Curierul Zilei - Sîngele lui Budha, expus la Bibliotecă
PRIMA PAGINA arrow cultural monden arrow stiri cultural monden arrow Sîngele lui Budha, expus la Bibliotecă

*** „Cel mai frumos copil din Argeş!“, aproape de final      *** Regele Mihai I, pe ultimul drum     *** Medicii de familie, controlaţi de DSP!     *** Imunoglobulina va ajunge în spitale     *** Vă puteţi îmbolnăvi de trichineloză!     *** Trei copii suspecţi de scarlatină!     *** Bine ai venit acasă, Majestate!     *** Lansare de carte     *** Filmele săptămînii - 15 - 21decembrie     *** Medicii de familie vor refuza să semneze contractul     *** CAR-ul Pensionarilor va plăti chirie     *** 2,4 miliarde, pentru capelă   nbsp; *** Un fals la Buzoeşti?     *** La schi cu Trenurile Zăpezii!      *** Grădiniţa Armonia va avea parcare     *** Skoda s-a răsturnat în şanţ     *** A rămas fără botul maşinii     *** Pensionara a furat portofelul     *** Criminalul, transferat la Poarta Albă     *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş     *** Haiducu, nr. 1 din înotul piteştean!     *** Trei medalii la Campionatele Naţionale     *** A murit antrenorul de tenis Lenci Ianovschi!     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuit la roşioară şi plătică, în anotimpul rece!    

 
Sîngele lui Budha, expus la Bibliotecă Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 10 iunie 2011

Premieră în România, azi, la Piteşti

În cadrul Turului mondial al Relicvelor,

Sîngele lui Budha, expus la Bibliotecă

# Îndemnul organizatorilor este ca pelerinii care vin la Piteşti să vadă relicvele sacre să depună pe scările Bibliotecii Judeţene orice simbol al păcii: mesaje, lumînări, flori etc. 

 

 Piteştiul va deveni, începînd de astăzi şi pînă duminică inclusiv, un centru de pelerinaj pentru simpatizanţii budismului şi nu numai. La Biblioteca Judeţeană vor fi depuse o mulţime de relicve sacre ale lui Budha, ale discipolilor lui de suflet şi ale altor maeştri budişti. Turul relicvelor budiste este un eveniment unic în ţara noastră, oraşul Piteşti fiind ales ca unul din punctele de oprire, datorită iniţiatoarei singurului templu budist tibetan din ţara noastră, de la Moşoaia, Alexandra  Grigorescu, patroana Restaurantului Chinezesc din Piteşti.

 

Relicvele sînt constituite în mare parte din sute de perle care simbolizează sîngele lui Buddha şi ai maeştrilor budişti. În acest sfîrşit de săptămînă, la Piteşti vin zeci de maeştri şi călugări budişti, care vor prezenta relicvele în timpul unei procesiuni spectaculoase, iar călugării vor păzi straşnic preţioasele rămăşiţe budiste. După incinerare, sîngele adevăraţilor maeştri care au atins puritatea spirituală se transformă în bobiţe sidefate, asemănătoare perlelor. Colecţia unică din peste 1.000 de relicve sacre face un tur al lumii, iar după finalizarea acestuia, vor fi puse în Altarul Inimii, care va face parte din statuia lui Budha Maitreya, ce va fi expusă în provincia indiană Kushinagar. Alexandra Grigorescu ne-a spus că scopul acestui tur este de a aduce pacea mondială, de a redescoperi iubirea, toleranţa, bunătatea, compasiunea.  

Relicvele fac minuni

„Ne dorim să ajutăm oamenii pentru vindecare trupească şi sufletească. De 10 ani, aceste relicve fac înconjurul lumii şi oamenii au fost martorii multor minuni. Singura diferenţă faţă de pelerinajele ortodoxe, de exemplu, este faptul că nu se ating relicvele, fiindcă în budism se consideră că oamenii sînt impuri. Pelerinii pot medita, se pot ruga lîngă relicve şi este o şansă unică în viaţă pentru toţi. Vor veni pelerini din toată ţara, avem deja semnale de la ei. În budism nu există ideea de separare între religii şi toţi credincioşii sînt priviţi la fel“, ne-a spus Alexandra Grigorescu.

O colecţie de biblii budiste va fi donată Bibliotecii

Pelerinii vor fi binecuvîntaţi de o călugăriţă, care le va atinge de creştetul capului vasul în care se află relicvele lui Buddha. Îndemnul organizatorilor este ca fiecare pelerin să depună pe scările Bibliotecii Judeţene, în cele trei zile, un simbol al păcii: un bileţel cu mesaj de pace, o lumînare, o floare etc. Interesant este şi faptul că mai multe biblii budiste din cele 84.000 cîte cărţi de învăţătură budistă există în lume vor fi donate Bibliotecii Judeţene, instituţia urmînd să beneficieze de o colecţie importantă. Ceremonia de deschidere a evenimentului va avea loc astăzi, de la ora 17, la Biblioteca Judeţeană, iar mîine şi duminică, între orele 10 şi 19, poate fi vizitată expoziţia cu relicve sfinte, intrarea fiind liberă. Relicvele sînt aduse acum din Italia, iar din Piteşti vor continua turul în Zimbabwe, Namibia, Africa de Sud, Islanda şi Mauritius.

Iulia Şutan

 
< Precedent   Următor >

 
 


CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Elevii din Mioveni au gătit în scop caritabil
Felicitari pentru implicarea elevilor, profesorilor si conducerii scolii. \multe activitati frumoase in ultimul timp ...
15/12/17 21:55 Mai mult...

Din Porsche, în arest!
Nevasta ?! 😀 concubina vrei sa spui :))..care la rândul ei la despărțit de prima lui femeie avand si cu aceasta u...
15/12/17 20:40 Mai mult...

Calendar de excepţie, la Ştefăneşti
Tipic P$D, praf in ochii oamenilor. De cand a venit ea la primarie nu s-a mai facut nicio investitie semnificativa in St...
15/12/17 15:20 Mai mult...

Gentea: „Primăria şi Consiliul Local vor sprijini perfor...
Presedinte la CSM-judo,Presedinte la FC Arges,la Apa-Canal si te miri pe unde mai este.La FC ARGES de ce nu este BARBULE...
15/12/17 12:33 Mai mult...

Galeria nu îl vrea pe Săndoi!
@argesfan ce te doare pe tine si altii ca ca vine Sandoi antrenor la FC Arges? observ ca sunteti foarte rautaciosi. ca...
15/12/17 10:37 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi record

Vin, 17.11.2017

--- 5.134 vizitatori unici ---

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter