Curierul Zilei - Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu
PRIMA PAGINA arrow cultural monden arrow stiri cultural monden arrow Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu
 

*** Reducere de 10% la plata datoriilor!     *** Depuneţi adeverinţa la Casa de Pensii!     *** Două decenii de proiecte de dezvoltare     *** Incendiere anunţată pe Facebook     *** Au atacat un şofer şi l-au jefuit     *** Spărgătorii au interdicţie să se apropie de păgubaş     *** 16 echipaje ISU la Mioveni, în concurs     *** Ministrul Fifor vine la Cîmpulung     *** Şi-au ciocnit maşinile, pe DN 73      *** Beţivan, lovit de maşină cînd traversa      *** Racordaţi ilegal la energie electrică     *** Jandarmii au donat sînge     *** Pe podium la Cupa Romgaz     *** Liga Campionilor, Etapa 1     *** Raicu la Campionatul Mondial     *** La Bradu s-au stabilit campionii!     *** Peste 80 de piloţi la Trofeul Cîmpulung Muscel      *** Liga 1     *** CS Mioveni joacă ani la Piteşti, cu CSO Ploepni     *** Sporting Lieşti - Mioveni, în Cupă     *** Programul şaisprezecimilor de finală este următorul:    

 
Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 08 februarie 2012

Ieri, la Muzeul Judeţean,

Expoziţie in memoriam Ion Sălişteanu

 

 Muzeul Jude­ţean Argeş a ver­nisat, ieri, la Galeria de Artă Naivă, o expozi­ţie de pictură aparţinînd regretatului pictor ori­gi­nar din Piteşti Ion Săliş­teanu, care a murit anul trecut. Expoziţia cuprin­de 23 de lucrări repre­zen­tative pentru opera artis­tului, aduse din colecţia familiei lui Ion Săliş­tea­nu, de către fiica sa, Oana.  

 

Sînt expuse lucrări cu tematică diverse, de la portrete pînă la na­tură statică şi peisaje. La mani­fes­tare au fost prezenţi oameni de cultură, vi­cepreşedintele Con­siliului Judeţean Ar­geş Simona Bucu­ra Oprescu şi mulţi iu­bitori ai artei plas­tice.

Familia artistului n-a putut veni din Capitală

Din păcate, din ca­u­za închiderii Au­to­străzii Bucureşti - Pi­teşti, familia pic­torului nu a putut so­si din Capitală, în­­să fiica şi soţia a­cestuia le-au spus or­ga­ni­za­to­rilor că vor veni de în­dată ce condiţiile meteo se vor îmbună­tăţi. Ion Să­liş­teanu a fost un mare pictor, ca­re a realizat pes­te 4.000 de lucrări, multe configurînd în cele a­pro­ximativ 200 de ex­poziţii de artă ro­mâ­­nească orga­nizate în străinătate, în diferite centre cultu­rale ale lu­mii.

„Pri­ce­perea la care Ion Săliş­tea­nu a împă­cat or­ganic vi­ta­li­tatea, a­proa­­pe de din­­co­lo de fi­re, a co­pa­­­­ci­lor din pei­saj cu o­ţe­lul e­las­tic al o­sa­­turii ce articulează între­gul pic­­tural creează o uimire în o­chiul ce contemplă lucrările artist­u­lui. Ion Sălişteanu are legături cu glia, cu codrul, iar insectele ce moc­nesc în el sînt mult prea tari încît să poată fi înfrînte şi copleşite de maniere străine; astfel, în ritmul vre­mii, Să­lişteanu a ştiut să do­ze­ze cu pasiune exigenţele stilistice ce ve­neau de dincolo de noi, cu et­nicul ce vine din adîncuri co­lec­tive“, a scris pictorul Au­gustin Lu­cici în caietul dedicat expoziţiei.

Iulia Şutan  Foto: Ion Tudor\

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea CurieruluiComentarii

„Diferenţa trebuia să fie mult mai mare!“
Am citit cu atentie cele declarate de Emil Sandoi.Dupa parerea mea,are dreptate 50% in privinta accidentarilor si a \"su...
19/09/18 14:09 Mai mult...

La doar 1 punct de podium!
Felicitari pentru comentariu "spectator dezamagit "! La fel regasim si societatea romaneasca :"un mediu degradat si deg...
19/09/18 11:11 Mai mult...

De frica cuţitului s-a aruncat pe geam!
Si uite asa intra nevinovat in puscarie. Macar de ati fi incercat sa aflati ce s a intamplat cu adevarat !
19/09/18 09:32 Mai mult...

La doar 1 punct de podium!
Am avut proasta inspiratie sa urc la stadion pt a urmari meciul pe viu.Am ajuns la orele 18 la poarta dinspre Sala sport...
19/09/18 09:05 Mai mult...

Nou şef al poliţiştilor argeşeni
Pitestean, crezi ca noi n-am observat?
19/09/18 08:07 Mai mult...

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!

Google Analytics

Zi record

Sâmbătă, 08.09.2018

--- 4.387 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
 
 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info