Curierul Zilei - Salvaţi viaţa unei fetiţe de doi anişori!
PRIMA PAGINA arrow Oameni care ajuta Oameni arrow Salvaţi viaţa unei fetiţe de doi anişori!

*** Vor bani să îşi crească copiii      *** Proiect de cercetare nucleară la ICN      *** 800 de locuri de muncă în Spania      *** PASTILA de UMOR      *** Pregătiri pentru Festivalul Zavaidoc     *** „Moromeţii 2”, la Cinema „Bucureşti”     *** Filmele săptămînii 16-22 noiembrie     *** Braconierii au lăsat maşina şi-au fugit     *** Beat turtă, a căzut în canal      *** S-a oprit cu maşina într-un pod     *** Scandalagiii din Valea Măcelarului, condamnaţi     *** Înlocuiţi carnea cu fasole      *** Copiii cu păduchi la Grădiniţa „Sfînta Maria”     *** Amenzi drastice pentru şoferi      *** 30 lei biletul la meciul cu americanii     *** Liga Naţiunilor     *** După puncte la Timişoara!     *** Naţionala de tineret a SUA vine la Piteşti!     *** Voleibalistele junioare joacă la Braşov      *** Argint pentru Alexandra Olteanu la Braşov     *** Karatiştii din Mioveni, în concurs la Buzău     *** Curiozităţi pescăreşti     *** Pescuitul şalăului cu peştişori vii    

 
Salvaţi viaţa unei fetiţe de doi anişori! Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 22 noiembrie 2012

Nepoţica scriitoarei Dora Alina Romanescu suferă de neuroblastom

Salvaţi viaţa unei fetiţe de doi anişori!

 

 Pînă la începutul lunii noiembrie totul era perfect în familia Georgescu. Cei doi părinţi căutau locuri de ca­zare la Sibiu pentru a merge acolo cu fetiţa lor de 2 ani şi 3 luni să-i arate porumbeii din Piaţa Mare. 

 

În aceeaşi dimineaţă au văzut că micuţa avea ochii roşii, părea că a tras-o curentul sau s-a iritat. Au dus-o la doctor. Analizele fă­cute în zilele urmă­toare au ară­tat valori anormale ale unor para­me­­trii importanţi, aşa că au plecat de urgenţă din Sla­tina la Bucureşti, la Institutul Cli­nic Fundeni, de­oarece copila era suspectată că ar avea o boală he­matologică. De atunci, Ioanei Alberta i s-au fă­cut încontinuu a­nalize. Diag­nos­ticul a fost unul crunt: NEU­RO­BLASTOM, sta­diul IV. Există o singură şansă de tra­tament şi vindecare: interven­ţia chirurgi­cală. Din păcate, a­ceasta poate depăşi 200.000 de euro, bani de care familia micu­ţei nu dispune şi se vede nevoită să strige după ajutor. „Sînt scri­itoarea Dora Ali­na Romanescu. Mă adresez vo­uă, dragi prieteni, cu speranţa că ne veţi susţine  în spaima şi în du­­rerea ce ne-a cuprins sufletele. Zilele acestea, nepoţica mea, Ioa­na Alberta, de 2 ani şi 3 luni, a fost diagnosti­cată, la Clini­ca Fundeni, cu NEUROBLAS­TOM, grad IV. Sîntem năuciţi, derutaţi, înspăimîntaţi. Ne rugăm lui Dum­ne­zeu să o salveze pe Ioana Alberta şi vrem să facem tot ce este posibil pentru sufle­ţelul ei pur, frumos şi nevinovat. Cuvin­te­le nu pot exprima dure­rea ce o trăiesc părinţii ei şi noi, cei din jurul lor. Vă rog, dragi pri­e­teni, aju­taţi-ne să o salvăm pe nepoţi­ca mea!“, aşa îşi începe tris­ta po­veste scriitoarea.

 

Într-o clipă poţi să pierzi tot

„Nu ştiam ce înseamnă neu­roblastom şi aproape că ne bu­curam că micuţa noastră minune nu are leucemie (diagnosticul pre­zumptiv pentru care mersesem la medic), însă, cînd am aflat că a­ceastă boală este cancerul co­piilor, am fost disperaţi. Astăzi, cu ajutorul prietenilor care ne-au susţinut şi ne-au scos din şocul vieţii, intrăm în luptă cu această boală şi sîntem siguri că o vom dovedi, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al minunaţilor medici de aici sau din altă parte. Sîntem ho­tărîţi să ne salvăm fetiţa şi vă ru­găm pe toţi, ca actuali sau viitori părinţi, să ne sprijiniţi cu o rugă­ciune, un sfat sau o donaţie. Au­zisem vag de Institutul Fundeni şi ştiam doar că aici ajung ca­zurile disperate, însă nu ştiam că aici lucrează oameni minunaţi a căror meserie este încleştarea zilnică cu cancerul. Cazul fetiţei noastre a fost încredinţat doam­nei doctor Luminiţa Dumitrache (renumită pentru încrîncenarea cu care se luptă cu aceste boli cumplite), fiind supervizat de şe­ful clinicii, prof. dr Constantin Ari­on (a cărui expertiză este cotată a fi între primele 10 la nivel mondi­al). În situaţia noastră încă nu a fost început tratamentul e­fectiv, întrucît investigaţiile se realizează într-un ritm care nouă nu ni se pare alert, iar asta nu din cauza medicilor, ci din cauza su­praaglomerării sistemului şi per­sonalului insuficient. Avînd în ve­dere că în acest stadiu al bolii avem o singură şansă de trata­ment şi vindecare, intervenţia chi­rurgicală, ne luptăm pentru ca micuţa noastră să o poată cîş­tiga: fie în România, fie la o cli­nică în străinătate. Prietenii şi fa­milia ne-au găsit clinici în Franţa, Austria, Italia, Turcia şi Israel.s Nu ştim, deocamdată, cît va costa tratamentul la o clinică din străi­nătate, dar ştim că poate depăşi 200.000 de euro şi, din păcate, nu avem aceşti bani. Vrem să găsim o clinică, pentru a-i oferi fetiţei noastre o viaţă nor­ma­lă,  de aceea vă rugăm să ne ajutaţi, spunîndu-ne ce ştiţi des­­pre cazuri similare, rostind o rugă­ciune sau făcînd o donaţie în conturile: RO29BTRL02901 201I86972xx (lei); RO04BTRL0 2904201I86972xx (euro), des­chi­se la Banca Transilvania - Su­cursa­la Slatina - pe numele Geor­­ge­scu Doru Paul, tatăl copilei. Banii vor fi folosiţi pentru tratamentul micuţei Ioana Alber­ta, iar ce se va strînge în plus (sau în eventua­litatea că obţi­nem formularul E112) va fi do­nat pentru a con­tribui la moder­ni­za­rea şi extin­derea clinicii din Fun­deni“, ne-a spus bunica Ioanei.

 

Familia fetiţei bolnave poate fi contactată la tel. 0722298278 şi 0751022523. 

Mihaela Cazacu


Vizualizari: 7266

Fii primul care comenteaza articolul

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net


Google Analytics
Zi record

Marţi, 06.11.2018

--- 3.709 vizitatori unici ---

Sfinții zilei

Horoscop zilnic

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info