Curierul Zilei - Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow fapt-divers arrow Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti

*** Angajatorii primesc bani pentru ucenici     *** 57 de persoane munceau la negru      *** PASTILA de UMOR      *** Neconcordanţele de TVA, vizualizate online     *** „Cel mai frumos copil din Argeş“!     *** Percheziţii la contrabandişti în Ştrand     *** I-a dat cu toporul în cap prietenului de pahar     *** Bătrînă lovită de maşină pe trecerea de pietoni     *** Achiziţii importante pentru jandarmii argeşeni     *** O mamă încearcă să-şi salveze copilul bolnav     *** Ciprian Manolescu premiat de Societatea Americană de Matematică     *** „Fantomele lui Ismael” la Cinema „Bucureşti”     *** Ziua voluntariatului sărbătorită în Argeş      *** Sfinţii zilei      *** Schimbări şi planuri de viitor     *** PIZZA CU ARDEI GRAS ŞI MĂSLINE (DE POST)     *** Evenimente 14 decembrie de-a lungul vremii     *** Meci pierdut la mare luptă     *** Cu 2 jucători sub 20 de ani în teren!     *** Academiile de fotbal vor fi clasificate!     *** Piteştenii, pe podium!      *** Liga Campionilor, Etapa 6     *** Au început Campionatele Naţionalele de Poliatlon     *** FCSB a renunţat la Piteşti!     *** Liga 1    

 
Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 19 octombrie 2011

Cazul: Alpinist piteştean mort în Spania

Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti

 

 La doar 23 de ani, avea în faţă o viaţă întreagă pentru a se bucura de cele lumeşti, dar Dum­ne­zeu a avut alte planuri cu un tînăr piteştean stabilit de aproximativ cinci ani în Spania.

Elvis Curea lucra ca director de Vînzări la o car­mangerie din oraşul Beasain, iar mai tot timpul li­ber şi-l ocupa cu drumeţiile montane, fiind un iub­i­tor împătimit al alpinismului. Din nefericire, tocmai a­ceastă pasiune a fost cea care i-a scurtat atît de mult viaţa. 

 

Pe 12 septembrie, el a căzut în gol de pe o potecă ex­­trem de îngustă a Vîrfului Txindoki şi n-a avut nici o şansă de supravieţuire. A fost incinerat fără ca tatăl lui să ştie acest lucru, iar cenuşa i-a fost a­dusă, sîmbătă, în ţară. Cu greu s-a reuşit obţinerea unei derogări, pentru ca tînărul să poată fi înmor­mîn­tat creştineşte. Elvis Curea avea doar 23 de ani, iar de cînd a împlinit vîrsta majoratului a plecat împreună cu tatăl lui în Spania. Se angajase la o car­mangerie din oraşul Beasain, din Ţara Bascilor, iar cu timpul îi cîştigase încrederea patronului, a­jun­gînd director de Vînzări. Era văzut ca mîna dreaptă a şefului şi părea că îşi va croi un viitor lu­mi­nos, însă firul vieţii i s-a rupt brusc. Era foarte apreciat de toată lumea, tocmai datorită devota­men­tului şi a dăruirii de care dădea dovadă, dar în a­celaşi timp era o fire mai retrasă, ce nu se ex­te­ri­o­riza, indiferent de trăirile pe care le avea. Marea pa­siune a tînărului, încă de pe cînd era în ţară, a cons­tituit-o muntele, dar avea să se dovedească faptul că tocmai această iubire i-a fost fatală.

I-a întins mîna unui alt turist, dar a căzut el în gol

Pe 12 octombrie, băiatul a profitat de faptul că a avut o zi liberă de la locul de muncă şi a plecat îm­pre­ună cu mai mulţi prieteni pe Masivul Txindoki, un loc extrem de periculos, care şi-a luat tribut mai multe vieţi. La un moment dat, Elvis s-a separat de restul grupului şi a urmat un alt traseu. La coborîre a întîlnit pe potecă un alt grup de iubitori ai mun­te­lui, totul întîmplîndu-se într-un loc extrem de în­gust, ce nu le permitea să treacă unul pe lîngă ce­lă­lalt. S-a dat într-o parte şi i-a întins mîna unei per­soa­ne ce voia să urce, însă a călcat greşit şi a că­zut în gol, de la mare înălţime. Primul impact l-a a­vut cu o stîncă, aproximativ 40 de metri mai jos, fi­ind clar pentru toată lumea că nu avea, din păcate, nici o şansă de supravieţuire.

Patronul a plătit incinerarea

Cu greu s-a reuşit recuperarea cadavrului, în­tru­cît zona este extrem de periculoasă chiar şi pentru specialişti. Elvis fusese pur şi simplu des­fi­gu­rat, iar legiştii au avut o misiune foarte grea, a­ce­ea de a-i reface fizionomia. Trupul ne­însufleţit a fost in­ci­ne­rat după obiceiurile din Ţara Bascilor, fă­ră ca tatăl băiatului să ştie că acestea sînt pro­ce­du­rile im­pu­se de canoanele bisericeşti. Toate cos­tu­rile, circa 3.000 euro, au fost acoperite exclusiv de patronul lui Elvis, iar în memoria sa preotul or­to­dox al co­mu­nităţii de români din zonă a ţinut o slujbă de pomenire chiar la locul unde s-a petrecut tragedia.

 

Cît pe ce să-l înmormînteze fără slujbă, ca pe un sinucigaş

Pe lîngă durerea pricinuită de pierderea unicului lor băiat, părinţii lui Elvis au mai avut parte şi de alte necazuri. Pentru că trupul neînsufleţit al tînărului fusese incinerat, preoţii din Argeş nu-l puteau băga în biserică, deoarece canoanele interzic această practică. Asta însemna că, deşi a murit în urma unui acci­dent, piteşteanul n-ar fi putut fi băgat în biserică, ci ar fi fost înmormîntat asemenea unui sinucigaş. Au urmat proceduri peste proceduri şi insistenţe peste insistenţe, pentru ca lucrurile să se schimbe. Cînd aproape îşi pierduseră orice speranţă, rudele lui Elvis au primit o derogare, pentru a-l putea înmormînta creştineşte pe băiat. Cenuşa lui a fost băgată în sicriul care apoi a fost coborît în pămînt, urmînd ca tînărul să-şi doarmă somnul de veci în cimitirul din Zărneşti.

Cosmin Nicolae  Foto: Costi Tudor

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

Click view
Click view

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiComentarii

FCSB a renunţat la Piteşti!
yuuuuuhhhuuuuuuuuuuuu...sa l ia si pe primar dupa ei....
14/12/18 11:59 Mai mult...

Primarul Ene va fi demis!
Javra asta de primar nu mai face mare lucru pentru comunitate. Trebuia sa primesca puscarie cu executare. Sa stea putin ...
14/12/18 11:44 Mai mult...

Percheziţii la contrabandişti în Ştrand
Dar cei care vand in Piata Calea Bucuresti tigari, de unde le au daca s-a confiscat tot? Afiseaza si niste masini scump...
14/12/18 11:34 Mai mult...

Achiziţii importante pentru jandarmii argeşeni
bn ca i dotati pe sclavii astia,gazarii poporului...scolile spitalele cand le dotati....gabori asasini
14/12/18 11:20 Mai mult...

Alte ştiri pe scurt
Bebeluś cu STAFILOCOC septicemic de la Judetean, transportat de urgență cu elicopterul la București. Atenție gravid...
14/12/18 07:31 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics


Zi record

Vineri, 23.11.2018

--- 4.141 vizitatori unici ---

 
 

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info