Curierul Zilei - Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti
PRIMA PAGINA arrow fapt divers arrow Fapt Divers arrow Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti
Fapt divers *** ️ Gravidă moartă, la Judeţean!     Fapt divers *** ️ Tâlhărit în bar, la păcănele!     Fapt divers *** ️ Au plecat cu mortul, a luat foc casa!     Economic *** ️ România, cea mai mare inflaţie din Europa     Sport *** ️ „Am controlat jocul, mai puteam marca!“     Social*** ️ Majorarea accizelor la ţigări, amânată     Fapt divers*** ️ Motociclist rănit, în accident     Fapt divers *** ️ Femeie dispărută de acasă!     Social *** ️ Trei viitori pompieri de nota 10!    
 Publicitate pdf
Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti
(2 voturi)
Wednesday, 19 October 2011

Cazul: Alpinist piteştean mort în Spania

Cenuşa lui, îngropată la Zărneşti

 

 La doar 23 de ani, avea în faţă o viaţă întreagă pentru a se bucura de cele lumeşti, dar Dum­ne­zeu a avut alte planuri cu un tînăr piteştean stabilit de aproximativ cinci ani în Spania.

Elvis Curea lucra ca director de Vînzări la o car­mangerie din oraşul Beasain, iar mai tot timpul li­ber şi-l ocupa cu drumeţiile montane, fiind un iub­i­tor împătimit al alpinismului. Din nefericire, tocmai a­ceastă pasiune a fost cea care i-a scurtat atît de mult viaţa. 

 

Pe 12 septembrie, el a căzut în gol de pe o potecă ex­­trem de îngustă a Vîrfului Txindoki şi n-a avut nici o şansă de supravieţuire. A fost incinerat fără ca tatăl lui să ştie acest lucru, iar cenuşa i-a fost a­dusă, sîmbătă, în ţară. Cu greu s-a reuşit obţinerea unei derogări, pentru ca tînărul să poată fi înmor­mîn­tat creştineşte. Elvis Curea avea doar 23 de ani, iar de cînd a împlinit vîrsta majoratului a plecat împreună cu tatăl lui în Spania. Se angajase la o car­mangerie din oraşul Beasain, din Ţara Bascilor, iar cu timpul îi cîştigase încrederea patronului, a­jun­gînd director de Vînzări. Era văzut ca mîna dreaptă a şefului şi părea că îşi va croi un viitor lu­mi­nos, însă firul vieţii i s-a rupt brusc. Era foarte apreciat de toată lumea, tocmai datorită devota­men­tului şi a dăruirii de care dădea dovadă, dar în a­celaşi timp era o fire mai retrasă, ce nu se ex­te­ri­o­riza, indiferent de trăirile pe care le avea. Marea pa­siune a tînărului, încă de pe cînd era în ţară, a cons­tituit-o muntele, dar avea să se dovedească faptul că tocmai această iubire i-a fost fatală.

I-a întins mîna unui alt turist, dar a căzut el în gol

Pe 12 octombrie, băiatul a profitat de faptul că a avut o zi liberă de la locul de muncă şi a plecat îm­pre­ună cu mai mulţi prieteni pe Masivul Txindoki, un loc extrem de periculos, care şi-a luat tribut mai multe vieţi. La un moment dat, Elvis s-a separat de restul grupului şi a urmat un alt traseu. La coborîre a întîlnit pe potecă un alt grup de iubitori ai mun­te­lui, totul întîmplîndu-se într-un loc extrem de în­gust, ce nu le permitea să treacă unul pe lîngă ce­lă­lalt. S-a dat într-o parte şi i-a întins mîna unei per­soa­ne ce voia să urce, însă a călcat greşit şi a că­zut în gol, de la mare înălţime. Primul impact l-a a­vut cu o stîncă, aproximativ 40 de metri mai jos, fi­ind clar pentru toată lumea că nu avea, din păcate, nici o şansă de supravieţuire.

Patronul a plătit incinerarea

Cu greu s-a reuşit recuperarea cadavrului, în­tru­cît zona este extrem de periculoasă chiar şi pentru specialişti. Elvis fusese pur şi simplu des­fi­gu­rat, iar legiştii au avut o misiune foarte grea, a­ce­ea de a-i reface fizionomia. Trupul ne­însufleţit a fost in­ci­ne­rat după obiceiurile din Ţara Bascilor, fă­ră ca tatăl băiatului să ştie că acestea sînt pro­ce­du­rile im­pu­se de canoanele bisericeşti. Toate cos­tu­rile, circa 3.000 euro, au fost acoperite exclusiv de patronul lui Elvis, iar în memoria sa preotul or­to­dox al co­mu­nităţii de români din zonă a ţinut o slujbă de pomenire chiar la locul unde s-a petrecut tragedia.

 

Cît pe ce să-l înmormînteze fără slujbă, ca pe un sinucigaş

Pe lîngă durerea pricinuită de pierderea unicului lor băiat, părinţii lui Elvis au mai avut parte şi de alte necazuri. Pentru că trupul neînsufleţit al tînărului fusese incinerat, preoţii din Argeş nu-l puteau băga în biserică, deoarece canoanele interzic această practică. Asta însemna că, deşi a murit în urma unui acci­dent, piteşteanul n-ar fi putut fi băgat în biserică, ci ar fi fost înmormîntat asemenea unui sinucigaş. Au urmat proceduri peste proceduri şi insistenţe peste insistenţe, pentru ca lucrurile să se schimbe. Cînd aproape îşi pierduseră orice speranţă, rudele lui Elvis au primit o derogare, pentru a-l putea înmormînta creştineşte pe băiat. Cenuşa lui a fost băgată în sicriul care apoi a fost coborît în pămînt, urmînd ca tînărul să-şi doarmă somnul de veci în cimitirul din Zărneşti.

Cosmin Nicolae  Foto: Costi Tudor

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
Ăsta e poporul român! De fapt o populație amorfă. Din șapte comentatori doar unul este de acord cu argumentele dvs ...
19/08/19 18:29 Mai mult...

Piteşteancă pe primul loc, la Academie
Ce sa zic... Mare performanta ca sa ajungi sectorist. Parca ar fi luat la drept, medicina,sau politehnica...Daca aveau s...
19/08/19 18:04 Mai mult...

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
Omul este platit.Romanii au o impresie buna despre nemți,regii Românie ce nație au fost?
19/08/19 17:10 Mai mult...

Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul
O mizerie de articol, argumente care nu țin apă și insinuări ridicole. Rușine, sper ca angajații Curierul să îș...
19/08/19 15:32 Mai mult...

Piteşteancă pe primul loc, la Academie
Cata rautate bolnavicioasa razbate din primele 2 comentarii...Incredibil cat am ajuns sa ne uram intre noi...daca nu sti...
19/08/19 14:28 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info