Curierul Zilei - Despăgubire de 1 milion euro
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow stiri fapt-divers arrow Despăgubire de 1 milion euro

*** Traseul autostrăzii, pregătit de licitaţii     *** Constantin Ivan, înlocuit cu un paznic?     *** Trebuie să aveţi căi şi ieşiri de urgenţă!     *** Simfonia Lalelelor, denigrată la Bucureşti     *** Pariu că Simfonia o să dispară?     *** Văcarul satului, găsit înecat     *** Au plonjat cu maşina într-o grădină     *** Scandal cu iz de telenovelă, la Călineşti      *** Pompierii s-au luptat cu focare dispersate      *** Misiune aproape imposibilă     *** S-au jucat aseară     *** Mioveniul vrea punctele!     *** Programul etapei 31 şi meciurile care vor fi televizate     *** Roşu: „Îmi doresc să cîştigăm!“     *** Barnabas Szaszgaspar a preluat BCM U FC Argeş!    

 
Despăgubire de 1 milion euro Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 14 septembrie 2011

Cazul fetiţelor călcate pe cap, la Ştefăneşti, în Joia Mare

Despăgubire de 1 milion euro

# Au trecut aproximativ doi ani şi jumătate de cînd cele două fetiţe din Ştefăneşti au fost călcate pur şi simplu pe cap de un Audi Q7 condus de Simona Procopiu Preduţ # Familiile victimelor au fost despăgubite cu cîte 500.000 de euro fiecare şi s-au mutat din vechile locuinţe # Oamenii atît de greu încercaţi susţin că, indiferent de suma de bani primită, nimeni şi nimic nu le va lua din suferinţă

 

 Au trecut aproape doi ani şi jumătate de la tragicul accident de circulaţie petrecut în Joia Mare a Paştelui, atunci cînd două fetiţe au fost pur şi simplu călcate pe cap de o şoferiţă neatentă, aflată la volanul unui Audi Q7. Una dintre victime, Ştefania Gabriela Muscă, a murit pe loc, iar Alexandra Nedelcu a supravieţuit ca prin minune, însă nu va mai avea niciodată o viaţă normală, din cauza sechelelor grave cu care a rămas. Procesul pe rolul instanţei s-a terminat, iar familiile fetelor au fost despăgubite. Cîte 500.000 de euro au primit oamenii, care spun, însă, că nici un ban din lume nu le poate alina suferinţa. Cu toate acestea, s-au mutat din fostele locuinţe şi duc o viaţă la care probabil nu ar fi îndrăznit vreodată măcar să spere.

 

A fost nevoie să treacă mai bine de doi ani de la producerea tragediei de la Ştefăneşti, pentru ca familiile fetiţelor călcate să aibă o oarecare linişte. După ce a fost parcurs drumul anevoios al proceselor pe rolul instanţei din Piteşti, aparţinătorii celor două micuţe au primit cîte 500.000 euro, o sumă consistentă, care, însă, susţin cei atît de greu încercaţi, nu le poate lua durerea din suflet. „Au trecut aproape doi ani şi jumătate de cînd s-a întîmplat accidentul. Sincer vă spun că, dacă nu umblam pe la Bucureşti, să caut avocaţi buni, şi pe la diferite persoane, pînă în prezent procesul nu se termina şi nici nu ar fi fost rezultatele acestea. Un merit mare aveţi şi dumneavoastră cei de la Curierul zilei, pentru că aţi mediatizat în continuu cazul, dar au contat mult şi insistenţele noastre, ale familiei afectate. N-aş fi putut sta aşa cu mîinile în sîn, pentru că mie îmi trebuiau bani, să pot plăti tratamentul copilului, care are probleme şi la ora actuală. Ea nu vede cu ochiul drept şi nici nu aude cu urechea dreaptă, iar în plus are dificultăţi serioase în ce priveşte mersul. A fost diagnosticată cu tetrapareză spastică şi acum suferă de o bulimie pe sistem nervos, mănîncă tot timpul şi, dacă nu-i dau, plînge şi fură din frigider. La doar 5 anişori, are 38 kg, este enorm, dar nu pot face nimic în privinţa asta! Dacă o las să mănînce cît ar vrea, nu s-ar opri... Are un regim, dar nu îl poate ţine, pur şi simplu îmi fură mîncarea din frigider!“, ne-a spus Marinela Ion, străbunica şi cea care are grijă de Alexandra Nedelcu.

   

 

Nenorocită pe viaţă

Chiar dacă în contul Alexandrei au intrat bani mulţi, fata nu va putea duce niciodată o viaţă normală, din cauza sechelelor cu care va rămîne probabil. „Suma de 500.000 euro primită de la firma de asigurări nu este pe măsura suferinţelor copilului. Nu se ştie ce se va întîmpla cu fata în anii ce vin... Banii se duc şi ea are nevoie de tratament în continuare. Casa în care ne-am mutat e luată pe numele ei, noi sîntem doar cei care stăm cu ea s-o îngrijim. Mult din această sumă a mers către avocat, iar restul, într-un cont deschis tot pe numele Alexuţei. Îi va putea administra după ce face 18 ani. Nu se va cheltui nici un leu, pentru că tot ce e necesar să dăm pe tratament va fi acoperit de dobîndă. Eu am 56 de ani şi, dacă mor mîine-poimîine, ştiu că am fata asigurată, are un acoperiş deasupra capului. Nu ştiu dacă ea va fi capabilă să facă vreodată şcoală şi vreau să fie în siguranţă. Să nu credeţi că am rămas cu toţi aceşti bani! Onorariul avocaţilor este foarte mare, dar nu vă pot spune suma, e secret. Nici o sumă de bani din lume nu m-ar fi mulţumit, dacă fata n-ar fi trăit, preferam să rămînem aşa cum eram noi, dar ea să fie sănătoasă. Corect mi s-ar fi părut ca şoferiţa să fi fost pedepsită, măcar o lună să fi făcut puşcărie, să vadă şi ea ce înseamnă suferinţa! De la ultimul recurs care a fost acum cîteva luni, nu mai ştiu nimic de familia Procopiu, nu se ocupă de nimic, deşi au promis“, mai spunea Marinela Ion.

Are multă energie

Într-adevăr, locuinţa în care îşi duce acum viaţa de zi cu zi Alexandra este una care îi conferă tot confortul de care are nevoie. Are propria cameră în care îşi ţine toate jucăriile adunate în 5 ani de viaţă, multe dintre ele fiind primite după ce a suferit groaznicul accident. Chiar dacă este foarte corpolentă, spune că-şi doreşte să devină balerină. Tot străbunica ei ne-a povestit că Alexuţa n-are stare şi dansează cît e ziua de lungă pe orice gen de melodie. De altfel, în cele cîteva minute pe care le-am petrecut în curtea noii locuinţe, fata ne-a spus poezii, ne-a cîntat şi ne-a arătat cum se joacă, dovedind că, în ciuda problemelor, luptă pentru a se putea bucura de viaţă.  

   

 

„Suferinţa nu se uită“

Şi tatăl Gabrielei Ştefania Muscă este de părere că banii primiţi din partea firmei de asigurare nu vor putea niciodată să şteargă durere din sufletul lor de părinţi. Tocmai de aceea, susţine el, a părăsit locuinţa în care stăteau înainte de accident. „M-am mutat de două zile, pentru că nu mai puteam rezista aici, înconjurat de atîtea lucruri ce îmi aminteau de Găbiţa. Şi dacă n-aş fi primit aceşti bani, tot aş fi plecat, aşa fi stat cu chirie. N-am vîndut locuinţa, am păstrat intactă camera fetiţei, tablourile din care ea ne zîmbeşte sînt încă pe pereţi, jucăriile ei au rămas la locul lor... Suma pe care am primit-o, 500.000 de euro, ne ajută doar să ducem o viaţă mai bună, dar nu ne va putea înlocui în veci copilul! Deşi trec în fiecare seară şi aprind o lumînare la locul unde s-a întîmplat accidentul, nici acum nu realizez că fetiţa mea e moartă, trăiesc cu impresia că mi-a pitit-o cineva şi nu vrea să mi-o mai dea. O parte din bani i-am cheltuit. Am cumpărat o casă cu etaj, un apartament şi un teren pe care la anul o să-l lucrez. Mi-au mai rămas 9 miliarde. Eu am muncit la un depozit de materiale de construcţii pînă la accident, dar apoi am rămas fără serviciu şi alt venit n-am, aşa că se vor mai cheltui din bani, pentru traiul familiei“, spunea tatăl Ştefaniei, fetiţa care n-a avut nici cea mai mică şansă de supravieţuire.

Mihaela Cazacu, Cosmin Nicolae  Foto: Costi Tudor

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net
 
 

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics


Sfinții zilei

Zi record

Miercuri, 18.04.2018

--- 4.490 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter