Curierul Zilei - Dragostea e boală psihică!
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow stiri social economic arrow Dragostea e boală psihică!

*** Actorul Dumitru Drăgan, înmormîntat azi     *** Noul şef e teleormănean!     *** Alin Berevoescu, prim adjunct la ISU Argeş     *** Patronul de la Bistro 27, muncă în folosul comunităţii      *** Şofer condamnat că a ucis un copil     *** Şase profesori de 10 la Titularizare!     *** Expoziţie Bădiliţă la Ilfoveanu     *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** La anul, Dacia va lansa Noul Sandero      *** 10.000 de fani la picnicul Dacia din Franţa      *** Trecere de pietoni în pădure     *** Champions League, turul      *** 4 arbitri argeşeni au trecut testele     *** Iulian Călin, în Europa League     *** 3 medalii de bronz pentru CS Dacia!     *** Argeşencele, profesoare pentru olandeze     *** 4 medalii pentru juniori     *** Raicu şi Şerban, la Campionatul European     *** Victorie în cel de-al treilea amical!     *** „Nu mai pleacă nici un jucător“    

 
Dragostea e boală psihică! Imprimare E-mail
(2 voturi)
luni, 12 decembrie 2011

Aşa a decretat Organizaţia Mondială a Sănătăţii:

Dragostea e boală psihică!

 

 Organizaţia Mon­dia­lă a Sănătăţii a tras li­nie şi a sta­bilit: dra­gos­tea este o boală psihică! Staţi liniştiţi, în­să, spun specialiştii, ea se tratează în pa­tru ani. Piteştenii in­ter­­vievaţi, de toate vîr­stele, susţin cu tă­rie că lu­cru­rile nu stau deloc aşa. 

 

Organizaţia Mondială a Să­nă­tăţii a decis că dragostea e o boa­lă. Da, nu e o glumă! Mai nou, dra­gostea e inclusă în re­gis­trul maladiilor, fiind consi­de­rată o tul­­burare mintală. Experţii în să­nă­tate afirmă că dragostea sau, altfel spus F 63, pro­voacă de­pen­denţă, la fel ca drogurile, al­co­olul sau jocurile de noroc. Po­trivit Organizaţiei Mondiale a Să­nătăţii, simp­tomele a­cestei ma­la­dii constau în gîn­du­­ri­le ob­sesive despre o altă per­soa­nă, schim­bă­rile bruşte a­le dis­poziţiei, mila faţă de sine, in­somnia, acte negîndite, impul­si­ve, dureri de cap şi chiar reacţii a­lergice. Citiţi mai jos ce cred pi­­teş­tenii despre acest lucru.

 

„Poate deveni obsesie“

# Mirela, 25 de ani: „Dra­gos­tea nu e o boală. Poate deveni obsesie, cred în asta, dar numai cînd iubirea nu e împărtăşită de ambii parteneri, cînd nu există o relaţie sănătoasă. Eu sînt cu prietenul meu de mai bine de 6 ani, fiorii de la început nu mai e­xistă, dar tot ne iubim“.

# Vlad Păun, 45 de ani: „Da­că dra­gos­tea e o boală psihică, propun să ne dea statul bani, că avem cu toţii dizabilităţi! Haide, domne, să fim serioşi! Nu ştiu ce să mai scoată în faţă. Nu cumva găsesc şi vreun antidot şi ne o­bligă să-l cumpărăm. Aşa mai da, aş înţelege de ce dragostea a devenit o boală peste noapte“.

 

„Ne iubim ca la început“

Cu toate acestea, din motive fizice, dra­gos­tea nu poate dura mai mult de patru ani, cred specialiştii mexicani, care con­sideră că starea mentală a unei per­soane îndrăgostite poa­te fi com­pa­rată cu cea da­tă de cele mai grave boli psi­hice.
# Florin 26 de ani: „Nu, dragos­tea nu e boală! Eu cred că se poate simţi de mai multe ori acest sentiment şi poate rămîne viu în timp mult mai multă vreme. Ce-i drept, sînt prea tînăr ca să spun din propria-mi experienţă că aşa stau lucrurile. Încă n-am fost im­plicat într-o relaţie care să fi durat 4 ani“.
# Ionela, 19 ani: „Chiar şi după 4 ani, se simt fiorii dra­gostei. O iubire adevărată nu se destramă atît de uşor. De­spre dragostea ca boală psihică, nu cred aşa ceva! Nu cumva avem cu toţii probleme cu capul?“
# Familia Barbu: „Sîntem împreună din 1993 şi ne iubim ca la început. Drept dovadă a celor spuse stă acest bebeluş de 4 luni. Sigur vă spunem că nu avem probleme psi­hi­ce“.
# Ionela Creţu, 75 de ani: „Din păcate, soţul meu nu mai e, a murit. Am fost împreună 50 de ani. În toată perioada asta ne-am iubit mult. Poate boala asta a apărut acum, eu ştiu ce să zic?!“

M.Cazacu  Foto: C.Tudor

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiGoogle AnalyticsSfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info