Curierul Zilei - 50 de fete racolate de proxeneţi
PRIMA PAGINA arrow Fapt divers arrow 50 de fete racolate de proxeneţi

*** Cum vă influenţează Anul Cîinelui de Pămînt      *** Copil de 12 ani, suspect de scarlatină!     *** Ansamblul „Plai de Dor“, la ambasadorul României în China     *** I-a impresionat pe juraţi, dansînd flamenco      *** A început Postul Paştelui     *** Colegiul „Dinicu Golescu”, centru de excelenţă în informatică     *** Ce pasăre e reprezentată pe stema Piteştiului?     *** Natalitatea, în continuă descreştere, la Cîmpulung     *** Director de bancă, închis     *** Băut şi fără permis, a făcut accident     *** A murit preşedintele Adrian Popescu     *** Strivit de o creangă groasă de fag   nbsp; *** 14 victorii din 14 meciuri!     *** Panţuroiu, argint la Balcaniadă     *** Victorie la scor în ultimul amical!     *** Cruceru şi-a reziliat contractul     *** Săndoi: „Aşteptăm rezultate pozitive în retur”     *** Nicoară va înfrunta Croaţia şi Italia!      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Participări la Olimpiada Sportului Şcolar     *** Al doilea eşec din pregătire!     *** Olteanu: „Echipa va avea altă faţă!"    

 
50 de fete racolate de proxeneţi Imprimare E-mail
(10 voturi)
vineri, 17 decembrie 2010

În trei ani, o reţea din Argeş a speculat naivitatea unor tinere

50 de fete racolate de proxeneţi

# Profit: 500.000 de euro

 

 Trei persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă timp de 24 de ore, fiind suspectate că au participat efectiv la exploatarea sexuală a mai bine de 50 de tinere, dintre care 10 minore. Din această afacere membrii reţelei, pentru că vorbim de mult mai multe persoane, au obţinut un profit de peste 500.000 de euro, bani care au intrat în buzunarele unor persoane dubioase şi pentru care fireşte nu s-a plătit vreun impozit la stat. În faţa procurorilor au ajuns 7 suspecţi şi mai mulţi martori, însă doar pentru trei dintre aceştia s-a emis ordonanţă de reţinere, restul fiind cercetaţi în libertate. Acuzaţiile aduse grupului sînt: constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane majore şi minore. 

 

Erau trimise în România, Spania şi Grecia

Pentru a nu scăpa nici unul dintre membrii reţelei, poliţiştii au urmărit, sub acoperire fiind, timp de mai mulţi ani, activitatea acestora. Ieri, oamenii legii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu poliţiştii SPIR şi SIC, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, beneficiind de sprijinul ofiţerilor DGIPI şi al reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Argeş, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Teritorială Piteşti, au organizat o amplă acţiune, pentru a combate traficul de persoane minore şi majore exploatate sexual atît în România, cît şi în Spania sau în Grecia. Oamenii legii au luat pe sus mai multe persoane bănuite că au legătură cu gruparea şi, după ce au dat declaraţii în faţa procurorilor, persoanele au fost aduse cu maşinile jandarmilor în curtea Parchetului, cu cătuşe la mîni. În timp ce indivizii erau escortaţi în sediul instituţiei, la poartă se strînseseră mai multe persoane dubioase, apropiaţi ai inculpaţilor, care le spuneau acestora să stea liniştiţi, să nu-şi facă griji, că le-au angajat avocaţi şi vor scăpa.

 

Clienţii erau atent selectaţi

În urma cercetărilor, a reieşit faptul că activitatea indivizilor a început în anul 2007, iar de atunci şi pînă în decembrie anul acesta, cei în cauză au racolat peste 50 de reprezentante ale sexului frumos, dintre care cel puţin zece minore, majoritatea din judeţele Argeş şi Dîmboviţa. Ei îşi cazau victimele în diferite locaţii şi le obligau să se prostitueze, iar cele care refuzau erau bătute şi ameninţate, pînă cînd acceptau să presteze servicii sexuale clienţilor atent selectaţi. În urma acestor activităţi infracţionale, întreaga grupare a obţinut un profit exorbitant, cel puţin 500.000 de euro. Indivizii, însă, nu cheltuiau banii, ci continuau să-i investească în vile, apartamente, terenuri sau maşini de lux. Pentru reţinerea tuturor persoanelor ce făceau parte din grupare, oamenii legii au efectuat nouă descinderi la locuinţele lui Vişan Eftimie (35 de ani, Leordeni), Costel Nicuţă (32 de ani, Priboieni), Nicolae Eftimie (60 de ani, Leordeni), Alexandru Constantin Nicuţă (21 de ani, Topoloveni), Valentin Vasile Nicuţă (21 de ani, Topoloveni), Ionuţ Florian Nicuţă (22 de ani, Priboieni) şi Alexandru Ionuţ Coman (23 de ani, Priboieni).

 

 

Trei autoturisme de lux, săltate

În afară de persoanele enumerate, în urma percheziţiilor oamenii legii au mai ridicat de la locuinţele acestora patru unităţi centrale de calculator, 23 de cartele SIM, 22 de telefoane mobile, 100 de suporţi optici, trei autoturisme, dar şi mai multe documente şi înscrisuri (paşapoarte, documente de identitate, formulare Western Union). Ca să nu scape din vedere nici un amănunt, poliţiştii BCCO Piteşti, ajutaţi de colegii lor de la posturile arondate Topoloveniului, au pus în aplicare 27 de mandate de aducere pentru alte persoane cu legătură în această cauză, adică martori, complici, victime, dar şi clienţi care au trecut pe la fetele obligate să se prostitueze. În urma declaraţiilor şi a probelor adunate, Vişan Eftimie, Costel Nicuţă şi Ionuţ Alexandru Coman au primit mandate de reţinere pe cîte 24 de ore. Primii doi au fost reţinuţi 29 de zile, iar cel de-al treilea a fost lăsat în libertate. Procurorii, însă, au făcut recurs împotriva deciziei instanţei şi aşteaptă acum judecarea acestuia. Cercetările continuă, pentru identificarea şi a altor posibile victime ale reţelei de traficanţi. Unele fete erau bătute şi ameninţate, pînă cînd acceptau să presteze servicii sexuale clienţilor atent selectaţi.

 

Troiţă la poarta unui suspect, pe care apar numele a doi poliţişti

La poarta impunătoarei vile ce-i aparţine unuia dintre liderii acestui grup de traficanţi de carne vie, este ridicată o troiţă, semn că Vasile Nicuţă, zis Costică Boieru, e om cu frica lui Dumnezeu. Deşi acuzaţiile ce i se aduc sînt foarte grave, rudele lui susţin că este nevinovat şi că dovadă a iubirii lui Boieru faţă de Domnul stă troiţa, dar şi că a dat de multe ori bani Bisericii. Interesant e că pe crucea ridicată la poartă apare inscripţionat în dreptul celor care au contribuit la ridicarea ei şi numele comisarului şef de poliţie Mihai Crăciun, lucrător la Direcţia de Permise şi Înmatriculări Argeş, implicat în scandalul permiselor de conducere eliberate ilegal. Şi asta nu e singura legătură între Boieru şi poliţie. Pe aceeaşi troiţă mai stă scris şi numele agentului de poliţie Narcis Burcea, care se pare că a dat şi el bani pentru construcţie. De asemenea, numele lui Costică Boieru apare şi el în dosarul persoanelor acuzate că au legături cu scandalul permiselor.

Cosmin Nicolae  Foto: Costi Tudor

 
< Precedent   Următor >
 
 CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

 Prima Pagina Curierul Zilei

 Prima Pagina Curierul Zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Joi, 15.02.2018

--- 4.137 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter