apare inscripţionat în dreptul celor care au contribuit la ridicarea ei şi numele comisarului şef de poliţie Mihai Crăciun, lucrător la Direcţia de Permise şi Înmatriculări Argeş, implicat în scandalul permiselor de conducere eliberate ilegal. Şi asta nu e singura legătură între Boieru şi poliţie. Pe aceeaşi troiţă mai stă scris şi numele agentului de poliţie Narcis Burcea, care se pare că a dat şi el bani pentru construcţie. De asemenea, numele lui Costică Boieru apare şi el în dosarul persoanelor acuzate că au legături cu scandalul permiselor.

Cosmin Nicolae  Foto: Costi Tudor

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net
 
 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

Protest la Spitalul Vedea
deci, daca 35 % reprezinta 800 de lei, inseamna ca la salariu au spor de 2400 de lei plus impozitul 40% rezulta 4000 de ...
20/04/18 16:58 Mai mult...

Termo Calor a dispus sute de executări silite
Pai de acord cu executarile silite, dar daca vreau sa ma debransez si nu-mi da acceptul, cum facem? Bine ca am scapat de...
20/04/18 16:36 Mai mult...

Hristu Şapera, demis!
ce va frecati mainile de bucurie ca a plecat Sapera. Sa fim seriosi, fix el era capul problemelor si fix inainte de Play...
20/04/18 16:17 Mai mult...

Băiat de 14 ani, mort în accident
Tot se scrie ca a treversat printr-un loc nepermis si nu s-a asigurat , dar nu era normal ca acolo sa fie o trecere de p...
20/04/18 13:54 Mai mult...

Atletic Bradu a votat cu Burleanu
Imtr-adevar doua " mari somitati " in fotbal ;) :grin :grin
20/04/18 13:09 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

 Prima Pagina Curierul Zilei
 
Fii reporter!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Miercuri, 18.04.2018

--- 4.490 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter