Curierul Zilei - Şi copiii de la Valea Corbului au dreptul la viitor
PRIMA PAGINA arrow Oameni care ajuta Oameni arrow Şi copiii de la Valea Corbului au dreptul la viitor
 Publicitate pdf
Şi copiii de la Valea Corbului au dreptul la viitor Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 02 august 2012

În toamnă va fi inaugurat primul Centru de zi destinat exclusiv micuţilor defavorizaţi 

Şi copiii de la Valea Corbului au dreptul la viitor

 

 Toţi copiii au dreptul şi merită să aibă o copilărie fericită. Din păcate, nu toţi au această şansă. Cînd vorbim despre copiii din comunităţile defa­vorizate, vorbim de zeci de ani de regres, vorbim de o viaţă trăită la limita existenţei, de comuniu­nea cu natura într-un mod desebit faţă de cei de la oraş. Copiii din comuna Călineşti, satul Valea Corbului, nu fac excepţie. Prea mulţi dintre ei au parte doar de nefericire şi de neşansa de a pleca la drumul vieţii cu dreptul. 

 

 

Asociaţia Sprijin pentru Viaţă se implică în găsirea de soluţii pentru destinele acestor copii de cîţiva ani. Astfel, din acest an, în Valea Corbului va exista primul CENTRU DE ZI, ce va avea o ca­pacitate de 15 locuri. Pentru a ajuta la buna desfăşurare a a­ces­tui proiect, oricare dintre dum­­neavoastră poate să intervină. Rechizite, jucării, hăinuţe sau ori­ce alte lucruri ar fi binevenite pentru dezvoltarea acestor mi­cu­ţi, elevi în clasele I-IV, pentru a-i ajuta să ducă o viaţa mai u­şoară, să se bucure şi ei măcar puţin de cea mai frumoasă peri­oa­dă a vieţii: copilăria. „Din a­cest an, în Valea Corbului va fi im­ple­mentat Programul pilot Dreptul la viaţă - Dreptul la viitor, ce vi­zează intervenţia speciali­za­tă pe 5 componente în rîndul popu­laţiei vulnerabile a unei co­mu­nităţi defavorizate. Este pri­mul proiect de acest tip din judeţ şi unul dintre puţinele din ţară şi presupune o abordare strategică a aspectelor ce ţin de educaţie, sănătate, reinserţie profesiona­lă a adulţilor, habitat şi dezvol­ta­re persoanală pentru locuitorii co­munităţii. În ceea ce priveşte e­du­caţia, din această toamnă va fi inaugurat primul CENTRU DE ZI destinat exclusiv copiilor din comunitatea Valea Corbului, cen­tru ce va avea o capacitate de 15 locuri. Astfel, copiii vor bene­ficia de sprijin pentru efectuarea temelor, programe extraşcolare, programe artistice, o masă caldă şi sprijin acordat familiilor în ve­derea depăşirii situaţiei de difi­cul­tate. Scopul înfiinţării acestui centru ţine de prevenirea aban­donului şcolar, preîntîmpinarea unor comportamente deviante în rîndul copiilor, prin programe de consiliere socială, psihologică şi mai ales prin joc“, a explicat Io­nuţ Neacşu, preşedintele Aso­cia­ţiei Sprijin pentru Viaţă.

 

 

 

 

Vor să se bucure de jucării şi hăinuţe noi

Programul pilot este imple­mem­tat de Asociatia Sprijin pentru Viaţă, care a şi iniţiat pro­iectul, şi are ca parteneri princi­pali Primăria comunei Călineşti, Şcoala cu Clasele I-VIII Vrăneşti şi DGASPC Argeş şi va fi 100% autofinanţat. Prin campania de­marată prin proiectul Dreptul la viaţă - dreptul la viitor se face a­pel la fiecare dintre dumnea­voas­­tră, cei ce doriţi să faceţi un copil fericit. Cu o jucărie, cu o hăinuţă, rechizite sau orice alte lucruri, puteţi aduce zîmbete pe buzele acestor micuţi. „Cei ce do­­resc să fie parte a acestui proiect sînt aşteptaţi alături de noi, pen­tru că, aşa cum spunea Albert Einstein, ce facem pentru noi moare odată cu noi, ce facem pentru ceilalţi rămîne pentru eter­nitate“, a conchis I­o­nuţ Neac­şu.

 

Cei interesaţi pot obţine detalii suplimentare la te­le­fon 0348416148 sau pe E-mail: Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. Această adresă e-mail este protejată împotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

Mihaela Cazacu

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code


Vizualizari: 9782

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net


Google Analytics

Zi record

Luni, 01.07.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info