Curierul Zilei - Holul Bibliotecii Judeţene să poarte numele lui Gheorghe Pantelie!
PRIMA PAGINA arrow cultural monden arrow cultural monden arrow Holul Bibliotecii Judeţene să poarte numele lui Gheorghe Pantelie!

*** Peste un milion de contribuabili, în Spaţiul Privat Virtual     *** ️21 de persoane munceau la negru      *** Gunoiul trebuie pus în saci diferiţi!      *** Euro creşte la sfîrşit de săptămînă     *** Pompier argeşean, campion naţional     *** Jandarmi în acţiune pe durata slujbelor religioase    *** 12 proxeneţi reţinuţi    *** Percheziţii la hoţii din Miceşti    *** Le-a dispărut fata de acasă    *** A zburat prin aer cu maşina şi a scăpat nevătămat!     *** Momitoarele grele, ideale pe ape curgătoare     *** Monturi de pescuit la crap în Delta Dunării     *** Misiune grea în Capitală     *** Cupa Lalelelor, la Bazinul Olimpic     *** Fotbal la TV în week-end     *** Barajul de promovare în iunie     *** Bilete online la meciurile din Norvegia şi Malta     *** Putere, flexibilitate şi reguli!    *** Sfinţii zilei     *** BlackBerry Messenger se desfiinţează în curînd    *** CIORBĂ RĂDĂUŢEANĂ    *** Evenimente 20 aprilie de-a lungul vremii    *** Aceşti români fantastici    *** „Fraţii Sisters“ şi „Minte-mă frumos în Centrul Vechi“    *** „Nepoţii lui Tănase“ vin la Piteşti     *** Liga Campionilor1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** 1,4 tone de deşeuri adunate din Lacul Prundu    *** Au rămas fără drujbe    *** Mîine este Paştele la catolici    *** Ortodocşii sărbătoresc Floriile    *** Tîrg de Florii la Cîmpulung   

 Publicitate pdf
Holul Bibliotecii Judeţene să poarte numele lui Gheorghe Pantelie! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 04 octombrie 2012

Ieri, la un eveniment omagial, prietenii maestrului şi-au exprimat o dorinţă:

Holul Bibliotecii Judeţene să poarte numele lui Gheorghe Pantelie!

 

 Biblioteca Judeţeană Dinicu Go­les­cu Argeş a găzduit, ieri, în cadrul Salonu­lui Cărţii Argeşene, o amplă ma­nifes­tare. Mai întîi a fost vernisa­tă expoziţia de pictură Universul lui Pantazi şi Me­cet, pe ale cărei si­me­ze se află lucră­rile pictorilor Valeriu Pantazi şi Paul Me­cet. În holul bi­bli­o­tecii veţi întîlni zeci de lucrări deo­sebite ale celor doi artişti talentaţi.  

 

Fiindcă tot evenimentul a avut un ca­racter omagial, în memoria pictorului Gheor­ghe Pantelie, care a murit în ur­mă cu patru ani, în timp ce picta, profe­so­rul şi scriitorul Lucian Costache a ex­pus două lucrări ale maestrului aflate în colecţia sa.

 

Două lucrări din colecţia Cultura de cartier, expuse

Cele două opere de artă de dimen­siuni mari au avut un impact puternic asupra publicului şi fac parte din co­lec­ţia  intitulată Cultura de cartier realizată de Gheorghe Pantelie. Ele exprimă ati­tu­­di­nea sa împotriva degradării spiri­tua­le şi a promovării non-valorilor.  În ce-a dea doua parte a manifestării au fost lansate albumele omagiale ale pictorilor Gheorghe Pantelie şi Ion Pantilie.  Pic­to­rul Valeriu Pantazi şi-a exprimat o do­rin­ţă, care a fost susţinută şi de ceilalţi prezenţi la eveniment, ca holul Biblio­te­cii Judeţene să poarte numele de Gale­ria de Artă Gheorghe Pantelie, în semn de omagiu adus unui ma­re pictor al ţării noas­tre. În timpul lan­să­rii celor două al­bu­me, fratele lui Gheor­ghe Pantelie, Ion Pan­tilie, nu şi-a putut stăpîni la­crimile şi a vorbit despre relaţia specială dintre ei şi prietenia extraordinară care-i lega, un lucru foarte rar în istoria picturii. Edita­rea celor două albume s-a realizat cu gre­utate, Ion Pantilie precizînd că a în­tîm­pinat dificultăţi de acolo de unde nici nu se aştepta, chiar de la o bună prie­te­nă a fratelui său, şi, din acest motiv, al­bu­mul a fost tipărit în foarte puţine e­xem­plare, astfel încît este necesară o reeditare.

   
 Pictură a maestrului Gheorghe Pantelie, din colecţia Cultura de cartier
 

 

 I.Şutan  Foto: I.Tudor

 
< Precedent   Următor >


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea CurieruluiExclusiv

 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Google Analytics

Zi record

Luni, 18.03.2019

--- 3.802 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info