Curierul Zilei - Sporting aşteaptă banii pe Chipciu
PRIMA PAGINA
Fapt divers *** ️ A murit la nuntă!     Fapt divers *** ️ Alpinist decedat, în Munţii Făgăraş     Fapt divers *** ️ Principele Nicolae a rămas fără permis     Fapt divers *** ️ Accident cu 7 victime     Editorial *** ️ Cum e turcul - şi pistolul. Cum e neamţul - şi poporul     Sport*** ️ O nouă victorie în deplasare!     Social*** ️ Dosar penal pentru constructor     Social *** ️ Numărul tinerilor se va înjumătăţi!     Social *** ️ Calinic, la Hramul Bisericii din Mioveni    
 Publicitate pdf
Sporting aşteaptă banii pe Chipciu
(0 voturi)
Thursday, 07 March 2013

Azi se joacă Steaua - Chelsea, în optimile Europa League

Sporting aşteaptă banii pe Chipciu

# FC Braşov mai are de dat piteştenilor aproximativ 70.000 de euro # Antrenorul care l-a descoperit pe jucător aşteaptă un joc bun al elevului său 

 

Stelistul Alexandru Chipciu este un produs 100% al şcolii de fotbal argeşene, mijlocaşul fiind desco­pe­rit, crescut şi format la Sporting Piteşti de profe­so­rul Tănase Dima. Chipciu a plecat de la Sporting la FC Braşov, după care a fost transferat, anul trecut, în Ghencea. Suma transferului nu se ştie exact, pe acte fiind scrişi 200.000 de euro, însă în presă s-a vehiculat 1 milion de euro. Din aceşti bani, 50% tre­buie să ajungă în conturile şcolii de fotbal piteş­tene, iar pentru întîrzierea achitării datoriei, braşo­venii riscă acum să nu primească licenţa pentru anul viitor.   

 

În momentul în care Chipciu a fost cedat clubului FC Braşov, în contract s-a stipulat clar că Spor­ting Piteşti va primi 50% dintr-un eventual viitor transfer în ţară sau în străinătate al jucătorului. Ac­te­le arată că Gigi Becali a dat pe fotbalist 200.000 de euro, ast­fel că la şcoala piteşteană tre­buie să ajungă 100.000. Bra­şo­vul a re­cu­noscut suma, iar în ur­ma unei în­ţelegeri, s-a decis ca aceşti bani să fie plătiţi în trei tranşe (30.000 euro, 40.000 eu­ro, 30.000 euro). Bra­şovenii nu au achitat pî­nă a­cum decît o pri­mă tranşă şi apoi alţi 800 de mi­lioane lei vechi (în jur de 17.000 euro), a­ceşti ultimi bani fiind plă­tiţi direct Fi­nanţelor. Deoarece da­tele a­chi­tării tran­şe­lor au fost depă­şi­te, FC Bra­şov ar mai a­vea de plată, con­form calculelor piteş­te­nilor, un­de­­va în jurul su­mei de 70.000 euro, cu tot cu pe­nalităţi. Dacă nu-i vor plăti, ste­ga­rii riscă să nu pri­meas­­că li­cen­ţa pentru Liga I, dosarul de li­cenţiere ur­mînd a fi aprobat în a­ceastă lu­nă, astfel că în a­ces­te zile în con­turile Sporting Pi­teşti ar trebui să fie viraţi şi res­tul ba­ni­lor pe Chi­pciu.

Directorul Şcolii Sporting Pi­teşti, Tănase Dima, ne-a spus mai multe despre scandalul is­cat pentru neplata datoriei de că­tre FC Braşov. „În urma trans­­ferului către Steaua, FC Braşov are obligaţia să ne plătească 100.000 euro. Banii au fost eşa­lonaţi în trei tranşe, dintre care ei au plătit prima tranşă şi apoi au mai dat 800 de milioane lei în co­ntul Trezoreriei. Cred că mai au să ne dea în jur de 70.000 euro, pentru că la ultima tranşă intră şi TVA de 24%, dar şi pe­na­lităţile pentru că suma nu a fost achitată la timp. Ultimul ter­men de plată a trecut de mult. M-au sunat luni şi şi-au cerut scu­ze, dar aşa fac mereu, îşi cer scuze... Acum ei sînt  însă o­bli­gaţi să plătească, deoarece alt­fel nu primesc licenţa. Noi am fost înţelegători încă de la în­ce­put, cînd am acceptat să fa­cem o eşalonare a plăţilor şi am în­che­iat un document, care însă nu a fost respectat. Acordul de transfer între FC Braşov şi Sporting este foarte clar şi pre­cis. La un transfer intern sau ex­tern, noi primim 50%, ei 50%. Noi nu ştim precis în ce condiţii l-a luat Steaua. Este o mască în  ce priveşte transferul lui. Eu nu cred că a fost dat pentru numai 200.000  de euro. Dar ăsta este documentul şi nu avem ce face acum! Dacă ei ar urma să mai primească 1 milion ulterior, cum se vehiculează, noi trebuie să mai primim bani. Mă surprinde că Niculae declară ce declară, că trebuie să recupereze ba­nii  pe care ni-i dă. Ei vin cu tot felul de acte adiţionale, ba că societatea comer­ci­ală nu ştiu care e spon­sor la club şi că altul e di­rec­torul şi că nu-l in­te­re­sează docu­men­tul. A­cum nu mai au ce face, tre­buie să dea ba­nii, ca să ia licenţa“, ne-a spus Tă­nase Dima.

 

Un sfat pentru Reghecampf:

„Alex nu dă randament ca fundaş!“

 Alexandru Chipciu păstrează şi acum legătura cu cei care l-au crescut şi format la Şcoala Sporting Piteşti. Stelistul vorbeşte periodic cu antrenorul Tănase Dima, amintindu-şi de fiecare dată de unde a plecat. Primul său profesor are încredere în el şi în calităţile lui şi aşteaptă de la el o evoluţie foarte bună în meciul cu Chelsea, de diseară. 

„În permanenţă mă sună şi tot timpul îmi mulţumeşte pentru tot ce am făcut pentru el, deoarece am contribuit să ajungă la Stea­ua şi la dezvoltarea lui ca fot­ba­list... Eu nu o să mă duc la me­ciul cu Chelsea, dar vor merge copiii mei, care comunică mereu cu el. Chiar mi-au spus acum: Ta­ti, Alex îţi transmite salutări. Steaua, dacă prinde o zi cum a fost cea cu Ajax, are şansa s-o depăşească pe Chelsea. Depin­de ce zi prinde. Pe unele mo­men­te ale jocului trebuie să le ex­ploateze la maximum. Eu în­totdeauna am avut încredere în Alex. Mai spu­neau unii că a ju­cat rău în perioada de pregătire, dar eu am zis că o să-şi revină şi o să devină din nou un jucător important în angrenajul echipei. Chipciu este un copil foarte ta­len­tat şi cu calităţi deosebite, iar cu ele te naşti. El îşi doreşte să ajungă un fotbalist mare şi o să reuşească. Meciul cu Chelsea es­te cel mai important pentru el de pînă acum şi e unul de refe­rin­ţă. Sper să aibă o evoluţie foarte bună, dar asta va depinde şi de modul cum îl va folosi Re­ghe şi ce loc va avea în echipă, pentru că eu nu cred că e locul potrivit acolo, în apărare. Nu dă randa­ment acolo. El dă randa­ment la mijlocul terenului“, ne-a mai spus profesorul Tănase Dima.

 

800 de milioane, direct la Finanţe

O parte din banii pe care FC Braşov i-a plătit piteştenilor a intrat direct în contul Fiscului. Directorul Sporting Piteşti ne-a explicat de ce: „În ultimul an am acumulat şi noi cum au acumulat toate cluburile datorii la Finanţe, şi de-asta ei au plă­tit banii acolo. Noi ne-am înţe­les cu cei de la Finanţe cum să rezolvăm problema. Aşa că, din cei 30.000 de euro din prima tranşă, au luat o parte, iar apoi FC Braşov a plătit acele 800 de milioane direct Finanţelor, pentru că le-au făcut executare silită. Acum sîntem însă pe zero la Finanţe“.

Grupaj realizat de Silviu Mihai

 


embedgooglemap.net


Zi record

Marţi, 06.08.2019

--- 2.722 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

Flag Counter


PRchecker.info