Curierul Zilei - Aparatul care îţi arată amprenta inimii!
PRIMA PAGINA arrow Social Economic arrow Aparatul care îţi arată amprenta inimii!
 Publicitate pdf
Aparatul care îţi arată amprenta inimii!
(4 voturi)
Tuesday, 12 February 2013

La Curtea de Argeş, în premieră, cardiogoniometrul

Aparatul care îţi arată amprenta inimii! La Med Clinic din Curtea de Argeş au fost prezentate duminică, în pre­mieră în ţara noastră, două a­pa­rate medicale de ultimă gene­raţie, fabricate în Germania de fir­ma Enverdis, pentru diagnostica­rea afecţiunilor cardiace şi vas­cu­lare. La demonstraţie au fost pre­zenţi medicul Dieter Cullmann, care deţine licenţă de import pen­tru ţara noastră, fiind director ge­neral medical al Centrului Cardio­go­ni­ometrie Ro, Verena Dittrich - ma­nager de vînzări la Enverdis, şi Helmut Lehrer - administratorul Centrului de Cardiogoniometrie Ro.

 

Dieter Cullmann  are propria cli­nică în Homburg, dar vine perio­dic la Med Clinic şi oferă con­sul­taţii pacienţilor argeşeni, iar me­di­cul Cristian Marin, de la aceas­tă clinică, ne-a spus că, în cu­rînd, doctorul german îşi va des­chi­de propriul cabinet în Curtea de Argeş. În prezent, car­dio­­gonio­me­trul este în curs de avizare la Ministerul Sănă­tăţii.

 

Arată întinderea şi localizarea ischemiei cardiace

Cardiogoniometrul este un aparat care investighează func­ţiile cordului, arătînd totodată în­tinderea şi localizarea ischemiei cardiace. Conectat la un com­puter, realizează şi interpretarea datelor, compararea cu baza de date şi realizează imagini şi schi­ţe mult mai uşor descifrabile de către personalul medical. Vas­cular explorer este un dispozitiv medical folosit pentru investi­ga­rea parametrilor de funcţionare a sistemului vascular. Circulaţia vasculară a membrelor inferioa­re pune mari probleme de diag­nostic, acest dispozitiv benefi­ci­ind de un soft performant care de­termină într-un timp scurt, prin tehnici neinvazive, disfuncţiile sistemului vascular. Pacienţilor li se poate face, în caz de nevoie, mai repede o diagnosticare co­ro­narangiografică. De altfel, res­tenozarea după coronarografii poate uşura cardiologului deci­zia, pentru a face cît mai repede o nouă angiografie. În curînd va exista şi o variantă portabilă a cardiogoniometrului. Datele pot fi transmise prin telemetrie că­tre clinică sau Centrul de Car­diogoniometrie şi analizate de medicii germani.

 

Se poate determina riscul de a face un infarct

Cîţiva pacienţi au beneficiat zilele trecute de analize gratuite cu acest aparat performant des­pre care medicul Dieter Cul­l­mann ne-a spus că l-a folosit în Germania la 500 de pacienţi ai săi, cu rezultate foarte bune. „Folosind acest aparat poţi diag­nostica ischemia cardiacă, infar­c­tul precum şi riscul de a face un infarct în viitorul apropiat. În EKG-ul în repaus nu poţi vedea ischemia cardiacă, pe cînd cu ajutorul aparatului aceasta de­vine vizibilă. Cu cardiogonio­metrul primesc nişte rezultate pe care le-aş fi putut primi în urma unui EKG de efort. Folosind a­cest aparat nu mai supun pa­cientul la un efort  care este con­traindicat în cazul multor afec­ţiuni ale inimii. În cazul unei co­ronografii se intră în arteră cu un cateter  în inimă şi cu ajutorul u­nei substanţe de contrast se văd modificările în arterele inimii. Cardiogoniometria este o me­to­dă non invazivă, fără con­tra­indicaţii prin ca­re obţii o ima­gine com­pletă tridi­mensio­nală a  an­selor vecto­ria­le ale ini­mii, am­pren­ta ini­mii. Pacientul stă culcat  şi nu trebuie decît să-şi oprească res­piraţia timp de 12 secunde“, ne-a ex­plicat medicul.

 

15 pacienţi salavaţi cu ajutorul acestui dispozitiv

Acesta ne-a mai precizat că din cele 500 de consultaţii, mulţi pacienţi erau sănătoşi, dar în ca­zul a 15 dintre ei s-a descoperit un risc mare de a face infarct şi au fost trimişi de urgenţă pentru in­vestigaţii suplimentare şi să li se pună stenturi. „Aceşti pa­cienţi puteau să facă infarct în orice moment, însă cu ajutorul acestui aparat le-am salvat via­ţa“, ne-a spus medicul. Acesta a adău­gat că preţul unui ase­me­­nea a­parat es­te de a­proxi­mativ 10.000 de euro.

 

   
 
 Aşa arată infartul determinat de cardiogoniometru

 

Cu cardiogoniometrul se controlează ambele faze de polarizare şi depolarizare ale celule­lor inimii, cum se des­făşoară impulsul elec­tric în inimă, iar în con­diţii de disfuncţionali­tate, traiectoria acestu-ia este deviată de la traiectoria normală. 

 Iulia Şutan Foto: Ion Tudor

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

Localii în acţiune la Câmpulung!
Au iesit si ei la o plimbare, ca au amortit de atata stat degeaba. Iau salarii babane si freaca menta. Orasul e plin de...
22/10/19 09:27 Mai mult...

Etapa 13
Buna ziua! Va scriu foarte dezamagit dupa meciul F C Arges -Farul 2-2. Cred ca ne-am pierdut orice speranta de promovare...
22/10/19 09:15 Mai mult...

La 12 ani, învăţat cum să fure!
pai cum sa nu fure sa nu respecte legea, jegurile astea daca justitia ii lasa in libertate mereu..
22/10/19 07:26 Mai mult...

Fetiţă răpită, căutată în toată ţara!
Faceti corectura textului inainte de postare! N-as vrea sa se creada altceva.
22/10/19 04:04 Mai mult...

Tânără condamnată la închisoare
Fapta-i fapta, dar tanara e condamnata cu executare, iar cel cu 1O dosare de conducere fara permis(+ alte fapte si dosar...
21/10/19 14:57 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Joi, 3.10.2019

--- 3.231 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
Flag Counter


PRchecker.info