Curierul Zilei - Phoenix, acompaniată de orchestra şi corul Filarmonicii
PRIMA PAGINA

*** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Alarmă falsă cu pestă porcină, la Stoeneşti     *** PASTILA de UMOR      *** Ninsori, lapoviţă, ploi şi polei     *** „Fata moşului şi fata babei”,     *** Piteştiul, a opta piaţă imobiliară a ţării    *** Alţi doi copii suspecţi de scarlatină!     *** Tîrg de Crăciun la Şcoala Mircea cel Bătrîn     *** Rost de bani şi un proiect nou!    *** Evenimente 15 decembrie de-a lungul vremii     *** Sfinţii zilei      *** CÎRNAŢI DE CASĂ     *** Alocaţia pentru copii, prea mică!     *** S-a deschis patinoarul din Trivale     *** Ghidul Clientului S.Ed.C. Mioveni     *** Se modifică programul la chioşcurile de bilete     *** Contract de vidanjare la SEdC Mioveni      *** Şoferi lăsaţi fără permis     *** Familie rănită la Balş     *** Risc mare de avalanşă la cota 1.800 metri     *** Sfaturi pentru şoferi     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul la roşioară     *** Favorite cu Timişoara     *** Europa League - Etapa 6     *** Record naţional doborît după 28 de ani!     *** Dinamo şi FCSB îl vor pe Bogdan Stancu!     *** Gazonul sintetic, interzis în Liga 1     *** Stadion nou pentru Chindia    

 
Phoenix, acompaniată de orchestra şi corul Filarmonicii Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 18 aprilie 2011

Premieră pe ţară, la Piteşti

Phoenix, acompaniată de orchestra şi corul Filarmonicii 

 

 Mii de oameni au luat cu asalt Piaţa Primăriei pentru a asculta, live, trupa Phoenix, într-un spectacol de zile mari! Orchestra şi corul Filarmonicii au concertat în premieră alături de legendara trupă. Surpriza serii a venit chiar de la Nicu Covaci, care a anunţat publicul la sfîrşitul spectacolului că în Piteşti, în zona Nord, o stradă va purta numele lui Cornel Chiriac, cel care a luptat pentru existenţa formaţiei Phoenix. Părintele concertului, directorul Filarmonicii Piteşti, a fost zgîriat pe mînă de un individ beat, care venise aproape de gardul ce delimita scena de public, pentru a-l apostrofa pe Nicu Covaci.

 

Piteşteni de toate vîrstele s-au strîns cu miile în faţa scenei încă dinainte de lăsarea serii, pentru a-şi aştepta idolii. Pînă la sosirea lor, piteştenii au putut vedea o prezentare de modă. Trupa Phoenix a venit încă de la 18.30, să facă probe de sunet împreună cu corul şi orchestra Filarmonicii. În acest timp, un individ îmbrăcat într-o geacă roşie s-a aşezat lîngă gardul care delimita scena de public şi a început să-l strige şi să-l apostrofeze pe Nicu Covaci. Interpretul vorbea cu sunetiştii, pentru a regla cît mai bine fiecare instrument. „M-am dus la jandarmii care erau dincolo de gardul de protecţie şi le-am zis să-l scoată din perimetru, pentru că se manifesta urît. L-au dus pînă în staţie, prin spatele teatrului, dar el s-a întors pe partea cealaltă. Între timp, m-am dus la Nicu Covaci şi i-am spus să anunţe că avea loc o probă de sunet. El chiar a spus: Oameni buni, facem o probă de sunet. Concertul începe la 20.30. Apoi am revenit în partea dinspre public. M-a recunoscut că eu am chemat jandarmii şi a venit cu pumnii ridicaţi. Era beat criţă! Cu o mînă i-am ţinut ambele braţe şi cu stînga le-am făcut semn celor de la Jandarmerie. Au venit, l-au luat definitiv şi şi-au cerut scuze. M-au întrebat dacă vreau să fac o plîngere. Bineînţeles că nu am făcut“, ne-a spus Jean Dumitraşcu. Directorul Filarmonicii Piteşti s-a ales cu o zgîrietură în urma incidentului, însă spune că acest concert de zile mari a fost o adevărată reuşită: „Concertul Phoenix alături de Filarmonică şi de cor a constituit un proiect vechi de trei ani, de cînd au venit să cînte de Zilele Piteştiului. Am ţinut o perioadă legătura cu Nicu Covaci, apoi am pierdut-o şi am reluat-o. Este pentru prima dată cînd a cîntat la Piteşti cu orchestra şi corul Filarmonicii“.

 


 

Moni Bordeianu şi soprana Irina Baian

Cu toate că în program erau trecute 18 melodii, cei de la Phoenix au mai interpretat încă două bisuri. Concertul a început cu piesa Ciocîrlia şi s-a încheiat cu Fie să renasc. Fanii legendarei trupe au avut ocazia să asculte live hituri celebre precum Nunta, Fată verde, Canarul, Baba Novac, Vara, Strunga, În umbra Marelui Urs sau Mugur de fluier. Din vechea  trupă, pe scenă au urcat alături de Nicu Covaci şi Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Moni Bordeianu, aplaudat cu frenezie de fani. El a interpretat piesa Vremuri, care în anii 1966 - 1969 erau o melodie de protest la adresa regimului de atunci, dar ale cărei versuri se potrivesc foarte bine şi vremurilor de acum. Senzaţie a făcut şi celălalt invitat special al serii, soprana Irina Baian.

 


 

Strada Cornel Chiriac

Un moment important al concertului a fost acela cînd Nicu Covaci a anunţat că în Piteşti o stradă va purta numele lui Cornel Chiriac, cel care a susţinut trupă Phoenix încă din faşă. Piteşteanul Cornel Chiriac a fost redactor la Radio România şi unul dintre promotorii jazzului şi rock-ului în ţara noastră. Covaci a spus că îi datorează  cariera lui Chiriac. Toate documentele sînt pregătite, rămîne să fie pusă plăcuţa cu numele lui pe o stradă din Nord, în noiembrie. Phoenix a cîntat în premieră la Piteşti cu orchestra şi corul Filarmonicii. Concertul s-a terminat cu un minunat foc de artificii.

  A.Dumitru  Foto: I.Tudor

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info