Curierul Zilei - Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu
PRIMA PAGINA arrow cultural monden arrow stiri cultural monden arrow Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu

*** 16 centre de susţinere a Bacalaureatului     *** Măsuri pentru intrarea în legalitate a utilizatorilor clandestini     *** Termocalor a emis 1.466 de facturi pentru 485 lei     *** Hoţul de lemne, urmărit penal şi pentru ultraj     *** Un recidivist a vrut să violeze o elevă de 16 ani     *** Şi-au băgat mortul în altă criptă     *** Ziua Dunării, sărbătorită de ABAAV     *** Sînzienele, sărbătorite mîine     *** Filmele săptămînii 22 - 28 iunie      *** Rezultate CM 2018     *** Vicecampioana mondială, umilită!      *** Rezultate baraj, Liga a III-a, manşa tur:     *** Bascovul forţează promovarea      *** Balta Lilieci, accesibilă pentru toate buzunarele!    

 
Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 februarie 2012

Ieri, la Muzeul Judeţean,

Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu

 

 Muzeul Jude­ţean Argeş a ver­nisat, ieri, la Galeria de Artă Naivă, o expozi­ţie de pictură aparţinînd regretatului pictor ori­gi­nar din Piteşti Ion Săliş­teanu, care a murit anul trecut. Expoziţia cuprin­de 23 de lucrări repre­zen­tative pentru opera artis­tului, aduse din colecţia familiei lui Ion Săliş­tea­nu, de către fiica sa, Oana.  

 

Sînt expuse lucrări cu tematică diverse, de la portrete pînă la na­tură statică şi peisaje. La mani­fes­tare au fost prezenţi oameni de cultură, vi­cepreşedintele Con­siliului Judeţean Ar­geş Simona Bucu­ra Oprescu şi mulţi iu­bitori ai artei plas­tice.

Familia artistului n-a putut veni din Capitală

Din păcate, din ca­u­za închiderii Au­to­străzii Bucureşti - Pi­teşti, familia pic­torului nu a putut so­si din Capitală, în­­să fiica şi soţia a­cestuia le-au spus or­ga­ni­za­to­rilor că vor veni de în­dată ce condiţiile meteo se vor îmbună­tăţi. Ion Să­liş­teanu a fost un mare pictor, ca­re a realizat pes­te 4.000 de lucrări, multe configurînd în cele a­pro­ximativ 200 de ex­poziţii de artă ro­mâ­­nească orga­nizate în străinătate, în diferite centre cultu­rale ale lu­mii.

„Pri­ce­perea la care Ion Săliş­tea­nu a împă­cat or­ganic vi­ta­li­tatea, a­proa­­pe de din­­co­lo de fi­re, a co­pa­­­­ci­lor din pei­saj cu o­ţe­lul e­las­tic al o­sa­­turii ce articulează între­gul pic­­tural creează o uimire în o­chiul ce contemplă lucrările artist­u­lui. Ion Sălişteanu are legături cu glia, cu codrul, iar insectele ce moc­nesc în el sînt mult prea tari încît să poată fi înfrînte şi copleşite de maniere străine; astfel, în ritmul vre­mii, Să­lişteanu a ştiut să do­ze­ze cu pasiune exigenţele stilistice ce ve­neau de dincolo de noi, cu et­nicul ce vine din adîncuri co­lec­tive“, a scris pictorul Au­gustin Lu­cici în caietul dedicat expoziţiei.

Iulia Şutan  Foto: Ion Tudor\

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

 


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curieruluicăutare personalizată

Horoscop zilnic

Google Analytics
Sfinții zilei

Zi record

Luni, 4.06.2018

--- 4.322 vizitatori unici ---

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter